אחרי שבתון

1opal

New member
אחרי שבתון../images/Emo12.gif

האם אחרי שנת שבתון אני חייבת לחזור לאותו ביה"ס? אני מתלבטת אם להמשיך בבית הספר שבו אני מלמדת כעת - האם המנהלת חייבת לי את העבודה בעדיפות ראשונה על מורה אחר בעת החזרה או שאני צריכה להתחיל עם בקשות העברה?

mirigon

New member
לחוזרת משבתון

את כמובן אינך חיבת לחזור לאותו ביה"ס. מקומך בביה"ס שבו לימדת לפני צאתך לשבתון שמור לך (למעט מקרים מיוחדים מאוד ויוצאי דופן. במקרה מיוחד כזה הייתי מעורבת ולכן ציינתי זאת) כך שאם בתוכניתך לחזור לאותו ביה"ס עליך רק ליידע, למען הסדר הטוב, את המנהלת כי הינך חוזרת לביה"ס. אם אינך חושבת לחזור בשום פנים ואופן, עליך למלא בקשת העברה. אינך צריכה למלא שום דבר אם את חוזרת לביה"ס בו לימדת קודם. הבעיה בבקשת העברה לביה"ס אחר הוא שאינך יודעת לאן תועברי. יכול להיות שדווקא ביה"ס שאת מעונינת לעבור אליו לא יוכל לקלוט אותך.

1opal

New member
סקרנית ../images/Emo4.gif

על איזה מקרים מיוחדים מאוד ויוצאי דופן את מדברת? אשמח לשמוע...

itu1

New member
מקרים יוצאי דופן

ציינתי בתשובתי הקודמת שיתכנו מקרים בהם המקום אכן שמור אך בעקבות צימצומים בשעות תקן והמורה המיועד לחזור לפי הקרטריונים הוא זה שצריך לעבור הרי שהדבר אומר שיתכן ולא יחזור לבית ספרו היו מקרים שגורמים שונים ניסו למנוע חזרתו של מורה לבית ספרו ואז בא לידי ביטוי תפקידם של הארגונים המייצגים להבטיח את חזרתו. הדבר הגיע עד לדיוני בית הדין לעבודה שפסק שיש להחזיר את המורה לבית הספר ממנו יצא לשבתון וזאת בהתאם להסכמים הקיימים. אריה

1opal

New member
אריה...../images/Emo12.gif

מדוע מנסים למנוע ממורו את שובו לעבודה? האם לא ביצע את תפקידו כראוי? אם אכן זו התשובה - האם הם חושבים שמקום עבודה אחר יגרום לו פתאום לפרץ מחודש של מוטיבציה? כלומר, לפי תשובתך אני מסיקה כי בכל מקרה, המורה יחזור לבית ספרו לאחר שבתון (לאור פסקי הדין בעניין). הבנתי נכון?

itu1

New member
נכון

ראשית נכון לאור ההסכמים ובודאי פסקי הדין יחזור המורה לבית ספרו. לא רציתי במיוחד להכנס לפרטים אך היו מקרים של לחצים לניצול ההזדמנות וסגירת חשבונות עם מורים או מנהלים ע"י גורמים שונים (הורים למשל) ולכן חשוב להדגיש את חובת המעסיק להחזיר עובד הוראה שיצא לשבתון לבית הספר בו עבד באותו היקף משרה ותפקיד (כזה שעליו יש קביעות). בברכת חג שמח אריה

itu1

New member
אחרי שבתון

מקומך בבית ספרך שמור לך לאחר שנת שבתון כמובן בעדיפות לפני קליטת כל מורה חדש לבית הספר ובמקרים של צימצומים בתקן את נחשבת לצורך העניין ככל אחת מהמורות בבית הספר. באם יש לך כוונה או רצון לעבור חל לגביך הנוהל של בקשת העברה ועליך למלא טופס בקשה להעברה. בכל מקרה התאריך הקובע הינו ה-31 במרץ הן להודעה על חזרתך משבתון והן בקשת העברה. בברכת חג שמח אריה

למעלה