השאלון הוא לא תנאי לעליה
השאלון נשלח מהנהלת בית הספר כדי "להכיר את התלמידים". מצד אחד יש לציין שלא שטלו איזו טלוויזיה יש בבית או האם יש להורים מכוניות ואילו, שאילה שאלות לגמרי לא רלוונטיות, מצד שני, אני מתקשה להבין מה זה עניינו של בית הספר בסוג המעבד שמריץ את המחשב שבבית או בסוגי הכוננים. אני חושב שגם ילד שנניח אין לו מחשב בבית, לא חייב לספר זאת לבית הספר אם הוא לא רוצה. זה לא המקרה היחיד, מערכת החינוך מאד פולשנית, אני זוכר שבגני ילדים ציבוריים (חובה וטרום חובה) הגישו שאלונים בהם שאלו מה מוצא כל הורה ומה השכלתו. אני מוכן להבין כי לגן הילדים צריך להיות דרך להזעיק את ההורים בכל רגע, ולכן חובה לבקש מספרי טלפון בבית, בעבודה וניידים אם יש, אבל מה זה מעניין את מחלקת החינוך של העיריה מה מוצא ההורים ומה השכלתם? האם ילד יקבל יחס שונה בגן לפי המוצא או ההשכלה של ההורים? אני בטוח שלא. מדינה שחודרת כל הזמן לפרטיותם של אזרחיה, לא תהיה מדינה דמוקרטית באמת. לגבי נושא הטלפון למי שמשלם בכרטיס אשראי או בצ'ק, אני דווקא לא כל כך מסכים איתך. ברוב המקרים, את מקבלת מוצר או שרות במקום, והמוכר לא מקבל במקום תשלום במזומן, לכן זכותו המלאה לדרוש ממך מס' טלפון כדי לדעת איך להשיג אותך במקרה של תקלה. הרבה יותר גרוע העניין של חוק המידע באשראי שעבר אתמול כנראה בכסת, לפיו למעשה גם אין יותר סודיות בנקאית אמיתית. נורא מצחיק שיש טוענים שהחוק הוא גם לטובת הצרכן, העניין הוא שאף אחד לא שאל את הצרכן אם הוא רוצה שיפעלו לטובתו וישתפו את המידע שלו בין בנקים. הטענה היא שאם מישהו חייב כסף לבנק, בנקים אחרים יוכלו לפנות אליו להציע לו תנאים יותר טובים. זה ממש מגוכך בעיניי. מה הלאה? יעבירו חוק שקופות החולים יכולים להעביר תיקים רפואיים בינהן ללא הסכמת הפציינט? נניח מישהו יקבל מחר טלפון ויגדו לו: "נודע לנו שאתה סובל ממחלה מסויימת, אנחנו יודעים שאתה מטופל 5 שנים בקופת החולים שלך ואתה עדיין סובל, בוא לקופת החולים המתחרה ותקבל טיפול רפואי יותר טוב..."