אחריות על מורכב

assaf87

New member
אחריות על מורכב

יש לי שאלה אליכם שאני מהרהר בה כבר כמה זמן. בכלליות השאלה היא כמה אתם ממגנים את המורכב שלכם? יש אנשים שקונים קסדת חצי, במחשבה של "מה איכפת לי אני רק צריך קסדה להסיע אותו". עכשיו אני לא כזה, למורכבים שלי יש קסדה מלאה, וטובה, בת פחות משנה. אבל מה שכן אני חושב לעצמי, בוא נגיד למורכבים זמניים, למה אני מתכוון אתם שואלים? נגיד לחברה, שלכו תדעו כמה זמן תהיו ביחד, אני לא רואה את עצמי קונה עכשיו לכל חברה שתגיע ותלך מעיל למידות שלה, אולי נותנים לה מעיל ישן שלכם? אני מרגיש אחראי עליהם, ברמה כזאת שאם אין לי מיגון מתאים אני אפילו לא בטוח שאני רוצה להסיע אותם על האופנוע. איך אתם ממגנים את המורכבים שלכם? או שאתם בכלל לא מעלים אנשים על האופנוע מחשש שיפגעו.

yoman321

New member
אני האומנם לא מרכיב ,אבל יכול לעוץ לך עיצה

תציב בתור עובדה שכל עוד אתה רוכב עם מיגון מי שעולה איתך עולה גם עם מיגון בתור אמצעי זמני תציע מעיל מגן ישן (בהנחה שיש) ושתרכוש לעצמה מעיל זול יחסית (אפילו משומש) . לא טוב לה - שלא תעלה על האופנוע.(כמובן שתאפשר לה נסיעות קצרות עם המעיל הישן שלך) אם לא יחזיק הקשר היא תמיד תוכל לפרסם אותו בלוחות או לחפש חבר אחר עם אופנוע.

t d m 900

New member
ברור שאתה אחראי

תמגן או לא... הרבה יותר חשוב שתרכב ככה שלא תהיה מעורב בתאונה כלשהי. אם אתה לא מסוגל להבטיח לעצמך את זה, אז תוסיף מיגון ותוריד המורכב/ת

assaf87

New member
לא מסכים עם ההערה שלך

ברור שככל שהמיומנות של רוכב נמוכה יותר, אז העדיפות היא שלא יקח מישהו בהרכבה היא העדיפה. אבל גם אם אני יעשה מליון קורסים ויהיה הנהג הכי זהיר שיש, זה לא אומר שלא יקרה כלום, לכן לא שאלתי אחרי כמה זמן כדי להסיע מורכבים אלא איך אתם חושבים שכדי למגן אותם.. לדוגמה יש לי מעיל של לארט בן כמעט שנה, אבל על בחורה קטנה הוא לא יעזור בכלל, זה לגודל שלי... אז מה אני יעשה? אתן לה את שלי למרות העובדה שהמעיל לא במידה? אקנה משהו? שהעסק יהיה רציני אז שהיא תקנה? ועד שהסיפור יהיה רציני מה היא תלבש? אין לי חברים שאני יכול לקחת מהם מעיל קטן יותר.

t d m 900

New member
../images/Emo4.gif

למרות שאין 100% בשום דבר, יש רכיבה מאד זהירה שבה אתה לא לוקח שום סיכון ויש דרגות יותר נמוכות של זהירות. גם אני כשאני רוכב לבדי, לפעמים בימים חמים מאד, לרכיבות עירוניות קצרות לא לובש מעיל. אבל אז אני מפצה ברכיבה מיגננתית מאד. מכל צומת מבחינתי יגיח רכב רשלן ישר לתוך הצומת, ויש עוד כללי זהירות נוספים. יש תנאים דומים שבהם ארכיב. כשרוכבים באזורים ובתנאים מסוכנים יותר, אז אקח מעיל לעצמי ולמורכב. כעיקרון המחוייבות שלך היא למורכב ולכן שלא יהיה מצב שאתה ממוגן יותר ממנו. גם מעיל שקצת גדול עדיף על העדר מעיל.

Ohadiiii

New member
כשאני לא חייב אני לא מרכיב אבל כאשר...

כשהיתה חברה והיינו עושים נסיעות קטנות בתוך העיר (חולון) אז עם קסדה איכותית ולפעמים גם עם כפפות (אני לא מדבר על כפפות שטח, אני לא חושב שאפשר לקרוא להם ככפות) כל פעם שעולים לכביש בין עירוני הייתי דואג לצייד אותה במעיל SPOOL שלקחתי מחבר שטס לתקופה ארוכה ואת מגני הברכיים שלי כמובן שגם אני נוסע עם קסדה איכותית, מעיל, כפפות וכשלא בהרכבה גם את מגני הברכיים לדעתי כל עוד אין לנו רעיה, אז קסדה מעיל וכפפות אונברסליים לכל המורכבים מבחינתי דבר ראשון שיהיה מיגון אחרי זה שיהיה במידה הנכונה

DORON 69

New member
כאשר בא איתי מורכב אז הוא ממוגן לפחות כמוני

אני לא צריך אף אחד על המצפון שלי אחרי זה !!!

jimibar

New member
|נצל"ש| משהו יודע מה קורה עם משרד הרישוי ?!

עדיין בעיצומים ? יש קבלת קהל אין קבלת קהל ? הייתי שבוע שעבר בדן והיה סגור וחשוך... תודה. ובטח שהאחריות עליך !!

למעלה