אחת ולתמיד !!

אחת ולתמיד !!

הפסיכו הוא יחסי יחסית למועד האחרון או ל5 מועדים אחרונים ? אם היה לי קשה במועד הזה נדפקתי ? לא משנה שלכולם היה במועד הזה קשה ?

א ד ו ש

New member
שום סיכוי שזה אחת ולתמיד

כי תמיד יהיה מישהו שיחזור וישאל, אבל שיהיה.. לא משנה בכלל מתי אתה נבחן אלא אם כן אתה חורג מאוד מהממוצע וגם אז זה לא משמעותי.. ציון 790 במבחן קל יכול להיות 780 במבחן קשה, אבל ככל שאתה קרוב יותר ל530 זה פחות משמעותי. לסיכום: תרדו מזה. חסר משמעות לחלוטין.

Hamall

New member
זהו...

בסופו של דבר כל אחד יקבל מה שמגיע לו.

באם

New member
חחח ... לא יודע למה ...

כשאני יצאתי מהבחינה שלי [ לפני שנתיים ] כולם אמרו.. "וואו הבחינה הכי קשה שהייתה... " ... וככה זה כל בחינה - יגעת ומצאת? תאמין !

אם אתה בטוח שאתה רוצה לדעת

( למרות שאתה קצת חצוף בדרכך המיוחדת ) לא מעט אגדות אורבניות בקשר לבחינה הפסיכומטרית הומצאו במשך השנים. אחת מהן בקשר לדרך חישוב הציון. המרכז הארצי מקיים כנס שנתי שבו הוא מפרט בין השאר על דרכי העבודה במרכז וחושף קצת נתונים סטטיסטיים. פעם שלחנו לשם מדריך שאפילו לא התחזה ונתנו לו להכנס ( היום אין סיכוי שזה יקרה. הכנס פתוח רק לעוסקים בתחום ). בין יתר הדברים שאמרו שם, נאמר שהציון מחושב ביחס לארבעה מועדים קודמים ולאיזה מועד משנות ה - 80 ( למרות שיש אנשים מהמרכז שמכחישים את החלק האחרון ). קצת הסטוריה: ראשית הבחינה הפסיכומטרית בתחילת שנות השמונים. זה לא התחיל ב - 'זבנג וגמרנו'. זה התחיל בבחינות ניסיון. כשמישהו התחיל להעביר קורסי הכנה לבחינה, המרכז הארצי אפילו יזם קורס משלו לבחינה שהוא בעצמו כותב. היוזמה הזו נכשלה בגלל ש... כמעט כל התלמידים עברו לקורס של המכון הפרטי. בכל אופן, כנראה שיש מועד משנות השמונים שמהווה נקודת התייחסות עבור המרכז כדי לקבל התפלגות ציונים דומה לאורך השנים. בנקודה הזו אתה צריך לצעוק "אבל הם לא יכולים לצפות שבכל מועד תהיה בדיוק אותה התפלגות של מספר תשובות נכונות!" ואז אני לוחש "אתה צודק". המרכז הארצי הודה בעצמו, שכדי להשיג את התפלגות הציונים הרצויה נוצרת סטיה של מספר נקודות בציון. בנוסף, גם פירקי הפיילוט משמשים את המרכז הארצי בהקשר הזה. היות שהם בודקים שאלות לפני שהן מוכנסות לבחינה, ניתן לצפות את אחוז האנשים שיענו על השאלה כשזו תופיעה בפרק אמת. אם תקרא את השאלה של תמיר המורעל למעלה, אז זו הסיבה שזה לא תמיד משנה איך הרגשת בבחינה כי זו המשמעות של ציון יחסי. בהצלחה.

א ד ו ש

New member
שאלה שהטרידה אותי

היחסיות של המבחן מתבטאת רק במרכז הפעמון או גם בשוליים? ז"א - האם המרכז הארצי - כשהוא מגלה שהמבחן הנוכחי קשה מהרגיל פשוט מחלק את הציונים ע"פ ההתפלגות הנורמלית (משנה רק את מרכז הפעמון) או שהוא גם נותן פקטור כלשהו? (משנה גם בשוליים). ויכוח שהיה לי לאורך כל הקורס עם המדריכה שלי היה שהמבחן הוא מאוד לא יחסי בציונים הגבוהים ולכן לתחושה בסוף המבחן יש משקל כבד. בשביל לקבל 800 צריך 0 טעויות (תאורטית מספיק הכי פחות טעויות אבל אני מאמין שבכל מבחן יש לפחות אחד שלא עושה שום טעות) ולכן אם אדם שמסוגל להוציא 800 במבחן ברמת קושי נורמלית נופל על מבחן קשה ועושה בו טעות או שתיים - הוא לא יקבל 800 ולכן המבחן הוא כן אבסולוטי מבחינתו. (משום מה המדריכה שלי טענה שלא אבל לא הצלחתי להבין למה) (ולהסיר ספקות - אני לא מדבר על עצמי - המבחן שלי בדצמבר היה נחשב קל)

qet1

New member
גם בשוליים

יש אחוז קבוע שמקבלים מעל 750 אחוז קבוע שמקבלים מעל 700 אחוז קבוע שמקבלים מעל 650 וכו' *סתם נתתי מספרים, אני לא יודע את הרמת דיוק, יכול להיות גם שזה: אחוז קבוע שמקבלים מעל 795 אחוז קבוע שמקבלים מעל 790 וכו'

א ד ו ש

New member
ברור שיש גם התפלגות נורמלית בציונים

הגבוהים, אבל שמה זה לא מזיז הרבה את הציונים. (אין לי כוח להסביר למה
)

לא ברור ...

אני לא הבנתי למה אתה אומר שאם היה לי מועד יותר קשה זה לא אומר כלום. אם היה לי יותר קשה, ו4 מועדים אחרונים היה יותר קל אז אני נדפקתי... כי אני ביחס למועדים הקלים.. כדי שאני לא ידפק , הם צריכים לעשות את ההתפלגות של כל מועד בנפרד... כי אחרת אין בכלל משמעות להתפלגות הזאת...

א ד ו ש

New member
הם עושים התפלגות של כל מועד בנפרד

ואז משווים אותה להתפלגות הנורמלית.

:/ ממ אני בה"כ עושה 5 יח'ל מתמטיקה

לא הבנתי מה זאת אומרת.. אני ידפק אם המועד קשה יותר או לא ? או במילים אחרות נדפקתי עם המועד הנוכחי ?

qet1

New member
לא

תסמוך עליהם שהם יודעים איך להשוות את זה למועדים הקודמים ועדיין לשמור על כך שלא תהיה חשיבות למועד בו נבחנת. בשביל זה אתה משלם 485 שקל

עכשיו הבנתי לאן הכסף הולך ../images/Emo4.gif

אני עדיין לא יודע איך אפשר לעשות את זה מבחינה מתמטית.. אבל לא נורא, אני תמיד נדפק, אז לא אכפת לי

למעלה