אחינית שלי בת השבע

אחינית שלי בת השבע

רובכם בודאי יודעים שאני גרה בנתניה שהיו בה הרבה פיגועים, דבר שמביא לפחד אצל הורים לקחת את ילדהם לטיול בעיר או לקניון. הילדים מפחדים בגלל התמונות שהם ראו בטלויזיה או בעיתונים שהמקומות שהם מכירים -נפגעו בפיגועים. כל ההקדמה הזו היא בשביל לספר לכם על שיחה שהיתה לי עם אחינית שלי רתיתי לקחת אותה השבוע לראות סרט בקניון והיא שתמיד אוהבת לעשות את מה שאנחנו מכנות יום כיף ביחד סירבה, שאלתי אותה למה אז היא אמרה לי שהיא מפחדת שיש שם ערבים ושערבים הם רעים שרוצים להרוג אותנו. ניסתי להסביר לה שלא כל הערבים רעים ושיש גם יהודים רעים, והיא בשלה אמרה שכל הערבים רעים ושהיא שונאת אותם ואסור שיהיו פה ערבים. זו ילדה שבאה מבית שמלאני שמאמין בשלום ובדו קיום, אם זה מה שילדה מבית שוחר שלום חושבת מפחיד אותי לדעת מה חושבים בבתים למשל של תומכי מולדת.

קלייר

New member
רק ילדה /וכבר שנאה בלב לעם שלם

רק ילדה וכבר שנאה בלבה לעם שלם,כי כך שמעה בגן,בטלויזיה,ובאמת מצמרר לחשוב על מה חושבים הילדים של תומכי מולדת,איך נוכל לשנות את דרכי החשיבה של ילדה תמימה שכל ששומעת או רואה מפנימה,

צבי54

New member
ילדה קטנה

אצל הילדה הקטנה מנתניה יש סיכוי לתקן את המעוות.. אבל אצל ילדי תנועת מולדת...אולי יש סיכוי עם עבודת פרך בשכנוע..

B.Shokor

New member
מצב נורמלי לחלוטין!!!

מי ממנו לי פחד באחד הימים מן הפיגועים ולו לרגע אחד? מי ממנו ואפילו המבוגרים לא פחד לכנס לעיר יהודית או ערבית באינתפאדת אלאקסה? פחד זה מצב נורמלי אבל משתנה בין כל אדם לאחר..

NoyNoy

New member
פחד זה דבר אחד, שינאה זה דבר אחר.

גם אני מפחדת. כל השנה הזאת לא נסעתי לתל אביב מרוב פחד. כשחברים שלי נסעו למצעד הגאווה העדפתי להישאר בבית, וכל פעם שאני עולה על אוטובוס אני רועדת. אבל אסור לתת לפחד הזה להשתלט, לא מהבחינה של לא לתת לזה לשנות את ההרגלים היומיים שלי (אז זה הפחד כבר שינה מזמן
) אלא לא להרשות לפחד לתת לגיטימציה לדברים כמו הכללות, שינאת חינם, ותאוות נקמה.

all

New member
האחיין שלי בן פחות מ-3

ראה סרט של מצוייר של וול-דיסני, אימא של באמבי נהרגה והילד שואל את אימא שלו (אחותי), מי הרג את אימא של באמבי? אימא עונה לו "הציידים הרעים". והילד אומר - "לא נכון, זה הערבים הרעים". גם אחותי שמאלנית (מר"ץ ושמאלה). זה לא יאמן איך כל המצב מחלחל לתוך ילדים בני שנתיים.

all

New member
מדובר בילד של תומכת מר"ץ

שעוד לא הולך לגן. זה הפחד שמחלחל מההורים לילדים.

למעלה