אחרי שבועיים.....

*יערית

New member
אחרי שבועיים.....

אחרי שבועיים של מעבר יחד,אני הוא והילדים... לא שלא גרנו לפני כן יחד..אבל זה היה שונה.. מבחינתו בכל אופן,שם זו היתה הדירה שלי והוא "נספח" אלינו,כאן אנחנו יחד מההתחלה וכמובן העיצוב של הבית. שבוע ראשון היה לנו קשה פיזית,בקושי תיפקדתי עם הילדים, הגוף שלי זעק הצילוווווווווו, עוד באותו שבוע הבת קיבלה מחלה לכמה ימים טובים ואז שוב לא היה לנו לילה ולא יום. אחרי המחלה שלה הרגשתי שיש מתח באויר,משהו בנו..לא יודעת שקט לא מוסבר,מאופק.... תפסנו שיחה,ומשיחה התגלגל לויכוח,ומויכוח להרמת קול(שלי),ושוב אהבנו, ושוב דיברנו על מה שעובר ביננו,והאם זו ההתרגשות של המעבר, המתח עלה לנו יותר מידיי לראש וגם לא לשכוח את היכולת הפיזית שלי שירדה כמעט לאפס... והוא שם עומד עבורינו בכל פעם שצריך,לא רוצה לריב,לא רוצה להתווכח, רוצה לשוחח ,ולי יוצא הפוך...ושוב דיברנו....והוצאנו הכל... וגילינו שפתאום המחוייבות אחד כלפי השני וכן לילדים היא כנראה שורש הבעיה..לא דיברנו על כך בכלל,יש ביננו מן הסכמה מלחתחילה שיש דברים שזורמים איתם..אז לא דיברנו על הכלכלה ,לא דיברנו על איך מתחלקים הדברים,פשוט הכל הולך כל כך טיבעי שאין צורך לדבר על כך, אך ציפור לחשה לנו שיש מחוייבות שיש לדבר עליה.... ואולי כן? ואולי לא? אני לא מחייבת דבר..והוא לא מחייב דבר,אומנם זה מוזר אך הדברים זורמים כאילו תמיד היינו שם אחד עבור השני,כאילו חיינו 40 שנה יחד, אבל עם כל זה יש בילבול מסויים ומתח...אני מבחינתי מרגישה כמו בבית ההוא,והוא מרגיש שעובר עליו משהו,לא חרטה חלילה ,לא אכזבה, אבל הוא מרגיש פתאום מחוייב!!!!! אז מה עושים עם מחוייבות?מדברים עליה?מה צריך לעשות ומה לא? והרי הכל זורם טיבעי..ואם אני צריכה משהו אני מבקשת(אם כי ממש לעיתים רחוקות אני מבקשת)אז האם הוא מרגיש מחוץ לתמונה?האם אני צריכה להראות לו שאני זקוקה לו יותר? אני והוא מדברים על הכל..אבל הנה העליתי לכם תמונת מצב מזוג שרוצים להצליח בפרק ב´ של חייהם,מזוג שאוהב באמת ובתמים , מזוג שלא רוצה לאבד אחד את השני בכל עיניין המחוייבות הזו, רוצים לא לאבד את החברות שלנו.... סתם משתפת אותכם..ומקווה שלא פגעתי בו בעקיפין! הכל נכתב ונאמר בשיקול דעת מעמיק..וכן עם הרבה אהבה ורצון להצליח! המקום שלו בחיי ובחיי ילדיי כל כך טיבעי......

ווואו יערית

סבלנות יערית יש לכם לחץ של הכל של העייפות הילדים הזמן הסדר והכל יחד, עכשו בטח רק התחלתם לנוח מעט וזה עדיין לא מספיק, בסופו של הדבר תתמזגו כולכם יחד את הוא הילדים והבית והכל יהיה שונה והכל יהיה טוב, אם יש לכם את האהבה אז היא תנצח.

*יערית

New member
יש סבלנות.....

ויש אהבה ויש חברות ויש תשוקה ויש התחשבות ויש שקט נפשי ויש הרבה תודה לאל ישתבח שמו! אבל התכוונתי למחוייבות שלא מדוברת.... האם יש צורך?

לדעתי כן...

קפצתי לביקור מהפורום השכן... אולי זה לא במקום אבל... כן, כן ושוב כן לדבר ולדבר עוד לא לקחת שום דבר כמובן מאליו אפילו שיש אהבה, ויש הבנה ויש חברות ואפילו מחויבות לדעתי - לדבר על הכל!!!

galgalit

New member
../images/Emo45.gif

אבל צריך לדעת איך לעשות את זה. בחוכמה. לא בזמן מריבה, כשהעניינים לוהטים. אלא, דווקא כשהכל רגוע ולכאורה בסדר.

התכוונתי

בכללי, לא בזמן מריבה. בזמן מריבה יוצאים דברים לא תמיד כמו שמתכוונים אליהם... (אצלי בכל אופן זה בצעקות אימים...מי שלא שמע, לא יכול לתאר לעצמו...) להיפך, דווקא שרגועים ושהכל בסדר... בכוונה לא כתבתי לכאורה, כי גם כשהכל בסדר, זה לא אומר שאין חילוקי דעות או דברים שצריך ללבן.

galgalit

New member
אכפת לך להוסיף כאן כמה כאלה...

טפו טפו טפו

עוף כנף

New member
לא לשמור בבטן

יערית, רק שבועיים, כבר שבועיים, תלוי איך מסתכלים, אבל מה שחשוב, בהמון המון סבלנות, לא להיכנע למריבות, לפתוח כל מה שחושבים שעלול לשמש כאבן מכשול. לא לחכות שהדברים יפתרו מעצמם, כי בדרך כלל הם מתפוצצים אחר כך. והאמונה שלכם בזוגיות שלכם ובביחד, תאפשר לכם להתמודד גם עם מחויבות, עם כספים עם אחריות משותפת לילדים, ועם כל הבעיות בהם עוד תתקלו שניכם.

ophra

New member
על מחויבות

יערית, כולם דיברו, ובצדק, על אהבה, וחברות, ותקשורת טובה ואני יודעת שהכל ידוע ומוכר ומיושם שאלת על מחוייבות, אז חשבתי לי קצת, וזה מה שיצא אני חושבת של שאלה של "צורך במחויבות" היא לא השאלה הנכונה נראה לי שזה משהו שקורה (או לא קורה) אצל כל אחד מבני הזוג באופן אישי וטבעי הדוגמא הקלאסית: כשנמצאים עם בן/בת זוג, גם אם זה עדיין לא חיים משותפים, יש מחויבות למונוגמיות. יש כאלה שמרגישים אותה ורוצים אותה ויש כאלה שלא אבל אני חושבת שכולנו מסכימים שכשזה קשר של ממש היא קיימת או לפחות "צריכה" להיות קיימת אז הנה, סוג של "מחויבות" ש"צריך" מכאן זה ממשיך כשעוברים לגור ביחד נוסף עוד סוג של מחויבות מחויבות לשיתוף. בבית, בשכר דירה, בשמירה על חלקת האלוהים הקטנה שבניתם ביחד. זה פשוט קורה, באופן טבעי, לכל אחד מבני הזוג אולי בקצב שונה ובצורה שונה, אבל זה קורה. ומכאן והלאה זה מתגלגל כל אחד עושה עם זה מה שהוא מרגיש ורוצה אם התחושות (בנוגע למחויבות) לא הדדיות אפשר (ורצוי) לדבר על זה, ללבן דברים, למצוא מסלול שמתאים לאי-ההתאמה הזו, אבל לקבל ולהכיר בהבדלים, ובעיקר בידיעה שתחושה כלשהי של מחויבות קיימת אצל כל אחד מכם, וזה טוב! זה בערך מהמחשבות שהתרוצצו במוחי בעקבות ההודעה שלך מקווה שלא בלבלתי יותר יודעת שתצליחו! האהבה תנצח!!!

galgalit

New member
יעריתוש´ ../images/Emo24.gif

אני רוצה לענות לך וחושבת לעצמי, כאילו, מי את בכלל גלית שתתני עצות בנושא זוגיות. בקושי בעצמך את מסתדרת... אבל בכל זאת, כמה מילים... לא קל. אין ספק. לכאורה אין שינוי כי גרתם קודם יחד וגם עכשיו, אבל למעשה יש הבדל. עצום. עכשיו זה של שניכם. קודם זה היה רק שלך. וזה מפחיד ומורט עצבים. אני מניחה שבטח עם כל מריבה הוא מרגיע את עצמו... טוב, זה רק שכירות, תמיד אפשר לסגור את העניין מבחינה כלכלית וללכת
אני הייתי משתדלת להבליג על דברים. כמה שאפשר. גם אם רבים ולא מסכימים על משהו, לא נורא. לא חייבים לפתור דברים במיידי. אפשר לתת לדברים לחלחל. לתת לו להתבשל עם עצמו קצת וגם לעצמך. לא כל מריבה זה סוף העולם. זו תקופה מתוחה והיא תעבור. בקשר לתחושת המחוייבות. היא היתה שם גם קודם. אולי פחות הרגשתם אותה, אבל היא היתה שם. לשתף אותו יותר... רעיון לא רע. להראות שאת זקוקה לו יותר... את זקוקה, לא? אז למה לא להראות? לקנות או לא לקנות ביצים מהסופר, לא יראה לו שאת זקוקה לו, זה משהו עמוק יותר... כשאת לא מצליחה להרדם ואת באה ומתכרבלת לידו. כשרע לך והקול שלו מרגיע אותך. כשאת זקוקה לעיצה פרקטית והוא נותן אותה. זו ההזדקקות האמיתית והוא מרגיש אותה. וכמו שמוצאת אמרה, עם הזמן הדברים יסתדרו ויכנסו לתלם. לאט לאט... בינתיים, תשמרו קצת על פרופיל נמוך
סתם עיצה ממישהי שלא יודעת יותר מדי ואוהבת את שניכם, המוןןןןןן בהצלחה

*יערית

New member
רק לשם הבהרה בנות יקרות....

תודה לכל אחת ממכן...זה נשמע מעודד, אך אנחנו לא מוותרים פה על שום דבר! לא עוזבים לא בורחים צדקה אדמו שאמרה לדבר על הכל...אבל מבחינה כלכלית מבחינת הילדים מבחינתי ומבחינתו,הכל כל כך טיבעי(
) אז נגיד את מה שמובן? ואיך אומר בן זוגי ..."רק את תרחקי אותי ממך..והוא אותי ממנו" שום דבר אחר לא ישבור אותנו! לא כסף לא ילדים לא מריבות לא ויכוחים אנחנו בני אותו מזל..
יודעים שלא מוותרים בקלות, אך יש על מה לעבוד..והנה אנחנו מרגישים כמו בתחילת דרך חיים משותפת, אבל אנחנו לא כמו,אנחנו בתחילת דרך חיים משותפת, לכל מה שמשתמע מכך. אוהבת אתכן....

לדבר ולברר זה בהחלט לא לברוח...

כן, לדבר גם על מה שחושבים שמובן. לעתים מה שמובן לנו בצורה מסוימת לא מובן לשני בדיוק באותו אופן... ואז... מבררים מטפלים בנושא "שהוא עדיין קטן" ואז מונעים "טיפול שורש" שכמובן הרבה יותר כואב... (נו באמת, דימויים מעולם רפואת השיניים... על מה אני חושבת...)

*יערית

New member
מז"א?

דימויים מרפואת השיניים .... ומה אני לא במיקצוע?
בהחלט אם כבר עדיף איטום חריצים מעל טיפול שורש,כתר ,גשר,תותבת,שתל, וכן סתימה גדולה יותר
צודקת....הציפור שלחשה גם היא צודקת....

יערית דבר ראשון ../images/Emo24.gif גדול

שיהיה בשביל הכח... ועוד דבר,כל הכבוד על הכנות הרי אני מאמינה שבן זוגך מציץ כאן לפעמים - דע לך איש יקר כי נדרש הרבה אומץ ,כנות ויושר לכתוב את ההתלבטויות כאן... לא קל ולא פשוט לבנות זוגיות בפרק ב´ ,תמיד אמרתי. זוגיות ראשונה קשה לבנות כשכל אחד מגיע עם ערכים שונים, הרגלים שונים וצריך לבנות דבר חדש - ביחד. על אחת כמה וכמה זה קשה בפרק שני כשנספחים לו ילדים שאם נרצה או לא עלינו להודות שהם מקשים. דברו על הכל יערית,אל תשמרו שום דבר בבטן,כמובן בזמן רגיעה.קחו את עצמכם לאיזה בית קפה או לחוף הים עם בקבוק יין , נרות וסל פיקניק ,בלי הילדים ותפתחו הכל.דברי איתו על המתח שאת חשה שהוא שרוי בו,על מה שזה עושה לך,ואני מאמינה כי מתוך האהבה והרצון לבנות תצליחו לגשר ולגבור על המתח. נכון שאתם זורמים ובכל זאת יש דברים שצריך לדבר עליהם.לו יש את ילדיו מנישואיו הראשונים,יש לו מחוייבות כלפיהם ואולי יש בו תחושה שהוא עם ילדייך יותר מאשר עם שלו... אולי יש בו תחושה שעליו לפצות אותם בדרך כל שהיא.איני יודעת ,אלו רק השערות. זה הזמן לערוך חוזה בינכם,איני מתכוונת לחוזה חתום בבית משפט ,אלה לחוזה בין שני אנשים,בו כל אחד מכם יאמר ואולי אף תעלו זאת על הכתב בינכם,מה הציפיות של האחד מהשני,בכל התחומים , ילדים , גבולות , עשה ועל תעשה ו...כן גם כסף אין מה לעשות זה חלק מהחיים... מאמינה כי תצליחו,כי יש בכם את האהבה והכח להצליח אל אף ולמרות הכל.

*יערית

New member
תודה רבה על הכל נצנץ.....

אנחנו תמיד מוצאים את הזמן הביחד שלנו, הקטנים שלי נרדמים דיי מוקדם כך שיש לנו את הערב בכדי להיות לבד.... היין והבירה אצלנו כמעט תמיד על השולחן
נרות אצלי זה ברוב המקומות בבית בכל הגדלים והצבעים וריחות לאחרונה...גם קטורת תלוי במצב הרוח....והריח
נכון לגביי הילדים..אך לא רוצה להכנס לזה בשלב זה... יש בזה משהו שהוא יותר עם ילדיי מאשר עם שלו אך זה בגלל בעיה טכנית ומקווה בעתיד שנעבור את זה. שתדעי שכל הציפיות אחד מהשני כבר עשינו טרם עברנו לכאן.. גרנו יחד כבר 6 חודשים לפני כן...אבל כאן זה משהו של שנינו יחד, ואני בכלל לא במתח בגלל במעבר,הקושי במעבר היה פיזי בלבד!!!!!! אך אני יודעת שמשהו עבור עליו ואולי בצדק.... אני לפעמים לא מוצאת את העיתוי הנכון לשחרר את לשוני ופה הטעות!!!!! הוא אדם מקסים מטבעו,אדיב רגיש ונפלא! האקס שלי אפילו מוקסם ממנו ומיכולת הנתינה שלו לילדיו... אמרתי כבר ..המקום שלו בחיינו נראה טיבעי לחלוטין.... אני חושבת שאני צריכה לבוא יותר לקראתו בזמנים מסוימים, אולי להראות לו שאני נזקקת לו(למרות שזה באופיי ..לא נזקקת לאנשים), אני בהחלט מודה לכולם על התגובות.... שוב מקווה שלא פגעתי בו בצודה מסויימת כי פרשתי כאן פאן מחיינו הפרטיים! אוהבת אותך איש יקר שלי..... אני...

היי יערית

ראשית המון איחולים. איחולים וברכות מים עד ים. שיהיה לכם כל מה שאתם רוצים. בין יתר האיחולים. מאחל אני לכם שתגלו סבלנות ואורך רוח. ההתחלה אכן מלחיצה ויש בה לא מעט סימני שאלות. ממליץ שתקבעו לכם כלל ברזל והוא. לא לשמור שום דבר בבטן. גם לדברים שהם לכאורה ברורים. שום דבר אינו ברור . וביחוד בהתחלה. פשוט להוציא הכל החוצה. ובחוכמה. ומהי החוכמה? העיתוי הנכון. אין כל בטחון שזה יצליח. ויותר מכך באם זה נכשל אז ממש לא נורא. יחד עם זאת באם תפתחו יכולת וערוץ להדברות ששם פותחים את הכל. הסבירות שזה יצליח גבוהה מאוד. ההדברות בתנאים נוחים ורגועים הם המפתח לפתרון של המון שאלות. הבהרות. וכל מה שמציק. החשוב בהתחלה זה לתת למהלך החיים המשותפים לזרום. תמיד לזרום. ובתנועה לשפר ולסגור פערים. ממש כמו בריקוד. ושוב המון הצלחה

*יערית

New member
תודה חופשי..../images/Emo13.gif

אני חושבת כשהכרנו הוא הבין כבר שאני לא שומרת בבטן כלום
..אך איך אמרת: בחכמה יש להוציא דברים..והנה עוד נקודת דרך עבורי, צריכה אולי להתייעל בעיניין,לספור עד 10 ולחכות עד שהרוחות ירגעו(לפעמים אני כן עושה כך).. אני בס"הכ רוצה ללמוד איך לעשות את החיים טובים יותר ומובנים יותר... ואם המשלת את זה לריקוד אז נכונה לי הצלחה
כי ריקוד ואני הולך יחד
תודה על האיחולים חופשי.....

למעלה