אחרי הזרעה ראשונה

דנה1015

New member
אחרי הזרעה ראשונה

היי
קצת עלי, אני אוטוטו בת 33 יש לי ילדה מדהימה בת שנתיים וחצי שהגיעה אחרי הפלה ועוד שנה של ניסיונות ובירורים אך בסופו של דבר בהריון טבעי.
כבר כמעט שנה שאנחנו מנסים להרות ולא הולך.
בבדיקת רופא התברר שיש לי שחלות פוליסציות ורירית מאוד דקה.
אז התחלתי לקחת איקוקלמין ומעקב זקיקים ולא הלך.
חודש אחרי הוסיפו אסתרופם ואוביטרל , חודש אחרי העלו את מינון האסתרופם.
החודש לקחתי 4 כדורים ביום של אסתרופם וחלק מהימים 5 כדורים (הרירית פשוט מסרבת לצמוח מעבר ל5 מ"מ).
עשינו 2 הזרעות בהפרש של יום ועכשיו כבר שבוע מאז ההזרעה השניה ואני כוססת ציפורניים בתקווה שהפעם זה הלך. כל הזמן הראש שלי עסוק בזה, מנסה להבין כל תחושה או כאב בבטן.
איך לא משתגעים מההמתנה והצפייה..?
איך אתן מתמודדות עם כל תופעות הלוואי של ההורמונים, זה פשוט עושה לי רע..

haych

New member
את מטופלת אצל רופא נשים או פוריות?

איקקלומין ידוע כגורם לרירית דקה, לא ברור לי למה להמשיך איתו כשגם ככה יש בעית רירית. אני לא מבינה בפוליציסטיות אז אולי ההחלטה לבחור באיקקלומין קשורה לזה. בכל מקרה, אחרי שחודש אחרי חודש יש בעיה עם הרירית נראה לי שהרופא צריך לבחור כיוון תרופתי אחר, ולא רק להגדיל מינון של אסטרופם.
אסטרופם, מעבר לזה שהיא עושה להרבה תופעות לוואי, לא תמיד עובדת כמו שצריך.

ספורט יכול לעזור להתמודד עם תופעות הלוואי.
לגבי לא להשתגע... אם תגלי את הסוד תשתפי אותנו :) זה מחרפן, אין מה לעשות מעבר ללהיות שקועים כמה שיותר בעבודה ובתחביבים.
קחי בחשבון שהורמונים גורמים לתחושות דומות להריון, כך שתחסכי מעצמך לפענח כל תסמין, אין לדעת אם זה אמיתי, מההורמונים או סתם לקראת מחזור.

דנה1015

New member
תודה על התשובה ��

אני מטופלת אצל רופא נשים ולא מומחה פוריות.
הוא ממש נחמד ואפילו נתן לי את מספר הטלפון הפרטי שלו לעדכן אותו בכל דבר אז היה לי לא נעים להחליף אותו ובכלל נחמד שיש רופא עם אוזן קשבת.
האיקוקלמין יוצר זקיקים יפים אז כנראה בגלל זה הוא החליט להמשיך.
האסטרופם פשוט נורא, אני חושבת שיש לי כמעט כל תופעת לוואי שמופיעה בעלון.
זה לא כמו תחושות של הריון, זה הרבה יותר גרוע.
יש אולי המלצה על מומחה פוריות בכללית באזור השפלה?
מכירה את פרופ' בן עמי אבל הוא כבר לא עובד ברמלה אלא רק פרטי בת"א.
החודש יש לי תור לצילום רחם אבל זה סוגר לי את החודש מבחינת נסיונות, אז מתלבטת כי בהריון הקודם בביוץ שהיה אחרי הצילום נקלטתי.
14 יום אחרי ההזרעה אפשר לעשות בדיקה ביתית או רק בדיקת דם לבטא?

haych

New member
היי

הייתה לי תחושה שלא מדובר ברופא פוריות.
נחמד זה ממש ממש חשוב, אבל הכי חשוב זה להצליח. זקיקים, יפים ככל שיהיו, לא שווים בלי רירית שהעובר יקלט לתוכה. ולהעלות מינון הורמונים שוב ושוב זה ללכת ראש בקיר, לדעתי.

לא יכולה לעזור עם רופא מהשפלה, לצערי.

14 יום אחרי הזרעה אפשר לגמרי לעשות בדיקה ביתית.

שחר רו1

New member
ממליצה לך לקחת כמוסות סלק

לעיבוי הרירית, לי זה ממש עזר וגם תנסי לקחת את האסטרופם וגינלי. כשלקחתי את זה באופן פומי, לא רק שלא עזר לרירית, אלא אפילו עשה תוצאה הפוכה

למעלה