אחים?
אחיות?

m i t a l y

New member
אחים? ../images/Emo150.gif אחיות? ../images/Emo68.gif

יש לכם? איך מערכות היחסים שלכם איתם?

אח אחד ../images/Emo187.gif

לי יש אח אחד הצעיר ממני בחמש שנים. אנחנו גם גרים במרחק רב האחד מהשני. שנינו באנו מבית שבו לא מראים רגשות, אבל שנינו רואים חשיבות רבה לקיום ושמירת היחסים בינינו. אנחנו מתראים לעתים די רחוקות, בעיקר בחגים ובימי הולדה אבל מקפידים לשוחח בטלפון פעם בשבוע. אין בשיחות שלנו נושאים אינטימיים ויתכן שאם לא היה אחי לא היה בינינו כל קשר, אבל מאחר ויש אנחנו שומרים עליו בקנאות. הייתי רוצה קשר יותר משמעותי אבל אני מקבלת את אופיו ונהנית מהקשר הקיים.

alona 9

New member
אחי....הכי בעולם

קצת נעלמתי לאחרונה,ימים קשים מעט עוברים על כוחותינו,ומי תומך ומעודד? אחי,הוא גדול ממני ב-3 שנים,הוא המוצלח ואני...הכבשה השחורה, (הייתי) בכנות? קשה לי להאמין שיש עוד אח כזה בעולם..אנחנו כבר לא כל כך צעירים אבל הוא לא מפסיק,לדאוג לתמוך לצלצל ולהתעניין,אב לשני ילדים וסב לשלושה נכדים,ותמיד פנוי לאחותו הקטנה
אני מעריצה אותו... הוא מתקשר לעתים קרובות,תמיד שואל אם אני זקוקה למשהו...אוזן קשבת, הוא היחיד שבפניו אני שוטחת את הבעיות,המצוקות, הדילמות הסיפורים שלי, והוא.. מקשיב ומייעץ. לאחרונה, הוא הודיע לי שבכל חודש הוא מפקיד לחשבוני כסף. כששאלתי אותו , "תגיד,השתגעת???"הוא צחק ואמר "כמה אחיות כבר יש לי?" ובאותה נשימה......אישתו,גיסתי היקרה שאותה אני אוהבת מאד,היא אחת המתנות היפות שקיבלה המשפחה, וואווו...נזכרתי...איך קישקשתי לו במחברות לאחר שסיים להכין שיעורים.. אז....מיטלי קצת נעלמתי וקצת נסחפתי,אבל זהו אחי שלי..הכי הכי בעולם

mich78

New member
על אחים ואחיות ...

אנחנו 4 אחים (שלוש בנות ובן) ואני הבכורה מערכת יחסים של ניצול (ככה אני רואה אותה) כשצריכים ממני משהו הטלפון לא מפסיק לצלצל עד שאענה ביני לאחותי שאחרי אין שום קשר (וזה נובע מאפליות קשות היא תמיד קיבלה הכל מבלי לבקש אפילו, תמיד היתה הצודקת החכמה והמוכשרת ) גם שנפגשים בארוחות שישי וארועים השיחה מסתכמת ב"הי, מה קורה? " לא רואה איך זה ישתנה אם בכלל, ניסיתי להתקרב ונכוותי מכולם כל פעם מחדש, למדתי לחיות את חיי בשקט ובכיף ולהנות מהלבד לעיתים זה כואב ומעיק ... אך מה שבטוח זה מעניק לי שקט נפשי

m i t a l y

New member
שאלתי... ותורי לענות... ../images/Emo13.gif

אז ככה: לי יש שתי אחיות ואח מהתקופה שהוריי היו נשואים ועוד אח ואחות מנישואין השניים של אבי... עם אחותי מתחתיי, יש יחסים חביבים-פושרים. אין כל כך דו-שיח בינינו (מעבר "למה נשמע" וכו') אבל בגלל שיש "סיפור אהבה" בין בתי הגדולה לבנה הקטן, אנחנו משתדלות להיפגש די הרבה... עם אחי ואחותי הצעירים יותר יש מערכתצ יחסים פתוחה ואוהבת. אמנם לא מדברים בטלפון כמעט בכלל ואין קשר, אבל כשכן נפגשים באירועים משפחתיים, חגים ושמחות, יש אהבה גדולה... עם שני ילדיו של אבי (טוב נו, הם עדיין בגיל בי"ס ו-20+ שנה מפרידים ביננו) אין לי כמעט קשר בכלל אלא אם אני באה לבקר בביתו של אבי... מזל שלאמי יש ילדים מפרק ב' ו-ג' שלה אז בכלל היה בלאגן...

יש לי שתי אחיות גדולות

יש לי שתי אחיות מקסימות ואנחנו מאוד קשורות אחת לשניה אך לצערי אנחנו מאוד מאוד רחוקות פיזית. אחותי הגדולה גדולה ממני ב-17 שנה גדלתי איתה באותו בית רק שנה ראשונה של חיי. שנים שלא הרגשתי קירבה אליה אך הקשר התהדק כשאני הפכתי לאמא משום שיש לה בת שגדולה מביתי רק שנתיים. לאחותי גם בת שצעירה ממני ב-5 שנים איתה גדלתי כמו אחות אך לצערי כיום אין לנו בכלל קשר. אני רואה את אחותי רק במפגשים משפחתיים מורחבים כלומר עם כל המשפחה המורחבת וזה מאוד מפריעה לי היא יודעת את זה אבל לצערי לא עושה משהו כדי לשפר את זה אולם אנחנו מאוד קשורות אפילו שזה מרחוק. מדברות המון בטלפון ומתכתבות האימל. אבל לאחותי הצעירה יותר אני הכי קשורה למרות שפיזית אנחנו מאוד רחוקות , היא גרה בקיבוץ בערבה אני במרכז הארץ אבל אנחנו משתדלות לפחות פעם פעמים בשנה להפגש לנו לבדנו רק אנחנו. הקשר ביננו מאוד חזק. לבעלי יש ביקורת על כך אבל אני מרגישה שהקשר איתה הוא יותר חשוב וחזק מאשר להורי.

אצלינו זה מחולק...

אחותי הקטנה ואחי הבכור יחד עם אבא שלי.. אני ואחי הקטן יחד עם אמא שלי.. והשאלה את מי אתה אוהב יותר? את אבא או את אמא? היא מאוד נכונה למרות שילד אוהב את שניהם אבל תמיד קשורים לאחד יותר...

מממ.. שאלה קשה

הרבה לכתוב.. אנסה בצמצום. יש לי שתי אחיות גדולות ממני (הפרש לש 10 שנים) ואח צעיר (הפרש של שנתיים). תמיד היה מצב שאחיותיי יחג ואני ואחי יחד- לא בגלל שהיתה איזו מערכת יחסים מדהימה בין הזוגות האלה- אלא משום הפרשי הגיל. אחי תמיד היה בן בית אצלנו וכשהתחתנתי בעלי קיבל אותו כאח והם היו בקשרים חבריים מאוד טובים (היו יוצאים יחד וכו). מאז שאחי הכיר את חברה שלו (היום אשתו) היחסים הפכו מאוד קשים. היא גם תורמת למצב הלא טוב- אבל אני לא מאשימה אותה- הוא צריך להיות הגורם המרגיע והמפשר. הוא הפך להיות פוגעני ומתייחס בצורה מאוד לא יפה. כל זה הוביל לכך שהקשר התרופף מאוד.. אני מאמינה כי גם הדרך בה אמא שלי מדברת איתו עליי, ובכלל כל ההתנהגות שלה כלפיי תורמת לזה. עם אחיותי הגדולות יש לי יחסים טובים. עם אחת מהן אפילו יותר מטובים- אנחנו עובדות יחד ולכן הרבה יותר קרובות. כשאני מסתכלת על ילדיי ורואה את היחסים בינהם עכשיו, את הקירבה והחיבוקים- קשה לי לחשוב שיום אחד הם יתרחקו. אני מכירה הרבה משפחות שבהן יש יחסים טובים וחבריים בין האחים- מקווה שזה יהיה מנת חלקם של ילדיי.

דווקא בינינו האחים היחסים טובים

יש לי אח ואחות צעירים ממני אחי נשוי + ילדה ואחותי סטודנטית. למרות כל המשברים שעברנו (פרידות אחד מהשני בגלל הורים שמתגרשים, פנימיות וכו') נשארנו בקשר טוב אחד עם השני. לראיה - אנחנו מעדיפים להפגש לבד ולא להזמין למפגשים האלו את ההורים (רק אם הכרחי).

נץ666

New member
לי יש שני אחים

ולו השאלה היתה נשאלת לפני חצי שנה התשובה היתה אחרת לגמרי. אמי אללה ירחמה נפטרה לפני חצי שנה ומאז חלה התקרבות גדולה בין שלושתינו. אני האמצעי [היינו ארבעה, אלא שאחי השני בסדר נהרג באחת ממלחמות ישראל]. מערכות היחסים שלנו לא קלות בגלל שאמי כנראה היתה עסוקה בהפרדה בין שלושתינו בדרכים מתוחכמות מאוד, שרק עכשיו אנחנו מצליחים לעלות עליהן, חוץ מהאופי של שלושתינו שאיננו בדיוק "אופי קל", וחשבונאות מהסוג הדוחה במיוחד. הוריי הביאו אותו בהפרש של שנתיים וחצי עד שלוש זה מזה, כך שאין ממש הפרשים גדולים ורציניים. אנחנו נשואים, יש לשלושתינו ילדים. אין בינינו "משפחתיות" מהסוג הנחשב כמקובל ב"עדות המזרח" [אם כי אנחנו חצי-חצי]. כל אחד נשוי לאשה ממוצא עדתי אחר, ותפיסות העולם שלנו שונות מאוד זו מזו. אבל כשאנחנו נפגשים זו חגיגה, זה כיף ענק. אנחנו משלימים לדעתי חוסרים של ילדות לא קלה עם אם נוירוטית, אב תוקפני ונסיונות בלתי פוסקים ל"הישאר" עוד יום "שפויים" [אני מקצין מאוד, אבל זה הכיוון]. לפעמים מות הורה, כנראה, זו המתנה הכי גדולה לצאצאיו- לא כלכלית אלא רגשית.

אחים

אנחנו היינו ארבעה אחים וארבע אחיות, אך לצערי אח אחד נהרג בתאונת דרכים כשעלינו ארצה ושני אחים נפטרו ממחלה, כך שאנחנו ארבע אחיות ואחד אח. אני הצעירה בין כולם. אנחנו האחיות משתדלות מאד לשמור על קשרים טובים ככל האפשר אם זה בטלפונים ואם להיפגש כולם פעם בחודש, ואני הצעירה מבקרת את אחותי המבוגרת פעם בשבוע כי היא לי כמו אם , גם אם אין לנו כל כך שפה משותפת, אני גדלתי פה והיא בחול כך שיש פער מנטלי גדול, ובכל זאת.

יש לי אח ואחות צעירים ממני.

עם אחותי הקשרים הדוקים מאוד. עם אחי קצת פחות. שניהם יקרים לי והיחסים בין כולנו מצויינים ולמרות מה שהורי עושים, אין כעסים בנינו.

למעלה