אחרית הימים..

אחרית הימים.. ../images/Emo22.gif

המציאות של ימינו תופסת אותנו לא פעם עם מה שנקרא "התחתונים למטה", חוסר וודאות שכזאת , עמימות בלתי פוסקת. במהלך ה"עושים חשבון" שערכתי עם עצמי, מצאתי את עצמי נגררת לפולחן מיסטי שמאז ומתמיד נראה תמוהה בעיניי. יש במיסטיקה הזאת את היכולת לברוח לפינות דחוקות שהעלו אוב עם השנים,חיטוט ונבירה בעבר, היתלות בסמלים ומושגים ערטילאים שעד היום אינם מובנים לי. כמה פעמים ספרת עד עשר? כמה פעמים יצא לי לחשוב רק על המעשים, ארועים, פעולות חיוביות שנקטתי לאחרונה, או במהלך חיי? מסתבר,שאני לא היחידה שחוטאת בכך (צרת רבים נחמת טיפשים לא?). תראו במה אנחנו עוסקים כל הזמן, ברוע המצטבר, בכאב, האשמות הדדיות, הצלפת לשון. מתי באמת מצאנו את הזמן לשיחות נפש (גם עם עצמנו) על החיוב שבעשייה? מתי באמת הקשבנו ללב? לאחר? לשונה? לא פעם מצאתי את עצמי חוטאת בלשוני ושוגה שגיאות נוראיות. כולי תקווה, שביום מהימים אוכל להשתחרר מכל המחוייבויות שלי ואתמסר רק לחקר "הגלים" הבין אישיים שלנו, בני האדם. אני מניחה, שכאשר נגלה את הדרך הסודית, אמצא (קרוב לוודאי) אמצעי תקשורת יעילים, אף יותר ממילים. לא פעם בשיחות סלוניות כאשר פולחן הקיטורים נמצא בעיצומו, כן כן הריטואל הקבוע של הקיטורים בערבי שישי, יכולת ההקשבה נעשית מינימליסטית,לא מתוך כוונה שכוונה לכך מראש, אלא מתוך הרצון "לשפוך" כמה שיותר מסרים. אז מה עשינו בזה? כיוונו חיצים מאשימים נגד החברים שאנחנו כל כך אוהבים, ולא הקשבנו !! לא ניסיתי לפענח, או אולי המעט להתאמץ לראות במשקפיים האישיים שלי את הכאב של אותו חבר שעומד מולי ו "מקטר". אילו הייתי יכולה יותר להקשיב ברגעים אלה,לנסות לגעת במילים, לא לחשוש מהשתיקה, אין לי ספק כי בו בזמן היו יכולים להתרחש אינטראקציות חיוביות יותר. מישל

מישל יקרה, אני חושבת

שהגעת להכרה הנכונה לגבי המציאות העגומה שלנו. את בדרך הנכונה. מקפיצה שכולם יקראו בוקר טוב

יפה...

רק יודע שאני, ומן הסתם גם את, לא עוסק ברוע הזה כל הזמן... אבל אין ספק שמעט יותר הקשבה לסובבים אותנו, לחברים שלנו, מעט יותר סובלנות כלפיהם לא היה מזיק...

הסבר... ../images/Emo70.gif

מצטערת אם לא הובנתי כהלכה.... שאיזכרתי את הרוע, כוונתי היתה לא ברוע שלנו כבני אדם, אלא הרוע הסובב אותנו, או יותר נכון, עסוקים בדברים שליליים ( רוע- רעים) במקום חיוביים. מקווה שהסמנטיקה הובהרה.

אין ספק

מצא חן בעיניך התפקיד. בצורה אינדיבידואלית ואינטנסיבית עם יכולת רטוריקה משובחת וכישורים קוגניטיבים מיומנים החלטת להרוס לי ת´בוקר?? מחריבה חברות חשבת יש לך

חירבה....

לא הבנתי אף מילה.
קדימה מותק, תרדי נמוך יותר לשפת העם, כך שאוכל להבין מה את מקשקשת שם.

עופ´קה.... ../images/Emo6.gif

הייתי עונה לך באותה מטבע לשון, רק לא בא לי להרוס את ההודעה.

טוב אז השתדלתי להתעמק במה שכתבת

וניסיתי לקחת את זה מעט לחיי החברה פה בפורום אם תרשי לי כמובן
אז ככה הקשה? איפה פה? פחחחחחחחח כל אחד שבא וכותב משהו אמיתי לא סתם קישקוש או פרובוקציה משהו שממש מנסה לצעוק לעזרה, אז מי מקשיב לו פה??!! אף אחד כי זה טבע האדם, ללכך לגדף להציק והכי נורא להסתתר אחרי שמות נבזים.. אמן ומה שכתבת היה בכל מיושם בשטח, אבל לצערי ולצער כולם, בואי נגיד לא בדיוק כולם
זה לעולם לא יכול להתגשם מה שכתבת בגלל שאנשים מטבעם משום מה רעים ושונאים, ולא ידוע לי למה.. ואני יכולה לתת לך אלפי דוגמאות... מישל כתבת יפה, אבל הכל בגדר פנטזיה גדולה אם כאן או במציאות מעטים מאוד האנשים שמקשיבים או מתיחסים או מפרגנים האחד לשני בכבוד..

חחח דרדס.... ../images/Emo6.gif

"אם תרשי לי כמובן" - כך כתבת.... ועוד לפני שהספקתי לענות לך, כבר סיימת לכתוב. שאני כתבתי את מה שכתבתי, לא ניסיתי, ואף לא העלתי בדעתי להשליך את הכתוב על הפורום.

קראתי ולקחתי מה שמצאתי שקורב אלי

"יכולת ההקשבה נעשית מינימליסטית,לא מתוך כוונה שכוונה לכך מראש, אלא מתוך הרצון "לשפוך" כמה שיותר מסרים. אז מה עשינו בזה? כיוונו חיצים מאשימים נגד החברים שאנחנו כל כך אוהבים, ולא הקשבנו !! לא ניסיתי לפענח, או אולי המעט להתאמץ לראות במשקפיים האישיים שלי את הכאב של אותו חבר שעומד מולי ו "מקטר". אילו הייתי יכולה יותר להקשיב ברגעים אלה,לנסות לגעת במילים, לא לחשוש מהשתיקה, אין לי ספק כי בו בזמן היו יכולים להתרחש אינטראקציות חיוביות יותר" מתוך זה רשמתי את מה שרשמתי ועוד כמה משפטים במאמרך.. ואינטראקציות חיוביות רחוקות אללפי מייל מאיתנו במצב הנתון פה או בכלל בעולם סביב, לכן אני אומרת הכל פנטזיה גדולה..

את יכולה לראות בזה פנטזיה...

אני רואה בכך שאיפה... כל אחד והשאיפות שלו. קל להאשים, להטיח באחרים. מתי לאחרונה הצצת בתוכך ? עשית בדק בית פנימי ? לא מבינה מהיכן הפרשנות שלך, אבל ניחא, מה זה בכלל חשוב למה התכוון המשורר? העיקר שאת הבנת יום טוב

קודם כלללללל מישל למה ה../images/Emo46.gifהזה למה?

זה לא מתאים למה כתבת למעלה הנה את כתבת משהו ואת מתנהגת הפוך ממה שכתבת ותאמיני לי שתמיד אני עושה בדק בית לעצמי אבל תמיד!!!! כל אחד קורא משהו ומפרש אותו לפי מה שהוא מרגיש את כתבת משהו ואני פרשתי אותו כראות עיניי בשביל זה את תוקפת אותי????!!! אז מה כל העניין של ההקשבה וכל מה שניסית לומר למעלה?? איפה הלספור עד 10 אה?? הבנתי את היום טוב יענו תחפפי .. אז התחפפתי רק לתשומת לבך שימי לב להודעה הפותחת ולסגנון תשובה שלך אלי אני מעולם לא התנהגתי כך בהודעותי לאף אחד כאן אבל מעולם!! כך שבדק בית לא לי צריך להגיד לעשות!

תגידי את בסדר?

אולי כדאי שתרגעי קודם. אף אחד לא מאשים אותך בכלום. למה שלא תקחי קצת אוויר ותראי כיצד את נוהגת להגיב ? (ולא רק אליי). כבוד היא מילת מפתח אצלי, למה שלא תנהגי גם את כך ?

ולזה את קוראת כבוד והקשבה?

"מתי לאחרונה הצצת בתוכך ? עשית בדק בית פנימי ? לא מבינה מהיכן הפרשנות שלך, אבל ניחא, מה זה בכלל חשוב למה התכוון המשורר? העיקר שאת הבנת יום טוב" מעניין מה באמת זה כבוד והקשבה במיוחד שמחפפים אדם ביום טוב זה נראה כי מקשיבים לו, לגבי הנוהג שלי להגיב, תאמיני לי שאני מגיבה מהבטן ותמיד אני קולעת, אבל ההבדל הגדול שאני לא מתחבאת שיש לי משהו רע להגיד ההבדל הגדול מכולם! וכבוד תאמיני לי שאני נותת מספיק כבוד הלוואי וכולם היו נותנים כבוד כמוני! אני בהחלט פה סיימתי טיעוניי, מה שמלמד שלא תמיד מה שרוצים וכותבים מיושם פרופר בשטח

למעלה