אחרי השיחרור

חן המלך2

New member
אחרי השיחרור

שלום אחרי השיחרור,האם הצבא נותן לי אפשרות לעבוד בעגלות האלה בחול?איך עובדים בזה?כאילו צריך לפנות למישהו כדי שיעסיק אותי?הם נותנים לי גם בית ורכב וכו'? אפשר ללכת לטייל גם בארה"ב כשלא עובדים?

מה הקשר לצבא?

אתה יכול ללכת לעבוד בעגלות. רק תדע שרובן לא חוקיות [למרות שתמיד הבעלים יטענו שכן]. תעשה חיפוש קצר באינטרנט- היום כבר יש אתרים שמרכזים מידע על עבודות בחו"ל. גם בפייסבוק יש לא מעט פרסומות על זה.

חן המלך2

New member
רגע

ומה זה אומר שרובן לא חוקיות?שאם יתפסו אותי ישלחו אותי חזרה לארץ? כמה השכר לשעה?

...

זה אומר שבאותו מקום שפועלות העגלות, אין אישור להפעיל אותן. כמו שבארץ מישהו שרוצה לפתוח עסק צריך להוציא אישורים, אותו דבר גם בחו"ל. מה שאומר שהבעלים של העגלות גםמעלים מס. זה אומר שגם אין לך ביטוח כשאתה עובד שם אם חס וחלילה יקרה לך משהו ושגם לא בטוח שישלמו לך כמו שצריך- בניגוד לארץ שחייבים לתת לך לפחות שכר מינימום- שם אתה מקבל רק עמלות על כל מוצר שאתה מצליח למכור [ועם ריבוי העגלות שיש היום- זה לא כזה קל למכור]. במקרה שמגלים שהעסק לא חוקי- לא יודעת מה יכול לקרות אבל שיחזירו אותך לארץ נראית לי האופציה הנחמדה מבין מה שיכול לקרות...

חן המלך2

New member
אוקיי

ואם ככה,למה בכל זאת המון ישראלים בוחרים להגיע לארה"ב לעבוד בעבודה כזו כבתור עבודה זמנית?אין אירגונים מסודרים שמתעסקים עם העבודות האלו?

יש ארגונים מסודרים

זה שהרבה לא חוקיים לא אומר שהכל לא חוקי. צריך לברר איך יודעים מה חוקי ומה לא [לי אין מושג]. זה שהרבה בוחרים בזה כי זה לעבוד בחו"ל וכי זה נחשב כסף קל אם אתה בן אדם שיודע למכור.

חן המלך2

New member
לגבי אם אתה בן אדם שיודע למכור

לפני שמקבלים אותך לעבודה הזו,לא מלמדים את כל המועמדים איזשהו קורס במכירות? צריך לדעת אנגלית מצויין נכון? הם דואגים לי גם לבית ולרכב באיזור המכירות אם אני עובד?

אין שום קורס

אולי איזה יום חפיפה וזהו וגם זה בקושי. אנגלית ברור שצריך לדעת. דירה ורכב זה לא לך לבד זה לכל קבוצה של עובדים. מס' האנשים בקב' משתנה בין מקום למקום.

חן המלך2

New member
אה אוקי

והשכר שנותנים לי שם מספיק גם כדי לחיות וגם כדי לבזבז?כי הרי את יודעת בארה"ב זה די מפתה לקנות כל מיני דברים וגם רוב הדברים זולים שם יותר ממה שהם בארץ.... אם אין קורס אז איך צריך לדעת למכור?

תלוי בך

כמו שאמרתי אין שכר קבוע- השכר מורכב רק מעמלות [חוץ מהחודש/ שבוע הראשון שלפעמים אז הם משלימים למינימום או משהו]. אם תמכור הרבה יהיה לך כסף, לא תמכור הרבה- יכול להיות שתהיה במינוס. הרכב והדירה לא באים בחינם- בד"כ הדלק מתחלק בין השותפים לדירה, והבעלים לוקחים איזשהו סכום מכל אחד כשכר דירה.

חן המלך2

New member
וחוץ ממכירות

האם יש עוד עבודות שמוצעות לישראלים שמגיעים לארה"ב\קנדה\אוסטרליה?

חן המלך2

New member
סבבה

אבל בעצם,אם זה משהו שאני אוהב זאת אומרת שאני אדע איך למכור אותו,לא? והמגורים הם קרובים לאיזורים מרכזיים ומרכזי קניות?מותר לי נגיד מתי שלא עובדים לנסוע לטייל בארה"ב?יש חופשות שבהן אפשר לטוס לארץ להורים?

...

את כל המידע הזה אתה יכול למצוא באינטרנט- כל מקום והחוקים שלו. ומה זה משהו שאתה אוהב- אף אחד לא ישאל אותך מה אתה רוצה למכור... לרוב זה עמדות בקניונים שמוכרים מוצרים של ים המלח או ציורי שמן שמישהו קשקש.

חן המלך2

New member
ראיתי גם

שיש עבודות אחרות כמו להיות ברמן או מלצר וכו' איפה יש מידע על כל העבודות האלו באינטרנט?

למעלה