אחלה כתבה!

silverhawk

New member
הופה, תראו מי זה!

למי שלא מכיר, זהו גיא ולד, אשר בזכותו כולנו פה היום - הוא מקימו האגדי של הפורום.
מקווים לראות אותך פה יותר! ותודה רבה.

Variety

New member
מדיטציה, ווילד וחזרה לחלומות ../images/Emo199.gif

היי, אני בהחלט מתכוון להיות פה יותר. מי שלא מכיר אותי, אז מתישהו בתחילת 2001 פתחתי את הפורום. וניהלתי אותו לתק' ארוכה עד שימי הניהול שלי (לאחר החלטה לא קלה מצידי) הגיעו לקיצם. מהנסיון שלי, השיטה שעבדה עליי הכי טוב הייתה לעשות מדיטציה לפני השינה ואחת אחרי 4 - 5 -6 שעות שינה. זה מעלה את הסיכוי לחלום צלול ספונטאני ואת הסיכוי לווילד. בצבא ואחרי התרחקתי מאוד מכל עולם החלומות (לצערי, מתוך עצלנות). רק מדיי פעם חלומות צלול ספונטאני פה ושם. עכשיו החלטתי שאני לא מוותר ונרשמתי לקורס מדיטציה של עשרה ימים כדי להחזיר לעצמי את היכולת לעשות מדיטציה ולהתרכז. מה שלמדתי בקורס לדעתי מאוד עוזר לווילד. למדנו איך לא להגיב לשום תחושה שעולה בגוף, כל תחשוה היא זמנית בין אם היא נעימה או לא ותעבור לכן אין סיבה להגיד "או, אני מתקדם עכשיו" או שתחושה מסוימת היא לא נעימה והיא מבחינת התקדמות לאחור. כל מדיטציה שונה מהאחרת, שום מצב לא אמור לחזור ואם מצפים להרגשה מסוימת בעצם אם היא באה אנחנו שמחים ואם היא לא אנחנו מאוכזבים למרות שהכל לא קבוע וכל הרגשה טובה או רעה היא זמנית. בעצם הבנתי שפה היית הטעות שלי לפני הקורס מדיטציות. בניסיונות הווילד שלי ציפיתי לתחושות מסוימות. לרוב הן היו מגיעות והייתי שמח אך ההתקדמות שלי תמיד נבלמה בשלב מסוים מה שלמדתי לעבור אותו בקורס ע"י כך שמראש אני לא מצפה לכלום, פשוט שוכב או יושב ומודט, מתרכז בנשימה ובתחושות הגוף השונות שעולות בלי לתת להן חשיבות זו או אחרת. בלי לשים מותג של טוב ורע, נעים ולא נעים. שום תחושה לא נשארת לנצח. בכוונתי לשלב את הידע החדש שקיבלתי עם מדיטציית ווילד ולנסות להגיע לחלימה צלולה בדרך חדשה מבחינתי. בכל מקרה אני אדווח :) שמח לחזור,

Shakeron

New member
יש לי את אותו בעיה שהייתה לך לפני הקורס

אני עושה ווילד אני קם בבוקר כמו שצריך מתעורר טיפה שותף פנים עושה כל מה שצריך בבוקר ואז שוכב במיטה...כשאני נכנס לווילד אני מתרכז בתחושה באצבע עד עכשיו זאת השיטה שאיתה פעלתי אבל כאשר אני כבר שוכב במיטה זמן מה אז אני מחכה באמת לתחושה שתגיע אליי..כאילו אני מתרחק מכל הגוף..וכל מה שאני חושב עליו זה האצבע ישר אחרי זה תפיקות הלב שלי מתחילות להיות חזקותת כנ"ל הנשימה...ואז בגלל ששאבדתי את הריכוז באצבע וחשבתי על התחושות הווילד הלך לי או שהתעוררתי רגיל או שנדרמתי והלך הווילד במקרים שהצליח לי הווילד המודעות שלי חזרה כאשר היה לי ווירברציות בכל הגוף ואז ידעתי שאני כבר עומד להכנס לחלום לא חשוב מה..זהו אז אם אתה יכול לכוון אותי..תודה :) בהצלחה בחזרה לתחום

uzihen

New member
שלום גיא נעים מאוד

רציתי לשאול מזה הקורס מדיטציה ואיפה הוא קורה? תודה עוזי

Variety

New member
אתר מדיטציית ויפאסנה

תקרא קודם לפני שאתה נכנס לזה. קורס מאוד לא פשוט, ואני רציתי לפרוש עוד בהתחלה.

Shakeron

New member
למה אתה רוצה לפרוש?

קראתי כי הקורס לוקח כמעט יום שלם..אבל לעומת זאת זה רק עשרה ימים.. אני מכון להצטרף לקורס הזה לפני צבא

Variety

New member
תגובה

יום שלם? הויפאסנה (ע"י גואנקה) היא עשרה ימים. רציתי לפרוש מפני שהמדיטציה מאוד לא פשוטה מנטלית. אין לה קשר לחלימה צלולה אך יכולת המדיטציה משתפרת, יכולת הריכוז וזה מביא תוצאות טובות בכל מה שעושים. המדיטציה ממש טובה לדעתי. יש להם ספר, כפי שמפורסם באתר, ולפי מה שהבנתי מאנשים שקראו אותו, הוא מעביר את הרעיון יפה מאוד.

במגזין "חיים אחרים" האחרון יש שתי כתבות

מפורטות על חלומות צלולים, למעשה זה הנושא המרכזי בגליון הזה, מישהו ראה? על הכתבה הזו דיברת? או איזו אחלה כתבה?

למעלה