אחריות

אחריות

בהמשך לשירשור הזה שאי אפשר כבר להקפיץ. אני מאמינה שאחד הדברים החשובים ביותר בתפקוד האדם הוא האחריות של הבנאדם . וזה אחד אחד גם השוני בין בני האדם . אני מדברת על האחריות שחש אדם או חיה או בעל חיים לדאוג למשימות היומיום שלו ולדאוג לקרובים שלו . ישנם אנשים שדוחים דברים בלי סוף ומבזבזים הזדמנויות ולא מתפקדים . פסיכולוגים קוראים להם אנשים שלא אחראיים לעצמם ולא מסוגלים לעבוד ולתפקד ולדאוג לעצמם. אבל יש אנשים אחרים שנולדים חרוצים . ויש גם בעלי חיים כאלה וכל הטבע מוצף בהבדלים בנושא הזה של אחריות. אני מאמינה שאדם, יכול לחשוב ולהכנס למחשבה עמוקה שתכניס אותו להיות אחראי . ואם הוא יצליח להתחבר לאותו ידע של אחריות שנמצא אצלו ב DNA אז הוא יהיה סופר אחראי ויעשה כל המטלות שהוא צריך לעשות. כי ב DNA יש ניסיון של ברירה טבעית וידע שנצטבר מלקחים שברגע שאתה לא אחראי זה עניין של חיים ומוות . וה DNA פיתח לעצמו מנגנון של אחריות חזק מאוד . וצריך להתחבר אליו. האם פעם קרה לכם שלא ידעתם על מה אתם חושבים אבל הייתם מרוכזים באופן לא מודע במשהו ופתאום אתם עושים את כל המטלות שלכם בקלות שלא הרגשתם ? אם כן, אז אני מדברת על זה שאולי החתברתם לאלפית האחוז למידע שב DNA . וזה נתן לכם "כוחות נפש" בלי להתאמץ בכלל, להיות אחראיים. אני לא מדברת על מחשבות שמשכנעות אתכם להיות אחראיים ושצריך להיות אחראיים וצריך וצריך וצריך ...... אלא לדברים שממש גורמים לכם לקום ולמצא את עצמכם כבר אחרי המטלות . זה גרם לכם לבצע את המטלות שלכם כל כך בקלות שאפילו לא הרגשתם .

את עושה שימוש נרחב בצירוף המלים

"אני מאמינה" ואני אכן ... מאמין לך
שכך את מאמינה. אבל לרבים מאיתנו אמונה איננה חלק מ"ערכת הכלים" שלנו, והיא בעצם בבחינת קפיצה נחשונית בעיניים עצומות לתוך תהום פעורה (קסטנדה). כפי שהסביר במשך עשרות שנים פרופ' ליבוביץ, אמונה היא הכרעה פנימית של אדם, היינו בחירה של אופן התייחסותו אל ההוויה.

מניסיוני אני מכיר את החוויה שתיארת

של השתקעות בתוך עניין עד כדי כך ש"הטייס האוטומטי" נוטל פיקוד ואז רמת התפקוד טובה מזו שבכל שיקול דעת מכוון. אני לא בטוח שזה מה שאת מתכוונת אליו, מפני שבמקרה שלי החשיבה העמוקה על הנושא הגיעה בעקבות החוויה ולא לפניה. באשר ל- DNA או לא, אני לא יודע. כאשר אני תיארתי את החוויה הזאת לאחרים, תיארתי אותה כפעולה של ויתור. זה ויתור (במובן חיובי) על שליטה ועל ניתוח של מה שקורה, ובכך מתאפשר מעבר מהתבוננות והתכוונות לעשיה טוטאלית. זה דומה למה שהתכוונת?

באשר ל- DNA

קראתי שוב את ההודעות שלך שמתייחסות לכך. מבחינה אבולוציונית, אם הידע שאת מדברת עליו היה נגיש, נראה לי שהוא היה צריך להיות זמין כל הזמן, כמו כל כושר שמתפתח. זה התהליך האבולוציוני הרגיל של ההבשלה האטית. עד שהיא מתרחשת במלואה, יכולים להיות רק מספר פרטים שיהנו ממנה. ועכשיו קצת יותר ברצינות לגופו של עניין: בתוך דבריך מקופלת ההנחה שמילארדי השנים של הלמידה האצורים בתוך ה- DNA מכילים בתוכם את מה שנחוץ לצורך ההתמודדות עם מצב נוכחי. אבל אותה התפתחות אבולוציונית על פני עידנים היא זאת שהביאה להתפתחות כשרי החשיבה שלנו, השיקול, הניתוח, האבחנה וההבנה וכל מה שאנו מכנים במלים "רוח האדם" או "חכמה". אלה לא דברים שהיו כבר בעבר - הם עדיין נולדים עכשיו ובכל רגע. הם חדשים.

lmatan1

New member
מורן תגידי את באמת חטובה,../images/Emo91.gif

מה ענין הדי אן אי, מה אנחנו רובוטים, תחושת האחריות היא הגורם העיקרי לכך שאנשים משנים ערכים. רק הגיון ומודעות הם המדריכים בתהליך קבלת החלטות, החכמה היא לחשוב לפני שפועלים ולא לעשות כל מה שמתחשק בלי חשבון, כל אחד פועל לתובת עצמו ושהיתר ילכו לעזזאל,מוכר לך שאומרים,,,, לי לא יגידו מה לעשות ,אני עושה מה שבא לי בראש , החכמה היא לא להיות רובוט ,לדעת לקבל וגם לדעת לתת, אם החכמים והעשירים לא יעזרו לטפשים ולענים אין תקנה לעולם הזה, אם כל אחד יעשה מה שהוא רוצה בלי להתחשב באחרים נחזור לתוהו ובוהו,

DNA

אני לא יודעת להתנסח כל כך טוב וזו גם הסיבה שאני מזמינה אתכם להסביר לי את הנושא המעניין. הו רציוס, כן כתבת יפה שהחוויה של השתקעות בתוך עניין עד כדי כך ש"הטייס האוטומטי" נוטל פיקוד ואז רמת התפקוד טובה מזו שבכל שיקול דעת מכוון. לזה כן אני מתכוונת. וכן החשיבה על הנושא מגיעה גם אצלי בעקבות החוויה. לא הבנתי למה תיארת את הפעולה כוויתור על שליטה ועל ניתוח של מה שקורה. הייתי רוצה לדעת איך יכולה להגיע למצב של לא רק חשיבה שאני אחראית וצריכה וצריכה אלא זורמת בלי מאמץ לעשות את המטלות שלי בחיי היומיום ולא רק מתכננת אלא גם מבצעת אותם. אני באמת מניחה שמילארדי השנים של הלמידה האצורים בתוך ה- DNA מכילים בתוכם את מה שנחוץ לצורך ההתמודדות עם מצב נוכחי . כתבת את זה יפה. אבל אני מחברת את הדברים עם המשך דבריך: התפתחות אבולוציונית על פני עידנים היא זאת שהביאה להתפתחות כשרי החשיבה שלנו, השיקול, הניתוח, האבחנה וההבנה וכל מה שאנו מכנים במלים "רוח האדם" או "חכמה". אלה לא דברים שהיו כבר בעבר - הם עדיין נולדים עכשיו ובכל רגע. הם חדשים ואני בטוחה . לדעתי בכל תאי העצב של המוח יש מידע לגבי שלמות הפעילות של כל תאי המוח והשלמות הזאת נקראת נפש האדם. ה DNA בכל אחד מהם כבר היה בסרטים כאלה ויש בו מאגר של מוח (תוכנות) שיכולים להתאים את עצמם בהתאם לכל הנפש עצמה שהיא כל התאים במוח. אם יש תנאי סביבה אולי אפילו מצב חברתי מסובך עם אז מידע אבולוציוני ותוכנות מתאימות שיכולות להשפיע על שאר התאים להפעיל אופן חשיבתי בזמן עשייה, שישנה את ההחלטות לחכמות מאוד בלי מאמץ מחשבתי בכלל. lmatan1 ניסתי לשנות את הכינוי שלי אבל כבר אי אפשר מצטערת שאני נשמעת מזמינה . כתבת שתחושת האחריות היא הגורם העיקרי לכך שאנשים משנים ערכים. אבל יש אנשים שחושבים שהם אחראיים על כל דבר אז מה זה עוזר להם בכלל ??? אדם צריך להיות עם יכולות נפשיות להיות מעשי ולהבצע את המטלות שלו וכשזה קשה אז תחושת הזמן מתבלבלת והוא מרגיש שזה הרבה זמן ומתייאש . אבל כשאדם יכול להתחבר ליכולות אבולוציוניות להיות מעשי ולהגיב לסביבה אז קל לו להגיב ולעשות את כל מה שהוא רוצה . התכנון נעשה באופן לא מודע והפעולה נעשת בלי בעיות.

זהירות ... מים עמוקים../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif

תודה על המחמאה על איכות הכתיבה. אני מקווה שהניסוח הזה יקלע למטרה גם כן, אף שאני מסופק. אז זה הולך ככה - ראשית, לפי מיטב הבנתי תורת האבולוציה מתייחסת לקיומם של מצבים חדשים באופן הבא: תגובה חדשה הנוצרת מתוך החיכוך שבין אורגניזם לבין סביבתו, אם היא מקדמת את המטרות הקיומיות של האורגניזם, היא נחרטת במאגר הזכרון התורשתי בעיקר על ידי כך שתגובות מנצחות הן אלה התורמות להישרדותו של האורגניזם וצאציו. כלומר איכותה של תגובה תמדד במידת הסיוע שלה להישרדות האורגניזם וצאציו. שנית, אם הבנתי היטב את דבריך, את טוענת לקיומו של מאגר זכרון שאף שאיננו עושים בו שימוש קבוע, הוא נמצא שם לשרותנו אם רק נדע איך לגשת אליו. אבל (ולקטע הזה אני מתכוון ב"מים עמוקים") אם נלך עד הסוף עם הטענה שבעצם יש לנו תיאורטית את הכלים המנטליים להגיב באופן מושלם לכל מצב נתון תודות למאגר זכרון כלשהו כי כבר היינו בסרט הזה, נאלץ גם להודות שאין לעולם מצב חדש ביקום, כלומר סרט שבו עוד לא היינו. אך בכדי להודות בכך נהיה חייבים להניח שהחומר ביקום הוא סופי והזמן אינסופי - זוהי בדיוק תיאורית החזרה הנצחית של ניטשה. אישית, קל לי לקבל את סופיותו של החומר ביקום, אך לגבי הזמן אפילו האסטרופיסקיים הפרועים ביותר מתלבטים מה היה שבריר שניה לפני המפץ הגדול ומתי "התחיל" הזמן, ואני כמובן, פשוט לא יודע. ועכשיו ... אפשר להדליק אורות נחיתה ולעבור למציאות היומיומית.
ברמה השימושית, זה לא נראה לי כ"כ משנה האם האפשרות לקיומה של החוויה (להלן "טייס אוטומטי") נובעת או קשורה ב- DNA או לא, אלא אם כן את סטרטאפיסטית בתחום הביו או הפרמצפטיקה, כלומר זה חשוב רק אם את מתכוונת "לייצר" את החוויה באופן פיסי/כימי. לאחר שחוויתי את חווית הטייס האוטומטי שהסכמנו שעליה אנחנו משוחחים, אני יכול לחזור עליה שוב ושוב כמעט לפי הזמנה. שער הכניסה בשבילי למצב טייס אוטומטי היא ע"י אותו דבר שקראתי לו ויתור על שליטה. זה מצב בו ההתבוננות הופכת להיות מחוקרת לפשוט מודעת. כאשר אני מתבונן במשהו באופן חוקר אני מכניס את עצמי לחוויה המודעת - בין היתר נוכחים לפני התחושות, המחשבות והתגובות שלי למושא ההתבוננות, בעוד שבטייס אוטומטי, אני פשוט לא נמצא שם. ובאופן פרדוקסלי כאשר אינני נמצא בחוויה, אני נוכח בה בנוכחות מלאה. כדי לקלוט לגמרי את המציאות ולהיות נוכח בה, אני צריך להביא אליה מודעות נטו ואת האגו להשאיר במחסן.

lmatan1

New member
רציו שמע משהו רציונלי

לא מזמן יצא לי לראות את אחד מעשירי העולם יהודי רוסי אינני זוכר את שמו בכל אופן הוא עמד על במה במסיבת עיתונאים ואמר ככה ,אני רציונלי ופירש מה הכונה הרציונלית שלו אני מתאמץ כמה שפחות ואני מרוויח כמה שיותר ,,, מה דעתך על רציונל כזה,

לעניות דעתי הבלתי קובעת נראה לי

שבאותה מידה של דיוק הוא היה יכול להגדיר גם "אירציונליות", או לכנות את גישתו לחיים בשם "מישקה", "גרישה" או "סווטלנה".

למונח הזה, רצינואליות

נקשרו לא מעט משמעויות. אחת מהן אומרת שאדם רציונאלי הוא זה היודע לקדם את ענייניו ביעליות תוך שיקול האמצעים העומדים לרשותו, הערכה נכונה של הסביבה וסידור סולם עדיפויות נבון. על פי משמעות זו, נראה לי שזה אדם רציונאלי. הלוואי עלינו.

הוא בסה"כ תיאר את התימה העסקית

של כל עסק שהוא - מינימום הוצאות כנגד מקסימום הכנסות. מאחר וזה נראה לי כ"כ מובן מאליו, נשמע בלתי מחדש כמו טאוטולוגיה, חשבתי שזאת הלצה. זה הזכיר לי את "הפתגם הסיני העתיק": מוטב להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה.

../images/Emo13.gif אתה צודק

(זה מה שקורה כשאני נדחף לענות על שאלות שלא שאלו אותי.)

ronenbarak

New member
שם יפה לבחורה יפה

מורן, רציתי אבל לא ממש יכולתי להתאפק, ולראות את השימוש במוסגים מדעיים כמו DNA הולכים יד ביד עם מוסגים פילוסופיים כגון למידה וחשיבה. הDNA לא מכיל מיליוני שנים של חשיבה. ליתר דיוק הוא אינו מכיל חשיבה בכלל. ברגע שאת נולדת ועד הרגע שאת מתה הDNA שלך נשאר אותו הדבר וכך גם הוא מועבר לילדים שלך, ללא קשר אם חשבת הרבה או מעט, זה פשוט לא משנה כלום!. אני ממש רוצה להכנס לדיון, לתרום קצת מפילוסופית החיים שלי, אבל יש כל כך הרבה שימוש בDNA, שאני פשוט לא יכול, כל שורה גורמת לי לאבד את הריכוז מחדש שאני שומעה על החיבור עם הDNA והידע האגור בו. מורן, ואולי זה ישמע קצת מגעיל מצידי. את יודעת מה זה DNA? את יודעת מה המין האנושי חושב שהוא יודע עליו? אם כל אחד יבוא ויתן פרושים משל עצמו על עובדות קימות בשטח אז לעולם לא נוכל להתווכח על הפילוסופיה. את צריכה בסיס שאי אפשר לערער עליו כדי להתווכח. והשימוש במוסג DNA וכל הקשריו בהודעות שלך פשוט שגויות. יכול מאוד להיות שאני טועה, כמוני כמוך, אבל תקחי את מה שאני אומר ברצינות, כי ביולוגיה זה הדבר היחיד שאני כן מבין בו.

למעלה