אחרי טומי

אחרי טומי

יום יבוא וטומי לא יהיה ראש שינוי. זה אולי לא הזמן לדבר על כך, אבל מה לעשות, זה יקרה יום אחד בעתיד. זה לא כל-כך דמוקרטי למנות יורש, אבל השאלה מתבקשת: מי יחליף אותו? להלן רשימה קצת מופרעת שעלתה לי בראש: * פורז, נאות, פריצקי - הח"כים של היום. * אמנון רובינשטיין - הח"כ לשעבר ואחד המייסדים, אדם מכובד ואהוב-תקשורת, מזוהה עם דמוקרטיה, פוליטיקה נקיה ושלטון-חוק. * סטף ורטהיימר - ח"כ לשעבר, אחד המייסדים, תעשיין מצליח בעל חוש כלכלי ומודעות חברתית. * יאיר לפיד - עיתונאי ואיש-טלוויזיה מצליח, מקובל ואהוב קהל, פלורליסט. איש עם מודעות חברתית וכבוד רב לתורת-ישראל ובו-זמנית בעל דעה נחרצת נגד כפיה. * אהוד ברק, אמנון שחק, רוני מילוא, דן מרידור - פשלונרים פוליטיים בעבר, ולי אישית יהיה קשה לסמוך עליהם, אבל הם הם ציונים חילונים גאים ואולי הם למדו מטעויות... * שמואל גלבהרט - בשינוי יש הרבה חיפאים, אז למה לא עוד אחד? פעיל איכות-סביבה בלתי נלאה, פרגמטי ואנטי-ממסדי במידה. (הערה: האדריכל גלבהרט הוא ראש סיעת הירוקים בעיריית חיפה, שבה מכהן גם מועמד שינוי לכנסת עו"ד רשף חן.) * נחמיה "שלא יעבדו עליכם" שטרסלר - עיתונאי שמתמחה בכלכלה, איש טלוויזיה. מבוגר, איטי, מטרה לבדיחות ועקיצות ... אבל לאור הצלחתו הפנומנלית של טומי לפיד כל הנ"ל אינן מגרעות והאיש גם קפיטליסט-ליברלי-פרגמטי, מתנגד לבזבוז תקציבים על ישיבות וטיפוח הבטלנות ע"י מתן קצבאות חסרות-רסן. * ח"כ אופיר פינס - צעיר, נמרץ, דמוקרט. נאמן למפלגת העבודה, אבל לאור הצהרותיו של ח"כ שריד על הקמת מפלגת שמאל חדשה שאליה הוא מתכוון למשוך אנשים מעבודה לאחר הבחירות, אף אחד לא יודע מה עוד יישאר מהעבודה. * בן כספית - עיתונאי רציני וענייני, חילוני מובהק, תומך ידוע בחירויות הפרט. מה דעתכם?

zambush

New member
אני לא מבין משהו ../images/Emo73.gif

איך אופיר פינס, יו"ר מפלגת העבודה, יצטרף למפלגה ליברלית סמי-קפיטליסטית הנוטה ימינה במפה הפוליטית? מהעבודה ישארו איזה 20 מנדטים שזה לא כל כך הרבה לעומת מה שהיה, אבל זה עדיין שישית מכלל הבוחרים, לא לשכוח. אבל חוץ מזה לפיד יוחלף רק אם תהיה נפילה בבחירות הבאות, ושינוי יצטמצמו לכמה מנדטים ספורים, או שיתפטר בעצמו כשיתגלו השחיתויות במפלגה (אם ישנן בכלל). מעבר לכך, אהוד ברק, אמנון שחק, רוני מילוא ודן מרידור הם אנשים מחוקים שלא מצליחים לשרוד פוליטית, אף מפלגה ובטח לא שינוי תקבל אותם למקום הראשון ברשימה. וזהו...

yosefd

New member
מספר אישים ברשימה בעייתיים מאוד

ברק? רק עם רוצים לרדת מתחת לאחוז החסימה. שטרסלר? הוא ממש שמאל חברתי - לעזור לחלשים וכו´. מרידור? נחש בעור של בן אדם. גלבהרט? משהו מכיר אותו? אני אישית הצבעתי בשבילו לראש העיר, אבל מחוץ לחיפה הוא לא מוכר. אפילו בחיפה אין לו סיכוי לנצח את הבחירות. מה שמזכיר לי... מתפנה משרה של ראש עיר בחיפה. למה שינוי לא תנסה לכבוש את העיר? צריך למצוא מועמד להוביל את שינוי לבחירות (כמו שמצעו את טומי להוביל את התנוע לבחירות כלליות). יש הצעות למועמדים?

ronen1981

New member
היה אבל לקחו אותו ../images/Emo10.gif מחיפה.

רשף חן מועמד בספר 9 של שינוי לכנסת היה יותר ממועמד ראוי לראשות הממשלה בחיפה. מכל מקרה הבחירות לראשיות המקומיות יש עוד זמן ושם אם שינוי בארציות משלשת עצמה אז במקומיות כשהסוגיה המדינית לא רלונטית תרבע ותחמש עצמה.

למה אתם דנים בזה?

בזמן שצריך להתרכז בניצחון בבחירות. הנושא הזה לא אקטואלי עכשיו ובמיוחד במערכת הבחירות הנוכחית.

למעלה