אחריות מאמנים

sampay

New member
אחריות מאמנים

ערב טוב. ברצוני לשתף פורום נכבד זה במקרה שקרה בתחילת שנה. עד לפני שנה התאמנתי אצל מורה בכיר בקראטה (שוטוקאן) באותו שנה התחרתי במקצה אימונים לקראת תחרות חשובה. לצערי עקב עומס אימונים והרבה תרגולים חוזרים נפצעתי בברך שמאל מגריפה של יריב כבד ממני במשקל (הפרש של 30 ק"ג) כתוצאה מגריפה זו נקרעו לי הרצועות בברך שמאל . העניין הוא שלמרות שמאמני ראה שנפצעתי בצורה זו (לאחר כיום נוזלים בברך) ואי יכולתי לעמוד על 2 רגליים יציבות לא חזרתי לאימון פעיל כמה חודשים טובים מאז , הוא לא טרח לשלום לשלומי (למרות שאני מתאמן אצלו כבר 20 שנה) . שאלתי לפורום זה האם לדעתכם מורה זה רציני או חסר טעם וריח? נ.ב כרגע אני מושבת עד לניתוח שחזור רצועות בעוד כמה כשבועיים. המשך ערב נפלא. SAMPAY

אביב tkd

New member
אם אתה לומד אצלו כבר 20 שנה

אז אתה מכיר אותו מספיק טוב כדי לשאול אותו.

sampay

New member
מכן מכיר

אכן מכיר ובגלל זה מפתיע אותי שהוא לא התקשר לראות היכן נעלמתי לאחר הפציעה שנגרמה באימון שלו. אני אכוון את שאלתי יותר לעומק העניין העקרוני האם מאמן נדרש להיות בקשר תלמידו שנפצע תחת שרביטו? או שלאחר שאני עוזב את המזרן פה נגמר האחריות של המאמן ?

usr

New member
ההתנהגות של המאמן משונה

ותמוהה בעיני. אל תשכח שאחרי הניתוח תהיה מושבת מאימונים לפחות חצי שנה. לדעתי העניין קשור לנושא הביטוחי. יש לך קייס רציני מאוד לתבוע אותו על רשלנות , יכול להיותי שהוא אינו מכוסה ביטוחית ופוחד מתביעה.

Pyongwon

New member
שביל הזהב...

כמה שאלות. א. האם המאמן יודע בבירור שקרתה לך תאונה במהלך אימון שהוא העביר? האם היה נוכח? האם אמרת או הגבת בצורה שיכל לדעת שנפצעת? או שאמרת, לא משנה, אבדוק אח"כ והמשכת באימון? אולי המאמן לא יודע? אולי הוא יודע ולא נעים לו להתקשר ולשאול - שיש לך מספיק צרות בלי הטלפון שלו? אני לא יודעת מה טיב ביחסים ביניכם. אני יכולה רק לומר שכן, פרק זמן כה רב זה חשוב, אבל יש מאמנים שמתקשרים, ויש כאלה שלא. הייתי מציעה שתשבור את ה"נתק" (ככה אומרים) ותרים אליו טלפון. שלום, אני מצטער להפריע, אבל אני פצוע... וככה להמשיך הלאה את השיחה. דעתי. אני מצידי - אם חניך לא מגיע לאימון, או מאחר, או הולך לאחר, חובה עליו להודיע לי. אבל אני יודעת שאני קצת "קוטרית" בעניין - אבל אני רוצה לדעת היכן התלמידים אם הם לא מגיעים לאימון. אם הם לא מגיעים ולא מרימים טלפון - אני מתקשרת. בדיוק מאותן הסיבות - רוצה לדעת שהכל בסדר! :) תרגיש טוב - ומהר!!! לא כיף להיות פצוע - קטנה יודעת!!! :) ג'ס.

התנהגות מוזרה, אכן

ובגלל שהיא לא נשמעת לי הגיונית, יש עוד לא מעט דברים שאין לנו מושג... 1.מה הקשר/יחסים בניכם? 2. איזה אדם הוא? 3.האם היחסים בניכם לא היו תקינים לפני...? 4. האם יצרת קשר איתו מאז הפציעה? דברתם על מצבך וכו? לגבי השאלה שלך, האם הוא רציני או חסר טעם...אתה מתאמן אצלו 20 שנה, אתה יודע אם הוא רציני או לא...מה שכן, בעיני,זו פשוט התנהגות מכוערת,לא מנומסת, ולא יפה. הוא צריך לדאוג לשלומך כמאמן...אבל קודם כל, כבן אדם.

זקס11

New member
התנהגות לא יפה

אם יש ביניכם היכרות של 20 שנה, והוא מתעלם ממך, זה יותר מעיד עליו כאדם מאשר מאמן. אם הוא מאמן טוב (וכנראה הוא טוב, כי אחרת לא היית נשאר), זו כבר ההחלטה שלך אם אתה רוצה להתאמן עם מאמן טוב שקיבל ציון "נכשל" כאדם. אפשרות נוספת היא לנסות לתפוש אותו לשיחה, ולהסביר לו את מצוקותיך.

sampay

New member
תשובה לבייבי יי

1 קשר רגיל של מאמן ומתאמן לא נכנסו לחיים הפרטיים של אחד לשני . 2 אדם שקט נעים הליכות . 3 יחסים תקינים קורקטיים לעצם העניין מאוד מקצועיים לתחום הקראטה והאומנויות הלחימה. 4 לא יצרתי קשר מאז כי מאז המקרה אני לא מרגיש שייך למועדון שלו , כנראה צריך 20 שנה להבין שסנסאי שלך הוא ישארבלוף . כמובן לאחר השיקום אצטרף למועדון אחר של קראטה אולי להתאמן בתחום אחר של אומנויות לחימה. המשך ערב נאה.

אני מאמינה גדולה

בלדבר... במיוחד אם מה שאתה כותב, זה שהיחסים בניכם היו תקינים, אתה אצלו 20 שנה מתאמן, והוא אדם שקט ונעים הליכות. אני כן חושבת שזה פגע בך, ובצדק. אבל אני גם חושבת שאתה צריך להרים לו טלפון, או לפגוש אותו פנים מול פנים ולהגיד לו, מה היו הציפיות שלך. יכול להיות שתשמע דברים שלא חשבת עליהם. ויכול להיות שהוא יגיד לך צודק, לא חשבתי על זה...מצטער. ואולי דרך המקרה שלך, הוא ישנה את הגישה שלו להבא עם תלמידים אחרים, לא שווה? לא יכולה להשפיע על המשך דרכך,אבל אני כן חושבת שאתה צריך לעשות סגירת מעגל כלשהי...ופשוט לדבר איתו ולהגיד לו מה למה ציפית ממנו, כאדם, וכמאמן. אני גם מאמינה שאתה תרגיש טוב אחרי שתוציא החוצה הכל...עד כמהשזהלא תמיד נעים/מביך/נוח. בהצלחה,והכי חשוב,תרגיש טוב

sampay

New member
צודקת :)

בוקר טוב. אשמח לסגור מעגל לשוחח איתו על נושא זה להעביר לו מה אני חושב ומצפה ממנו לאחר 20 שנות אימון יחד . לעצם העניין זה לא משחק של "אגו" ומי יתקשר קודם בראש בראשונה אני הוא התלמיד שנפצעתי באימון שלו הוא ראה את חומרת הפציעה לכן אני מאמין שמחובתו האישית היא לדאוג לשלום המתאמן בריאותו גם לאחר שהוא יורד מהמזרן פצוע. המשך יום נפלא. SAMPAY

amir_aikido

New member
שאלה מאוד מורכבת

לכאורה התשובה מאוד פשוטה, כי ברור לי שאני הייתי מצפה מהמורה שלי להתקשר, ומצד שני, כנראה שגם הייתי מתקשר אליו ולא משתתף במשחק של "מי יתקשר קודם". אבל, מן הצד השני, התשובה הזו מאוד אישית, ומאוד מושפעת מהקשר האישי שלי ושל המורה, אחרי שנים רבות ביחד (עוד לא 20, אבל כבר יותר מ 15), הוא כמעט אבא שני שלי.. לכן, אני נאלץ לענות שאינני יודע. אמיר

shizendo

New member
אחריות מאמן לדעתי

ראשית הדבר מאוד מתמיהה אבל עליך לראות זאת ממספר נקודות מבט 1)אל תשפוט אותו לפני שדיברת איתו 2)פנה אליו ללא כל דיחוי הסבר לו מה קרה וכן גם שאל אותו בפליאה רבה למה לא יצר עמך קשר 3)רד ממשחקי אגו ושאל לשלומו אולי קרה גם לו משהו 4)יש לי חדשות בשבילך אתה הולך להיות מושבת מעל שנה לצערי. 5)אל תחפש לריב איתו כי אם איך לפתור איתו את הבעיה (ביטוח וכו, לריב זה בסופו של דבר הכי לא משתלם) 6)מקווה שיש לך ביטוח תאונות אישיות למיטב ידיעתי אתה מכוסה שווה בדיקה 7)את חשבונות הנפש לאחר ההבראה שלך אל מי לחזור אני מציע לך שמור לעצמך ואל תעשה זאת דרך האינטרנט אשמח לעזור לך שיהיה לך יום טוב אמנון אלוני

ננדין

New member
../images/Emo45.gif על הכל חוץ מסעיף 7

אני מסכים עם הכל חוץ מסעיף 7, הוא יכול לעשות את "חשבון הנפש" שלו באינטרנט וזה אפילו מעניין כל עוד הוא לא חושף שמות של המעורבים בדבר

sampay

New member
צהריים טובים לסנסאיי אמנון אלוני אוס!

צהריים טובים לסנסאיי אמנון אלוני אוס! (קידה). שוב חוזר ואומר זה לא משחקיי אגו מאמן בכיר חייב להבין שאחריות לא נגמרת שתלמיד נפצע ולא חוזר לאימונים לדעתי האישית הוא חייב לברר מה עלה בגורלו של תלמידו שנעלם לתקופה ארוכה לאחר פציעה זו . אני יודע שאני הולך להיות שנה שלמה בשיקום ופיזיותרפיה וכנראה לא אוכל לחזור לרמה הגבוהה שהייתה רגיל להתאמן . כדרך אגב אני מכוסה מבחינה רפואית וגם שיקומית לא על ידי ביטוח המועדון אלא על ידי גורם שלישי שאני מבוטח אישית . את נושא הביטוח הרפואי המשפטי אני משאיר בצד ולא נכנס לזה כי זה לא ראוי . העלתי זה לפורום כידי לשאול שאלה עקרונית ולא עניין של אגו בכלל . מאמן שמגדיר את עצמו כסנסאיי חייב לשאול היכן תלמידו שנפצע תחת שרביטו? כן/לא? . אוס!! למכובדיי אני חייב לזוז לפיזיותרפיה אחזור בערב לתגובות . SAMPAY

shizendo

New member
אחריות מאמן

ראשית אוס רחב וגדול לך ידידי גם אני אני חושב שזה לא משחקי אגו,והערה או הארה היא יותר לכיוון החיובי של האגו ,לא תמיד התיחסות לעניין אגו היא בכיוון שלילי,כל דברי נאמרו מתוך ראיה מאוד כללית וגם כמה שיותר חיובית בנושא (כמובן לא חיובית לעצם הפגיעה), ההתיחסות שלך לנושא לכן לא צריכה להיות על בסיס עקרון אלה על בסיס תחושת בטן וראיה רחבה יותר,אני אישית היתי נוהג אחרת כמאמן, ולוקח אחריות באופן מידי בכל הקשור לעניין עד לשביעות הרצון של הנוגעים בדבר, אך לפי הבנתי לא כך היה אם הסנסאי שלך, אם השאלה שלך היא נקודתית התיחסותו של המאמן כן/או לא? אז ברור שכן הוא היה חייב להתייחס, ההתיחסות שלי בתשובה היתה גם בכללי לא רק לך, אלה גם לאלו שהגיבו לשאלתך, בכל מקרה אשמח להפנות ולעזור לך כאחד שחווה ניתוח ושיקום רצועה צולבת קידמית רגל שמאל ונמצא עדיין על המזרון שיהיה לך יום טוב אמנון אלוני

fa jing

New member
הנה מקרה קלאסי לדוגמא

אני חושב שזה מתייחס לדבריו של Shizendo, המקרה אמנם לא בעקבות פציעה של התלמיד, אבל המקרה בהתייחסות של כיצד כל צד רואה את שלו ולעיתים לא מבין את הצד השני, זה עצוב בעיקר כשזה קורה מאיכפתיות ותמימות. הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות..... תיאור המקרה- כדאי לקרוא גם את התגובות גם התלמיד כתב שם וגם המורה (אני). בכוונה השארתי רשומה זו בגלל שניתן ללמוד ממנה רבות הן בתור תלמידים והן בתור מורים. המון הצלחה, חנן

זקס11

New member
ריגשת אותי

בעברי היתה לי היתקלות לא נעימה עם מורה, שנבעה בעיקר מרגשות האשמה שלי על כך שנעלמתי. כאשר היום אני בוש על התנהגותי הילדותית. למען האמת, אני כתבתי תגובה ארוכה, אבל האינטרנט המז@#ן לא קלט אותה (או בשפה נקיה- האינטרנט המקיים יחסי מין). מצד אחד, אני בהחלט חושב שהתלמיד שלך לא התנהג למופת. אבל מצד שני אני לא יכול לשפוט לחומרה אדם ששיגרת חייו התהפכה, ועקב כך הוא לא נוהג לפי נורמות מקובלות. ארהיב עוז ואתן עצה: אני חושב שכדאי שתנסה ליצור קשר עם התלמיד ותלבן איתו את העניינים. כמורה בעצמי (בתחום שונה לחלוטין), אני יודע כמה קשה למצוא תלמיד שבאמת לומד מתוך עניין מלא.

למעלה