אחלה פורום

Nielle

New member
אחלה פורום

היי, אני בת 16 והתחלתי לעבוד לפני כחודשיים ברשת מזון מהיר. בהתחלה היה דיי נחמד, המכונה הענקית שמכניסה גזים לקולה, לראות איך הכל עובד מבפנים וכ'ו. ובכן, מיותר לציין שבשלב מסויים המכונה של הקולה כבר לא נראתה כה מתוחכמת ואטרקטיבית בעיניי ומדי פעם אפילו יצא לי לאחל לה מוות(אם זה יוריד את הלחץ? כל דבר!), גיליתי דברים יותר יותר מגעילים וקמצניים במקום שהם כ"כ שטותיים שאני אפילו לא מתחילה להבין את הפואנטה(לא למלא את גביע הגלידה, אלא לעשות כאילו רק מלמעלה וכנ"ל לגבי הצ'יפס, להחזיק בצורה כזו שלא באמת יתמלא וכאלה). מצד שני יש כמה נקודות שיש לציין לטובת המקום, במידה ומישהו מוכיח שנשפכה לו שתייה, נפל לו צ'יפס ואפילו ארוחה שלמה הוא יקבל את הכל ללא שום תשלום נוסף שמאוד יפה מצד המקום. כמובן שברגע שמציעים משהו טוב יבוא הישראלי המכוער, או במקרה הזה הישראלית המכוערת(והיא לאו מכוערת, סתם זקנה) ותספר שנשפך לה הקפה, "איפה נשפך לך הקפה גברת?" "לא יודעת, ניקו את זה ! אה וגם מגיע לי משהו כי קניתי ארוחה", "אפשר בבקשה את חשבון הארוחה?" "מה?? זרקתי את זה לפח עם הארוחה, אתם מבינים! גם לא נהנתי מהקפה ואתם לא מוכנים לתת לי וגם אני לא יכולה לקבל את מה שמגיע לי! ממש לא בסדר" "אני מצטערת, גברת אבל אני צריכה את החשבון ואני לא יכולה לתת לך קפה אם לא תראי לי שנשפך לך" "תביאי לי את המנהל!" - פשוט גועל נפש! ולחשוב שהדור הזה גידל דור שבטח היום מגדל איזה דור נוראי אחר! גם לא חסרים המטרטרים, "אפשר קטשופ?" "אפשר עוד?" "את יכולה להביא לי בעצם תפוזים? לא בא-לי קולה" "תקשיבי הילד לא רוצה שניצל הוא רוצה שניצלונים, תחליפי לי" ועוד ועוד...שכמובן אפילו לא טורחים לומר תודה. המקרה הכי מרגיז שקרה לי היתה אישה שבאמצע הלחץ ביקשה ממני להחליף לה את השקית TAKEAWAY של השתייה שלה כי נזל טיפה לבפנים, אני כמובן באמצע הזמנה אבל זה לא שאני אסרב לה, אז הלכתי להחליף לה ובאמת התאמצתי לסדר לה את זה בצורה כזו שזה לא ישפך לה שוב אבל מה בתמורה? "מה זו השיטה הזאת של הTAKEAWAY??! זה ממש גרוע!!!" ואפילו לא תודה. וכמובן שאם נתחיל לדבר על נורמת ה"אני מהצפון, מגיע לי הכל!" לא נצא מזה. אני לא יודעת אם אני אמשיך לעבוד שם אבל אני יכולה לומר שהעבודה פשוט קשה ולא מי יודע מה משתלמת. מה שגם רוב העובדים וותיקים ופשוט לא נחמדים לחדשים בצורה מגעילה. חוץ מזה, רציתי לומר שגיליתי את הפורום הזה דרך איזו הודעה שובניסטית שמצאתי מקישור בפורום אחר והיה ממש נחמד לקרוא שירשורים של אנשים ולהזדהות איתם, אחלה פורום. דניאל.

Nielle

New member
*

האישה ההיא עם הקפה, כמה דקות לפני שהיא באה לדרוש את כל מה שלא מגיע לה נכנסה אל הסניף וכשעמדתי לשאול אותה אם היא תרצה להזמין היא רק חייכה, אז חייכתי בחזרה. בטח הניחה שאני נחמדה אז אתן לה את מה שהיא רוצה בלי כלום, ובסופו של דבר לשמחתי גם המנהל לא נכנע והיא שילמה על שני קפה(חשבתי שנשפך לה רק אחד|: )

דניאל מותק,

תפנימי: הלקוח תמיד צודק. לא משנה כמה הם קפריזים, כמה הם צורחים, כמה הם גועליים ומנבלים את הפה, הם ת-מ-י-ד צודקים. אנחנו שם כדי לספוג הכל, כדי להקשיב, כדי לעזור. נכון, זה יכול לתסכל, ונכון, זו הרגשה לא הכי טובה כשלקוח צורח עלייך ואת לא יכולה לענות לו ומרגישה הכי מעפן בעולם, אבל אין מה לעשות. בשביל זה משלמים לנו. משכורת רעב, כן? אבל זה התפקיד. בשר תותחים זה אנחנו. ואם את עד כדי כך סובלת, מה אני יכולה להגיד לך... חשבת להחליף מקום עבודה?

אזרח111

New member
זו הגישה בחברה שלך?

אותנו לימדו בקורס: הלקוח לעיתים רחוקות צודק, אבל בכל מקרה תשתדלו לתת לו את ההרגשה כאילו הוא כן צודקת, אך לנפנף אותו בעדינות בכל מקרה

incognito1980

New member
זו אכן הגישה שרואים ברוב החברות

הנסיון "לנפנף" את הלקוח. איכס.

Nielle

New member
אני בהחלט לא סובלת

יכול להיות שנוצר מההודעה רושם שכן אבל אני לא סובלת, אני גם לא בדיוק נהנת... ואני מניחה שבשלב מסוים אני כבר אמצא עבודה נחמדה יותר ואעזוב את זו.

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

גם אני בנעורי עבדתי בפאסט פוד והקטעים שסיפרת עליהם מאוד מוכרים לי, אם כי אני דווקא מאוד נהניתי מהתקופה הזאת ומהעבודה בכלל (עדיין רוב הלקוחות לא היו כאלו מגעילים והיו גם לקוחות שידעו להגיד תודה).

RReuTT

New member
ברוכה הבאה

וולקם טו דה קלאב! אלה החיים, גם בצבא זה ככה, תמיד הוותיקים מתנשאים על החדשים וכמעט בכל עבודה זה ככה. וככה זה לקוחות ישראלים, תמיד יהיה להם על מה להתלונן והם תמיד יחזרו שוב! דווקא אלה שמתלוננים הכי הרבה בסופו של דבר חוזרים הכי הרבה. כדי להיות נותן שירות טוב צריך להיות תמיד בצד של הלקוח, להבין אותו ולהקשיב לו. הפיצו אצלי בעבודה מאמר על ה"לקוח הבעייתי" שהוא בעצם לא בעייתי כמו שהוא נראה, השיטה הכי טובה להתמודד מולו היא קודם להבין אותו, להקשיב לו, לא לעשות פרצופים ציניים ומתנשאים או עצבניים אלא להראות לו שיש עם מי לדבר ושבאמת רוצים לעזור לו. תאמיני לי זה עובד. אני עובדת עם אנשים במתן שירות של מעל ומעבר כבר כמעט שנה ואני כבר לא מתרגשת מדברים יותר מידי. הדבר היחיד שבאמת מרגיז אותי זה למצוא גניבות. בכל מקרה, אל תתרגשי יותר מידי מאנשים שמנסים להשיג דברים בחינם ולעשות קומבינות על המערכת כי את תתקלי בהמון כאלו. את לא אמורה לה לתת לה משהו שלא מגיע לה או במקרה כזה לקרוא לאחראי משמרת שיטפל בה. שיהיה בהצלחה

למעלה