אחים יקרים

EL ad1

New member
אחים יקרים

אומנם אינני חניך בני עקיבא בהווה, אך בעברי הלא רחוק (עד לפני שנה) אכן הייתי. לצערי היה עלי לעזוב מפאת חוסר זמן בסוף הלימודים התיכוניים מפאת חור זמן, למרות שלא מלאו לי 18. בכל אופן, אני אגש לעיקר. יום העצמאות של מדינת ישראל קרב, ואיתו גוברים הקולות בציונות הדתית, הקוראים לתליית דגלים שחורים, לאי אמירת הלל ביום חשוב זה. באותה נשימה אציין,כי דוקא ביום הזה בו על כל עמ"י לחגוג כאחד, אחינו לציונות הדתית רוצים להבדיל עצמם מעמם ולתלות סרטים כתומים על יד הדגל (ובמקרים חמורים אף יותר, לכתוב "לא נשכח ולא נסלח" בכתום על דגל ישראל). אני לא יודע אם יש, בין חברי הפורום, התומכים במעשים אלו. אני רק מבקש אם אם מכירים שכנים, חברים, קרובי משפחה, שמתכוונים לעשות כנ"ל, נסו לדבר איתם בהגיון. זכרו, כי המדינה הזאת, המדינה למענה נפלו גיבורים, היא המדינה שלנו- לטוב ולרע. בדם לוחמים הקימו מדינה ואנו מחוייבים לה, כולנו, דתיים, חילונים וחרדים. אוהב המון אלעד

אני אישית לא מתכוון לעשות את זה אבל

אני מבין את אלה שיחליטו לעשות את זה. כאילו, גמני כועס על המדינה, אומנם לא בצורה של לא להגיד הלל ולשים דגלים שחורים, אך באמת מבין את אלה שיחליטו לעשות את זה. למרות שאני מעריך שהרבנים יגידו להגיד הלל ולתלות דגלי מדינת ישראל, ולכן הרוב יעשו כמו הרבנים.

yoyop

New member
אני מאוד מבינה..

את מה שאתה מנסה לומר(אלעד.) ואפילו צודק, אני לא מתכוונת לעשות את כל אלה.. ולשים פס לגמרי... אך אני מזדהה עם אלו שכואב להם עמוק בנשמה. בעז''בה נקווה רק לטוב!!!!''

EL ad1

New member
תודה על ההבנה של שלושתכם.

גם אני כואב את כאבם של אחיי, שצפו במפעל חייהם נהרס אל מול עיניהם. אבל ביום הזה, צריך לחגוג עם כל אחינו, על שהקב"ה והלוחמים הגיבורים הביאו לנו מדינה. זכרו, כל עמ"י אחים, רק שלא נתנתק אחד מהשני.

שונא את התמונה הזאתתתתתת

כאילו, הם עושים נתק בעם ואז מבקשים לא להנתק מהעם?!?!?!?! אדיוטים להחריד

r3fl3ct10n

New member
אני חושב שאתה מתבלבל

צו פיוס הם אלה שלא רוצים שיהיה נתק בעם.. שמחתי לתקן:)

EL ad1

New member
אף אחד לא עושה נתק בעם,

לא הם בכל אופן. הם מראים לך מצב אפשרי. מצב אפשרי, שלצערי קרוב מתמיד. אנחנו נפרדים אחד מהשני ועושים זאת מהר מאוד.

הם עושים נתק?

צו פיוס מנסים לעשות הכל כדי שלא יהיה נתק התמונה הזו מראה מצב שיכול חס וחלילה להתקיים בעתיד, במצב שבאמת יהיה נתק בלתי ניתן לאיחוי בעם שלנו

NetKing17

New member
צודק.+הערה../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אני לא רואה פסול בלשים סרט כתום על יד הדגל ישראל, כמו שבשאר ימות השנה אנחנו הולכים עם סרט כתום, כך גם ביום העצמאות. אני לא רואה בכך היבדלות,הפרדה,נתק או משהו כזה. ולגבי השלטים 'לא נשכח ולא נסלח' [או כל צורה של האמירה הזאת], גם עם זה, יש אנשים שהולכים כל הזמן, ולא נראה שבגלל שזה יום העצמאות הם יפסיקו, להפך, אדרבה, בגלל שזה יום העצמאות, אז יש מצב שהם ינסו להדגיש את זה כמה שיותר. בסופו של דבר הרעיון הכללי שלך יפה
.

EL ad1

New member
זה היה המצב בעבר.

אבל היום, בעקבות ההתנתקות, אירועי עמונה וההתכנסות העתידית, יש לא מעט דתיים לאומיים שתומכים בדברים מסוג זה.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif דווקא לנקודה הזאת אני לא

מסכימה. הציבור הדתי לאומי ברובובב אמנם כועס וכואב על מה שהיה, אבל מי שיעשה את זה אלה באמת הקיצוניים. אם הם נקראים דתיים לאומיים אז הם לא באמת כאלה אם הם עושים את זה.

EL ad1

New member
כמובן שלא.

אך הם עדיין משתייכים לזרם שלנו. את מוזמנת להסתכל בפורום דתיים, מה חלק מהגולשים שם כותבים על המדינה.

RESTO

New member
וואי סלחי לי אבל זה ממש

שטויות! "לאומיים" בא מהמילה לאום והלאום שלי הוא יהודי... אני לא רואה שום פסול אפילו דווקא ביום העצמאות להניף דגלים של לא נשכח ולא נסלח!

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif לא סולחת. ../images/Emo11.gif

וזה ממש לא שטויות. אני אעשה את זה כתרשים זרימה.
: יום העצמאות ציבור דתי לאומי / \ / מדינת ישראל / | תושבים ארץ ישראל --------------| טוב, נגיד שיצא לי משהו.. מי אנחנו שנלך נגד המדינה?! בלי המדינה לא היינו נלחמים וכובשים את מה שעוד יש לנו!!! ואמנם גם נתנו חלק אבל אנחנו בהחלט יכולים לקבל אותו בחזרה עם המון אמונה ועשייה. כן, תהליך ארוך. אבל בע"ה יום אחד זה יקרה. אני מאמינה שאנחנו נראה את היום הזה, ויש לי על מה לסמוך. אבל זהו? נגמר הרומן בין הציבור הדתי-לאומי למדינה? באמת אביעד, שטויות או לא שטויות, תחפש קצת הגיון מאחורי המעשה הזה. אם תמצא-תודיע לי, אולי אני אשנה את הדעה שלי.

RESTO

New member
אל תסלחי ...

א. התרשים בכלל לא היה ברור לי אבל שיהיה... וב. מי זה "יש לנו"?! הכל של האמריקאים וכמו שהורדוס היה הנציב של הרומאים אז ככה אולמרט הוא של האמריקאים!!!

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif א. שאני אשלח לך לאייסי?

ב. עם כל הכבוד אולמרט הוא רק המנהיג. הארץ הזאת שייכת לנו כבר ממזמן, אז אין שום לבטים לגבי זה. ואם ככה אתה מסתכל על זה, שהכל שייך לאמריקאים, כדאי שתחשוב ברצינות מה זה אומר. זה אומר שאין לנו שום דבר ששייך לנו, כולל בית, רכוש, משפחה.. אין לנו מקום לטייל בו, כי זה שייך לאמריקאים ובכלל, אין לנו כלום! אביעד, תסלח לי (אתה לא חייב
), אבל זאת טעות חמורה מאוד.

למעלה