אחרי חופשה קצרה

starski

New member
אחרי חופשה קצרה

חזרתי,ו קראתי קצת אחורה להכניס לפרופורציה קליפטו דיבר על maya בהחלט תוכנה ברמות שאני לא חושב שאני צריך לפרט אבל הגירסה החדשה של xsi גרסה 2 נכון להיום עוברת את maya בתחום האנימציהתיש בה מערכת אנימציה לא ליניארית מלאה קומפוזיטור שהוא בעצם softimage|eddie אז ככה ש ה trax של maya די לא ברמה יחסית xsi poligon tools חבל על הזמן אמנם ה nurbs לא משהו אבל למי אכפת מnurbs ה subD עושה את העבודה וה renderer איך בכלל אפשר להשוות בין mentalray ל renderer העלוב של maya כמובן שיש פלאגאין אבל זה עדיין לא אותו דבר renderman זה המתחרה היחידי הראוי ל mr3 לכל תוכנה יש script ובxsi זה vbscript או jscript ככה שמי שמכיר זה פשוט יותר נוח. ו..אהה ניזכרתי 3dmax לא אני חוזר לא יותר טוב מlightwav עובדה ש max לא משמשת לproduction לסיום אני מעריך כל אחת מה תוכנות הנ"ל ו אני מאמין ש פשוט תעשו מה שאתם יודעים איפה שנוח לכם.שיהיה שבוע טוב ושקט לכולנו

kalipto

New member
קודם כל, ברוך הבא מהחופשה ../images/Emo45.gif

אז ככה, נכון שבמשך זמן רב (עוד מהגירסאות הקודמות של SI לפני שהוסיפו לה את ה X ... (המבין יבין) הייתה תוכנה מ ע ו ל ה, וקיום נכון להיום היא אחת המובילות, ואני מסכים איתך ב 100% . אך אני לא יודע אם אתה שמת לב ל TRAX EDITOR שהיה בMAYA-3 לבין זה שב MAYA-4 שהוא הרבה יותר מורכב ואלגנתי, ואף גמיש על יתר המידה ! בקשר למודלינג, אתה שוכח שאם כל הכבוד ל SUB-D שבזכותו מאיה זכתה ב SIGGRAPH 2001 שהוא בכל התוכנות כולל XSI ממש אבל ממש הרבה יותר איטי מאשר NURBS או POLYGONS שברור שאין מה השוות, מלבד זאת למי שמכיר את מאיה ואוהב כמוני POLYGONS יותר מכל יש את תכנולוגיית ה CPS שהיא למעשה אמולצייה של SUB-D על גבי פוליגונים, שזה מכפיל את הגמישות והמהירות. אני אישית לא מכיר הרבה אנימטורים שאוהבים NURBS... רוב האנימטורים מתעבים NURBS. ברור שאין מה להשוות בין הרנדרינג של MENTAL RAY לשל MAYA... אבל זה כמו להשוות בין הרנדר של כל תוכנה אחרת ל MENTAL RAY לא הייתי קורא לרנדר של MAYA עלוב, זכתה בשני פרסים על רינדור נקי ועל " רינדור חי " למי שמכיר במאיה האפשרות של IPR כלומר רנדר בזמן אמת... אז עלוב זו אינה מילה מדוייקת לרנדור של MAYA. והפלאגין של MENTALRAY למאיה הוא כמו כל הפלאגינס של MR לשאר התוכנות. ה PLUGIN רק מקשר בן MENTAL RAY לMAYA ככה שאין קשר לאיכות או מהירות, אחרי הכל הרינדור נעשה בMENTLRAY. שמחתי לשמוע את דעותך, ואשמח לשמוע עוד בעתיד. שיהיה לכולם אחלה שבוע !

galrt

New member
you are quite right kalipto

btw..xsi/si mr renderer wasnt made by avid. it´s mental images´s.. so you cant compare that. what you can compare is the connection/support for the renderer by the app.. and there xsi is the best. not the new maya plug for mr, not even going to mention the lame lame max connection.. they arent as supportive as xsi for mr.(since xsi was built around/for mr) also you cant compare mental ray to renderman, 2 diff things.. one is the fastest raytracer, the other is the fastest scanline renderer. also, since xsi has been delayed for so long. maya started to take over the market. ppl still use si ofcourse, but many that have upgraded... upgraded to maya.. few to xsi.

kalipto

New member
מסכים בהחלט !

מבחינת תמיכה, נכון ש MR קשורה באופן תכני הכי טוב ל XSI בגלל בית היוצר. אבל חבר שלי שלמד RENDERMAN במשך שנתיים.. ושאלתי אותו למה כל כך הרבה זמן בזביל תוכנה לרנדור ? הוא הזכיר את התיכנות הרב שיש ללמוד כדי להשתמש RENDERMAN לא כל אחד יכול פשוט להפעיל ולהשתמש התוכנה אינה פשוטה כמו שרוב האנשים חושבים, לעומת זאת MR הרבה יותר פשוטה מעט יותר איטית אבל אני אישית אוהב מאוד את הביצועים של הרנדור, מעולים בהחלט. איני משתמש ב MR לMAYA לא כל כך מתרכז ברנדור מקצועי עדיין, מסתפק ביכולות של MAYA ומתרכז יותר בלמידה של MEL SCRIPT שאני פשוט מעריץ. אשמח לדבר פה עם אנשים שמשתמשים ב MEL-SCRIPTING הנושא החביב עלי, אחרי CHARACTER-ANIMATION כמובן...

galrt

New member
both mr and renderman are open

you can script in each. i know rib(rman scene language), but writing shaders by scripting is pure math.. gives me headaches.. no need nowadays when u have SLIM(GUI shader editor that comes with RAT) or mayaman , that converts hypershade shaders to renderman shaders. anyway some goes for mr, in order to get out of what u have already made(shader wise) u have to script in both.. and mr shaders are much harder/more complex to write.

ME244

New member
יפה דיברת קליפטו!!!!!

איפה אתה אחי לא רואים אותך יותר בערוץ Mirc? זה אני, Xonot

kalipto

New member
XONOT בנאדם !!!!

יו מה המצב איש !? אני עובד על פרוייקט.. מגדיר איו דמות במאיה ונעזר במל סקריפט קצת.. זו מן דמות שלקח לי בערך 10 דקות למדל אותה משהו חפיף ביותר רק כדי להתאמן על SETUP CHARACTER והשתמשתי בהמון דברים ביחד כדי להתאמן כמו לדוגמא FK וגם IK כמובן, והכלי האהוב עלי SET DRIVER KEYS וכמובן BLEND SHAPES אבל את המודל החפיפי הזה בניתי בעזרת ה CPS (הודות לך כמובן) מה חדש אצלך ?

למעלה