אחת ולתמיד לגבי אכילה של דברים מסויימים בהריון

אחת ולתמיד לגבי אכילה של דברים מסויימים בהריון

גבינה בולגרית? מיצים טבעיים או שייקים במסעדות? סלט טונה מחוץ לבית? זירו/קולה? ספרו לי כמה אתן מקפידות? ברור לי שאנחנו נוטות להקפיד בצורה מוגזמת אחרי מה שעברנו..

shoosh101

New member
חלק מהדברים שכתבת אינם בעייתיים בכלל

אין בעייה לאכול גבינה בולגרית בהריון (מי אמר לך להימנע?), כל עוד את אוכלת גבינות של מחלבה מוכרת, מה שמבטיח שהחלב עובר פיסטור. שמעתי פעם משהו לגבי גבינות עובש, אבל האמת שהרופא שלי מעולם לא הזכיר זאת ואישית אני כן אוכלת. לא רואה בעיה גם עם מיץ טבעי (סה״כ פירות בארץ הם ראויים למאכל, כך גם מי השתייה בכל הארץ וכו)
הדברים הבעייתיים הם בעיקר מוצרי בשר שלא עוברים בישול כראוי (בשר נא כמובן, אבל גם נקניקים, פסטרמה וכו)., ביצים שאינן מבושלות עד הסוף (ולכן אני נמנעת מלאכול מוס, כי לרוב זה מכיל ביצים חיות).
החוק שלי לגבי אכילה בחוץ זה לאכול במקומות שאני מכירה (ויודעת שהאוכל בהם טרי ונקי, ועם תחלופה גבוהה), ואם זה מקום שאני לא מכירה אני אבחר מאכלים בטוחים. אבל האמת היא שזה די בלי קשר להריון, הרעלת מזון זה תמיד דבר מאוד מאוד לא נעים, ואני מנסה להימנע מהחוויה המפוקפקת...

נועה312

New member
האתר של משרד הבריאות ממליץ להימנע מגבינות כמו בולגרית

וצפתית. הטענה היא שיכולים להצטבר חיידקים במים שבתוכם מוחזקות הגבינות האלה וזה כבר לא קשור לפיסטור. הם צורפו לרשימה באתר לפני קצת יותר משנה.
כן מותר לאכול אותן כשהן חמות אבל.

shoosh101

New member
או.קיי, מודה שזו פעם ראשונה שאני שומעת על זה

לא יודעת, אני אוכלת גבינות כאלה. אבל לרוב אצלנו הן נגמרות תוך יומיים - שלושה מהרגע שפתחנו את הקופסא, ואני לא מאמינה שבפרק זמן כזה מספיקים לגדול שם הרבה מדי חיידקים. לגבי מסעדות - שוב, אם זה מקום עם תחלופה גבוהה לא סביר שאוכל נשאר במקרר הרבה זמן. אבל זו כבר החלטה של כל אחת כמה להחמיר בענייני אוכל

נועה312

New member
החיידקים יכולים להצטבר במים עוד במפעל

ואני מאמינה שרק בהריון ראשון נכנסים לאתרים האלה ומדפיסים את הרשימות האלה, בגלל זה זה בטח חדש לך

Caitriona

New member
העניין עם גבינה בולגרית ממש מבאס!

בהריון הראשון שלי זה בכלל לא היה ברשימות. במקרה בדקתי משהו עכשיו וגיליתי, אחרי שטחנתי גבינה בולגרית במשך איזה חודש בלי לדעת.
לפי משרד הבריאות אסור לאכול כלום! מבאס.
ואח"כ עוד אומרים לאכול מהכל ומגוון. איך אפשר?
בכל אופן, הרופאה שלי אמרה שאפשר, אבל אני מודה שאני לא אוכלת- רק בפשטידה.
ממש קשה לי עם מגבלות האוכל האלו, אני חייבת להודות

קראתי בכמה אתרים לגבי הגבינה הבולגרית

לגבי שייקים של פרות במקומות בטוחים ומוכרים אני נוטה להסכים איתך. אז לגבי הגבינות פטה ובולגרית עדיין הנושא שנוי במחלוקת ..

giraffelle

New member
אז ככה

יש פה כמה סוגים של סיכונים.
&nbsp
לגבי קולה וכד' - זה נזק מצטבר מצריכה של כמויות גדולות של קפאין או ממתיקים מלאכותיים. כוס פה ושם לא תעשה כלום, אבל מומלץ לא לצרוך כמויות גדולות.
&nbsp
כל הדברים שיש בהם חשש לסלמונלה, ליסטריה וטוקסופלזמה - אלו דברים שיכולים להזיק כבר בפעם אחת, רק שהסיכוי שזה יקרה הוא מאד קטן. יש כמה קטגוריות של מאכלים עם חשש לחיידקים.
&nbsp
בבשר / דג נא, ביצים לא מבושלות / מפוסטרות יש סיכוי גבוה להימצאות חיידקים ולכן כדאי להימנע מהם וממה שבא במגע איתם. גם בבית, כשמכינים בשר צריך להקפיד על ניקיון כולל חיטוי הכלים ומשטח העבודה ושטיפת ידיים בסבון. (חיטוי על ידי מים רותחים)
&nbsp
מאכלים רגישים - חומוס, טחינה, מיונז וכיוצא בזה, מתקלקלים מהר אם לא מוחזקים בתנאים טובים. באופן אישי אני נמנעת מלאכול דברים כאלו מחוץ לבית בימים חמים ו/או במקומות שאני לא סומכת על ההיגיינה שלהם.
&nbsp
מוצרי בשר מצוננים כגון פסטרמות או דג מעושן סובלים מבעיה דומה. מדי פעם מגלים ליסטריה במוצר כלשהו. הסיכוי שזה יקרה הוא מאד קטן, אבל מצד שני כשזה קורה זה יכול להיות זיהום רציני. באופן אישי ממליצה לאכול רק אחרי חימום.
&nbsp
גבינות - כל מה שעשוי מחלב מפוסטר אין איתו בעיה, למעט אולי עובש שיש לגביו מחלוקת. כל הגבינות של המחלבות הגדולות עשויות מחלב מפוסטר, הבעיה היא רק בגבינות בוטיק שלא כולן מפוסטרות.
&nbsp
ירקות ופירות - בירקות ופירות לא שטופים עלולים להיות חיידקים מהסוגים הנ"ל. (נדמה לי שבעיקר בירקות ופחות בפירות, כי אלו חיידקים שנמצאים באדמה). בכל מסעדה נורמלית שוטפים את הירקות והפירות. אז כאן השאלה היא עד כמה את סומכת על המסעדה, כי זה לא שונה מהרבה תחומי היגיינה אחרים שאפשר לפשל בהם. באופן אישי אני אוכלת ירקות ופירות מחוץ לבית.

לגבי קולה אין ספק שעדיף להימנע

אני באופן אישי גם לא מסוגלת לשתות קפה ..סלטים כמו חצילים חומוס וטחינה קנויים (לא ממעדניה ) אני גם נמנעת..

היא321

New member
אני

בולגרית כן (מה הבעיה עם בולגרית בכלל?)
סלטים וטונה בחוץ כן, אם כי לא הרבה. בדרך כלל בלי קשר מעדיפה אוכל חם במסעדות.
קולה וזירו כן אבל מוגבלת ל 2 כוסות ביום בבית ובארועים מיוחדים קצת יותר
בשליש השלישי אפילו חטאתי פעמיים בנקניק סלאמי.
אם לימונענע גרוס נחשב לשייק אז לפעמים.
אוכלת חומוס קנוי וגם בחומוסיה
מנקה לחתול את הארגז חול. הרופא שולח אותי כל חודש וחצי בערך לבדוק טוקסופלזמה כי אין לי נוגדנים.
למרות מה שעברתי אני לא מגזימה.
לא נוגעת בדגים נאים או בשר נע או ביצים טרופות כמובן

spirt20

New member
אני לא קיבלתי המלצה להימנע מהכל

אוכלת חומוס, בולגרית, נענע פטרוזילה וכו... נמנעת רק מבשר ודגים נאים, פסטרמות ונקניקים, ביצים חיות וסושי. יש סושי להריוניות.. בנוגע למסעדות אכלתי ואוכלת, מבקשת שישטפו טוב את הירקות ומיידעת שאני בהריון:)

גוגו63

New member
זה סושי צמחוני

וצריך לבקש לחתוך על קרש נפרד עם סכין נפרד (ככה ששום דבר לא נגע בדג החי)... אני ביקשתי מהבן זוג להכין בבית אבל יצא מעפן... נחכה לדבר האמיתי עם הדג כשזה יתאפשר :) גם אני מתה לסושי!

ginger lemon

New member
לא ידעתי על בולגרית..

מבאס. בצהובה יש יותר מדיי שומן. אני חושבת שיש פחות בעיה בפשטידה או משהו ששמים בתנור. נראה לי אני אמשיך לאכול טוסט עם בולגרית או פטה אבל אוותר על התענוג בסלט. חומוס בחוץ- יצא לי לאכול במסעדה פעם אחת כי שכחתי. זירו- לא שותה. קולה רגילה פעם פעמיים בשבוע במקום קפה. מיצים טבעיים- שתיתי בבית וזה עשה לי בחילות בשליש הראשון. מאז לא ניסיתי. מוצרים עם מיונז אני לא אוכלת בחוץ. בבית אכלתי פעם אחת אבל המיונז היה חדש. בשר- אוכלת רק עוף ואם בחוץ אז מוודאת שהוא עשוי. דגים- רק טרי ובגריל. בלי טונה דגים קפואים מעושנים וכו'. ביצים- רק ביצה קשה. ההגבלות האלו מרגיזות.. ואני כן מרגישה איך משבוע לשבוע נהיה לי יותר קשה להקפיד.

גוגו63

New member
לא מכירה את ההגבלות האלו האמת

אני בשבוע 32. נמנעת ממה שאני יודעת שאסור - דגים נאים ומעושנים, בשר לא עשוי או מעושן, ביצים חיות (כולל מוסים, מיונז ומה שעלול להכים)
בולגרית, פטה , צפתית אוכלת חופשי (קונה בסופר חברה ידועה), אם אוכלת סלט יוונ במסעדה רק שואלת אם הגבינה מפוסטרת (בדכ התשובה כן).
מיצים טבעיים בחוץ - יצא לשתות מספר פעמים, יש בזה ויטמינים וזה בריא, לא נראה לי בעיה...
ביצים - ביצה קשה וגם חביתה או מקושקשת עשויות היטב...
קפה - עד חודש שישי הגעיל אותי ועכשיו 2 כוסות ביום
האמת יצא גם בטעות לאכול סדנוויץ עם נבטים ולקחתי ביס מהמבורגר וראיתי שבפנים זה ורוד, אבל זה לא נראה לי אסון, משתדלת להקפיד ולאכול מזין

sharom10

New member
תנובה והשאר

אני גם שמעתי שאסור בוחגרית, צפתית קוטג׳ וכו, כי בנות אמרו שלא כתוב על האריזה מפוסטר. אז התקשרתי לתנובה לשאול, איך יתכן שלא כתוב מפוסטרבעל המוצרים, נאמר לי שבסיסו החלב הוא מפוסטר ואין דבר כזה שהגבינות לא מפוסטרות, זה חוק במדינת ישראל אלא אם כן קנית באיזה מעדניית בוטיק...

למעלה