אחי הנקרומן

נעמי גל

New member
אחי הנקרומן../images/Emo7.gif

יש לי 6אח נרקומן מזה כעשר שנים, כל הנסיונות שלנו כמשפחה לעזור לו להגימל כשלו,מחוסר נכונות אמיתית מצידו. לאחרונה הוא החל להגיע אלי הביתה מידי יום.(אני נשואה+3) הוא מגיע במצב זוועתי ("צולל") רעב,צמא,וכמובן מחפש כסף למנה הבאה. אני נקרעת בן רגשות רחמים וחמלה לבן כעס עצום שיש לי עליו,אני עייפה מלחשוף את ילדי הרכים לאדם זה, אני נקרעת בראותי אדם זה הולך וכמל מול עיניי, אני עייפה מלתת לאח זה כספים ביודעי כי הם משמשים מדרגה נוספת בדרכו שאולה. אני כותבת פה ובוכה,בוכה על האח שפעם היה לי, בוכה על האח שיש לי היום,בוכה מרחמים ,בוכה מגועל, פשוט בוכה. אם יש פה בנכם אנשים שנגמלו משימוש בסמים קשים- אשמח לשמוע את תגובתכם וכמובן כל מי שקרוב לנושא מוזמן להגיב.

קשכפית

New member
הלו נעמי, אוף שיט עוד סיפור עצוב

שקורע לי את הלב. כן הסם מוריד למטה למקום מגעיל אנשים שהיו אכלה! קודם כל רק לידע אותך יש פורום בבסט שופינג ששם יש המון מכורים נקיים, כאלה שנמצאים באן.איי וכו´. כאן כרגע יש את טייגר מנהל הפורום שהוא מכור להרואין וקוקאין ובעצם להכל.. הוא לא נגמל אבל הוא גם לא משתמש, הוא נמצא בטיפול במרפאה ששם מקבלים תחליף להרואין - את האדולן וכך הוא חיי אומנם לא נקי, אבל ממש בסדר (הוא בן זוגי לחיים דרך אגב) אז בן כמה אח שלך? והאם חשבתם אולי בגלל שהוא לא מסוגל/רוצה להיגמל, לנסות להכניס אותו לתוכנית כזו של טיפול באדולן?? אם את רוצה עוד פרטים כמובן תשאלי חופשי ובכלל הגעת למקום שבו הלב פתוח והאוזן שומעת, יש כאן משתתפת שהבן שלה מכור והיה נדמה לי חצי שנה עכשיו במקום כזה של גמילה, כרגע הוא אצלה בבית ואני לא יודעת כל כך מה קורה כי היא לא כתבה בימים האחרונים, אני מקווה שהיא תיכנס ותקרא את ההודעה שלך ותתרום מהידע שלה ומהלב גם. תישארי כאן אולי כן נצליח לעזור איך שהוא?? בכל מקרה מבינה מבינה את הגועל והבכי והכאב שלך, יודעת מה זה שימוש של בן אדם שקרוב אליך זה נורא, את רואה שהוא בזבל, ואת לא יכולה מצד אחד להוציא אותו מזה ומצד שני הוא בנוכחות שלו כשהוא בשימוש עושה רע ושחור בנשמה לך. כמובן שאם היה יכול להתנקות זה הכי מעולה, אבל אם אין סיכוי לעניות דעתי טיפול באדולן (אם הוא רוצה כמובן) יכול אולי לסדר לו את החיים, אני מכירה כמה כאלה. בכל מקרה תספרי קצת יותר, איך ומתי הוא התגלגל לסמים, מה עוד את יכולה לספר ולהוציא מהלב - זה המקום וזה הזמן שלך קשכה

tiger

New member
אחיך נרקומן ויש לו אחות נשמה טובה

וגם האח הנרקומן עוד יכול לשוב וליהיות פעם אותו אח שהיה לך ושאת מיתגעגעת אליו.צריך אבל הרבה מזל ועבודה קשה,קודם כל מצידו.מה לעשות ואנחנו חיים בארץ פרימיטיבית בה כימעט ואין שירותי גמילה ממלכתיים או לפחות לא כאלה שמעוררים יותר מידי רצון להיכנס אליהם לטיפול שהוא בדרך כלל ארוך כולל זמן המתנה של חצי שנה עד שנה ולא רק זה אלה שלחלק מהמקומות האלה יש דרישה עוד יותר מגוכחת שזה להגיע נקיים לטיפול יעני אחרי שבירת הקריז הפיזי...זה בנוגע לקהילות הטיפוליות.מה שכן מי שמצליח שם... על הרקע של חוסר היחס מיטעם הרשויות צומחת בארץ קבוצת תמיכה אחת גדולה של מכורים שניקראת NA שמעניקה אוזן קשבת ומערכת של עזרה הדדית של מכור למכור שבדרך כלל באה לידי ביטוי בפגישות כל ערב במיקלט השכונתי ועזרה טלפונית על מישקל "כשאתה רוצה להישתמש תישתמש בטלפון".כן ממש.למי שצריך להיגמל פיזית מהסם זה לא ממש יכול לעזור אבל כעזרה משלימה אחרי גמילה פיזית זה מצוין. עוד שיטה שקיימת היום זו "הזריקה של סיטה" מה שניקרא שזו שיטה של גמילה אינסטנט.לילה באישפוז שבו הנרקומן עובר ניקיון מכל הרעלים שיש לו בדם והוא אמור להיתעורר למחרת נקי כדי להתחיל ולקבל כדורים שאמורים לימנוע מימנו את תחושת הסוטול במידה והוא ילך להישתמש.שיטה מאוד שנויה במחלוקת ולא ללא סכנות. בכל העולם פופולרית מאוד שיטת הטיפול במתדון שזו אומנם איננה נחשבת לגמילה אך לעומת זאת מוכיחה את עצמה כשיטה שגורמת לשיפור ניקר באיכות חיו של המכור ולאורך זמן.כמובן שגם גמילה תוך כדי טיפול כזה יכולה להישקל והיא מיתבצעת ע"י הפחתה מדורגת במינון עד לאפס ועם לווי צמוד של רופא מטפל אם צריך ושיחות עם עו"ס. המצב של הטיפול במתדון היום בארץ הוא בכי רע וככל שהשיטה הנ"ל מצליחה בעולם בארץ היא בבעיה גדולה וליזכות בפרס הגדול בלוטו יותר קל מלהיתקבל לטיפול.כל המקומות תפוסים כבר שנתיים שלוש אם לא יותר ומירפאות חדשות אין בונים אפילו על תשתיות לכאלה לא שמעתי שמדברים... אם בכל זאת ניראה לך שטיפול כזה יכול לבוא בחשבון בעבור אח שלך וזה רק הוא בעצם יכול לומר אז אני אוכל לתת לך מיספרי טלפון רלונטיים כדי שתוכלו לברר הלאה. יש רופאים פרטיים שמבצעים גמילות ביתיות ע"י מתן תרופות הרגעה וכדורים להורדת לחץ דם.גם יקר אבל אם יש רצון אז הכל אפשרי.אחרי גמילה ביתית כזו תמיד אפשר להמשיך הלאה לפגישות עם החברה מהNA והם אפילו מציעים עזרה וחברה "בריאה" ותומכת לכאלה שעוברים גמילות כאלה בבית. בכל אופן מה שלא יקרה רציתי רק לומר לך שלאח שלך יש הרבה מזל שיש לו אחות כמוך ואם אי פעם יהיה לו סיכויים להיגמל או לקבל טיפול שיוציא אותו מהסמים ברחוב הוא כבר ידע איך ליגמול לך על כל זה אני בטוח. t

למעלה