אחלה פורום ושאלה

orizax

New member
אחלה פורום ושאלה

במערכון המקורי "המוסך" כשמגיע קלרשו ומספר את הבדיחה על שר האוצר בפעם הראשונה ושואל אותם "אתם כבר שמעתם אותה פעם" האם עונים לו הרגע פעם ראשונה או הרגע פעם שנייה? תודה

emh

Member
ממש לא ככה...

בהתחלה 7:20 פולי מספר את הבדיחה לגברי (כדי להזכיר לו מי זה הקלרשו עם הפיאט) 7:45 ואז קלרשו מגיע ומספר את הבדיחה (גברי ושייקה צוחקים) (פולי) אני אומר לך, אני שמעתי זה, אני נפלתי ברצפה (שייקה) אה, זה מפיל, מה אתה מדבר מכאן עוברים להתמקחות על המחיר 9:30 (פולי) זה מזכיר לי את הבדיחה... אתה לא שמעת את זה אף פעם? (שייקה) לא, הרגע פעם שלישית. (פולי) אני אומר לך אני, שמעתי את זה בכיסא נפלתי ברצפה. אבל יכול להיות שיש גרסה אחרת שהיא שונה קצת. (תקליט או מחגיגות ה-30 לגשש)

orizax

New member
תודה

אבל אני חושב שאתה טועה. במערכון המקורי הוא ללא ספק אומר הרגע פעם שנייה. השאלה האם הוא אומר גם הרגע פעם ראשונה יש הקלטה רחת עם הרגע פעם שלישית בלי פעם ראשונה ושנייה בכל מקרה תודה

emh

Member
רשמתי זמנים ע"פ ההקלטה המחודשת

אין לי את התקליט, ובגרסה שלי לא טעיתי. דרך אגב, גיגלתי "הרגע פעם שלישית" ומצאתי יותר תוצאות, כולל דף של מטבעות לשון. "בפעם שנייה" היו 2 תוצאות שאחת מהן היא העמוד הזה בתפוז. http://tinyurl.com/6hy8qw

אז ככה:

בגרסה שיצאה בדיסק (אולי בדיסקים שונים), ושאינה המקורית, שייקה אומר "הרגע פעם שלישית". ואילו בגרסה שהיא באמת המקורית, שכבר שנים אינה מושמעת, שייקה לא אומר אמירה כזו כלל. בזמנות הגרסה הזו הייתה היחידה שהושמעה, אבל כבר שנים שמושמעת גרסה מאוחרת יותר עם הבדלים.

למעלה