אחחח זה כואב.

אש אש

New member
אחחח זה כואב.

כשהלכתי היום לעבודה כמו תמיד השארתי לילדים משימות של לימודים חזרתי מחוייכת,יאללה ילדים להתפקד "צעקתי" ישבנו בגינה כולנו,הקטן בן 6 הראה לי אותיות מספרים וציורים ניפלאים. הבן בן ה-9 צריך היה לכתוב לי סיפור. והצמיד אליו ציור. התוכן של הסיפור הארוך היה: שהוא ואבא חיפשו את אמא,ובסוף מצאו אותי וחזרנו להיות משפחה אמיתית כמו פעם. עזבו את הכאב שלי את הבכי ועד עכשיו הדמעות שחונקות נסו להבין,להסביר לי...... למה הוא כתב שהם חיפשו את אמא? שאמא תמידדדדד בבית!!! אני עובדת חצי משרה בלבד. בבוקר איתם בצהריים יחד בארוחה,ב6 בערב כבר שוב כאן לארוחת ערב מקלחות סיפורים ועוד. יש פה אשמה?? אשמה שמכוונת אליי דווקא? כיתבו כל מה שעולה על דעתכם אל תשקלו מילים,אני חייבת להבין אז אולי אתם לא מומחים או פסיכולוגים ואולי אין לכם את הכלים לאבחן אבל אני רואה בכם חברים חכמים ובאמת. PLEASE תנו לי את זה!

אלמרה

New member
איימי יקירתי..

כמי שאכן אינו מומחה ולא מקצועי אני מניח שאת צופה בתהליכים טבעיים של מה שקורה במשפחה גרושה וילדים צעירים. הייתי אומר לך רק מניסיוני ש: לילדים של הורים גרושים יש חשש שאולי הגירושין הם בגללם לילדים של הורים גרושים יש תקווה שאולי הם יכולים לגשר על הפער ולהשלים בין ההורים. ובאשר לבן המתוק שלך: לדעתי זהו ביטוי נורמאלי ביותר של חרדת נטישה, גם אני זוכר את עצמי כילד חרד מפני נטישה. ולא הייתי בן להורים גרושים.

שילה1

New member
אשונת-הילד ביטא את רצונו ,שהוא בגדר

חצי חלום. הזדהה עם אבאיו,ויחד חפשו אותך. לא הבנת?כואב את כאב האב המחפש,וכאב האם שהלכה לאיבוד. ילד חכם ורגיש יש לך. טוב,אין פלא!

אש אש

New member
ווואווו איזה כייף שאתם פה,המון תודה

חברה הרגע התקשרה,עניתי בבכי לא איכפת לי מי מעבר לקו כשאני רוצה לבכות:) אוי...........זה בגלל גבר? שנקבה בשמו? צחקתי בקול מבעד לדמעות כן גבר קטן בעידן המודרני. אז אפשר היה לכתוב עליו פה אלמרה נכון? זה דור העתיד שלך בפורום:) תודה לך לשילה על פירגון מדהים,נשיקות. לכולכם על תגובות מחממות ניפלאות. רואה עתיד,ראית נכון אש נירגעת ותמשיך להיות פה עם כל האנרגיות בשביל כל ארבעת האינדיאנים שלה,מחר כשארגיש וואווו כתמיד אדבר שוב עם הקטנים,עם הגדולות קל יותר הם הקטנים עדיין לא מבינים... אם אני "אוהבת את אבא",ומדברת רק גבוהה עליו מדוע אני לא איתו? למה אמא תמיד לבד? ולאבא יש הרבה חברות....? תמיד באות השאלות, הסברתי שאני מחפשת חבר מאוד מיוחד כנראה שהם חושבים שרק אבא מיוחד:) רגועה יותר תודות לכם הייתי שולחת פרחים אבל האייקונים שלי ישנים.

אין כאן אשמה אישית

אש יקרה, אומרים שילדים מבטאים את עצמם ואת מחשבותיהם באמצעות ציורים וסיפורים. אני מבין שכואבת לך במיוחד השורה שמדברת על ה"חיפוש אחר אמא". ואת שואלת את עצמך מדוע הוא מלין דווקא על אמא והרי אמא תמיד בבית בשבילו?. לדעתי הבלתי מקצועית בעליל, אין כל כך חשיבות לשאלה מדוע אמא ולא אבא. הוא יכול היה באותה מידה לכתוב שהוא מחפש את אבא. בנך פשוט רוצה בכל מאודו באיחוד המשפחה, זה מה שחשוב לו כרגע, זוהי שאיפתו וזוהי תפילתו וזה מאד מאד טבעי. הייתי מוטרד אם היה אחרת. ואת אש, תמשיכי להיות שם בשבילו, להעניק לו מעצמך, להקל עליו את המשברון, לקיים יחסים נכונים ונורמליים עם האב, על מנת לאפשר לבנך להרגיש משפחתי כמה שיותר ושבעצם לא קרה שום דבר מבחינתו. ואין מה לעשות, את עשית את הצעד הנכון והאמיץ עבורך. הילד יגדל, יתבגר, ישלים עם המצב ויבין שזו לפעמים דרכו של עולם.
תהיי אנרגטית ומאושרת והכל יבוא על מקומו בשלום.

יקירתי הלוהבת, את יכולה לחייך

הילד פשוט סומך רק עליך. הוא חושב שיש לך את מטה הקסמים שיכול להפוך צפרדע לנסיך, ודלעת למרכבה. מחפשים את מי שהכי משפיע, כי כשמוצאים אותו הכל מסתדר. אז אחת משתים, או שתאמצי את האב ההוא, או שתביאי אבא חדש. המפתחות אצלך

אש אש

New member
תודה לך,ישבתי עם "הסופר" הקטן.

ישבתי עם הסופר הקטן,כבר אתמול ישבנו בגינה כמו גדולים עם שוקו:) "הסופר" הזה לא מנדב מיידע,אלא אם כן נישאל הסברתי לו בביה"ס איך "אהבתי" חחח לנתח שירים וסיפורים,לנסות להבין איך הרגיש הסופר,ולמה לדעתך.... שאל שאלה זו ולא אחרת? מה הוא רצה להגיד לנו וכו', התחלנו מסיפור קצר אחר ואז נתתי דוגמא נוספת את הסיפור שלו,:) הוא שיתף פעולה בכזו שימחה עכשיו הכול מובן לי והוקל. תודה תודה תודה לכולכם ושבת שלום.

אש אש

New member
אל תעליבי,זה היה סיפור../images/Emo6.gif

בעצם הבנת אותו לפניי חושב שלממי (אמא) יש את מטה הקסמים ושרק אני מסוגלת לכל,גם להחזירו... "אני לא פוחד, אני יודע שלעולם לא תעזבי אותנו" רק חשבתי איך זה יכול להיות ביחד עם שניכם מותר לחלום לא? " ציחקק המתוק. עכשיו הקטן בן 6 אומר לאחיו הגדול,בטון רציני מה זה הציור הזה של אמא אבא ואתה,מה איתנו? איפה אנחנו? חחחח

אש אש

New member
גדול הקטן? חחחחחחחח

"גם אנשים קטנים מטילים בשמש צל גדול"

Deerest

New member
לדעתי

מתוך חשש שגם את תלכי אם תפגעי כתוצאה מהדיבור הישיר שלו, והוא לא רוצה לפגוע ברגשותייך, לכן הפך את הדמויות בסיפור. אבל אין לי ספק שיש מסר בסיפור. טבעי. האם יש לו חוש הומור מפותח לגילו?

אש אש

New member
ה"בית" הזה נושם הומור../images/Emo24.gif

העברתי לכולם את גן הלייצנות.
ההומור שלו מבריק מפותח וגבוה לגילו. אהבתי את תשובתך מאוד. תודה.

למעלה