אחרי תפוחי העץ

bis fd

New member
אחרי תפוחי העץ

טוב ,עוד לא אחרי.. הכנתי כבר 2 סוגי עוגות תפוחים נהדרות והריבה יוצאת נהדר עדין יש הרבה תפוחים על העץ אתם יודעים למה אני לא יכולה להכין יותר ריבה? צריך לחסוך בגז, כי אסור להביא גז לצפון עכשיו עכשיו יש לי גם הרבה פרי פסיפלורה...............יש רעיונות?

effyba

New member
צ'יפס תפוחי עץ

צ'יפס תפוחי עץ מאת: נסיכה קטנה וביתיתו 23/04/06 | 15:09 זה אחד החטיפים הכי טעימים ופשוטים בעולם והוא גם בריא. לוקחים תפוחי עץ ירוקים ופורסים לפרוסות כמה שיותר דקות , משמנים תבנית אפיה פורסים בתבנית את התפוחי עץ ומכניסים לתנור עד להשחמה . סורי אבל אין לי מושג באיזה טמפרטורה . שזה מוכן הדבר היחיד שיש לעשות זה לבזוק מעט אבקת סוכר.

זפרנים

New member
ואווו הזכרת לי את החטיף המדהים הזה

פעם היו מוכרים אותו בסופר הייתי טורפת אותו הוא היה גם עם קינמון וזה היה מדהיםםםםם תודה על המתכון .

effyba

New member
לגבי הפסיפלורה - להוציא את תוך הפרי

להכניס לצנצנות ולהקפיא. תמיד יש פסיפלורה זמינה למוסים ועוגות. לי יש תמיד במקפיא...

effyba

New member
תפוחים בסירופ סוכר של אהרוני

מתכון: תפוחים בסירופ סוכר של אהרוני רכיבים: מצרכים: 6 תפוחים קלופים, עם הצ'ופצ'יק מעט מרגרינה מומסת ( עדיף חמאה כמובן) חצי כוס סוכר 3 כפות אגוזים קצוצים לסירופ: כוס וחצי סוכר 3 כוסות מים תמצית וניל מעט קינמון סרט קליפה מתפוז אחד הכנה: שמים את חומרי הסירופ בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מכניסים פנימה את התפוחים ומבשלים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מסננים היטב. את הסירופ משיכים לבשל קצת שהוא נהיה סמיך כמו דבש. את התפוחים המסוננים היטב מורחים במרגרינה מומסת ומגלגלים בסוכר. אופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות. מניחים על כל הגשה וזולפים מעט מהסירופ. מפזרים מעט אגוזים קצוצים מעל. מקור המתכון: אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
חלבת פירות הודית

מתכון: חלבת פירות הודית רכיבים: שוטה זו של בישול פירות עסיסיים וסוכר עד שמתאדים הנוזלים ונוצרת חלבה נמצאת בשימוש בהודו כבר אלפי שנים. המתכון להלן הוא מן הספר הנפלא "הטעם שבצמחונות", בתרגומה הקולח, הנבון והמשובב של דורית לובן. הספר מבוסס על שיעוריו של בהקתיוודאנתה סואמי פרבהופאדה, והוא תורגם והוצא לאור על ידי "נאמנות ספרי בהקתיוודאנתה". את חלבת הפירות אפשר להכין גם מאגסים בשלים, מנגו ופירות אחרים. חומרים: 10תפוחי עץ בינוניים, מקולפים, נקיים מחרצנים וחתוכים לחתיכות 3כפות חמאה 300גרם סוכר 150גרם צימוקים 3כפות שקדים קלופים וקלויים אופן הכנה: .1 מחממים את החמאה בסיר ומטגנים את התפוחים במשך 5-4 דקות. בוחשים לעתים קרובות. כאשר התפוחים מתרככים ומשחימים, מוסיפים 2 כפות מים, מקטינים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה במשך 15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים לגמרי ומתקבלת מחית סמיכה. מפוררים את גושי התפוחים בכף עץ ובוחשים לעתים קרובות כדי למנוע חריכה. .2מוסיפים את הסוכר. ממשיכים לבשל ובוחשים עד שהתערובת מתחילה להתגבש לגוש אחד ונפרדת מתחתית הסיר. מגדילים את הלהבה, ובוחשים כל העת כדי להגביר את ההתאדות. .3כאשר כבר קשה להזיז את הכף והתערובת נהפכת לשקופה קמעה בקצותיה, מסירים את הסיר מן האש. בוחשים פנימה את הצימוקים והשקדים. מבשלים במשך 2 דקות נוספות ומסירים את הסיר מן האש. .4משטחים את החלבה על מגש וצרים ממנה עוגה שטוחה שגובהה 2.5 ס"מ. כאשר החלבה מתקררת, חותכים לריבועים. מקור המתכון: הארץ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
תפוחי עץ אפויים בוניל ובקוקוס

מתכון: תפוחי עץ אפויים בוניל וקוקוס רכיבים: החומרים: 3 תפוחי עץ אדומים 1/2 כוס קוקוס 1 כף קמח 60 גרם חמאה 3 כפות סוכר חום לקישוט אחד מקל וניל אופן הכנה: אופן ההכנה: לרוקן את תפוחי העץ, לערבב את חומרי המלית ולמלא את התפוח. לנעוץ את מקל הוניל ולאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 40 דקות. בתאבון!!! שודר ברשת על הבוקר ב: 18/12/2003 הביאה לפורום אפרת מקור המתכון: סימה ביטון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
תפוחי עץ מצופים סוכר אדום

מתכון: תפוחי עץ מצופים סוכר אדום רכיבים: 4 תפוחי עץ קטנים 300 גר' סוכר 3 כפיות מיץ לימון 4 כפיות מים אופן הכנה: לבשל ללא בחישה עד רתיחה, ומאז- לערבב ל-ל-א הפסקה. להמשיך לערבב עד שנוצר קרמל שקוף (כל הסוכר נמס), להוסיף מעט צבע מאכל אדום (או איזה צבע שרוצים), ולצפות את התפוח. מומלץ לשמור במקרר כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, כיוון שהלחות גורמת להמסת הסוכר.(לא מידית כמובן, אבל לאחר מס' שעות) הערות: רעיונות לבדיקה- עוד לא ניסיתי לפתור את העובדה שהסוכר לא מחזיק המון זמן על התפוח. אני מבטיחה לבדוק ולחזור אליכם עם המסקנות, אבל הנה רעיונות לבדיקה- אם משהו מחליט לנסות- שתפו בבקשה במסקנות... * לעטוף את התפוחים המצופים בצלופן (כמו אלה שמוכרים) לבידוד מהלחות * להשתמש בסוכר איזומלט, אשר אינו רגיש ללחות. (מהסוג שמשתמשים בו לניפוח סוכר, ועמיד לאורך זמן רב מאוד מחוץ למקרר) מקור המתכון: t a l talim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
והעיקר - שיהיה לכם שקט בצפון...

ליבנו איתכם!!!!!!!

ETK18

New member
וואוו לא הספקתי לנשום בין מתכון

למתכון.... אפי את כנראה אוהבת תפוחים..... מתכונים נפלאים ואת הצ'יפסים אני מאד אוהבת הם ממכרים וקשה להפסיק לנשנש מהם. אתי

למעלה