אחרי ההופעה...

tamarind1

New member
אחרי ההופעה...

...ולאחר שחלפו יומיים אני רגועה ופנויה לשתף. אז... ההופעה היתה מאוד מוצלחת מבחינתי, כלומר, לפני ההופעה נתקפתי חששות שאולי אני קופצת למים עמוקים מידי, ושאולי כדאי בכל זאת לחכות עוד קצת, אבל בהופעה כל החששות התפוגגו, הייתי לגמרי משוחררת, הריקוד יצא ממני בקלות וללא מאמץ, ונהניתי מאוד. גם החשש שהקהל לא יתלהב לא התממש - יושבי המקום מאוד התלהבו ופירגנו, וגם קמו לרקוד איתי, והייתה אוירה שמחה מאוד. בסוף קיבלתי הרבה מחמאות... אז למה למרות כל זה אני מעט מסויגת...? כי יש לי הרבה שאלות שאני מנסה לענות עליהן ביני לבין עצמי בנוגע למהו הריקוד בשבילי ולמקומו בחיי, ומהבחינה הזו ההופעה היתה עבורי חוויה מורכבת. כמו שכתבתי, היא הייתה חוויה מאוד מחזקת מבחינת הביטחון שלי בריקוד שלי, אבל בהופעה כזו, בבית קפה שרוב יושביו הם נערים ונערות צעירים, והתפקיד שלי הוא "לשעשע ולעשות שמח", אני לא יכולה לומר במאה אחוז שאני מרגישה בנוח במעמד הזה. קצת קשה לי להסביר למה בדיוק אני מתכוונת... הריקוד הזה הוא בדמי, אני ארקוד כל חיי בכל מקרה, ומאוד חיכיתי להתחיל להופיע ולהתפרנס ממנו. אבל עכשיו אני תוהה אם הופעות כאלו, בבתי קפה, מסעדות, וכד', הן באמת משהו שמשאיר אותי במקום שנוח לי להיות בו. אולי אני אסביר את זה ככה: אני לא מתביישת אף פעם בריקוד שלי, וגם לדמות סמכותית ומרובעת, מרצה זקן באוניברסיטה נניח אני אגיד בשמחה שאני רקדנית בטן ואציע להופיע באיזו מסיבה. אבל אם אותו פרופסור יבוא ויראה אותי במקרה מופיעה בבית קפה כזה, זה בהחלט יגרום לי אי נוחות. וחשוב לי לציין שהמקום שבו הופעתי הוא בכלל לא "סליזי", הוא לא מקום בעייתי בפני עצמו, ויש בו רחבה יפה לרקוד עליה. אז מה אתן אומרות (מי ששרדה עד הסוף וגם הבינה למה אני מתכוונת?) ואגב, זו שאלה ברמה מעשית ןלא רק תיאורטית, כי בעל המקום רוצה שאני אופיע שם באופן קבוע... תמר

יונת10

New member
קודם כל איחולי ../images/Emo140.gif

...כי לדעתי אין תחושה טובה מזו של הופעה מוצלחת עם קהל מפרגן תחושת התעלות וריחוף.... חוץ מזה כמוך - אמא שלי אמרה פעם- "אני אשמח שתהיי מורה, את רוקדת יפה ומוכשרת ויש לך קשר טוב עם אנשים- פחות הייתי רוצה שתופיעי, בחתונות? מועדונים? לא נראה לי שזה מתאים..(מבוכה וחיוך)" מישהי פעם כתבה פה שזו תיבת פנדורה שכל אחת מאיתנו בוחרת אם לפתוח ולהתעסק בה, אני לא יודעת אם אפשר לרוקן אותה, מה זה מעורר בנו, מה המעצור, מה הדימוי ומאיפה, על מה גדלנו ומה פעם מישהו אמר איפשהו שחילחל למקום עמוק וחבוא, מה שברור זה שאי אפשר למלא אולמות מופעים "על ההתחלה" צריך להתחיל איפה שהוא
בהצלחה לך בכל דרך שתבחרי בה

אוולין2

New member
קודם כל מברוק שיהיה לך../images/Emo6.gif

אני מתארת לעצמי שזאת היתה חוויה נהדרת. בקשר למקום בו הופעת היה לי דיון מאוד רציני עם חברות שלי וגם שיתפתי את הבנות בפורום בקשר לזה עם להופיע במקומות כמו בתי קפה, מועדונים וכדומה.. תראי זה נכון איך שאת מציגה את עצמך לפני הקהל ככה הוא יקבל אותך אבל(יש תמיד אבל
) עם תבוא רקדנית ותגיד אני מורה לריקודי בטן ומופיעה רק במתנסים ובאירועים מיחודים ,ותבוא רקדנית שהיא גם מורה לריקודי בטן ותגיד אני מופיעה בכל מיני מקומות עם זה מועדוני לילה, בתי קפה חתונות וכדומה... ברור שהרקדנית שמופיעה רק באירועים מיוחדים ובמתנסים אז האנשים יסתכלו על זה בצורה אחרת לגמרי. כי בואי נודה בזה יש אחוז גדול מאוד של אנשים שנשארו בתקופה הישנה שחושבים שלהיות רקדנית בטן זה מאוד זול נכון שזה חבל
אבל אין הרבה מה לעשות.אבל תאמיני לי תקשיבי לליבך
והוא כבר יגיד לך מה לעשות עם להמשיך להופיע בבית קפה או לא.

דילמה קשה קשה

מצד אחד הריקוד אמור להיות מעשה אומנות ומצד שני אי אפשר להתעלם מהאלמנט של "השעשוע" . אם את לא שלמה עם עצם ההופעה בבית קפה אל תעשי זאת, אלא אם את זקוקה להכנסה הזו. אם תשלבי בהופעה בבית קפה קטע סולו אחד קצר, לא מתחנחן מידי ומלא הבעה תוכלי לפצות את עצמך על המבוכה. לדעתי, כדאי שתעשי חושבים איפה את רוצה לראות את עצמך כרקדנית בטן בעתיד ואז יהיה לך קל לבדוק אם הופעה בבתי קפה היא חלק מהשלב הזה. בא לי להגיד לך "שימי קצוץ" על הפרופסור ודומהו אבל צריך בטחון עצמי מוגזם כדי לבצע זאת וגם לי אין אותו......

tamarind1

New member
אני לא מאמינה בגישה של

"תשימי קצוץ על מה שאחרים חושבים", כי אני מאמינה שאם לא נעים לי שאחרים רואים אותי במצב מסוים, אז כנראה לא נוח לי להיות במצב הזה עם עצמי. יותר משאכפת לי באמת מאדם ספציפי שיראה אותי, לדמיין כל מיני אנשים רואים אותי ככה זה איזו בדיקה שלי עם עצמי עד כמה אני מרגישה שלמה ובנוח בסיטואציה הזו. זה מה שניסיתי לומר באמצעות הדוגמה שנתתי. כנראה שאני לא אמשיך לרקוד שם. אני כן רוצה עדיין להופיע, אבל נראה לי שבחפלות, שהן חגיגות משפחתיות, זה אחרת. זו לא החלטה קלה ואני לא לגמרי שלמה איתה, אבל אני נוטה לזה בינתיים. ואשמח לשמוע עוד דעות בנושא...

tamarind1

New member
טוב,

אז בינתיים העניין נסגר, אני לא אופיע שם שוב, ואני שלמה עם ההחלטה. לכולן שיהיה חג של חרות וכנות עם עצמכן, ושל שמחה ואביביות תמר

יונת10

New member
אני מאמינה שההזדמנות לא מתפספסת...

ויהיו עוד, יותר מתאימות לך או פחות, אולי את תהיי במקום אחר ואולי ההזדמנות תבוא מה זה מתאימה אלייך. קחי את הזמן ותרקדי רק איפה שאת מאוד נהנית להופיע (או סתם לרקוד)

רובידה

New member
אני כל כך איתך

החלק של ההופעות כל כך קשה לי, לא שיש לי הצעות מקיר לקיר אבל גם ההצעות שמגיעות עושות לי דפיקות לב והתלבטויות עד אין קץ. למזלי, עד עכשיו הצלחתי לסנן ולהופיע בפורומים נשיים בלבד (ויצו, ימי הולדת, מסיבות רווקות וכו'). שבוע שעבר היתה לי הצעה להופיע במסיבת גיוס לבן, ואת לא מאמינה כמה הקלה הרגשתי כשזה בוטל. עכשיו יש לי הצעה להופיע בבית קפה "צפוני" לא מוזיקה מזרחית, אלא ברמה של אומנות- ועדין לא החלטתי מה לעשות עם זה. אני לומדת מזה המון על עצמי, על החוסר ביטחון שלי בנשיות שלי ובהפגנתה החוצה (אפילו שאני רוקדת עם בגד שלם ויחסית צנוע), על חוסר הביטחון שלי ביכולותי להעביר את המסר של ריקוד אומנתי אפילו שהוא חושני ומיני כי בריקוד יוצא מכלול של מה שאני וחלק ממה שאני זה גם מיניות- משהו תקוע לי במוח לגבי הנושא הזה גם אחרי נישואים ארוכים ובריאים (טפו, טפו) שני ילדים, שני תארים והגיל כמובן. אז אין לי תשובה לא בשבילך ולא בשבילי, אני משתדלת ללכת בין הטיפות ואולי אני אעשה את הצעד הראשון ואעיז ואז אדע אם זה נוח לי או לא. שיהיה לנו בהצלחה חג שמח.

לגיטימי להתלבט

תמר יקרה, ההתלבטויות האלה הן חלק בלתי נפרד, אני חושבת, של כל רקדנית. משום שהמקצוע הזה הוא בעייתי מבחינת הדימוי שיש עליו, וגם אנחנו רוקדות חשופות, בתנועות שהן חושניות. "הבדק בית" שאת עושה הוא בהחלט בונה ויתרום לך לעתידך כרקדנית. אני למשל לא מופיעה במסיבות רווקים, לא בגלל מה שאנשים יגידו אלא בגלל איך שאני מרגישה. כל רקדנית צריכה לבחור באופן חופשי איפה להופיע ולפני מי. זה מזכיר לי את ההתלבטות של הזמרים. האם להופיע באולמות אירועים בחתונות וכו'. הם מרגישים שהם שרים לפני קהל שעסוק בלאכול את הבורקס והרבע עוף והם שונאים את זה ולפעמים הם עושים פשרות. תראי, גם שמופיעים בארועים בבתים, לא תמיד יש קהל מפרגן ותמיד יהיו אנשים שמנסים לקחת את זה למקום אחר. אבל פה נכנס הניסיון והבגרות של כל רקדנית. איפה את שמה את הגבולות? איך את רוקדת? מה את מרגישה עם עצמך. הכי חשוב זה להרגיש שלמה עם עצמך וזה ישפיע על האנשים להתייחס באופן מכובד כלפיך. (המשך יבוא)...

ועוד על הנושא...

בשביל להיות רקדנית, צריך המון אמונה בדרך הזאת. להיות שלמה עם עצמך ולדעת למה את רוקדת, מאיפה זה בא, מה את מפיקה מזה. ההתלבטויות האלו הן חלק מכל שנות פעילותי. וכמו בכל מקצוע לפעמים יש "שבירות אמונה" בדרך בעיקבות הופעה אצל אנשים "לא נעימים" או במקום שבו הרגשתי שלא אהבתי להיות שם. אבל האהבה למקצוע ואהבה שלי לרקוד תמיד מנצחים. אני הבנתי שיהיו לי הופעות שאני ארגיש הכי הכי טוב שבעולם ושיהיו לפעמים הופעות שבהן לא הרגשתי טוב - וזה בסדר גמור זה חלק מכל מקצוע. רק את צריכה להשתדל לא לקחת ללב ולעשות את הכי טוב שאת יודעת. ל"שעשע ולבדר" את הקהל זה חלק חשוב מאד מתפיסת הריקוד ואי אפשר לבטל את האלמנט הזה. לא מזמן הופעתי גם בבית קפה והיתה שם רחבה מדהימה, והקהל היה חם ומפרגן ואני הרגשתי כמו כוכבת הוליוודית. וקיבלתי תגובות נלהבות ביותר על הופעתי. למה? כי רקדתי מתוך אהבה, מתוך הלב, מתוך רצון שלקהל יהיה הכי טוב ולתת את עצמי במלוא אהבתי - וככה גם הקהל הגיב.

mic26

New member
אמנם אני לא רקדנית

אבל לפי דעתי הכי חשוב שלא משנה איפה תופיעי, תעשי משהו שאת אוהבת ומאמינה בו, ותעשי אותו הכי טוב. אם את מאמינה בעצמך ובדרך הריקוד, ואנשים נהנים מההופעה שלך, זה הכי חשוב. אני אולי לא מבינה כל כך בריקודי בטן, אבל אני באה מתחום שונה: אני מטפלת בשיאצו וברפואה סינית. הטיפולים שאני נותנת הם מאוד רציניים ועוזרים במצבים שונים. לפעמים אנשים באים כי הם מעוניינים בטיפול בשביל הכייף, ולפעמים מגיעים אנשים שרוצים לעשות שינויים של ממש בחייהם. כשהתחלתי לטפל השתתפתי בהרבה "ימי כייף" שבהם נתתי טיפולים של דקות ספורות, שהם כמעט חסרי השפעה, ונעשים לשם הקישוט בלבד. גם אני יכולתי להסתכל על זה כעל כמעט השפלה למקצוע הרציני שאותו למדתי, אבל מצד שני התלמדתי, למדתי להשפיע גם בדקות ובלחיצות ספורות, נהנתי ואפילו ביקשו ממני כרטיסי ביקור... בהצלחה בכל מה שתבחרי, מיכל

tamarind1

New member
תודה, מיכל,

תמיד אני מתלוננת על כך שלריקודי הבטן יש כזה דימוי רע בציבור, אבל מעניין לשמוע את ההשוואה שעשית לתחומך. אמנם לרפואה הסינית אין דימוי "זול", אבל אני מאמינה שאת נתקלת באנשים שחושבים שאלו "שטויות במיץ", וזו גם התמודדות לא קלה.

mic26

New member
זה נכון

ויש הרבה שמתייחסים אלינו כאל רופאי אליל. אפילו להורים שלי לקח הרבה זמן לקחת את המקצוע שלי ברצינות, ורק אחרי שעזרתי לאמא שלי להיפטר מבעיה מציקה מאוד, היא נעשתה מטופלת קבועה... הרופאים מעצבנים, כי רבים מהם שוללים את הרפואה המשלימה מתוך בורות ופחד. אבל כמו שאמרתי, הכי מעצבן זה כשמתייחסים לשיאצו כאל עיסוי זול, או מקסימום טיפול ספא...

יונת10

New member
ותחשבו, שלהבדיל מריקודי בטן זה גם

מגע ב"קהל" באופן פיזי...לא פשוט

למעלה