אחרי שנים רבות בגלות...

leeloo

New member
אחרי שנים רבות בגלות...

או שפשוט לא היו לי בעיות רציניות ששוות התייחסות, חזרתי אל אחד מהפורומים היותר אהובים עליי (חנופה לשם מחילה..) לספר על בעיה בעייתית, שאני בטוחה שכל מתבגר ומתבגרת עוברים להם בימי חייהם, הבעיה היא שאני כבר לא מחשיבה את עצמי כ"מתבגרת" אלא כ"בוגרת", ואני בהחלט חושבת שאני יותר בוגרת מרוב בני גילי, לכן הטענה הקודמת אינה חלה עליי.. בעיות הורים. למי אין בעיות הורים? לא מכירה חיה כזו.. ההורים שלי ממש ממש ממש ממש עולים לי על העצבים בזמן האחרון, ורוב השיחות בינינו מתנהלות בצעקות וצרחות אחד על השני, אפילו על השטות הכי קטנה. שתבינו, ההורים שלי הם הורים נפלאים. לא מכים, לא מקללים (בד"כ), לא יורדים, עושים טעויות כמו כל הורה רגיל.. הייחוד שלהם הוא שאני הבת הבכורה שלהם, ואיתי הם עשו את הטעויות האפשריות.. מאז שאני וחבר שלי התחלתי לצאת הם התחילו לרדת עליי די חזק. בהתחלה זה היה שאני לא משקיעה בלימודים, ונותנת לחבר להשפיע עליי כך שאני מזלזלת.. מה שלא היה נכון, ואם היה זילזול מצידי זה היה רק מהכיוון שלי, שנמאס לי להשקיע, ושאני משועממת, ולא מהכיוון שלו, כי הוא היה מאוד מאוד תומך תמיד, והיה מוכן לעשות הכל כדי שאני אלמד ואשקיע (חבר חלומי).. מאז היו לנו עוד וויכוחים בנושא החבר: למה את ישנה אצלו, למה אתם יוצאים עד 4 בבוקר, למה את רואה אותו כל-כך הרבה פעמים בשבוע, למה את לא נמצאת יותר בבית ויותר אצלו, למה זה ניראה כאילו עברת לגור אצלו וכו´ וכו´.. דיברתי על כך עם אבא שלי, שהיה המקור לצרחות, והוא הסביר לי שהוא מתגעגע אליי, ושהוא פשוט רוצה לראות אותי יותר בבית. הפנמתי, והראתי אליו יותר חיבה, וחזרתי לדבר איתו כל פעם, ולשתף אותו במה שהולך בחיים שלי, ונסעתי איתו, וכל מיני כאלה לשפר את היחסים בינינו. אבל הצרחות חזרו. נגמרו הלימודים, עשיתי את כל הבגרויות, אז על מה יש להם לצרוח עכשיו? על כך ששוב אני יוצאת הרבה- למה את יוצאת כל ערב, למה את נוסעת עם ידידים של חברה שלך שאנחנו לא יודעים איך הם נוהגים, למה את לא עובדת (כי חיפשתי ולא מצאתי), למה את לא מחפשת (אבל חיפשתי!)- לא מספיק חיפשת! בקיצור, הם תמיד מוצאים על מה לרדת עליי ולצעוק עליי, והם לא מבינים שבכך שהם עושים את זה הם רק מורידים לי את הבטחון העצמי, שגם ככה לא הכי הכי גבוה בעולם.. חבר שלי ייעץ לי לשבת ולדבר איתם. אבל זה פשוט ניראה לי בלתי אפשרי. אמא שלי מביאה לי היום ביציאה הכי מפגרת- "מאז שאת יוצאת עם החבר שלך את מתנהגת בצורה מגעילה", ואני מסבירה לה שהיא משתמשת בו כתירוץ בשביל להתחמק מאחריות על ההתנהגות הבלתי הגיונית שלהם, והיא לא מקשיבה היא ממשיכה לטעון את אותו משפט שוב ושוב, ואני גם טוענת בפניה שהיא סתם מתחמקת מאחריות, וההתנהגות שלי מעולם לא השתנתה, זה הם ששינו את היחס שלהם כלפיי, והם אלה שבוחרים להתייחס לאדם הנוסף בחיי כאל מטרד.. אז בקיצור, מה לעשות? ואם כן לדבר איתם, מה להגיד להם בדיוק שיפסיקו להתייחס אליי כמו אל ילדה בת 12, שיבינו שאני עצמאית לגמרי, ושהם לא יכולים לשלוט על חיי, וכל מה שהם עושים רק מרחיק אותי מהם וגורם לי לתסכול ועצבים..

tsipi35

New member
LEELOO - החברים הכי אמיתיים

והכי הכי כנים הם ההורים. ההורים לעולם לא רוצים לפגוע בילד/ה שלהם, ולכן תלמדי להקשיב להורייך...חברים לעיתים קרובות גוררים ואני יודעת שבגיל ההתבגרות החברים הם הדבר הכי הכי נחשב..... תלמדו להקשיב אחד לשני , לשים הכל על השולחן בלי חשש, תגידי להורים שלך מה את חשה, אבל תקבלי את תגובתם ברוח טובה, בלי עצבים. יכול מאוד להיות שהוריך נשמעים לך "עתיקים" או "לא מבינים" אבל אל תשכחי שהם טיפ טיפה יותר חכמים כי הרי איפה שאת נמצאת היום הם כבר היו....ואת אפילו לא במחצית הדרך להגיע למקומם היום...מקווה שהבנת

De-Panther

New member
גם ההורים שלי שינו את היחס אלי ואני

גם לא יודע למה לא השתנה אצלי שום דבר הם רק גורמים לי להתעצבן עליהם ככה ואבא שלי בכלל עכשיו עולה לי על העצבים כל שתי שניות קורא לי אורן!!!! מה?? אורן!!!! מה?? אורן!!!! מה?? יא נג´ס!! אורן!!!! (צועק חזק יותר)מה?? אורן!!!! (צועק עוד יותר חזק)מה?? מה?? מה?? למה אתה צועק?? כי אתה לא מקשיב!! וככה זה כל פעם אפילו בשרותים הוא לא נותן לי להיות בשקט וכל הזמן נכנס לחדר שלי ובודק מה אני עושה ואני מדבר עם חברים שלי על כלמיני דברים שאני לא רוצה שהוא יראה ואני מסביר לו את זה והוא בכלל לא מקשיב ואמא שלי כל הזמן אומרת לי אתה תצתרך בסוף לעשות ניתוח לעיניים שלך אתה תצתרך לעשות ניתוח בגב תיראה איך אתה יושב תיראה איך אתה מסתכל על המסך אני פשוט לא מבינה אותך הורים הם מעצבנים גם אם הם ההורים הכי טובים שיש ולמרות שההורים שלי לא הכי טובים שיש אני לא מוכן להחליף אותם כי הם ההורים שלי!!

רונית RRR

New member
../images/Emo122.gif

מה לעשות הורים זה דבר מעצבן, המציאו אותם בשביל למרר את החיים לילדים שלהם. כשאני הייתי בגיל ההתבגרות רק רציתי שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותם, היום לעומת זה אני חושבת שהרבה פעמים ילדי חושבים כך עלי. דבר נוסף לאבא קשה לראות את ביתו הקטנה מתבגרת ומתחילה לשכב עם בנים. נוח לו לחשוב שהיא הבתולה האחרונה בעולם. בכלל קשה לראות את הילדים שלנו עושים טעויות ולא להעיר(המשפט הכי כיף לומר אמרתי לך. חוץ מזה אף אחד לא מוכן לוותר ומתחפר בעמדה שלו, וכך נוצר הבלגן

חכי חכי, מה יעשו לך ילדייך שלך...

הכל טבעי, הכל ברור, הכל ידוע מראש, והכל מעצבן !!! צדקנו האמהות שבינינו שטענו שהורייך היו פעם ילדים. את מטילה בזה ספק, אך השמועות אומרות כי כך הנכון. את מוכנה לדבר עם הורייך, וזה כבר צעד אחד בכוון הנכון: נסי קודם כל לברר, מה באמת מפריע להם (החבר עצמו, עצם נוכחותו, עצם קיומו, או השעות הרבות בהן את מבלה עימו). האם יש להם רעיונות היכן למצוא עבודה, שאותם לא ניסית. ספרי להם על הדברים שאת עושה כשאינך בבית ("מי זה החברות האלה שאת נוסעת איתן?"). יכול להיות שמהשיחה יעלה שישנם דברים שאת אינך יודעת אפילו, ועשויים להאיר את עינייך. והכי חשוב באותה שיחה: השתדלי לא לנסח את המשפטים הבאים: "אתם לא מבינים אותי", או "אתם ממש מציקים לי". אלא "יש לי תחושה שאני מותקפת" , "אני מרגישה חסרת בטחון". בדרך זו את לא תוקפת אותם, אלא ממקדת כביכול את השיחה בך, וכך הם לא ירגישו צורך להגן על עצמם, אלא לעזור לך... אם הם ירגישו שמטרתך היא להבין את עמדתם, ולנסות להתפשר, תקווה אני שהם יבינו את הרמז וינסו גם ללכת לקראתך. ושידעו אחיך הקטנים/אחיותייך הקטנות, שאת הסיוט שאת עוברת, הם לא יעברו בכלל בכלל. את הדרך את סוללת, וזו צרתם של ילדים בכורים...

jahnon

New member
קראתי את מה שחבריי

המלומדים כתבו כאן ואני מסכים איתם. אבל הנה דרך לתקוף את הבעיה מכיוון שונה. פני לסבים וסבתות שלך ושאלי אותם איך הורייך היו כשהם היו בגילך תופתעי לשמוע על העבר הסודי (והמלוכלך) של הורייך, דבר שיוכל לשמש נשק או לפחות טיעון כבד בוויכוחייך עם ההורים.

אושר מ

New member
אח כמה מוכר

מוכר מוכר מוכר ושוב מוכר. אני הכי לא מסתדרת עם הורי בעולם. אפילו אני לא ידועת למה... אבל הדרך הכי טבוה היא לעשות המ שהם אומרים, הם באמת לא דורשיםה רבה ולשתוק. כמובן שאם הם דורשים להפרד מהחבר זה לא לעניין. אני מסכימה עם האחרים פה שעלייך לדבר איתם. אבל לא כילדה אל הורים, אלא כבחורה בוגרת (שהרי זה מה שאת אומרת שאת) אל זוג הורים, כשאשר היא מבינה שהם רוצים רק בטובתה.. בהצלחה.

למעלה