אחים אנחנו

jupiter11

New member
אחים אנחנו

השבוע קרה פיגוע. זה בהחלט לא הראשון. מניין ההרוגים והפצועים שלנו מאז הסכם אוסלו נמדד באלפים. אבל הפעם, בניגוד לשאר הפעמים - בהם נהרגים, נרצחים, נשחטים חיילים צעירים, ילדים, זקנים, עולים, נוער, תינוקות חילוניים – נהרגו חרדים. הציבור החרדי התעורר – חשבון נפש נעשה בכל לב חרדי! ועם חשבון הנפש הזו באה הכרה ברוכה באופן מסויים – הכרה שככל הנראה, בעיני הקדוש-ברוך-הוא, אין הם נבדלים מהציבור החילוני. ההכרה שככל הנראה אנחנו בכל זאת אותו העם. ואני כועס. רותח! מדוע? – אתם בוודאי שואלים.. כי עד כה, בעיניהם, החרדים לא היו כאלה. הם נבדלו מאיתנו במעגל העבודה, במיסים, בשירות הצבאי, בשכול! באימה! במאבק הנפשי ועל ארצנו היחידה! ועתה – הבועה במאה שערים התנפצה ע"י שליח הקב"ה, כדבריהם. והם מזועזעים!!! מי לעזאזל נתן להם את הלוקסוס הזה להזדעזע?!!! הפיגוע תפס אותי במכון. בערך אחרי הקלוריה ה200 ששרפתי על ההליכון. יחד איתי עוד 30 איש רצים. שני מסכי ענק פורצים במבזקים – תמונות מזעזעות מהשטח של פצועים מפונים, של אמבולנים, של נשים, ילדים וגברים בהלם, שטפו את עיני המתאמנים לצידי. את עיניי. אבל המשכנו לרוץ. שרפנו עוד קלוריה – כולם השלימו את ה45 דקות אירובי שתיכננו. חצי שעה ריצה. 200 קלוריות, 21:00 בערב, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 1, 20 הרוגים, תמונות, טלוויזיה ליד יש MTV... 40 דקות ריצה, עוד מאה קלוריות... כי במדינה שלנו זה לוקסוס להזדעזע מפיגוע . מי נתן להם את הלוקסוס הזה לא להיהרג עד עכשיו? לא לקחת חלק בנטל הכבד שמתחיל בשירות צבאי, ממשיך למיסים, מילואים, נסיעה מפוחדת באוטובוסים ונגמר חלילה, לא עלינו באובדן של קרובים בפיגוע, בהתקלות, בפעולה. במקום לבכות את בניהם – שיברכו על התמימות, הביטחון והשלווה שהייתה מנת חלקם עד כה! ילד בן שמונה עשרה שהתגייס לצה"ל אינו שונה מילד בן 18 שלומד תורה. אז למה אנחנו כבר לא מזדעזעים כשאובד לנו חייל? למה אני כבר לא בוכה כשאני רואה תיק מרוטש של חייל שהיה בדרך הביתה? איך למדתי להדחיק מוות של מישהו מהשיכבה שלי? – איך למדתי להפוך את העמוד עם התמונות מהפיגוע בעיתון כאילו היה מודעת שיווק זולה? אז לכל חרדי באשר הוא אלו דברי אליכם: בעשותכם חשבון נפש – תשאלו את עצמכם הכיצד זנחתם את אחיכם ושילחתם אותם לחזית במשוא פנים? איך, כחברה קדישא, חפרתם את קברי בנינו כאילו היו גויים? איך קראתם קדיש בקול קר ואדיש על בני-אחיכם? איך לא עמדתם לצידם עד כה? בנשק, במיסים, באובדן, בקיפאון הלב שפקד אותם נוכח הזוועות החוזרות ונשנות? התיקון אינו בספר – הוא בידיכם – לקום מהחצרות, הישיבות ובתי הכנסת אל בתי אחיכם – ולזעוק יחד איתם, לחבק אותם, להרכין איתם ראש (גם ביום הזיכרון) להחזיק איתם את הנשק ולומר : אחים אנחנו!

מתנדב

New member
מעבר לזה שאותה הודעה אתה מכניס

אתה פשוט מדבר שטויות, ואינך יודע כלום לא, ולא מבין כלום.... בכל פיגוע ופיגוע, אנחנו מזדעקים מחדש, ובוכים וכואבים את ליבם של אותם משפחות השכולות, שאיבדו את יקירהם, ומתפללים להחלמתם המהירה של הפצועים, אתה בהודעה שלך מנסה להראות לנו לציבור החרדי, שכאילו עד היום לא היה איכפת לנו ממכם וזה שאחינו החילונים נפגעו ואיבדו את חייהם בפיגועים לא הזיז לנו?, לא כאבנו את ליבם?, אני רוצה להודיע לך שאתה פשוט יכול להתבייש בהודעה כזאת שכתבת, אני מתנדב בזק"א, והייתי בכמה פיגועים לא עלינו, ובכל פיגוע ופיגוע הזדעזענו מחדש, והכאב הוא כאב גדול ועצום שאיננו יכולים לסבול את זה, ברגע שאנחנו מפנים את הגופות והפצועים לבתי החולים, ללא הבדל דת ומין וגזע, הכאב הוא כאב גדול, והמראות הם אותם מראות קשים, ובלתי נסבליים, אך בפיגוע האחרון של קו 2 זה היה פיגוע שמעורבים בו מלא ילדים, ואפילו כתבי העיתון והפוליטקאים שהיו באיזור, אמרו כולם בפה אחד שהפיגוע הוא איום ונורא והזעזעו מאוד בגלל ילדים קטנים שהיו מעורבים, אך הסבל והמראות הם אותו הדבר בין אם זה קורה אצלנו או לא עלינו גם אצלכם, בציבור החילוני... ואתה עוד כותב איך, כחברה קדישא, חפרתם את קברי בנינו כאילו היו גויים? איך קראתם קדיש בקול קר ואדיש על בני-אחיכם? איך לא עמדתם לצידם עד כה?, אתה יכול להתבייש שוב, אנשי החברה קדישא, התנהגו ומתנהגים גם לחילונים בדיוק כפי שהם מתנהגים לחרדים, אין סוג חפירה מסויימת לציבור החרדי שאין בציבור החילוני, אז על מה אתה מדבר בכלל?, ואתה שואל איך קראנו קדיש בקול קר?, אני רוצה להגיד לך שלפי ההלכה הילדים צרכים לקרא קדיש על הוריהם, וההורים על הילדים, אך עם יש גלמוד שאין מי שיקבור אותו, אז אנשי החברה קדישא ואנשי זק"א גם, עורכים את ההלוויה ואומרים קדיש, אז על מה אתה מדבר בכלל?, ואתה שואל איך לא עמדנו לצידם עד כה?, אתה יודע שבכל הפיגועים זק"א מטפל ונותן את כל תשומת הלב לאותם המשפחות השכולות, והולכים איתם יד ביד, ומלווים אותם לאורך כל הדרך?, אז על מה אתה מדבר בכלל?, היכן ראית שלא הולכים לצידם?... כל מה שנותר לי להגיד לך שאתה יכול להתבייש, ואני במקומך אפילו לא הייתי חושב על זה, אני לא מדבר בכלל לכתוב את המילים מה שכתבת, כדאי לך מאוד לבקש סליחה על זה שחשדת בנו ועל תלונותיך השקריות והנבזיות שבהם.. תתבייש תתבייש תתבייש...

blablash

New member
א. הוא לא צריך להתבייש,

ב"ה כי זה מה שהוא מרגיש, נכון או לא נכון, עם הרגשה א"א להתווכח. ב. בלי לזלזל ח"ו בעבודת הקודש שמתנדבי זק"א עושים,לא כל החרדים מתנדבים בזק"א נכון ש90 ואולי מאה אחוז ממתנדבי זק"א הם חרדים אבל לא כל החרדים מתנדבים בזק"א. ג. כשהחרדים כואבים על מותם של יהודים בפיגוע הם כואבים את הכאב הפרטי של אותן משפחות, ולא את כאב העם נראה לי שזה מה שהוא ניסה להגיד.

blablash

New member
ועם כל הכבוד לזה שאתה מנהל הפורום..

ב"ה זה לא אומר, שכשאדם אחר כותב הודעה לא לרוחך או שאתה לא מסכים אתה אתה צריך להגיד שהוא לא מבין כלום ושהוא פשוט מדבר שטויות והוא לא יודע כלום, ושחלק מתלונותיו הן שקריות ונבזיות. (ציטוט מדבריך)

blablash

New member
כל הכבוד!

ב"ה עד כמה שזה כואב, כתבת בצורה מצוינת את מה שאני מנסה להגיד כל הזמן. לידעתך, יש אנשים מתוככי החברה החרדית (האמיתית) שמנסים לשנות את המצב המעוות שקיים היום.

saar7650

New member
כואב הלב! עליך,ולא על החרדים!

נתחיל מהסוף להתחלה- "ולזעוק יחד איתם, לחבק אותם, להרכין איתם ראש (גם ביום הזיכרון) להחזיק איתם את הנשק ולומר : אחים אנחנו!" נעזוב לרגע את עניין הנשק ונשאל כדבריך- האם החרדים לא מכבדים או מזלזלים בנספי השואה ובחללי צה"ל ה' יקום דמם? תשובה: לא ולא! איך אתה קובע "עובדה" שקרית ובזויה זו?! זה שחרדי לא עומד בצפירה אין זה אומר כי הוא לא מכבד את נספי השואה וחללי צה"ל! האם אין לחרדים חברים חילונים או אחים (לאלו שחזרו בתשובה) שנספו במלחמות ישראל?! האם אין חרדים שנספו בשואה? ומה תגיד? שגם על אחיהם וחבריהם הם אינם בוכים?! החרדים מבכים את צערם של הנספים בשואה ושל חללי מערכות ישראל בכל יום! אם זה בלימוד משניות לעילוי נשמתם, אם ביום הקדיש הכללי (עשירי בטבת) בו צמים גם על כל האסונות שפקדו את העם היהודי, אם זה בימים שמוציאים ספר תורה שנאמרת תפילת יזכור לנספי השואה ולחללי מערכות ישראל, אם זה הקמת אגודות העוסקות בחיפוש אחר אנשים שאין מי שיאמר עליהם קדיש וחיפוש מתנדבים שיאמרו עליהם קדיש וילמדו לעילוי נשמתם, אם זה בקריאת תהילים יומיומית, ובזעקות תפילה המוניות וכן בתפילות יומיומיות! האין כל זה כיבוד זכר הנופלים?! האין כל האמור לעיל השתתפות בצער עם ישראל כולו?! ולסיום, שאלה- האם זו הפעם הראושנה בה החרדים מבכים את יקיריהם שנהרגו כתוצאה מפיגוע? האם אלו החרדים הראשונים שנהרגו בפיגוע? האם שמעת פעם דרשה של רבנים בעניין הפיגועים הנושאת כאב כנה ועמוק לכל פיגוע שהוא? "הפיגוע תפס אותי במכון. בערך אחרי הקלוריה ה200 ששרפתי על ההליכון. יחד איתי עוד 30 איש רצים. שני מסכי ענק פורצים במבזקים – תמונות מזעזעות מהשטח של פצועים מפונים, של אמבולנים, של נשים, ילדים וגברים בהלם, שטפו את עיני המתאמנים לצידי. את עיניי. אבל המשכנו לרוץ. שרפנו עוד קלוריה – כולם השלימו את ה45 דקות אירובי שתיכננו. חצי שעה ריצה. 200 קלוריות" סחטיין עליך! כל הכבוד לך... כך אתה מבכה באופן כנה ועמוק את כאב עמך?! ואתה עוד בא למצות את הדין מחברה החרדית?! אתה מזכיר לי את חכמי החלם בערוץ 2, כשהיה פיגוע ונהרגו "רק" 2 אנשים. מה רבה הייתה אכזבת הערוץ- הפיגוע שיבש את שידור המשחק "המעניין" (0:0 משעמם) בין מכבי חיפה לראשל"ץ. מה עשו החכמים שלנו? פשוט מאוד! על המשחק אי אפשר לוותר, לכן החליטו לחצות את המסך לשניים ולאפשר צפיה לאוהבי הכדורגל וגם לאלו שהפיגוע שגבה "רק" שני הרוגים ועוד פצועים, מעניין אותם! על אלה יצאת? או שרק יצאת על אנשי המגזר החרדי?...

minzly

New member
זאת כבר הפעם השנייה שאין לך כוח

אתה מתייאש לי? מה שאנשים פה מנסים להביע הוא שכל עם ישראל צריך להתאחד, שכולם צריכים להביע נכונות לקרבת לבבות, שחילונים צריכים לדעת באמת את מה שהחרדים עושים לזכר קורבנות השואה ולעילוי נשמותיהם. כי הם לא יודעים וכל מה שהם רואים זו אוכלוסיה לא ציונית שמתרבה מהר ולוקחת להם את הכסף כדי לא לעבוד, וללמוד מה שהם רוצים, ושלחילונים לא משלמים כשהם הולכים ללמוד באוניברסיטה. זה מה שהם רואים, אתה מוכן להיפגש איתם וללמד אותם אחרת? הכי קל להאשים זה את זה, אבל כולם דואגים למדינה, זה לא נכון להכפיש, כל אחד אמנם בדרך שונה. זה לא עובד כי אנחנו צריכים לדאוג למדינה ביחד ובהבנה! אנחנו עם אחד בלב אחד וכל ישראל אחים.

blablash

New member
שואה, נכון. חללי צה"ל, לא בדיוק...

ב"ה ונכון זה באמת מה שהם רואים אוכלוסיה לא ציונית שמתרבה מהר ולוקחת להם את הכסף כדי לא לעבוד וללמוד מה שהם רוצים, ושלחילונים לא משלמים כשהם הולכים לאונברסיטה, זה בדיוק מה שהם רואים, וזה בדיוק מה שקורה! וכן, אני חרדי.

minzly

New member
זה רק מה שקורה?

זה הדבר היחידי שהם עושים? אני לא שואל אם זה מוצדק או לא. אבל גם לא מוצדק שבעל ואישה שרבים על שטויות ימשיכו לריב. וד"א, אמרה שלי יחימוביץ' אחרי הבחירות שהתקציבים שניתנים לישיבות הם לא באמת הסיבה שהמס במדינת ישראל גבוה במיוחד, והם דיי קטנים יחסית לתקציב המדינה. בוא נאמר שזה לא הוא שלוקח להם את הכסף, וזה לא בדיוק כדי לנפוש, אלא כדי ללמוד תורה ומוסר. הם גם לא כל כך לא ציוניים. כשהם אומרים שהם לא ציוניים זה מחאה שהרוב בישראל חילוני, וכך גם השלטון, וכך גם בחוקים ובתי הדין. אבל הם לא עוזבים את הארץ, הם אוהבים אותה ואוהבים את עם ישראל. הציבור החרדי בישראל נמצא היום במצב מסובך מאוד, וצריך לכוון אותו לכיוון שונה. כך גם היחסים בין החילונים לדתיים. כמו כן, אנחנו מדינת היהודים ובנוסף לכך גם מדינה יהודית, ואני לא חושב שהסטטוס קוו כל כך מקשה, לא על הצד החילוני ולא על הצד הדתי, וזה רק פסיכולוגי. אם היינו מדינה מתמטית, היו משלמים שכר בטלה למתמטיקאים על לימוד מתמטיקה. והעניין הכי חשוב פה, צריך להיות מובן לוגית. זה לא מה שקורה. זה זה, ועוד מליון דברים קורים. זה הצדדים השליליים, וזו ראייה מאוד סלקטיבית לראות רק אותם. מה עם הצדדים הקסומים ביהדות? הם לא קורים?

iziman

New member
למי אכפת משלי יחימוביץ ?

היא בין האנשים היותר מטומטמים שאני מכיר בטלויזיה

minzly

New member
שלי

גם אני לא מעריך אותה הרבה אבל אם אדם משמיע טענה, אני בודק אותה במחשבתי ומחוצה לה, בלי הרבה קשר לטענות האחרות שהוא אומר באותה נשימה היא אמרה "החילוניות ניצחה, תראו את הקניונים בשבת". אני לא מאמין שיש פה איזה תחרות מי ניצח, ולכן אני לא מעריך את זה

ch561

New member
שטויות

אני לא מקבל את תורת ישראל בגלל שאני אוכל חזיר? שטויות אצלי חזיר זה פרה נמוכה וחוץ מזה אני לא גונב! מה הקשר בין אחד לשני? כלום החרדים הולכים בצפירה וזה מגעיל ומקומם. זה שהם מתפללים לעילוי הנשמה לא משנה את ההתנהגות הבזוייה שלהם. אם אתה יודע שמשהו פוגע בי אתה מן הסתם לא תעשה את זה בכוונה אז תעמוד בצפירה דקה ולא ללכת בכוונה. חוץ מזה עד לא מזמן החרדים לא הכניסו את חללי צהל לתפילה שלהם וקמה צעקה בנושא! אל תעשה מהחרדים תלית שכולה תכלת כי הם ממש לא!

saar7650

New member
שטויות?...בוא ונבדוק אחת לאחת!

"אני לא מקבל את תורת ישראל בגלל שאני אוכל חזיר? שטויות אצלי חזיר זה פרה נמוכה וחוץ מזה אני לא גונב! מה הקשר בין אחד לשני?" מה הקשר בין זה לדבריי?... איפה כתבתי דבר המצריך את שני המשפטים האלה? "כלום החרדים הולכים בצפירה וזה מגעיל ומקומם. זה שהם מתפללים לעילוי הנשמה לא משנה את ההתנהגות הבזוייה שלהם." אסור לחרדים לעמוד בצפירה משום שזה מנהג הלקוח מהגויים. וכתוב- "לא תלכו בחוקות הגויים". אגב- הרב עובדיה יוסף פסק לאחרונה כי צריך לעמוד בצפירה בראש כל חוצות (כלומר במידה ואתה נמצא ברחובה של עיר) כדי שלא יהיה חילול ה'. עמידה בצפירה זו הדרך שלך ושל אחינו החילונים (שלקחו אותה מאומות העולם) לכבד את זכר הנופלים. לנו, היהודים הדתיים יש דרך אחרת שהיא: תפילות, משניות, קריאת תהילים ועוד ועוד... כל עוד אני מכבד את זכר הנופלים (אומנם לא כדרכך אלא כדרכי) אין לך זכות לפצות פה ולומר כי איני מכבד את זכרם! "חוץ מזה עד לא מזמן החרדים לא הכניסו את חללי צהל לתפילה שלהם וקמה צעקה בנושא!"- מה אתה מבלבל את המח?! אני מתפלל פעמים רבות בבתי כנסת חרדים (למרות שאיני חרדי) ובשבת אומרים מי שברך להצלחת חיילי צה"ל, ביום כיפור- היום המקודש ליהודים אומרים תפילות יזכור, מתכנסים לאמירת תהילים להצלחת חיילי צה"ל ו/או לעילוי נשמתם, שיעורים נאמרים לעילוי נשמתם וכיו"ב. תפסיקו לשקר במצח נחושה!!! "אל תעשה מהחרדים תלית שכולה תכלת כי הם ממש לא!" טלית- לא "תלית". בכל מקרה לא עשיתי מהם טלית שכולה תכלת, אני לא מסכים עם כל מה שהם עושים ולכן איני חרדי. אך בעניין זה אתה פשוט (סליחה על הביטוי) מדבר שטויות! ואגב- אתה המשכת לעסוק בספורט בו בעת שהוקרנו תמונות הזוועה מהפיגוע, הבאתי לך את ערוץ 2 שחצה את מסך הטלוויזיה כדי שיהיה אפשר לראות משחק כדורגל וגם פיגוע שנהרגו בו "רק" 2 יהודים ולא פצית פה! קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים!!!

blablash

New member
שטויות!!!!!!!!!!! במיץ עגבניות!!!

ב"ה פשוט נמאס לי, אני לא אתן לך להתחמק מזה... התירוץ של לא תלכו בחוקות הגויים- בולשיט!!! מכיוון שיש הרבה רבנים שאומרים שאין שום בעיה לקחת מהגויים דבר שאינו קשור באמונה דתית כלשהיא, אתה הולך עם גי'נס נכון? חוקות הגויים. אתה נוהג בפיאט? חוקות הגויים. מה הקשר אתה מוכן להסביר לי? ועם הרב עובדיה יוסף פסק שצריך לעמוד ברחוב שלא יהיה חילול השם, אז למה לעזזאל לא עומדים אה? ספרדים חרדים שאמורים לקבל את פסיקתו למה לא עומדים?! כי הם עושים מה שבראש שלהם ולא ממש מעניין אותם הרב עובדיה כנראה... ובלי שקרים בבקשה, בשום בית כנסת חרדי לא אומרים מי שברך לחיילי צה"ל!! אז אל תבלף... ואם כל הכבוד, אתה מדבר שטויות לא פחות ממנו...

tamarhp

New member
במיץ תפוזים.

חוקות הגויים נאסרו - רק חוקים שנוצרו כסמל, או "טקסיות" ללא בסיס אמיתי - כמו עמידה בצפירה. להליכה עם ג'ינס אין שום סמל דתי... יכול להיות שצריך לעמוד בגלל חילול ה', וזה נשמע הגיוני בימינו, אבל כל ציבור צריך ללכת לפי פסיקת הרב שלו. בלבלש - אתה אשכנזי?

blablash

New member
אני אחפש ת'מאמר בסדר?

ב"ה מה הקשר אם אני אשכנזי? כן אני אשכנזי, אז מה?

tamarhp

New member
סבבה

אני בכל מקרה עומדת בצפירה כי אני לומדת בבי"ס דתי לאומי ואני צריכה לשמור על הכללים שלו. וסתם, רציתי לדעת לידע כללי.. גם אני.

saar7650

New member
בלבלש יקירי...

"התירוץ של לא תלכו בחוקות הגויים- בולשיט!!!" תמר ענתה לך לגבי חוקות הגויים. "ועם הרב עובדיה יוסף פסק שצריך לעמוד ברחוב שלא יהיה חילול השם, אז למה לעזזאל לא עומדים אה? ספרדים חרדים שאמורים לקבל את פסיקתו למה לא עומדים?! כי הם עושים מה שבראש שלהם ולא ממש מעניין אותם הרב עובדיה כנראה..." האם ראית בשנתיים שלוש האחרונות (כלומר אחרי פסיקת הרב עובדיה) חרדים שלא עומדים בצפירה ברחוב משום חילול שם שמיים??? אם כן הם הולכים נגד הרב עובדיה. ראה כאן. גם שם לא מצדיקים זאת. "ובלי שקרים בבקשה, בשום בית כנסת חרדי לא אומרים מי שברך לחיילי צה"ל!! אז אל תבלף.." באמת?... בוא אלינו לבתי הכנסת ותראה אם אומרים או לא... אם קוראים משניות, תהילים ו/או לומדים תורה לעילוי נשמת חללי צה"ל ולהבדיל- להצלחתם. האם אין לחרדים שחזרו בתשובה אחים שמשרתים בצבא?... או חרדים (שלא חזרו בתשובה) חברים חיילים???? על מה אתה מדבר??? "ואם כל הכבוד, אתה מדבר שטויות לא פחות ממנו..." שטויות של הרב עובדיה???? תן כמה... אולי היו פליטות פה ושם שהוא התנצל עליהן אבל תן לי כמה מ"השטויות" שלו.

למעלה