אחי התגייס היום !!!

Hosh17

New member
אחי התגייס היום !!!

השריונר עלה לאוטובוס היום ,נפרד מהחברים ומהמשפחה וקצת דמע באוטובוס... יש לי כמה שאלות חשובות,יודעת שיש כאן אמהות לשריונרים: 1. הם כרגע בדרך לבסיס, ויכולים לדבר בפלאפון חופשי ואחד עם השני וכד', בניגוד למה שאצלי היה ביום הראשון בצבא(חיל אוויר),נסיעה של 6 שעות-צרחות מפקדים,דממת חיילות,סוללה מופרדת מהפלאפון ואסור לצייץ. השאלה היא האם ה"מותרות" האלה ימשכו או שזה השקט שלפניי הסערה ובבסיס יכנסו בהם? 2. האוכל בשיזפון - סביר? 3. יש מספיק שעות שינה בלילה ? 4. כמה זמן אורכת הטירונות? 5. איך יחס המפקדים לאורך כל ההכשרה? מתייחסים בכבוד לחיילים? תודה מראש!
 

אםפי7

New member
שלום אחות של שריונר

זה חידוש עד עכשיו היו לנו רק אמהות של שריונרים, אני אמא לשריונר ותיק ב נוב 09. אז ככה: בלילה הראשון בחצות אולי קצת אחרי ינגן הנייד ונותנים להם כמה דקות לספר שהגיעו וכד'. בכללי בלילות יש שעת ט"ש והם מתקשרים אבל זה בלילה, לקראת חצות. להוציא ימים שהם בשטח אז יודיעו מראש שעכשיו הם יוצאים ל4 ימים לשטח אין ניידים. בכללי שומעים מהם לא רע בכלל. כמובן בשישי שבת יש נוהל שבת אז הם מתקשרים. לשריונר שלי הטירונות הייתה חוויה חיובית היה לו סגל מקשיב ומבין, באו הבייתה שבת ראשונה ואח"כ של שבת שנייה. אנחנו גרים בגליל העליון אז הנסיעה הייתה ארוכה מאוד, לקחת בחשבון שזה קצת רחוק שיזפון. השריונר שלי לא התלןנן על האוכל, היו הרבה ימים שאכלו מנות קרב, הם לא נמצאים הרבה בבסיס. יש באמצע שבוע בלטרון אז אוכלים קצת יותר טוב, אבל בכללי לא התלונן. תשלחו חבילות עם כל טוב שאוהב הדואר עבד מצויין וחבילות הגיעו גם לשטח. הם ישנים 6-7 שעות בלילה בטירונות, בקו ובשירות אח"כ זה ממש לא ככה, אבל בשלב הראשון הם ישנים לא רע, כמובן שצריך לקום לשמירות וכאלה. טירונות שריון היא מענינת: הם עושים בשלב הראשון חודשיים טירונות חי"ר על כל המתבקש ממנה, ואח"כ חודשיים ללמוד את מקצועות הטנק, יש 4 אפשרויות ולומדים את המקצוע,נבחנים, מתחילים לעבוד על גיבוש צוות. וארבעה חודשים צמ"פ שם הם מתאמנים על כל הקשור בלהיות צוות לעבוד עם מפקד הטנק ועם הפלוגה, הרבה בחוץ, הרבה חול, גריז, אבל זאת חוויה. בקיצור סה"כ לפני שהם עולים צלקו הם מבלים בהכשרה 8 חודשים. השריונר שלי וגם של שויו שמשרתים ביחד זכו ליחס טוב אפילו מעולה פלוס מהסגל, הרבה הבנה , כבוד, באו לקראתו כשהיה צריך. השריונר שלי בסך הכל מרוצה. מאחלת לאחיך שרות קל ונעים. יאכל קצת חול הם קוראים לזה פודרה. ותשלחי את אמא לכאן, האמהות של השריונרים שכאן תמיד שמחות לעזור במה שרק אפשר.
 

ל י ת י1

New member
המון הצלחה לאחיך../images/Emo140.gif

אמפי כבר נתנה לך תשובה מפורטת, עוד מעט ודאי תגענה אמהות נוספות של שיריונרים עם הערות והארות. שיהיה לאחיך שירות מהנה ובטוח
 

פולי44

New member
שלום לאחות של שריונר

בהצלחה לו בשרות, שיעבור בקלות ורק בתרגולים. אני אמא לחייל בחת"מ, כומתה טורקיזית. בגדול בהתחלה אצל כולם אותו הדבר, מותר להתקשר בשעת ט"ש ואפילו מכריחים. לגבי השאלות הספציפיות לשריון, בטח תקבלי תשובות אם לא היום אז מחר. שיהיה בהצלחה
 
למעלה