אח חדש ואני משתגעת....

אח חדש ואני משתגעת....../images/Emo7.gif

לבר בת שלוש ושבע נולד אח לפני חודש. בהתחלה חשבתי שהיא מקבלת את זה די בקלות (אהבה רבה אליו והתפרצויות פה ושם כלפי) אבל... המצב הולך ומחמיר (גם שלי וזו בעיה..) ואני חסרת אונים. אליו היא עדיין טובה (מנשקת, קוראת בשמות חיבה וכד') למעט פעם פעמיים שהיא "לא רוצה שהוא יסתכל עלי" אבל אלי... עושה פיפי ככה פתאום בבגדים ("אמא ברח לי") כשחוץ מפעם אחת שזה קרה על רצפת השרותים לא נרשם אפילו נסיון להגיע לשם. אני משתדלת להגיב ב"לא נורא" אחרי כמה פעמים בהן התעצבנתי. לא יודעת אם השיפור בתגובה שלי שינה משהו. התעקשויות ובכי על שטויות (היא תלך ראשונה למטבח, ניחא. צרחות איימים כי ניגבתי לה את השוקולד מהיד – מדובר על שעת צרחות, לא קל בכלל.) אלימות פיזית כלפי (נשיכות בעיקר) לא לעיתים קרובות אבל כשזה קורה (אתמול) ממש קשה לי להתמודד עם זה. לאבא היא אמרה כבר פעמיים שהיא שונאת אותו (חשבתי שאני... הוא כזה אבא טוב וכל כך אוהב אותה. נשבר לי הלב.) חוזרת הביתה מהים/פארק כשהכל היה טוב ושמח ולמטה ליד הדלת מתחילה לצרוח שהיא לא רוצה לחזור הביתה – שוב מדובר בצרחות אימים עד שמעלים אותה איכשהוא (גם בכוח) הביתה. אבא של בר מתקשה להתמודד עם זה ובדר"כ זה נופל עלי (הוא מתעצבן אז אני נרגעת כי אי אפשר ששנינו נכעס) למרות שלפעמים – כמו אתמול – אמרתי לו כשראיתי שהוא מתחיל להתחמם אתה אל תתעצבן ואני חטפתי עצבים ברמות שלא הכרתי (ז"א הרשתי לעצמי, הודעתי לו שזה תורי...) בקיצור. לא קל. הבעיה היא שלמרות עודף הסבלנות הרגיל שלי עכשיו ממש קשה לי. קשה לי להיות סבלנית, קשה לי עם הפינוק שלה (זה היה תמיד ובאשמתי, אבל עכשיו זה ממש מחמיר את המצב) וקשה לי להגיב נכון. ואני כבר לא יודעת מה נכון. אתמול כבר לקחתי אותה לחדר שלה שתישאר שם עד שתרגע. היא חזרה אני החזרתי. היום בבוקר צרחתי עליה נורא. והכי גרוע זה שכשהיא נרגעת (ויכולה לשכוח מהכל) אני נשארת כועסת נורא. אני משתדלת לעמוד מאחורי המילה שלי (למשל כשהיא צרחה באוטו שהיא לא עולה הביתה – ואיימתי שאם היא לא מתנהגת יפה לא הולכים למקדולנד, לא הלכנו.) אבל אני לא יודעת איך להגיב, איך לחנך אותה (ובמיוחד איך להתחיל עכשיו אחרי 3.5 שנות פינוק..) ואיך לחנך את עצמי... אשמח לעזרה...

maya100

New member
אמנם עדיין חסרת ניסיון

ובואי נגיד, שבמצבי ההודעה שלך לא בדיוק מוסיפה לי ביטחון (איאלץ בעצמי לעמוד מול מצב כזה בעוד כמה חודשים) א-ב-ל שום דבר במה שאת מתארת לא נשמע לי יוצא דופן. תיראי, כולכם עוברים עכשיו שינוי משמעותי ביותר מהיותכם משפחה בת 3 נפשות למשפחה בת 4 נפשות. את ילדת לא מזמן (וכמעט שכחתי
) ועדיין מוצפת הורמונים, בעלך מנסה להתסגל למצב ובטח הולך בין הטיפות - בין ההורמונים שלך לעצבים שלה והיא? היא פשוט נלחמת על מקומה שנראה לה מאויים (ואני לא אומרת שזה כך, רק שאולי כך זה נראה מהסתכלות של ילדה בגילה). עבורה, התינוק עדיין לא מספק הנאה או חברותה - הוא פשוט "מונח" שם, בלתי שמיש עבורה וכן לוקח לה המון זמן ותשומת לב של אמא ואבא. מה אני אומרת? אני חושבת שאת צריכה לקחת את הזמן עכשיו והליות סלחנית כלפי כולכם. את בטח מכירה את המאמר שלנו על קנאה (ואם לא-זה הזמן, זה מאמר מצויין) ואם תעשי חיפוש קטנטן בשאלות נפוצות בנושא אח חדש תגלי המון שרשורים בדיוק בנושאים האלו. שולחת לך בינתיים
ובטוחה שבקרוב יגיעו גם כמה מנוסות לתמוך ולהרגיע (את שתינו
)

בימבילי

New member
לדעתי, בטווח הקצר (חודשים

ראשונים אחרי הלידה) זה לא הזמן לחינוך מחדש. לכולם קשה. צריך למצוא פתרונות פרקטיים איך לעבור את התקופה. לדוגמא: בייביסיטר/חברה שלכם/מטפלת אהובה - שיכולה לבוא אחה"צ לכמה שעות ולעשות עם הילדה דברים כיפיים (או לשחרר אחד מכם לבילוי בלעדי עם הילדה שיקל עליה וגם עליך). רק עוד כמה חודשים כשהעניינים יתייצבו ואת תהיי יותר חזקה (מכל הבחינות) יש מקום, לדעתי, לחשוב איך "לחנך" את הילדה או איך לרקום מחדש את המארג העדין של המשפחה. מנסיוני הדל - פרספקטיבה של כמה חודשים תעשה את ההבדל.

לאה_מ

New member
זה לא פינוק! זו קנאה.

ראשית
. אני רוצה שתקחי רגע אחד להסתכל על בר ולהזכר איך הרגשת לפני חודש וחצי. לפני שנולד התינוק. כמה היא נראתה לך תינוקת שלך, כמה היא נראתה לך קטנה, כמה הלב נכמר מלחשוב עליה בתור אחות גדולה. עכשיו הסתכלי לתוך עצמך - בר לא גדלה פתאום בחודש וחצי האחרונים - זו את שהשתנית, זה היחס שלך אליה שהשתנה, זו הדינמיקה המשפחתית שלכם שהשתנתה - לא בר! לא מגיע לה שיצפו ממנה פתאום להיות בוגרת ואחראית וגדולה ולהתנהג כפי גילה - היא נשארה בדיוק אותה בת 3 שהיתה לפני שנולד אחיה. אני לא מכירה אתכם ולא יודעת מה הדינמיקה במשפחה שלכם ואיך היא היתה לפני שהתינוק נולד, אבל אני די בטוחה שהבעיה היא לא 3.5 שנות פינוק. הבעיה היא השינוי החד בדינמיקה המשפחתית שקרה בעקבות הלידה. אני מקשרת לך את המאמר המצויין שמאיה הזכירה על הקנאה - תוכלי למצוא שם שיקוף של הרגשות של בר - אני בטוחה שיעזור לך להבין אותה. אני מקשרת לך גם את הדיונים שמאיה דיברה עליהם, כדי שתרגישי שאת לא לבד (ואולי תמצאי גם כמה רעיונות להתמודדות שידברו אליך). אני חושבת שזה רעיון מצויין שאת ובעלך תתחלקו ביניכם בהתמודדות (הלא פשוטה) עם סצנות הקנאה של בר. אלא שבמקום שאחד מכם יתפרץ והשני ישאר רגוע - שההורה ה"תורן" ישאר רגוע, והשני פשוט ילך לענייניו ולא יהיה בכלל בסביבה (וכך לא תצטרכי לחשוף אותה סתם לעצבים שלכם). זה שהיא אומרת לאבא שלה שהיא שונאת אותו זה באמת קשה, אבל יעזור אולי לחשוב על זה, שהיא אומרת לו את זה כי היא בטוחה באהבתו אליה - היא בטוחה שהוא עדיין יאהב אותה למרות שהיא אמרה לו דברים קשים כל כך. והיא זקוקה מאד לאהבה הזו. היא זקוקה מאד שכשהיא אומרת לו "אני שונאת אותך" הוא יאמר לה "אני אוהב אותך". היא זקוקה להכלה ולאהבה. גם לה קשה. אתם רק חודש אחרי. זה מעט זמן. את ודאי עדיין מאד הורמונלית, וכל המצב הזה טרי ולא ברור לכולכם. זה קשה גם לבר. אני מציעה לכם לתת לבר הרבה מאד תשומת לב, רצוי פיזית (אם היא ילדה שאוהבת מגע, הזמיני אותה לשבת עליך, לטפי אותה, עשי לה עיסוי, חבקי אותה - גם אבא, כמובן), זמן איתכם, ורצוי לבד עם אחד מכם (אם כי בהחלט אפשר גם להרבות בתשומת לב כשכולם נמצאים יחד, כשגם התינוק נמצא). זה נהדר שהיא מתייחסת יפה לאחיה. חסכת לך הרבה חרדות וכאב לב עם הילדה העדינה שלך. תני לה להוציא את זה עליכם, ונסי להכיל את זה, להבין שגם לה קשה, ושהיא רק בת 3.5. ואל תכעסי עליה. נסי לראות אותה כל פעם כאילו שהתינוק עדיין לא נולד. זה מאד עוזר להרגיע את הכעסים שלנו. וחבקי אותה
. לכולכם מצפה עדיין התמודדות לא פשוטה, אבל גם אושר גדול מאד

א אוהל

New member
כתבת במקומי! ../images/Emo12.gif../images/Emo7.gif

גם לאפרוח שלי, בת 3 ו-4 חודשים, נולדה לפני 3 שבועות אחות קטנה. גם היא עדינה מאוד ומקסימה עם אחותה אבל אותנו ההורים מעבירה 7 מדורים של גיהנום
אין לנו בכלל עזרה בבית בכלום - זה רק אני והבעל והילדות, עם הבישולים, נקיונות, טיפול בילדות וכו' ואחרי סוכות בעלי חוזר לעבודה ואני אהיה 3 ימים בשבוע עם שתי הבנות לבד (רק מהמחשבה על זה בא לי לברוח מהבית...
). היום היה פשוט סיוט ובסופו התמוטטתי על הרצפה באפיסת כוחות פיזית ונפשית: לקראת הלידה בעלי החליף אותי בלקחת/להביא את הילדה מהגן. היום החלטתי לנסות לראות בפעם הראשונה איך זה ללכת להביא אותה מהגן רק אני והתינוקת. היא קיבלה את פני בשמחה וכששאלתי אם היא רוצה ללכת ישר אחרי הגן לגן שעשועים היא שמחה מאוד על ההצעה. בגן השעשועים נפגשנו עם חברה בת גילה וכן הצטרפה אלינו חברה שלה מהגן. 5 דקות אחרי שהגענו לשם, הילדה התמקמה באמצע מתקן טיפוס עם מגלשות והתחילה לצרוח בכל הכוח (ויש לה!) שהיא פוחדת מהמתקן ושאוריד אותה משם. היא כמובן שיחקה במתקן הזה בעבר ומעולם לא פחדה ממנו... כשניסיתי להוריד אותה היא סירבה להתקרב אלי ובאיזשהו שלב התחילה לצעוק שהיא רוצה שרק אבא יוריד אותה. אבא עבד באותה עת בבית. התקשרנו אליו בטלפון והוא ניסה להרגיע את האפרוח אבל היא בשלה - צורחת שהיא רוצה שרק אבא יבוא להוריד אותה. הסברתי לה שאבא עובד ולא יבוא. לא עניין אותה. שתי החברות החמודות שלה ניסו ביוזמתן לברר מה קרה לה ואיך אפשר לעזור לה. היא צרחה גם עליהן. השכנים בבתים מסביב לגן הוציאו ראש מהחלון לראות אילו זוועות מתרחשות בגינה... (אני מקווה שלשתי הילדות אין הלילה סיוטים מהחוויה). אחרי חצי שעה של צרחות ומיני נסיונות לשכנע אותה לרדת או שאחת האמהות תוריד אותה, אני ועוד אמא פשוט הורדנו אותה בכוח כשהיא מתפתלת וצווחת והלכנו הביתה כשהיא צורחת ומשתוללת כל הדרך (20 דקות). מזל שהתינוקת ישנה בשלווה בעגלה לכל אורך ההרפתקה הזו. כשהגענו הביתה - איך שהיא ראתה את אבא שלה שבא כמובן לחבק אותה היא ישר צרחה שהיא לא רוצה אותו אלא רק את אמא וניסתה בכל כוחה לטפס עליי, גם כשהתינוקת התעוררה והנקתי. הצרחות המשיכו עוד כחצי שעה. אני פשוט פרצתי בבכי. רציתי שנארוז תיק ונסע לאחת הסבתות (מרחק שעה נסיעה) אבל חמותי אמרה שאין לה כוח והיא עייפה ואת אמא שלי לא הצלחתי להשיג לא בבית ולא בנייד. אז התמוטטתי. אני עייפה מחוסר שינה מצטבר (מחודש שמיני לא ישנתי יותר מ-6 שעות ביממה לא רצוף) ולא יודעת יותר מה לעשות עם ההתפרצויות והסצינות של האפרוח. הרגשתי מאוד לא נעים בגינה שהאמהות והילדות האחרות היו צריכות להיות עדות לזה ושהבילוי שלהן בגינה נהרס. האפרוח הפכפכת מאוד בהתנהגותה (ממש ד"ר ג'קיל ומר הייד), צורחת, עושה סצינות, כל הזמן אומרת "לא" ושונאת אותנו. קראתי את המאמר על הקנאה, קראתי גם את כל השרשורים בנושא מהשאלות הנפוצות, ואני יודעת שקשה לה, אבל לא מצאתי פתרונות להתמודדות שלי עם הדרך שבה הקושי שלה מוצא לו ביטוי. ניסיתי לדבר איתה - כשהיא כועסת וכשהיא שלווה, שיקוף, דיבור על הרגשות שלה ומתן לגיטימציה, לכעוס עליה, להישאר שלווה, להוציא אותה מהחדר עד שהיא נרגעת, לחבק "חיבוק דב", לפנק, לתת לה מה שהיא רוצה, להקפיד על משמעת ומסגרת - 3 שבועות של נסיונות ושומדבר לא עבד (חוץ מלנסוע לסבתות שעבד דע טוב גם אם לא ב-100%, אבל כפי שראיתי היום, זו לא אופציה שזמינה תמיד). החל משבוע הבא זה יהיה רק אני והבנות לחצי שבוע - בקצב הזה אני אראה אותן כשהן יבואו לבקר אותי באברבנל
(וליאת -
ו-
גדול של השתתפות).

רוצה לחלוק איתי חדר??

למרות שהבנתי סגרו שם.. אני כל כך עייפה ואין לי כח לענות (או לחשוב) רק לאחל לשתינו רגיעה מהירה... תודה על התמיכה.

רוצה לחלוק איתי חדר??

למרות שהבנתי סגרו שם.. אני כל כך עייפה ואין לי כח לענות (או לחשוב) רק לאחל לשתינו רגיעה מהירה... תודה על התמיכה.

עמית@

New member
../images/Emo24.gif ואו, נשמע ממש ממש קשה

>עמית כבר מכינה חדר סמוך אלייך באברבנאל לכשתיוולד הגורה החדשה<

טאשקה

New member
../images/Emo24.gif

גם אנחנו עברנו (ועוברים) תקופה לא קלה. אבא שלנו היה בחו"ל במשך חודש וחצי. הוא חזר לפני שבוע. ואני הייתי לבד עם שני אפרוחים 2.3 ו 4 חודשים. היה מאוד קשה. עבר. עכשיו יש קושי אחר, אך קל יותר להתמודד יחד. חיזקי ואימצי. מחר אחפש קישור להודעה שכתבתי אז. זה לא ממש אותו דבר, אך בכל זאת דומה. אולי תמצאי גם שם עצות מועילות. ושוב

למה תמיד

החמות היא זאת שאין לה כח בסיפורים האלה
ברררר... (אצלינו גם יש לה לפעמים תור למספרה
)

צימעס

New member
אוי, איזה טירף!

לא מצליחה לחשוב על פתרונות קסם. מה שכן - אולי תצליחי למצוא דרך לישון במשך היום (זה ישפר את מצב העיפות שלך, ובאותו מחיר גם "יאריך את הפתיל" שלך). האם את יכולה לשכור נערה שתעזור לך? או אולי לישון בבוקר, כשהאפרוח בגן? את כותבת שהכל - בישול, ניקיון וכו' עליכם - אולי תוותרי קצת? אולי תקני אוכל ביתי? [הכל למען שעות השינה] עוד אלמנט שקשור לעיפות ועצבנות - חוסר בויטמינים (בייחוד B12). מה עם הסבתות/סבים? יכולים לבקר אותך? יש דודים בסביבה? אחד הדברים שמחזיקים אותי במשך השבוע הוא ביקור שבועי של חמותי וביקור שבועי של אבא שלי - שניהם קבועים (וכולים שינה שלי) וממש חלק מסידור השבוע של כולנו. אה, ועוד מחשבה - טירוף כמו זה שהיה בגן השעשועים יכול לקרות אצלינו על רקע של עייפות/רעב. יכול להיות שזה זמן בו, אם הייתם בבית, היא היתה אוכלת משהו? [הנה למה אמהות מביאות תמיד משהו לאכול בגן שעשועים
] פתרונות שמצליחים לפעמים לפצפץ אצלינו מצבים כאלה הם משחקי דמיון, למשל - "אמא כאילו אבא". זה לא תמיד עובד, ודורש "הרגל" (שימושי) של קבלת פתרונות דמיוניים. מה עם הלילות של האפרוח? יכול להיות שהיא מתעוררת מהקטנה, וחסרה לה שינה? היא ישנה צהריים בגן?

א אוהל

New member
כבר עושה הזמנה לכולנו למלונית של

אברבנל
תשובות לשאלות של צימעס: לישון בבוקר אני לא מצליחה (שעון ביולוגי דפוק. מעולם לא הצלחתי). בצהרים זוטא ערה וחוזרת לישון בערך בשתיים-וחצי שלוש. בשלוש וחצי אני צריכה לצאת להביא את האפרוח מהגן. לא מכירה מישהי לשכור. אף אחת מהגננות לא עושה בייביסיטינג אחה"צ (כבר ביררנו פעם כשהיינו צריכים) ולא בטוחה שזה זמן טוב להביא אנשים זרים וחדשים לחייה של האפרוח. איפה קונים אוכל ביתי בפרובינציה? אוכל תעשייתי זו לא תשובה כי אנחנו לא אוכלים כאלה דברים. בנקיון וסידור יש המוווון ויתורים
אבל כביסות צריך לעשות/לתלות/לקפל/לסדר, כלים צריך לרחוץ, בישולים, קצת סידור על פני השטח, פה ושם לנקות משהו, קצת לטפל בגינה שלא תמות עד הגשמים...(ואז מבחינתי שתהפוך לג'ונגל). הסבים והסבתות לא באים. זה הכי קשה לי
. הם מוכנים לרוב שנבוא אליהם (מרחק שעה נסיעה). אחות של בעלי גרה בחו"ל ואחותי בת 17 ויש לה בית ספר/חברים/אימוני ספורט/שיעורי נגינה וכמובן אין אוטו כך שהיא צריכה להגיע אלינו בתחבורה ציבורית. לא ממש יוצא לה... שאר המשפחה שלי גרה מרחק שעתיים וחצי נסיעה מאיתנו. גם החברים לא באים לעזור. עייפות ורעב? אולי. כשהיא חוזרת מהגן היא לא אוכלת אבל בד"כ שותה משהו עם סוכר (פופאייס או שוקו - אם לא שתתה בבוקר). שינה בצהריים? לפעמים. גם כשהיא בבית היא מוותרת לעתים על שנת הצהרים שלה. בלילה לא נראה לי שיש בעיה - זוטא איתנו והאפרוח בחדר שלה. אין הפרעה הדדית. ביום חמישי בערב אמורים להגיע אלינו 20 איש לסוכה. בעלי לא מוכן לבטל
. אמר שיסתדר בעצמו עם האורחים ועם להשגיח על הילדים שלהם (2 מהם מקס ומוריץ, בחיי). מקסימום אני אפגין התנהגות הורמונלית ואפרוש עם התינוקת לחדר שלנו.

צימעס

New member
שהאורחים של הסוכה יביאו אוכל מבושל

וימלאו לך את הפריזר
(אגב - אם להיות רצינית יותר - תנחי את בעלך שאם מי מהם שואל על מתנה ללידה, זו תהיה התשובה שלו) לגבי התנהגות הורמונלית ולפרוש - את יכולה גם לצאת עם התינוקת לטיול בשכונה (ואפילו להשמין את אמא או אבא של מקס ומוריץ להצטרף אליך, והרווחת פעמיים - בלי להראות הורמונלית). אוכל מבושל בפרובינציה? אני לא מכירה את הפרובינציה שלך, אבל בטוחה שיש אמהות בבאופן שגרות בפרדס חנה, מבשלות לעצמן בריא, ותוכלי להגיע אתן להסדר סביר של תשלום תמורת אוכל. בנוסף, יש סופרמרקטים בהם מוכרים מנות מבושלות מוכנות (זה בא מקיבוץ דתי במפרץ או בחוף הכרמל, אני לא זוכרת בדיוק). זה לא אוכל-בריאות, אבל גם לא מנה-חמה. אולי באמת חסר לה המשהו-מתוק-קטן שאחרי הגן? נסי להביא לה פרי או שתיה בימים שהולכים מהגן ישר לגןשועים (גן שעשועים, בשפתנו).

א אוהל

New member
מכירה. אמא שלי קונה לפעמים.

אין אצלנו. אבל יש אוכל מוכן מסוגים שונים במשקל בסופר של קיבוץ גן שמואל. מה שטעמתי היה לא רע. אופציה הגיונית.

פרדס חנה זו לא ממש פרובינציה

אני חושבת שאת צודקת - יש בטוח אוכל מוכן ושרותים "מתקדמים" כמעט כמו במטרופולין
כדאי לחפש בפורומים את מוקדי הבישול שם. יתרה מכך - אפשר לקנות אוכל מוכן קצת יותר רחוק, להקפיא, ולהפשיר מנות מנות. ואוכל מוכן מהסופר לא חייב להיות תעשייתי - רביולי מהמקרר, למשל, מכינים ב- 8 דקות ואת הרוטב במקביל... אם יש טיב טעם בסביבה, אז יש להם אחלה אוכל מבושל מוכן. משהו על מתוקים אחרי הגן: אצלינו לא נכנס שוקו הביתה (מה זה פופאייס? בטח גם ממשפ' השוקו...?). מה שכן, יש אקטימל רגיל, אקטימל (או בלשונה של רעות: אקמימל) תות ומשקה גמדים. גם מתוק וגם סביר יותר (האקטימל, בעיקר). אין מעדנים, יש גמדים ענקיים, לצערי יש גם דניאלה תות. לא הכל עובד לפי הספר
אוכלים תפוח בדבש (כל השנה) ויש פופקורן דל שומן שעומר עושה לבד במיקרו. זו מח' החטיפים לאחרי הגן. עומר מכין לבד גם "מרק לבן" (מהיר - נמס בכוס) עם שקדי מרק וחטיפי עוף או חטיפי טבעול בטוסטר אובן שלו (שקניתי לו מתנה לפסח למטרה הזו בדיוק). הוא מכין גם לרעות. שיטה לגבי שוקולד: הוא עבר לפריזר. הכירסום איטי יותר והכמויות יורדות. קונים בעיקר מריר 70%. זה גם עוזר. כל האחרים הופכים עם הזמן לצ'ופר, חגיגה. הרגלתי את עומר, כשהייתי עייפה מאוד אחרי לידה, לאכול פסטרמה וגבינה צהובה שמגיעים פרוסים היישר ממדף המכולת. מאז הוא ניגש למקרר כשהוא רעב ואוכל את ה"מוכנים" האלה עד שאתפנה להכין אוכל. בתאבון

31 מילים על פופאייס

פופאייס זה שלוק. מיץ קפוא בשקית מאורכת. קרטיב ללא מקל. לרוב מלא צבע מאכל. של כרמית ללא צבע מאכל. החיסרון היחיד הוא סוכר. אה כן, וזה שכל המטבח דביק אחר כך.

א אוהל

New member
בתור מי שגדלה בלב ת"א וחיה שם

רוב חייה, רמת אביב זה מבחינתי "הפרברים", ופה זה בכלל קרוב לקו האופק...
פופאייס - מקלות מיץ קפואים. כמובן הסוג בלי צבעי המאכל (רק המון סוכר, אבל יעיל בקיץ כשנמאס לילדה ממים). שוקו לא היתה ברירה - אבא שותה, אפרוח רצתה גם (יש מגבלה של אחד ליום). עוד נוזלים שנכנסים לגוף. אקטימל יקר מאוד לכמות. קונים לעתים נדירות. פופקורן אסור לבת 3 וחבל (רק מעל גיל 5). נמס בכוס או נקניקים לא נכנסים הביתה. יותר מדי כימיקלים. רק לקרוא את המרכיבים עושה לי לא טוב. אצלנו המתוק של הילדה הוא בעיקר דגני בוקר (עכשיו הדגנים הממולאים של אנרג'י, בעיקר הלבן, הם להיט), חטיפי גרנולה של אנרג'י ומנטוס (האחרון גם בעקבות אבא). עכשיו חזרנו מהסופר. קניתי אצבעות דג מוכנות במקום להכין לבד, וגם פסטה טריה מצוננת ואפילו לקט למרק של סנפרוסט, ולארוחת ערב אכלנו בורקסים בסופר (יצאו בדיוק טריים מהתנור. בד"כ אני מכינה לבד בבית). והטיב טעם הכי קרוב הוא בנתניה לצערי הרב
(יש קטן בעמק חפר אבל זה בעיקר בשר ומעט מאוד דברים אחרים).

למעלה