אחלן לכולם! אני חדש .....

Sernas

New member
אחלן לכולם! אני חדש .....

היי קוראים לי סרגיי ואני בן 17 וחצי מאשדוד. אני מתאמן כבר קרוב לחצי שנה ג'ודו ולמדתי קארטה מגיל 5 עד 9 ועוד תקופה של שלוש שנים מגיל 12 עד 15, אבל אחרי כל זה הבנתי שקראטה זה עסק לא בשבילי כי כאשר הגעתי לארץ השמנתי מאוד (סיבות אישיות), ולרוב תרגילי קראטה צריך להיות רזים וזריזים. ג'ודו דווקא ספורט שהתלבש טוב מאוד עלי למרות שיש בעיה קטנה. אני שוקל יותר ממאה קילו וידוע שאחרי משקל של 100 ק''ג ג'ודו הופך להיות תרגיל של תפיסה נכונה והפעלת המשקל והכח במקומות הנכונים. בקבוצה אין כ''כ הרבה במשקל שלי(קרוב ל6 קבועים) והם מתקדמים מאוד ולכן די קשה לי בקרב נגדם וכל התרגילים שאנחנו עוברים הם לרוב תרגילים למשקל קל- בינוני. המדריך ממש טוב והסביר לי קרוב לשלושה תרגילים שעלי אותם מצויין וכמה תרגילים בסיסים ופה העסק קצת משתבש כי התרגילים הללו הם תרגילים שצריך לפתיע איתם ודי קשה לעשות אותם בתחרויות או שאת הבסיסים לפעמיים קצת קשה לעשות נגד יריבים מנוסים. רציתי לבקש מכם ,חברי הפורום יקירים ,ללמד אותי תרגילים שימושים בקרב ולעזור לי להתחבר לעולם הג'ודו שדי מוצא חן בעייני. נ.ב.:אני מקווה שאתם לא גזענים פה כי בכמה פורומים קיבלתי רק ירידות סתומות ובטוח שמי שאמר אותם הוא מכוער כמו חטא(באנגלית נשמע טיפה יפה יותר).

Tonjin

New member
שלום סרגיי

אתה בוודאי לא צריך אותי בשביל לדעת שקשה מאד ללמוד תרגילים דרך האינטרנט, אבל מקום טוב להתחיל לחפש בו הוא כאן..

usr

New member
יש לך כמה אפשרויות

1. לחפש קרבות של ג'ודאים במשקלים גבוהים ולראות מה התרגילים המועדפים שלהם. 2. לבוא לאימון הפורום הקרוב. המאמן שלי יעביר שם שעור ג'ודו וישמח לעזור לך.

yonik

New member
אהלן סרגיי

חצי שנה זה לא הרבה, אתה צריך סבלנות! בגיל שלך באמת קשה למצוא קבוצה שמתחילה מהיסוד וברוב המקרים אין ברירה וחייבים להיכנס לקבוצה של מתקדמים. גם אני עברתי משהוא דומה, נכנסתי לקבוצה שכולם שם היו ותיקים (הרוב היו חגורות כחולות ומעלה), אין מה לעשות קשה למצוא קבוצות מתחילים אצל בוגרים. לוקח המון זמן ליישם תרגיל בקרב ג'ודו גם אם אתה עושה אותו מעולה על "יבש". תנסה לעבוד על התרגיל שאתה הכי מתחבר אליו ותנסה אותו כמה שיותר בסוף זה ייצא. חשוב מאד לנסות ולבצא את התרגיל בטיימינג נכון כדי שהוא יצליח. אל תוותר על לימוד הטכניקה בצורה נכונה. אני לא מסכים שבמשקל שלך זה רק כח, גם אצלנו בקבוצה יש כמה חברה כבדים בגילך ויש להם טכניקה מצויינת וחלקם גם אתלטים מאד. אם אתה יכול תנסה לעבוד בקרבות עם חברה שיתנו לך גם לעבוד ולא שרק ישתלו אותך כל הזמן, זה הלימוד הכי טוב. עם הזמן הקרבות יהפכו ליותר ויותר אמיתיים עד למצב שלא תצטרך ש"ייתנו לך לעבוד". אם אתה עובד אם מישהוא כזה חשוב מאד שתכבד את זה שהוא נותן לך לעבוד ואל תשתולל - תעבוד בזהירות אחרת הוא יפסיק לתת לך לעבוד ורק ישתול אותך כל הזמן!

Sernas

New member
תודה רבה על הטיפים

אבל קצת קשה לי להשתמש בתרגילים שאני אוהב באמצע הקרב כי כולם לרוב מפתיעים, למשל "חיבוק דוב" הוא תרגיל שבנוי כולו על הפתעה ומאוד קשה להכנס אליו אבל התרגיל הזה ממש בנוי על המבנה הגוף שלי והוא יוצא לי ממש טוב. אבל אחרי שדיברתי אם המאמן שלי הוא אמר שאני מתקדם מצויין וזה יקח לי עוד זמן וגם אמר שבקרוב יהיו תרגילים שימושים גם בשבילי והאלה שאנחנו לומדים עכשיו גם הם ניתנים לביצוע במשקל שלי ואני צריך פשוט לנסות הכל בלי קשר למשקל שהתרגיל מיועד לו ואפילו אני יכול להצטיין בכמה שבכלל למשקל בינוני ומטה. וד''א כל החברה בחוג (כמעט) נחמדים ועוזרים לי ולשאר המתחילים. תודה רבה לכולם ^_^!!!

ננדין

New member
כמו כולם גם אני חושב שהמאמן שלך

הוא זה שיכול לעזור לך הכי טוב... אגב, בתור ג'ודוקא לשעבר אני לא מכיר תרגילים שמתאימים יותר לקלי משקל אם כבר תרגילים שיותר קל לעשות אותם כאשר אתה במשקל גדול יותר (ולכן חזק יותר...) אין פתרון קסם, תתאמן ותתאמן ואז תתייעץ עם המאמן שלך ואז תתאמן עוד וחוסר חלילה...רק ככה תשתפר... רק תשתדל לנסות לעבוד כמה שאפשר בלי כוח ואל תנסה "לאנוס" תרגיל על החלשים ממך...ככה תשתפר טכנית הכי טוב... אגב, למה שנהיה גזענים?

למעלה