אח קטן וחדש

אגוזי 101

New member
אח קטן וחדש

שלום רב, לפני שבועיים נולד לנו תינוק חדש אח לאחותו בת השלוש, לפני הלידה ובמהלך ההריון בכלל לא היו שום עיניינים מיוחדים בהתנהגות שלה אפילו לא קצת היא היתה מבינה מאוד שלאמא לפעמיים קשה בגלל הבטן הגדולה . מאז הלידה (שבועיים סה"כ) היא הפכה קרבית יותר חסרת סבלנות ומורדת,תכונות שעד היום פשוט לא היו,רוב היום עובר בסדר גמור היא אוהבת את אחיה החדש מאוד מנשקת ומחבקת אותו וגם איתנו היא בסדר-אין הפצת רגשות שנאה ודחייה. אני ובן זוגי קצת חלוקים בדעותינו לגבי ההתמודדות מולה בעיתות משבר,הוא טוען שאסור לנו לתת לה לעשות בנו מה שהיא רוצה כלומר "תביאו אותו לפה שישכב על השטיח לידי " "לא רוצה להתלבש עכשיו" "לא את המכנסיים האלה" וכו'... מה שנכון, אבל אני תוהה איך כן לאפשר לה את הקושי ככה שלא תצא עוד יותר מתוסכלת יותר ממה שבמילא קורה לה עקב השינוי הגדול,אני קצת יותר מכילה את הקושי שלה אך זה לא בא לידי ביטוי בכך שהיא מסובבת אותי אני כשאני רואה שדבר לא מרצה אותה אני חותכת עניין. מה שמאוד מפריעה לי זו העובדה שלפעמים אנו נאלצים לעשות דברים בכוח כי אי אפשר בבוקר לתת לה למרוח את הזמן עד עשר כשצריך ללכת לעבודה ולגן,או עד עשר בלילה כשהיא כבר צריכה לישון. אנא,איך אוכל לצאת ממצב זה הכי נכון עבורה? רק אציין שתמיד היתה ילדה בעלת גבולות ברורים והבנה מאוד יפה של המציאות.-תודה

תפקידכם לעזור לילדה למצוא את מקומה מחדש

שלום רב, הילדה במעבר. מעברים הם תקופות רגישות. תקופות שדורשות מהאדם התאמה והסתגלות. באחת, בלי שנשאלה, ללא מתן אפשרות בחירה נגזל מעמדה כאחת, יחידה ובלעדית. הילדה מחפשת את מקומה החדש במשפחה מתוך הפנטזיה הנשברת של מרכזיות ובלעדיות על תשומת הלב. אין זה קל כלל ועיקר. עיתות אלה דורשות הבנה, גמישות ומחשבה יצירתית במטרה להוכיח לה באותות ובמופתים שהיא רצויה, חשובה, יקרה. הספק חלחל לליבה. היא בודקת האם אתם עדיין אוהבים אותה? האם אתם מעדיפים את התינוקת? ועוד... את התשובות לשאלות אלה היא מקבלת בתגובותיכם. נדרשות תגובות מושכלות ונבונות. מעבר לתגובות נדרשת יוזמה שלכם. איך? לשתף אותה, להתייעץ איתה, לבקש ממנה עזרה, לתת לה אפשרויות בחירה, לעודד אותה, להכיר ביכולותיה ובכוחותיה, ליזום דרך קבע "זמן טוב" של כל אחד מיכם בנפרד המוקדש רק לה. אני מדברת כאן בכותרות. כל אחד מהנושאים הללו נלמד בהרחבה בקבוצת הורים. שווה להצטרף. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

אגוזי 101

New member
אח קטן וחדש

עינת שלום הרבה תודה על תשובתך, לצערי לא אוכל להצטרף לקבוצת הורים אך ברורה לי תשובתך עד מאוד ,אני מוכרחה לציין שאנו פועלים בדיוק כך, ילדתי מבלת המון תגובות חיוביות על התנהגותה יש בנו המון תשומת לב גם לדברים הקטנים ולרגישותה הגדולה, שוב תודה אשמח להעזר בך שוב. נועה.

להשתמע

שלום רב נועה אני שמחה, את מוזמנת להמשיך לשאול ולהתייעץ להשתמע עינת גבע, מכון אדלר

למעלה