אח/ות שכול/ה

להלי 1

New member
אח/ות שכול/ה ../images/Emo92.gif

אח/ות שכול/ה יקר/ה, שמי להלי, ואני עורכת מחקר בקרב אחים ואחיות שכולים, במסגרת לימודי לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של הילד באוניברסיטת בר-אילן. את המחקר בחרתי לערוך, בין השאר, על רקע היותי אחות שכולה; אחי, ברק, נהרג לפני 24 שנה במלחמת לבנון. במשך שנים הפריע לי המקום המצומצם יחסית שניתן לאובדנם של אחים שכולים, אשר איבדו אח או אחות, לא משנה באלו נסיבות. כתבות, ספרים, תוכניות טלביזיה ומחקרים רבים נכתבו על אובדנם של הורים, יתומים או אלמנות, אך מקום מצומצם יחסית ניתן לאחים שאיבדו אח או אחות אהובים ויקרים. רק בשנים האחרונות, מופנית תשומת לב רבה יותר להיבטים הייחודים של אֶבֶל אחים וכאבם מוכר יותר על ידי הסביבה החברתית והמקצועית. אבל זה עדיין לא מספיק. בחרתי, לכן, להתמקד בעבודת התזה שלי בבחינה לעומק של ההיבטים הייחודים לאובדנם הקשה של אחים שכולים אשר חוו אובדן אח/ות בילדותם. אני מקווה שבעקבות מחקר זה, הבנה מעמיקה יותר של השלכות האסון, תסייע לאנשי מקצוע לעזור לאחים שכולים להתמודד עם אובדנם הקשה. ראיתי בפורום כי לא אחת פונים אליכם בבקשה להשתתף במחקר זה או אחר. עם זאת, אני פונה אליך בבקשה להשתתף במחקרי ותודתי הרבה נתונה לכל מי שיסכים לקחת בו חלק. ההשתתפות במחקר כרוכה במילוי מספר שאלונים, תוך שמירה על אנונימיות וסודיות מוחלטת. אם הינך:
אח/ות שכול/ה שאחיך/אחותך נהרג/ה כשהיית ילד/ה (טרם הגעת לגיל 15).
כיום הינך מעל גיל 20.
אחיך/אחותך נהרג/ה באופן מפתיע (שרות צבאי, פיגוע, תאונת דרכים וכד') אודה לך מאד אם תוכל/י לשלוח אליי פרטים (טלפון או כתובת דואר אלקטרוני או שם משתמש בתפוז), על מנת שאוכל ליצור עמך קשר. בתודה מראש ובתודה למנהל הפורום שתמך בי בפרסום בקשה זו, להלי [email protected] <ניתן לשלוח גם מסר באמצעות מערכת המסרים של תפוז>

למעלה