משהו מנסיון על השירות של LG
לפני מספר חודשים החלטנו בחברה לתת צ'אנס ל-LG לאחר מספר שנות לויאליות ל-IBM שהתבססו על המוניטין והאיכות של IBM. למה דווקא LG? פשוט - אנחנו חברה קטנה (יחסית) ולאחד מאיתנו יש LG פרטי שהוא מרוצה ממנו אז החלטנו לתת להם צ'אנס. קנינו LS55 אחד ועוד 3 LM70 (יקרים יותר). כל המחשבים מיועדים לתכנתים "כבדים" שמוציאים למחשב את הנשמה מדי יום. בנוסף, אני קניתי LM70 לקרוב משפחה (קניה פרטית ללא קשר לחברה). לפני כשבוע, קרוב המשפחה שקיבל את ה-LM70 התקשר אלי לספר לי שהמחשב הפסיק לעבוד... "ראבאק, המחשב חודש אצלי וכבר מקולקל. מה שאני לא עושה, הוא לא נדלק". כמובן שאין הרבה מה לעשות אלא רק להגיע למעבדה (כפר-סבא). מכיוון שמדובר באיש צבא קבע, הוא הצליח להגיע למעבדה רק ביום חמישי, כרבע שעה לפני שהם סוגרים (לסופשבוע). את הטיפול בו הוא הגדיר כך: "בכלל לא עניין אותם מה התקלה. הם פשוט הורידו מחשב חדש מהמדף, העבירו את הדיסק מהמחשב שלי למחשב החדש, בדקו שהכל עובד ושלחו אותי הביתה. 10 דקות כל הסיפור שמתוך זה 7 דקות הם רק התנצלו". לטעמי - שירות מעולה!!! מאידך, IBM - לפני כחצי שנה התקלקל אצלנו T43 של IBM. המחשב היה אצלנו חודשים ובמהלך אחת הנסיעות לחו"ל - תקלה. כמובן שהגענו למעבדה (אזה"ת של פתח-תקוה). השארנו את הלפטופ "...כי יש תור ואפילו שלכם זה דחוף - תור זה תור!". אחרי 5 ימים התקשרו אלינו לספר שמצאו את הבעיה ומחליפים את הלוח-אם. לא את הלפטופ - רק את הלוח-אם. התיקון, כמובן, כלול באחריות. אחרי עוד 3 ימים התקשרו להודיע שהלפטופ מוכן ושנבוא לקחת אותו. אנחנו נבוא - לא שליח! גם אין שירותי שליחים ולא מוכנים לשלם על כאלו - אפילו שזה תיקון באחריות וכו'! לקח לנו שעה שלמה של צעקות בטלפון כדי להסביר להם ששליח של FEDEX יגיע ושזה בסדר מבחינתנו שהוא יקח את המחשב. המחשב חזר. בינתיים (מהקיץ) תקין. IBM או לא - בינתיים אנחנו מאוכזבים מהשירות! בשיעורי שיווק לומדים שלקוח מרוצה מביא איתו עוד 3 לקוחות שיקנו ולקוח לא מרוצה, יגרום לעוד 25 לקוחות פוטנציאליים לא להיכנס לחנות. מבחינתנו - IBM הפסידו לקוח ו-LG הרוויחו. ובאותו הקשר - יש לנו נסיון גם עם השירות של פוג'יטסו-סימנס. קוראים להם "יניר מערכות". יושבים במושב מגשימים. אמנם התאכזבנו מאוד מהמוצר (לפטופ "אמיליו" של פוג'יטסו-סימנס) ומרמת הטכנאים במעבדה, אבל לזכותם אפשר לציין שהשירות היה מצוין! מהירים, יעילים וחביבים ביותר! מקצועיים קצת פחות...