אח יצא לתרבות רעה

נברר יותר לעומק!

כאשר שוב הפעמים הסיבה והבעיה היא בבן שסר מהדרך, ולא ממש קשור למשפחה, כמובן שיש גם מקרים רבים שהסיבה כן תלויה במשפחה

תלוי מאוד באיזה רמה של תרבות רעה

ומה מצבו העכשווי. ישנן משפחות שאם אחד האחים הלך לצבא או לאוניברסיטה ,יפסלו את המשפחה. מבחינתי זה לגיטימי שלא כל האחים שווים.

חסיד8

New member
אין שום בעיה!

בטח מתי שזה רק אח אחד,שזה קורה במשפחות הכי טובות.

האמת היא,ששמעתי בשם אחד מהמשגיחים

הדגולים שכיום אין את העניין של ``הנושא אשה צריך לבדוק באחיה`` ולמה זה,משום שהחבר`ה כ``כ משפיע,וישנם המון דברים שאליהם בחורים חשופים ,כדוגמת הדבר שאני כותב בו כעת.ואלו דברים שבזמן אברהם אבינו ואשתו ,או בזמן נחשון, שבעצם משם לומדים שצריך לבדוק באחים,לא היו קיימים.. וא``כ אם באחת המשפחות היותר טובות ישנו ``תפוח רקוב`` או ישנה ``כבשה שחורה`` ,זה לא מגלה לנו על החינוך של הבית , משום שיכול להיות שהחינוך ברמה מאוד גבוהה,ואותו בחור,נפשו חשקה בחברים המקלקלים..

מי דיבר על דברים שלא משתנים ?!

אבל סתם כך אני מסכימה עם זה בפרט שהיום אין משפחה (כמעט) שאין בה ילד שפרץ גבולות ומוסכמות

כ``כ ידעתי שתעני לי כך . ‏

אבל אני בכל אופן חושב שיש הבדל בין הדברים. מה שדיברנו זה עצה טובה שחכמים נתנו לנו,לעומת זאת לבדוק באחי הכלה זה לימוד ודרשה שהגמ` דורשת מכך שכתוב``אחות נחשון,מכאן שהנושא אשה...`` אבל זה לא מוכרח.

אולי חכמים באו לתת לנו בכך הלכה

אולי,ואולי לא.. מבובלבלים-גם אנחנו..

אץ קוצץ

New member
יש משפחה היום

שאין לה איזה בן שהחליק?

בכל משפחה ישנו האחד או האחת ,

ולפעמים יותר,שלא הולכים בתלם המשפחתי בדיוק כמו שהוריו רצו,אבל לפעמים זה חריג .

זה קורה במשפחות הכי טובות.

בכל משפחה ברוכה ומהוללה יש כבש שחור. בין אם הכבש השחור מופיע בצורה של חילוני,דתי לאומי,הצטרפות לחסידות מסויימת או בצורה של חוסר הצלחה בלימודים,חוסר איטליגנצי'ה בהשוואה לאחרים וכויוצ"ב... האימרה הזו ש'לא מתחתנים עם המשפחה' היא נכונה אבל לא לגמרי. בהחלט יש לקחת בחשבון את המשפחה!!! א.האדם הוא תבנית נוף מולדתו-כל אדם מביא איתו לביתו הפרטי שבנה בעצמו רשמים ממשפחתו.משפחה זה הדבר שהכי משפיע על הבן אדם. ב.אנחנו מתחתנים עם מישהו אמנם,אבל יוצא לנו לפגוש את המשפחה {או חלק ממנה} במינימום פעם בחודש {אם לא יותר.} וישנם מפגשים שהם לא מפגשים בעלמא-במיוחד במה שקשור לדת- שבתות,חגים,אירועים שמתבטאים בצניעות המשתתפים,באופי האירוע. אז אני אישית אברר,לא על האח,כמו על המשפחה-איך היא מקבלת את השונה,את האחר. מהי הגישה שלה,מהו המדד שלה שעל-פיו היא שופטת את הזולת ובעיקר בעיקר כאשר זה הבן/האח שלה... דם זה לא מים!!!!

דרוmי

New member
נכון שכתוב הסתכל באחיה

אבל יש יוצא מהכלל.בגדול זה לא מה שימנע ממני להכיר משהי.אלא אם כן זה משו משפחתי אצלהם שעובר בתורשה..זה כבר משו אחר.

פשוT אJי

New member
אחים יאכלו בוסר ושיני אחים תקהינה???

כל אחד אחראי למעשיו,ולבנייתו הרוחנית האישית!! הקב"ה דן אותנו על מה שעשו או עושים אחינו??? חד משמעית אין שום עניין לפסול כל עוד בבחור בנוי ומתאים!! בחינוך 90% הם סיעתא דשמיא ו10% הם תוצאה ישירה של חינוך ההורים,ולכן אל נא נמהר לשפוט... שתלוונו ס"ד בחינוך ילדינו...

למעלה