אחלה עולם

seabhac

Member
אחלה היא מילה שמקורה בערבית

המילה היא שם תואר, ופירושה המתוק ביותר. כמו אכבר, אחסן וכו'.
&nbsp
מילים אלה בערבית מתחברות למילה אחריהן בסמיכות. כמו שאתה תגיד טובי ילדינו (אני יודע שזה רבים).

tristis

New member
אפשר דוגמה בערבית?

איך אחלה או אכבר מתחברות למילה אחריהן?

trilliane

Well-known member
מנהל
בצירוף 'טובי ילדינו' המילה 'טוב' מתפקדת ככמת ולא כשם תואר

כמו "מיטב חיילינו" או "מבחר מפקדינו". כמו כמתים אחרים, הם מייצגים חלק מהשלם, במקרה הזה את החלק הטוב ביותר, המובחר (מבין הכלל).

seabhac

Member
למעשה בערבית

המשקל "אקטל" משמש גם לשם תואר, גם להשוואה (יותר מ...) וגם להפלגה (הכי...)
&nbsp
ככל שאני זוכר מלימודי הערבית - אם השם מיודע השם במשקל "אקטל" ייודע גם כן ויבוא אחריו.
&nbsp
ויש אפשרות נוספת - הוא יכול לבוא לפני השם שאותו הוא מרחיב, ואז נוצרת סמיכות - אפדל אישי (הדבר הטוב ביותר), אחסן ולד פי אצ-צף (הילד הטוב ביותר בכיתה).
&nbsp
באשר לעברית, כשאני חושב על זה, אני לא יודע אם זה באמת כמת או אולי ערך ההפלגה - טובי בנינו (האם זה הטובים מבין בנינו או אולי בנינו הטובים ביותר?!).

trilliane

Well-known member
מנהל
המשמעות היא הטובים ביותר מבין בנינו, אבל השימוש הוא של כמת

אין סתירה; המשמעות היא סמנטיקה, כמת הוא חלק דיבור, ומבחינה תחבירית כך או כך ינותח כלוואי.

trilliane

Well-known member
מנהל
כמו "יופי עולם" או "סבבה של עולם" או "מותק של פסטיגל"

הסדר לא ממש "התהפך" כי המילה "אחלה"' לא מתפקדת כמו שם תואר בעברית – אין לה התאם דקדוקי לשם העצם, אפילו לא התאם ביידוע – בד"כ לא מיידעים, אבל אם כן, זה יהיה "האחלה עולם" (כמו יידוע לא תקני של צירוף סמיכות). 'אחלה' מתפקדת בעברית כמו שם עצם מופשט מהסוג הנ"ל ויוצרת מעין מבנה סמיכות (ומכיוון שזה סלנג, מיידעים את הנסמך ולא את הסומך).

למעלה