אחרית טובה?

לא אבל נתת לי רעיון לסיור הבא, כמו בבדיחה...

רמז: זה מקום קדוש אמיתי - מי שאמר להיות קבור שם - אכן נמצא שם בוודאות....

קברם של שני אדמו"רי גור.

האב - רבי אברהם מרדכי אלתר (ה`אמרי אמת`) ששבק חיים בחג השבועות תש"ח, במלאת חודש למדינת ישראל, והבן - רבי פינחס מנחם אלתר (ה`פני מנחם`), נפטר ט"ז אדר תשנ"ו [יתכן שאני טועה בשנה]. בחצר ישיבת גור סמוך לשוק מחנה יהודה. בנו סביב הקבר מבנה שהוא דגם מהעיירה בפולין.

הדוס ממש שוס

אכן - בשל מלחמת השחרור לא ניתן היה לקבור את ה"אמרי אמת" ביית העלמין , ולכן נאלצו לקברו בחצר הישובה. לימים ביקש בנו להקבר לצד אביו.

השתדלות קואליציונית רבה היתה צריכה להתרחש

כדי שגם בן הזקונים ייקבר באותו מקום לאחר שאחיו הגדולים נטמנו במקומות אחרים והכתובת היא רחוב שפת אמת 5, פינת רחוב יהוסף שוורץ, שכונת מחנה יהודה

אם אתה מתכוון לטומאת מת...

אזי כידוע כולנו טמאים... ואם אתה מתכוון למשהו אחר....נתעלם מזה

יוסי ר1

Active member
../images/Emo127.gif

הוצאת לי המילים מהפה.

יוסי ר1

Active member
מצד שני מוגג, לא כל כיבוד קברים הוא פולחן.

אני מסכים שבמאות השנים האחרונות אכן התפתח פולחן קברים הגובל בעבודה זרה ממש. עם זאת, חובה עלינו לפקוד קברים ביום השנה, ומנהג טוב הוא ללכת בעת צרה ולהתפלל שם. לא שהמת יושיע, אבל אדם מתחבר לשורשיו (שמתחת לאדמה חחחח) ומתפלל בכוונת יתר. אז בין פולחן קברים ובין התייחסות לקבר רק כאל מקום טמא, ישנה קברת דרך של יותר מד' אמות.

יוסי ר1

Active member
ולזה איך הגעת ממה שכתבתי?

הקבר טמא ומטמא, וכן המת. וכל מי שיוצא מבית קברות נוטל ידיו כדי להעביר את הטומאה. אין כאן מה לבדוק. אבל אין זה אומר שחובה לעשות "עליהום" על כל השתטחות על קבר.

יוסי ר1

Active member
שאלה טובה. עם זה בבתי קברות

מנהג ישראל הוא שקוראים משניות, תהילים, וקדיש. באמת שאלה טובה איך, אבל נראה כי בשמים מקבלים שזו היא דרכו של כל בשר.

מוגג

New member
יש קשרים רבים לחג

לכל השמות קשר לחג: ח - שמונת ימי חנוכה מרדכי - כותב השיר "מעוז צור" חנה - ושבעת בניה יהודה - המכבי ציון - ירושלים יהודית - שורבבה גם היא כפי שלמדנו משרשור קודם.

למעלה