אח יקר

Jflyaway

New member
בעידן הדיסקים - האלבום זכה (לצערי)

להתעלמות מסויימת של הדור הצעיר בישראל, זה שלא ידע את לנון בזמן אמת... למה? ניחוש: בגלל השם ONO שמופיע בכותרת (?) אגב יוקו אונו אינה משתתפת באלבום הזה. עד כדי כך חוסר הפופולאריות של האלבום (בישראל) בולט, שאפילו כשהומלץ עליו פה בפורום פעם פעמיים , היה מספר מועט (אפסי כמעט) של תגובות, והמעט שהיו היו בלתי אוהדות בעליל (מהסוג: "סליחה אבל זה לא עושה לי את זה")... כמובן שהוא לא נכנס לרשימת המומלצים הסופית של פרוייקט האלבומים. זה תמוה, כי האלבום הזה פ צ צ ה ! הוא נמצא בעשרייה הפותחת של המון מגזינים ומבקרים בעולם, בעצם גם בארץ - אחד המבקרים המפורסמים בארץ בשנות השבעים והשמונים אמר לי פעם שזה האלבום המשפיע ביותר ששמע בחייו. לא קשה למצוא אותו, אבל המוכרים בחנויות לא יודעים ש "הוא זה הוא" כי לא כתוב עליו כלום בחזית.. בקש את "האלבום של לנון שבו רואים בחור ובחורה שוכבים בנחת מתחת לעץ"...

nik19864

New member
עוד אלבום של ג'ון לנון ששווה

הוא WALLS AND BRIDGES מ-1974 שנשמע כמו המשך של האלבום עליו המלצתי מקודם, למרות שיוקו עושה שם קולות רקע מידי פעם האלבום ממש סבבה והוא גם כן אלבום יותר אישי של לנון מאשר פוליטי או משהו כזה...באלבום יש שימוש נרחב בכלים קלאסיים כמו כינור וכלי נשיפה כמו סקסופון, גם צליל הגיטרה הזוי ומתוק. השירים הטובים באלבום הם: WHATEVER GETS YOU THROUGH THE NIGHT , 9# DREAM וכמובן STEEL AND GLASS שעליו אמר לנון בסרט "דמיין": "גם בשיר הזה אני תוקף את פול אבל מגלה שבעצם אני תוקף את עצמי". שווה ביותר!!!

tabac

New member
דווקא לא בידיוק

אני בן 16 ואני מאוד מאוד אוהב את האלבום הזה של לנון לדעתי הוא הטוב ביותר שלו ולא ידעתי שהוא עד כדי כך לא פפולארי בארץ אבל גם אני חיפשתי אותו בחניות ולא מצאתי בפעם הבאה אני ישאל על הציוד

מבחינתי, מוריסון היה גאון.

הוא משקף את כל מה נכון ,רע ,יפה, מכוער, מסקרן, עצוב ושמח בעיניי. הוא בהחלט ההשראה שלי.

oribarak

New member
לא יודע, לא היתי אומר גאון

רוב הטקסטים שלו, אחרי הכול, נראים לי דיי בנאליים...הוא מתאר שם דברים שפשוט לא מביעים כלום...לא כולם יכולים לכתוב ככה ולהביע את עצמם ככה, אבל זה פשוט נראה כמו אוסף של מילים שכשאוספים אותם, זה נשמע טוב... חוץ מזה, הוא היה זמר ממש גדול, פרפורמר עצום, פרובוקטור עצום, והוא מת בגיל 27, כל המאפיינים של אומן, שהופכים אותך לאגדה..

לא ציפיתי שכל העולם יסכים איתי...

קודם כל, בן אדם שמביא את עצמו לשתיית אלכוהול מופרזת, שימוש בסמים בצורה קבועה - צריך להיות לדעתי, אדם שהנפש שלו מספיק רקובה כדי להיות מעניינת. בהחלט מעניין אותי מאיפה בא ההרס העצמי הגדול הזה. מהסתכלות שטחית, סליחה על הביטוי, ניתן לראות את הליריקה שהוא כתב כאוסף של מילים שנשמעות יפה ביחד, אני מוצאת בליריקה שלו המון, וגם בדעתי ניתן לערער, כי בסך הכל מדובר במילים, שירה - אפשר לנתח באלף ואחת דרכים, אבל אי אפשר להוכיח. מעבר לכך, הבן אדם היה אמן במה, הוא נטף כריזמה שהפנטה את הקהל של הדורז. זה לא קרה רק בפעמים שהוא נפל בפתאומיות מהבמה או נכנס לריקוד בשיא האקסטזה, מדובר גם ברגעים שהוא רק עמד ופשוט שר למיקרופון, בלי לטרוח אפילו להסתכל לקהל בעיניים. ובנוגע לקול שלו, בסך הכל אי אפשר להגיד שהקול שלו היה כזה וואו, אבל הוא כן השתמש בו בחכמה: את קול הבריטון הוא ניווט כך שהוא ישמע הכי סמכותי והכי קשוח שיש, ומצד שני - הוא ידע לצרוח טוב. הליריקה של הדורז, שלא נכתבה כולה ע"י מר מוריסון, באה לפעמים לחרפן ולפעמים פשוט לעשות שמח. הסיכום שלי לגביו, הסיבה שאני קוראת לו גאון, זה בגלל שהוא אצלי ספציפית תמיד קולע לאן שאני אוהבת לקלוע. הוא גורם לי להבין וגם לא להבין, לתהות ולהרגיש. כל אמן שגורם לאדם דברים כאלה, לדעתי, צריך להקרא ע"י האדם גאון. אבל שוב, זאת רק אני.

melancholy man

New member
לא יודע לגבי גאון

יש סוג של אינפלציה בשימוש במילה הזאת, במיוחד לגבי אנשים מפורסמים, שאני לא ממש אוהב, אבל ג'ים מוריסון הצליח תמיד לרגש אותי ולהוציא ממני רגש, נדמה לי שזה מה שאנחנו מצפים מאומן בעצם.

Sea Urchin

New member
אני חושב שאם למוריסון מגיע להיקרא

גאון, מגיע גם לריי מנזרק, הקלידן שהשפיע רבות על הסאונד של הלהקה.

מיטב הציטוטים.

3) Drugs are a bet with your mind. 7) Hatred is a very underestimated emotion. 8) I am interested in anything about revolt, disorder, chaos-especially activity that seems to have no meaning. It seems to me to be the road toward freedom... Rather than starting inside, I start outside and reach the mental through the physical. 9) I am the lizard king. I can do anything. 10) I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown. 12) I see myself as a huge fiery comet, a shooting star. Everyone stops, points up and gasps "Oh look at that!" Then - whoosh, and I'm gone... and they'll never see anything like it ever again, and they won't be able to forget me - ever. 13) I see myself as an intelligent, sensitive human, with the soul of a clown which forces me to blow it at the most important moments. 17) If my poetry aims to achieve anything, it's to deliver people from the limited ways in which they see and feel. 19) Listen, real poetry doesn't say anything; it just ticks off the possibilities. Opens all doors. You can walk through anyone that suits you. 24) Some of the worst mistakes of my life have been haircuts. 32) Whoever controls the media, controls the mind. 31) When you make your peace with authority, you become authority.

pasteran

New member
../images/Emo207.gifמזעזע

קודם כל נר למוריסון.אבל הצטרפה אליו לאחרונה אחת Mariska Veres, הסולנית של שוקינג בלו. אתמול באמצע הלילה הקדישו לכבודה חצי שעה של רוק הולנדי קלאסי דווקא ברשת ב'. אז נר גם לה, ושוב המלצה על אלבום at home של שוקינג בלו - ריבת פופ פסיכדלי טעימה וכשרה.

למעלה