אחים מפונקים

tipaKtana

New member
אחים מפונקים

עצבים.
פשוט כי אני לא יודעת איך להתחיל אחרת את מה שאני עומדת לכתוב.
יש לי 2 אחים (אח ואחות),שניהם בגיל הצבא,כאשר הוא מגיע לבית בסופ"ש והיא כל יום בבית.
אני גרה עם בן זוגי באותה העיר ובאים מידי פעם לבקר את ההורים והאחים.
לפני כמה ימים ההורים ש/לי טסו לחו"ל וביקשו שאציץ מה קורה בבית כשהם לא שם. במהלך החג נכנסתי לבית, (שני האחים היו בחג בבית) והזדעזעתי.
חוץ מהבלאגן המטורף שהולך שם (אף אחד לא טורח להוציא את הכלב, המון כלים בכיור, האסלה נראת כמו... תסלחו לי). אני מקבלת מהם כבר כמה ימים טלפונים שאין מה לאכול בבית, אז הכנתי משהו קטן בסופ"ש והבאתי להם. פתחתי את המקרר והמקרר מלא אוכל, מלא. אוכל. מוכן! שההורים השאירו לפני שנסעו והאחים לא נגעו באוכל כבר כשבוע! בטענה שלא טעים להם!!! כלום (!) ממה שיש שם לא טעים להם.
וכששאלתי מה הם רוצים לאכול,התשובה היתה משהו מהיר וזמין ו.. חם! (הכי עצבן אותי שכל כך קשה להכניס אוכל מוכן שיש במקרר למיקרו ולחמם, ואלו ילדים בני 20!!!)
כל יום קיטורים ומריבות שלאחד לא בא להישאר עם השני כי השני לא מנקה ולא עושה כלום (בעוד שראשון גם כמובן לא עושה כלום).

בקיצור, ההורים חוזרים עוד כמה ימים, גידלו להם ילדים מפונקים, אני כל כך כועסת על האחים שלא בא לי בכלל להיכנס לבית.
ועוד יותר כואב לי על ההורים, כי אני יודעת שזאת ההתמודדות היומיומית שלהם!

כבר ניסתי לדבר עם האחים ברוגע, להסביר שהם ילדים גדולים, שזה לא כל כך קשה להכין אוכל מ-0 (אף אחד לא ביקש מנת גורמה, טוסט וחביתה גם בסדר) ושזה אפשרי לחלוטין לחמם משהו במיקרו. אבל אחרי כל ההנהונים שלהם אין שום שינוי. אז אמרתי להם שיש אוכל במקרר ושיהנו להם. (כמובן שאחרי זה קיבלתי שלל "לא אכפת לך ממני" וחבריו- שלי זה פחות מזיז, אבל על ההורים עובד מצויין).

אשמח לדעת אם יש לכם הצעה כלשהי, כי למרות שאני האחות הגדולה, על החינוך שלהם עכשיו אני לא יודעת עד כמה אני אחראית ואם בכלל אפשר לשנות משהו. (מצידי, "שירעבו". אני לא מתכוונת לשתף פעולה על הפינוקים האלו בעוד כמה ימים עד שההורים חוזרים). אשמח אני מאוד אם יש לכם רעיונות כלשהם בשביל ההורים, כי זה משהו שאני מתכוונת להעלות לפניהם.

תודה

הצעה אחת יש לי: להשאיר אותם עוד קצת

בלכלוך של עצמם.כל עוד הורייך לא עושים שום דבר בעניין, הרבה לא יזוז. מה שכן, עד שהורייך חוזרים, אם את יכולה לדאוג שיוציאו את הכלב, שלא חטא בכלום, זה יהיה טוב.אני מתכוונת שתתקשרי אליהם ותגידי להם להוציא את הכלב.ייתכן שהורייך צריכים להראות להם פעם ראשונה כיצד מסדרים ומנקים את הבית ואז לתת להם להסתדר בעצמם.בהצלחה.

אולי זו ה"מכה" שההורים שלך צריכים

בשביל להבין שיש כאן בעיה.

אולי אם הם יחזרו וייראו את הבית - הם יבינו עד כמה חמור המצב

אני במקומך הייתי אומרת לכל המשפחה שלהחזיק כלב בלי להוציא אותו לטיול זו התעללות (הכלב לא יצא לאף טיול? אז איפה הוא עשה במשך שבוע?).

אימם

New member
נראה לי שזו בעיה של כל הדור הזה

גם אצלי הילדים רבים מי יירד עם הכלבה, מי הכין אוכל ולכן השני צריך לעשות מטלה אחרת....
אני לא מעיזה לחשוב אפילו על היום שבו אני אצא ואשאיר אותם לבד בבית....
אני מניחה שהורייך סמכו שאת תדאגי להם בהיעדרם ושגם להם ככל הנראה קשה להתמודד
אלה דברים שכבר הורגלו להם שנים ולשנות הרגלים כאלה לא קל.
הרעיון היחידי שאני יכולה להעלות על הדעת הוא לספר להם כפי שאת מספרת לנו כאן.
לטובת הבנים ולטובת חייהם העתידים (העצמאיים) כדאי מאוד שיתחילו לשנות את ההרגלים
ולתת יד.

חני בו

New member
מלבד הכלב, לא חושבת שהייתי עושה משהו

אני לא רואה שהם שמים עליך (איתך הסליחה).
עצוב ומעצבן.

gal-or

New member
אני הייתי הילדה הכי מפונקת בעולם, עד שחטפתי בגיל 24 את סטירת

הלחי הראשונה שלי. היא הייתה בדמות פטירתו של אבא שלי. אז התחלתי לצאת לעבוד.
בגיל 27 חטפתי עוד סטירה אחת, בדמות פטירתה של אימא שלי. ואז זה היה סטירה! לפי דעתי, את צריכה לשבת עם המשפחה (ואולי אפילו עם מישהו שמתווך. אבל שמקובל על ההורים). אני לא מכירה אתכם וקשה לי לייעץ משהו יותר מתאים, כאשר אני לא מכירה את הנפשות הפועלות. אני מרגישה בעמדת שיפוטיות קלה מידי כלפי אנשים שאני לא מכירה על סמך מעט מידי פרטים.

אימם

New member

לצערי הרבה אנשים מתחילים להעריך את מה שהיה להם כשהוא איננו
גם אני הייתי ילדה מוגנת ומפונקת והיו לי את ההורים הכי העולם שכשהלכו מהעולם
בהפרש של שנה אחת זה מזו, היה לי מאוד קשה ועברתי משבר אבל גדלתי ממנו
והתבגרתי.

אשבל1

New member
אני חושבת שהבעיה היא ביניהם לבין הורייך

את בטוח לא יכולה להיות אחראית על התנהגות בני 20 ובטח לא לנקות ולסדר עבורם, מה שהייתי ממליצה אם הם לא מנקים, שוטפים כלים וכ', שיזמינו פיצה,

לקראת הגעת ההורים הייתי מעודדת אותם לעשות מבצע נקיון...

דף חדש4

New member
מסכימה- צאי מזה! תרתי משמע

כמה שזה נשמע אולי קשה- אלה החיים: זה לא עניינך. את לא יכולה לעזור ולא לשנות שום דבר שקורה שם.
הכי טוב שאת יכולה לעשות עבור עצמך- זה להסתלק משם ולגדל בעצמך ילדים טובים מאלה.

meidadc

New member
"מפונקים" זו מילה מיוחד

כשאת אומרת "אחים מפונקים" את חושבת שאת אומרת משהו על האחים שלך. מתארת משהו על האופי שלהם.
אבל לא - ילדים מפונקים הם ילדים שההורים שלהם מפנקים אותם

זה לא קשור אלייך. זה בין ההורים שלך לילדים שלהם.
אני במקומך לא הייתי נוקף אצבע. גם לא הייתי מכין להם אוכל. שהאחים שלך יתמודדו עם המצב. ואם הם לא יתמודדו, אז שההורים שלך יתמודדו איתו כשיחזרו.

לגבי הבלגאן בבית והכלים בכיור - לא הייתי מתרגש. זה לגמרי טבעי שהבית יהיה מבורדק כל עוד ההורים לא שם להשגיח. המפתח הוא מה קורה לקראת החזרה שלהם. אם הם יסדרו את הכל עד שהם יחזרו - אז זה נורמטיבי. אם לא, אז לא. ושוב - זו בעייה של הורייך

קצת קשה לי להאמין שהם לא יודעים לטפל בדברים בסיסיים

כמו אילו שתארת ואני די בטוחה שמדובר בהקטנת ראש... אבל נניח שהם באמת "לא יודעים", אני במקומך הייתי מציעה להם שתבואי בסופ"ש להיות איתם יום אחד ולעזור להם להתארגן על הבית, תשבו יחד, תקבעו מי עושה מה ותתקתקו את העבודה תוך כמה שעות. אם הם לא עושים כלום ורק מתחמקים, תעזבי אותם ותלכי הביתה.

ואם הבית נשאר מטונף

תציעי להורים כאשר חוזרים, להמשיך את הנופש אצלך, עד שהאחים יטפלו בבית...

XמXלה

New member
אני משאירה ילדים בגיל הזה ומטה ומעולם לא קיבלתי פוגרום

כשחזרתי ואנחנו די בלאגניסטים באופן כללי.
הבית מתקתק, מורידים את הכלבה 3 פעמים ביום ומכינים מה שיש במקרר ובמקרה הכי גרוע עושים קניות עם כסף שאני משאירה. הילדים יודעים שאם אחזור ויהיה בלאגן אני ממש ממש אתבאס וחשוב להם שזה לא יקרה אז לפני שאני חוזרת עושים וויש על הבית.
אני לא באה לדרוך על יבלות אלא רק לשקף שזו אשמת ההורים שלך שגילו ילדים חסרי אכפתיות ואמפתיה וזה לא כ"כ נורא שהם יחזרו ויבינו מה הם בישלו.
&nbsp

tipaKtana

New member
לא חדש

לא חדש לי (ולמשפחה שלי) שהם מפונקים.
מישהו פה כתב שזה שהם עושים זה הקטנת ראש, וזה נכון. לא שהם באמת לא יודעים להכיך כריך, לשטוף כלים, או לשים רצועה על הכלב ולהוריד אותו לטיול.
הורים שלי, כמו שאמרתי, גם מודעים לבעיה, אבל לא יודעים מה לעשות כי... אין עם מי לדבר.

מה שביקשתי פה היה עיצה איך לשנות את המפונקות הזאת של ההורים (כן, הם פינקו אותם, אבל עכשיו זה כבר עבר כל גבול והם רוצים לשנות, יש מה לעשות בכלל?)

לאונידס

Active member
לחנך את ההורים קצת מאוחר מידי

במיוחד כשהם וגם האחים לא ביקשו להתחנך.

למעלה