אחריות מאמן מחליף

סלים וארזה

New member
מנהל
אחריות מאמן מחליף דרוקר התבטא שהוא קיבל קבוצה מפורקת. בעבר מאמנים אחרים שהגיעו במהלך עונות ולא הצליחו גם התלוננו על הסגל, התנאים, המוטיבציה וכיוב'.

אני חושב שזו בריחה מאחריות. ברגע שמאמן מגיע לקבוצה, הוא אמור לעשות זאת בלב שלם. כפי שההצלחות תיזקפנה לזכותו, כך גם הכשלונות (ביחד עם המאמן הפורש). למאמן החדש ישנה הפריווילגיה לא לחתום אם המצב לא נראה לו. אם ההנהלה מבטיחה לך משהו ולא מקיימת, זו גם בעיה של המאמן שנשאר עד לסיום העונה למרות הבעיות.

האם באמת מאמן מחליף יכול לתלות חלק מהבעיות במאמן קודם או בסיטואציה קודמת? האם זו לא בריחה מאחריות (ואני לא מדבר על דרוקר ספציפית, אלא ככלל)?

סלים וארזה

New member
מנהל
אם מאמן לא לוקח את הקבוצה בלב שלם אז שלא ייקח.
אם הוא רוצה את הכסף או הפרסטיז'ה, שיבין שהוא חלק מהמערכת לטוב ולרע.

במקרה הספציפי, ברור שירושלים פנו לדרוקר, אבל ברגע שהוא הסכים, הוא לא יכול לברוח מאחריות.

כשדרוקר הגיע למכבי ת"א היו למשקפיים שלו ידיות אדומות. לאחר מספר משחקים ביקשו ממנו להחליף לכחולות ואכן כך קרה. בהפועל ירושלים הוא נשאר עם הכחול ולכן הקבוצה נכשלה. זה נימוק יותר אתי מאשר לומר שהוא הגיע לקבוצה מפורקת.

זה לא נכון הרבה מאמנים לוקחים קבוצות שיש להן פוטנציאל שהם לא מאמינים בסגל הקיים , אבל מבינים שאי אפשר לשנות הרבה , כשהם מקבלים הבטחה שאת הצ'אנס האמיתי הם מקבלים לעונה שאחרי כן כשהם אלה שבונים את הקבוצה , זה לא איזה חידוש גדול.

Puskas

New member
איזו הבטחה? בליגה הזו אף מאמן לא יכול להיות בטוח שהוא יישאר מאמן גם מחר בבוקר..

נכון , אבל מאמן שמכיר את ירושלים , בטח דרוקר שהיה שם , אני ממש לא משוכנע שהיה בא לולי היו מתחייבים לו שבוודאות יאמן גם בעונה הבאה עם דף חלק.
מה ההבטחות שוות ,זה כבר ענין לדיון אחר.

סלים וארזה

New member
מנהל
אז במקרה הזה המאמן חוטא קודם כל לעצמו. שיבוא בעונה הבאה וייקח את מי שרוצה. אם הוא חושב שהעונה הנוכחית היא על מנת להעביר את הזמן, אז שימחל על כבודו ויבוא בתחילת השנה הבאה ובינתיים עוזר המאמן ייקח פיקוד.

דבר שני המאמן חוטא לשחקנים כאשר הוא מגיע ולא מאמין בהם.

דבר שלישי הוא חוטא לאוהדים שמגיעים לראות את המשחקים והמאמן בעצם יודע שהוא לא מאמין בקבוצה שהאוהדים עצמם רוצים בהצלחתה.

ברור שדרוקר הוא לא הראשון ולא האחרון שיתבטא כך, אבל לדעתי זה פוגם בכל ההחתמה הזו של מאמן במהלך העונה הנוכחית כדי שיהיה על קרוז קונטרול עד לתחילת העונה הבאה.

והערה קטנה: מעולם לא שמעתי מאמן מחליף שאומר: אני חתמתי בלי להאמין בקבוצה. וגם מעולם לא שמעתי מאמן מחליף שהצליח שאומר שהוא רק חיכה לעונה הבאה. בעצם אלו שתי הערות.

סלח לי סלים , הטענה שלך קצת נאיבית יש סיטואציות שמגיעות במהלך עונה , ואתה לא אומר להן לא,
איזה חוטא ומי חוטא , עשה מה שיכל עם הסגל , מה אתה מצפה ? להחליף חצי סגל הוא לא יכול זה יצור בור בתקציב , הוא בטח לא העביר זמן , הוא לא הביא את ירושלים רחוק אולי , אבל הוא כן ייצב קבוצה שהיתה בדרך לפלייאוף תחתון, מה לעשות שמול חולון שהיא בוודאות הקבוצה התחרותית בישראל העונה , זה לא הספיק להם.

הוא לא חוטא לשום שחקנים , אלה השחקנים של קטש ,מי שהיה לו דחוף לשחרר הוא שיחרר, הרשה לעצמו להביא את ברדלי וזהו , שיחק עם מה שיש , מה שייך אמונה כאן? לא הוא הביא את השחקנים
היחיד שאני חושב שהיה שווה יותר צ'אנס זה כדיר, שלא ברור לי למה הוא לא ראה מגרש כמעט לחלוטין, אבל אני לא נמצא באימונים של ירושלים אז אולי יש צדק בזה ואולי לא , לא יודע.

אני חושבשסיטואציה של החלפת מאמן באמצע עונה היא מלכתחילה בעייתי , והבעיה נמצאת בציפיות שלך , ברגע שאתה מחליף מאמן בקבוצה כמו ירושלים שמלכתחילה לא יכלה להגיע לשום מקום מיוחד העונה , למה אתה מצפה? מה רצית שקטש ימשיך להפסיד עד סוף העונה? היו צריכים לשנות אוירה, וזה מה שהיה חשוב , יתר העונה הוקדשה לבנית מה שאפשר לקראת העונה הבאה , וזה בסדר גמור.

ותרשה לי לסייג את הסיפא שלך , מאמן שחותם בקבוצה מאמין בה , אבל זה לא אומר שהוא צריך להאמין בחומר השחקנים שלה עד הסוף , וזה כבר תלוי בכוח העמידה שלו מול ההנהלה , אף מאמן לא מחכה רק לעונה הבאה , אבל לאמן קבטוצה שנבנית לפי פילוסופיה של מישהו אחר זה מלכתחילה בעיה , למה ציפית? שבכוח לא יעיפו את קטש ולא משנה מה? איזה מאמן יכול להגיד אמן באוטומט על קבוצה שלא הוא בנה?
דרוקר זה המאמן הכי טוב שירושלים יכלה להביא , והיא תעשה בשכל אם תשאיר אותו ותתן לו לבנות את הקבוצה שלו , ,בזה הוא ימדד, העונה הזו בהחלט לא היתה הצלחה , אבל יש עליה כוכבית עד כמה שזה נוגע לדרוקר.

סלים וארזה

New member
מנהל
אולי אני באמת נאיבי אבל מאמן שמגיע באמצע העונה צריך לעשות זאת לא על מנת הבטחה עתידית, אלא בגלל שהוא חושב שהוא יכול לעשות משהו עם הסגל הנוכחי בעונה הנוכחית.
ברגע שהוא חותם באמצע העונה, הוא בעצם חלק מהמערכת. שינסה להוציא את המקסימום ולא יגיד "הגעתי לקבוצה מפורקת". אם הקבוצה היא מפורקת, אז מה אתה בא בכלל אם אתה לא מאמין שתצליח להרכיב? ואם לא הצלחת, אז זה גם כשלון שלך, לא רק של הסגל ושל המאמן הקודם.

מותר למאמן לטעות, אבל שייקח אחריות על הרע כפי שלבטח הוא היה לוקח על הטוב אם ירושלים, במקרה הזה, היתה מגיעה לפיינל פור.

מאמן שמגיע באמצע עונה לא מגיע סתם הוא מגיע מאחת או כמה מלא מעט סיבות , מאמן קודם חלש , סגל שנבנה לא טוב וכו' , אתה לא יכול לצפות ממאמן כזה להתחייב לתוצאות כמו שהתחייב קודמו כי הוא לא יכול להחתים את מי שהוא רוצה וליישם את הפילוסופיה שלו במאה אחוז , לפעמים מאמן שבא באמצע עונה מצליח , ולעיתים יותר קרובות לא באותה עונה.
אתה גם מוציא את דבריי מהקשרם ,דרוקר לא בא כדי להיכשל בעונה הראשונה , אלא כדי לייצב את הקבוצה ולהצליח כמה שאפשר , ואני מסכים שאולי היה אפשר יותר טוב , קח גם בחשבון שלא הכל אנחנו יודעים , ורנאדו שוחרר , שחקנים אחרים באו ועזבו , ירושלים עברה הרבה העונה ואין מצב שזה לא מתבטא על המגרש או בבעיות בחיבור בין השחקנים וכל זה משפיע על תוצאות.
ודאי שמאמן בא כדי לעבוד הכי קשה מה דקה הראשונה , אבל ריאלית מי שישפוט מאמן על כשלון עם קבוצה לא שלו , לא נותן לו צ'אנס מלא אא"כ הוא מראה יכולת אימון מזעזעת.
דוקר לא הצליח בשורה התחתונה , אבל הוא כן בא לירושלים שהפסידה לקונוסים והיתה מחרידה וייצב אותה , זה אומר שהעונה הזו לא אמורה במקום מסודר , ונורמלי , לגרום לפיטוריו.

IvgenyIAS

New member
האמת, אני לא יודע מה בער לירושלים להחתים את דרוקר כבר באמצע העונה. הרבה קבוצות שמפטרות מאמנים באמצע העונה מעדיפות לקדם את עוזר המאמן במקום להביא מאמן ראשי חדש ויש מקרים שבהם עוזר המאמן מתגלה כאחלה מאמן ראשי. צ'אבי פסקואל של ברצלונה הוא דוגמא לעוזר מאמן שקודם והתגלה כמאמן ראשי טוב. פאבלו לאסו שקודם אחרי העזיבה של מסינה הצליח להביא את ריאל לפיינל-פור. גם פילזן קידמה את אופוק סאריצ'ה אחרי העזיבה של פראסוביץ' אבל זה הצליח להם פחות.

דרוקר צודק,הסגל לא היה שלו בחלקו ולהכיל לסגל את השיטה שלו לא תמיד אפשר עם כל סגל.
קטש בנה קבוצה לא טובה ודרוקר צודק לדעתי.

מאמן שהגיע לתקן את נזק של מאמן אחר לא אשם,אם הסגל נכשל ופקטור נוסף כל המאמנים נכשלו בירושלים בשנים האחרונות לנצח את גליל קבוצה בשקל וחצי כמו קבוצות אחרות עם תקציב נמוך בהרבה משל ירושלים שנצחו אותה.

למעלה