אחריות ואמינות LG?

ronen22222

New member
אחריות ואמינות LG?

בוקר טוב, אני מתלבט בקניית מחשב בין IBM ל- LG . מה ניסיונכם עם האמינות והשירות של LG. האם האחריות של LG ל- 3 שנים, היא שנה בינלאומית ושנתיים רק בארץ? רונן

Jan22

New member
תראה ,ההבדל ביניהם הוא בשם

IBM מייצרת ניידים (לנובו כיום) שנים רבות ולכן השם הולך לפניה ,יחד עם זה מגיעה גם האיכות של הנייד - העמידות ,מבנה ואיכות החומרים ,וכמובן - שירות לקוחות בין היותר טובים שיש . אם יש תקציב טוב ,אז מומלץ ללכת על IBM . בנוגע לLG - כן רובם מגיעים עם שנה וורלד וויד והשאר בארץ (בר שינוי) .

השירות של LG מצוין

אומנם המעבדה רק בכפר סבא אבל החנות ממנה רכשת אחראית להעביר להם את המחשב אם יש בעיה. שירות לקוחות מעולה- פעם רציתי לשאול שאלה וחזרו אלי תוך פחות משעה באדיבות מרובה. בקיצור מנסיוני שירות מצוין. לגבי יבמ- גם להם יש שירות מצוין. ההבדל בינם לבין LG: השירות ב- LG הוא של היבואן עצמו ולא של גורם חיצוני. לך זה לא אמור לשנות.

ScrollLock

New member
משהו מנסיון על השירות של LG

לפני מספר חודשים החלטנו בחברה לתת צ'אנס ל-LG לאחר מספר שנות לויאליות ל-IBM שהתבססו על המוניטין והאיכות של IBM. למה דווקא LG? פשוט - אנחנו חברה קטנה (יחסית) ולאחד מאיתנו יש LG פרטי שהוא מרוצה ממנו אז החלטנו לתת להם צ'אנס. קנינו LS55 אחד ועוד 3 LM70 (יקרים יותר). כל המחשבים מיועדים לתכנתים "כבדים" שמוציאים למחשב את הנשמה מדי יום. בנוסף, אני קניתי LM70 לקרוב משפחה (קניה פרטית ללא קשר לחברה). לפני כשבוע, קרוב המשפחה שקיבל את ה-LM70 התקשר אלי לספר לי שהמחשב הפסיק לעבוד... "ראבאק, המחשב חודש אצלי וכבר מקולקל. מה שאני לא עושה, הוא לא נדלק". כמובן שאין הרבה מה לעשות אלא רק להגיע למעבדה (כפר-סבא). מכיוון שמדובר באיש צבא קבע, הוא הצליח להגיע למעבדה רק ביום חמישי, כרבע שעה לפני שהם סוגרים (לסופשבוע). את הטיפול בו הוא הגדיר כך: "בכלל לא עניין אותם מה התקלה. הם פשוט הורידו מחשב חדש מהמדף, העבירו את הדיסק מהמחשב שלי למחשב החדש, בדקו שהכל עובד ושלחו אותי הביתה. 10 דקות כל הסיפור שמתוך זה 7 דקות הם רק התנצלו". לטעמי - שירות מעולה!!! מאידך, IBM - לפני כחצי שנה התקלקל אצלנו T43 של IBM. המחשב היה אצלנו חודשים ובמהלך אחת הנסיעות לחו"ל - תקלה. כמובן שהגענו למעבדה (אזה"ת של פתח-תקוה). השארנו את הלפטופ "...כי יש תור ואפילו שלכם זה דחוף - תור זה תור!". אחרי 5 ימים התקשרו אלינו לספר שמצאו את הבעיה ומחליפים את הלוח-אם. לא את הלפטופ - רק את הלוח-אם. התיקון, כמובן, כלול באחריות. אחרי עוד 3 ימים התקשרו להודיע שהלפטופ מוכן ושנבוא לקחת אותו. אנחנו נבוא - לא שליח! גם אין שירותי שליחים ולא מוכנים לשלם על כאלו - אפילו שזה תיקון באחריות וכו'! לקח לנו שעה שלמה של צעקות בטלפון כדי להסביר להם ששליח של FEDEX יגיע ושזה בסדר מבחינתנו שהוא יקח את המחשב. המחשב חזר. בינתיים (מהקיץ) תקין. IBM או לא - בינתיים אנחנו מאוכזבים מהשירות! בשיעורי שיווק לומדים שלקוח מרוצה מביא איתו עוד 3 לקוחות שיקנו ולקוח לא מרוצה, יגרום לעוד 25 לקוחות פוטנציאליים לא להיכנס לחנות. מבחינתנו - IBM הפסידו לקוח ו-LG הרוויחו. ובאותו הקשר - יש לנו נסיון גם עם השירות של פוג'יטסו-סימנס. קוראים להם "יניר מערכות". יושבים במושב מגשימים. אמנם התאכזבנו מאוד מהמוצר (לפטופ "אמיליו" של פוג'יטסו-סימנס) ומרמת הטכנאים במעבדה, אבל לזכותם אפשר לציין שהשירות היה מצוין! מהירים, יעילים וחביבים ביותר! מקצועיים קצת פחות...

carmonle

New member
אני בתהליך של משא ומתן מול יניר

לקניית מחשב נייד. האם תוכל לפרט יותר לגבי מקצועיות המעבדה, מה בדיוק הפריע לך. תודה ערן

Ice Age

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד ל-LG

גם אני הלכתי לסדר בעיה במסך של הנייד וזכיתי לשירות מעל ומעבר, אדיב ויעיל. אגב - במקום לתקן פשוט החליפו לי מסך.

Ixion

New member
אבל שים לב:

בLG - אחרי חודש אחד - תקלה. IBM - אחרי [זמן לא מוגדר] -תקלה. זה לא שתיקנו לך את המחשב, פשוט החליפו אותו בחדש. האמינות של IBM לדעתי לא נפגעה כתוצאה מכך, מכיוון שעדיין יש להם הרבה מאוד פונקציות שאין לאף חברה אחרת. בתור מתכנתים, למשל, כשאתם חורשים את הקפה ומתקתקים נון-סטופ - אם נשפך לכם על המקלדת של הLG - זהו הלך לכם הכל, ולא משנה כמה השירות במעבדה היה מהיר - ההפסד של שעות העבודה על המידע שאבד הוא עצום. בIBM למשל המקלדת מנקזת לחורכלשהו, וכשהמחשב מוגבה קצת מעל השולחן - הנוזל לא מגיע לחלקים חיוניים. זה רק פיפס קטן מתוך מה שIBM מציעים. לדעתי עשיתם טעות.

ScrollLock

New member
מה שנכון - נכון!

אמת - שכחתי לציין שה-IBM היה בן חודשיים או שלושה (לכל היותר) כשהוא נשלח למעבדה. צעיר למדי. למרות זאת - האמינות של IBM לא נפגעה בעיני. הם היו וימשיכו להיות התשובה ה-Defaultית לשאלה "אמינות?" לגבי הענין עם הנוזלים - T41 שותה מיץ תפוזים!!! בדוק!!! לפחות את המיץ תפוזים של Air France הוא שותה... אח"כ הוא קצת דביק (בעיקר המקשים) אבל פירקנו את המקלדת (לבד), שטיף קצר במים והכל עובד מצוין כבר שנתיים. אגב - העניין עם הניקוז נוזלים זה משהו שרוב יצרני הלפטופים מציעים כיום, לא רק IBM. לדעתי הם פשוט מפחדים להצהיר על זה כדי שכל מיני חכמולוגים לא יעשו ניסויים בעצמם... מעבר לזה - מי שעובד עם כוס קפה/מיץ בצמוד ללפטופ - מגיע לו! (גם לי הגיע - למדתי את השיעור שלי!) נכון של-IBM יש המון פיצ'רים קטנים ויחודיים שעושים את החיים לנוחים יותר, אבל זו עדיין לא סיבה לשלם 40% יותר על מוצר דומה. לא מענין אותי שיש להם נורה חביבה שמאירה על המקלדת כשיש חושך, הרבה יותר מענין אותי שעל ה-LM70 שילמתי 11,500 (כולל ג'יגה זיכרון) ו-IBM עם קונפיגורציה זהה עולה קרוב ל-19,000 (מסך 15" sXGA, דיסק בנפח 120 ג'יגה, ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך x600 וצורב DVD כלול). ורק למען הפרוטוקול - את התקלה באמיליו מצאנו אחרי 3 שבועות (!!!). אז מה? פוג'יטסו-סימנס לא יודעים לעשות לפטופים? אני מאמין שה-Lifebook הרבה יותר מוצלחים. הם לפחות נראים ככה...

למעלה