אחרי ווילי כושל ...

זאביקDR

New member
אחרי ווילי כושל ...

אני מצוי כרגע בביתי אחרי כמה ימי אישפוז לא נעימים עקב משיכת האופנוע יתר על המידה כאשר החלפתי הילוך בזמן ווילי (משני לשלישי) והאופנוע נעמד יתר על המידה וגרם לי לנטוש אותו ולחזור ל"אמא אדמה" (או יותר נכון לאספלט) לאופנוע לא קרה כלום אבל אני ריסקתי את הרגל שלי ואושפזתי בבית החולים למשך 5 ימים שלפני החג (לפחות את החג עשיתי בבית) הבעיה היחידה של האופנוע היא שהשוטר שהוציא את המפתחות מהאופנוע בהעביר את הסוויץ למצב של אורות חניה וזה הרג לי את המצבר אז אני צריך לקנות מצבר חדש ושאלתי אליכם היא איזה הכי כדאי לקנות כמה עולה ואיפה אפשר למצא בזול ? זאביק

זאביקDR

New member
קודם האופנוע אחר כך האופנוען ...

בדיוק עכשיו סיימתי את הסיבוב הראשון (מיום התאונה) על האופנוע ואני ממש שמח (לא יכול להוריד את החיוך מהפרצוף) אני בטוח שתוך שבוע שבועיים אני כבר יעשה את הטיולון הראשון ... לגבי טיול גדול אני כניראה יחכה שיורידו לי את הגבס ושאני יוכל להלביש מגף על הרגל זאביק

מירב ד

New member
איך אתה נוסע עם גבס??

זה לא קצת קשה? זה אפשרי בכלל??.... גם אני עשיתי היום טיול... ישבתי בבית וממש התחרפנתי... והחלטתי לרדת קצת מהכביש... אז נסעתי לאיזה שביל (גן הפסלים... למי שמכיר... שביל מדהים שעובר ממש ממש על המצוק של המכתש) והיתה בדיוק שקיעה... והיה ממש כיף... נסעתי בין 10-20 קמ"ש כל הדרך...אבל היה לי כיף... מה עושים שהשביל מלא במפרים קטנים... כזה שביל ישן שנסעו בו הרבה מכוניות אז הוא נראה ככה ^^^^^^^^ וכשנוסעים מרגישים כאילו יש רעידת אדמה...?? גז? לנסוע לאט?... רעיונות? מירב

זאביקDR

New member
בשביל כזה צריך הרבה גז

ורצוי שהקידמי ידרוך כמה שפחות על הקרקע (ואני לא מדבר על ווילי) לגבי הגבס ... עם קצת רצון והרבה יכולת גם פיל יכול ל**** תרנגולת ... או בקיצור עם קצת טכניקה וקימבונים של הרגל אפשר להעביר הילוכים (בסך הכל ראשון שני וזה מספיק לנסיעה שעשיתי) זאביק

choochee

New member
לדעתי...

מי שעושה ווילי כזה מטופש ושובר רגל בל ירכב עם גבס או שהמשפט הבא יהיה "מי שרוכב עם גבס בל ירכב על כסא גלגלים עם פיליפינית" חו"ח ואני גם אוהב לעשות ווילי אבל יש גבול לכל תעלול זאביקDR מה עם החיים שלך (לאו דוקא החיים עצמם אלא המשכם למשך שנים ארוכות)?

זאביקDR

New member
על תגזים ...

בסך הכל עשיתי סיבוב של כמה מטרים בתוך החצר שלי לא הלכתי והתחלתי להרים ווילי עם גבס ולא חשבתי על טיול שטח ביערות הר חורשן (למרות שדי חשבתי על הכיוון של טיול בחורשן אבל אני ידחה את זה בכמה שבועות) זאביק

CBRRRRRR

New member
ניסית לטעון אותו קודם?

לפני שאתה נוטש אותו תנסה להטעין אותו מחדש. אולי עוד אפשר להציל משהו. אפשר עם מטען ייחודי שעולה כ- 60 ש"ח, ואפשר גם עם טרנספורמטור רגיל (מאלו שאפשר לכוון 3, 4.5, 6, 9, 12 וולט), אם הוא מיוצב ובעל הספק של כ- 1000mW - תחבר בעזרת הדקי "קרוקודיל" פלוס לפלוס ומינוס למינוס. אם אתה לא בטוח בכיוון תבדוק עם מולטימטר, אבל כדאי להיות בטוחים כי חיבור הפוך לא יהיה בריא למצבר. בכלל להטעין את המצבר פעם בכמה שבועות זה דבר בריא, במיוחד למי שנוסע הרבה בעיר. מצד שני יכול להיות שנוצר קצר פנימי כתוצאה מפריקת המצבר לחלוטין (שזה בד"כ לא דבר מוצלח כל כך), ואז המצבר גמור. תבדוק גם מים במצבר שאולי התייבשו כתוצאה מהפריקה המלאה (גם במצבר "אטום" יש מים ואפשר למלא אם מתעקשים). מקווה שעזרתי.

Alfa156 GTA

New member
אם כבר מצברים..

איפה הוא נמצא בDR 350 ואיך אני מגיע אליו? מה צריך לפרק קודם ואיזה כלים ? האלפא

big_foot

New member
ב DR350 הוא נמצא מתחת לפלסטיק שמאלי

אין בו מים ובדרך כלל אחרי נסיעה טובה \ הטענה ארוכה הוא חוזר לחיים. לפי מה ששמעתי הוא יקר יותר ממצבר רגיל אך גם אחרי חודשיים וחצי במצב כמעט ריק הוא עדיין נתן בסטרטר כדי שיוכל להנות מטעינה בנסיעה. תבדוק טוב כי הוא לא מת מהר. נתראה במרוץ

CBRRRRRR

New member
אין מצבר בלי מים.

יש מצברים "ללא טיפול" (אטומים), שלא אמורים למלא בהם מים באופן שוטף, אבל יש בהם מים ובמקרים מסוימים צריך גם בהם להוסיף מים. יש מכסה גומי מיוחד שלפעמים מוסתר על ידי מדבקה (וג´יפה) וקשה אולי למצוא אותו, אבל הוא קיים. למלא מים מזוקקים, כמובן. במי ברז יש משקעים ומינרלים שיכולים לקצר את המצבר.

זאביקDR

New member
מישהו יודע מחיר ????

והאם יש משהו תחליפי שעולה פחות מהמקורי (הבנתי שזה בסביבות ה500 ש"ח ואין לי סכום כזה למצבר) ובקיצור: איפה יש תחליפי בזול וכמה עולה ????? זאביק

זאביקDR

New member
נ.ב.

לא היה חסר מים במצבר והוא לא ניטען בכלל בנסיעה של כ25 דקות זאביק

CBRRRRRR

New member
שכחתי לציין זמן טעינה

במטען מרשת חשמל בייתית - כ- 12-14 שעות, ואם הוא מת לחלוטין הייתי מוסיף עוד קצת, אבל לא יותר נניח מ- 24 שעות כדי לא לגרום נזק של טעינת יתר. בדקת טעינה? יכול להיות שהבעיה במערכת הטעינה ולא במצבר?

זאביק

פעם חליל פירסם כאן כתובת אתר של מדריך לווילים. אולי זה מה יעזור לך? שאל אותו.

זאביקDR

New member
תראה ידידי

מדריך ווילים יכול לעזור למי שמתחיל ללמוד ... אבל אני ... מרים את הראשון ... ממשיך אל השני ... ואחרי המעבר לשלישי (בפעם הראשונה שהצלחתי) משכתי יותר מידי והיתהפכתי אחורה .... אני לא חושב שמי שמרים ממהירות של 20 קמ"ש (בערך) ועד למהירות של 80 קמ"ש (בערך) צריך כל כך מדריך להרמת ווילי ... מה שדרוש כאן זה עוד אימון והרבה ניסיון שנירכש עם הזמן ותקן אותי עם אני טועה זאביק

למעלה