אחחחחחח איזה געגוע..........

aשרון

New member
אחחחחחח איזה געגוע..........

מזמן לא צפיתי בסדרת הסרטים של מלחמת הכוכבים, ואני נורא מתגעגע. בשבועיים האחרונים אני נתקף נוסטלגיה עזה לסרטים, ומוצא את עצמי מוריד קבצי מוסיקה, מנסה לחפש טריילרים של הסרטים ללא הצלחה, סורק את כל דפי הפורום הזה, והודף כל מידע חדש בנוגע לפרק 3, כדי לשמור על מתח עד צאת הסרט. בבקשה תגידו לי שבכנס איקון הקרוב יקרינו את הסרטים, או לפחות אחד מהם. אחחחחחחחחחחחחחחחחחחח..................... נכון אני יכול לשכור מבלוקבאסטר לסוף שבוע, אבל רוצה לראות על המסך הגדול. אני לא מגזים נכון? בכל מקרה, שיהיה לכם חג שמח ושנה טובה

Padme Amidala

New member
אין לי מושג אם יקרינו את זה... ../images/Emo10.gif

בכל מקרה, לי יש את הטרילוגיה בבית אבל זה באמת יהיה טוב לראות אותה גם על המסך הגדול! אתה בכל מקרה מוזמן להמשיך לכתוב פה ולדון איתנו על הסרטים... ברוך הבא לפורום.

Lu Tze

New member
הם לא יקרינו אף אחד מהסרטים.

עד כמה שאני זוכר, באיקון (או כל כנס מד"ב אחר בישראל) לא הוקרנו אף אחד מסרטי מלחמת הכוכבים. אני מניח שזה קשור לכך שקשה מאוד להשיג אישור להקרין את הסרטים מחברת לוקאס-פילמס. הצעה שלי - תמצא חבר עם מערכת קולנוע ביתית...

Sith Master

New member
לא יקרינו כי../images/Emo19.gif

רב האנשים הם חובבי מסב"כ ויש שם המון פרקים של ST... לדעתי הסיבה היא הקנאה של אותם חובבי ST (עכשיו יבואו כמה צעקות מהמבקרים פה ששיכים לפורום ST)... זה נכון אולי שיש יותר מעריצים כבדים לST. אבל SW פשוט הרבה יותר מפורסם בציבור הרגיל, ונראה לי שהם גם טיפה מקנאים באנשים מצליחים, הם רואים בלוקאס כתאב בצע (לא שזה כזה לא נכון), ונראה לי שהם שונאים אנשים מצליחים...

Lu Tze

New member
חשבתי על זה, אבל לא רציתי להיות זה

שיעלה את השאלה כיצד ציבור חובבי המדע הבידיוני בארץ תופסים את SW, כי הביקורת שלי בנושא לא מחמיאה במיוחד ל-SW. קודם כל, הסיבה שבגללה איקון מלא במס"ב היא שמארגנים אותו האגודה למגד בידיוני ופנטזיה וסטארבייס 972, המועדון הישראלי לחובבי מסע בין כוכבים. למה חובבי המדע הבידיוני בארץ לא רואים את סטאר וורז בעין יפה (או, לא יפה כמו סרטי מד"ב אחרים)? כי מה שמושך אנשים שמתעסקים במדע בידיוני לא אוצם דברים שמושכים אנשים רגילים לסרט. מה שמושך חובבי מדע בידיוני מהסוג שמחסלים סדרת פנטזיה לשבוע וקוראים את סידרת המוסד לפחות פעם בשנתיים הם אותם דברים שמושכים, למשל, סטודנטים לקולנוע לסרטים, כי אנשים מהסוג הזה (והסוג הזה קובע מה יקרינו באיקון) הם מומחים למדע בידיוני כמו שסטודנטים לקולנוע הם מומחים לקולנוע. מהבחינה הזאת, אין במלחמת הכוכבים הרבה (אגב, אני מתעלם פה לגמרי מהטרילוגיה החדשה, לטוב ולרע), לוקאס פשוט לקח כל מיני אלמנטים שכבר ראינו וקשר אותם ביחד, מה שהוא כן הצליח לעשות זה לפנות לקהל הרחב. מלחמת הכוכבים לא יכולה להיחשב ליצירת מדע בידיוני דגולה, אבל יש עוד סוג של סרטים שיכולים להיכנס לרשימת ההקרנה בכנסים האלה והם סרטי נוסטלגיה (כמו לבירינת', הנסיכה הקסומה או המצור על יבשת קורל) שהם לא סרטים גאוניים אבל פשוט כיף מאוד לצפות בהם. משום מה, סרטי מלחמת הכוכבים לא הצליחו להיכנס לקטגוריה הזאת בישראל, אני חושב שבחו"ל המצב שונה. בנוגע להשוואה בין מס"ב לבין מלחמת הכוכבים (וזה הקטע של הצעקות), אני רוצה להגיד שאין מה להשוות. קודם כל, למסע בין כוכבים יש "בסיס כח" הרבה יותר גדול (חמש סדרות, שאחת מהן עדיין רצה, ועשר סרטים) והקטע היותר חשוב, בעוד שלחמת הכוכבים שייך לסוג הסרטים הנוסטלגי, מסע בין כוכבים שייך לסוג הראשון. אולי יש קינאה מסויימת בקרב קהילת חובבי המד"ב על כך שמלחמת הכוכבים הצליח ויש הרגשה של "אנחנו לא אוהבים סרטים שכל שאר האנשים אוהבים" אבל אני לא חושב שזו הסיבה העיקרית שבגללה לא מקרינים את סרטי מלחמת הכוכבים בכנסים האלה. עכשיו להגנה עצמית כדי שלא יעיפו אותי בצעקות מהפורום: שיהיה ברור, אני *אוהב* סרטי נוסטלגיה, לעזאזל, אני אוהב גם סרטי נוסטלגיה שלא ראיתי כשהייתי קטן ואני לא חושב שהם נופלים מסרטים "מד"ביים" אם מסתכלים על המכלול. טוב, זה יצא יותר מדי ארוך ועם *הרבה* יותר מדי זיו... שכל, אבל שיהיה.

Padme Amidala

New member
לא יעיפו אותך בצעקות מהפורום... ../images/Emo13.gif

כל אחד והדעה שלו. אני אישית לא אהבתי את מסע בן כוכבים- יש לי אח ואחות גדולים שמתים על זה, אבל לא בצורה קיצונית... אחותי ניסתה הלראות לי כמה פרקים אבל זה שיעמם אותי ולא מצאתי בזה עניין...

Lu Tze

New member
טוב, אני ידע שלא היו מעיפים אותי

בצעקות מהפורום, זו הייתה הגזמה קומית :) כמו שאמרתי, אין טעם להשוות בין מסע בין כוכבים ל-SW. למרות שההשוואה מתבקשת בגלל השם, הז'אנר וההשפעה של מלחמת הכוכבים על סטר טרק ולהפך*, מה שמשך אותי למחלחמת הכוכבים הם גורמים שונים לגמרי ממה שמשך אותי למסע בין כוכבים ושתי ה...יצירות מתאפיינות באיכויות שונות לגמרי אחת מהשנייה. *במקור, רצו לעשות סידרת המשך למסע בין כוכבים המקורית, אבל היציאה של מלחמת הכוכבים לאקרנים בשנת 77 גרמו למפיקים להפוך את הסידרה לסרט קולנוע ואני חושב שהצלחת סרטי הקולנוע של הטרק הם שגרמו, בחלקם, ללוקאס להוציא את הטרילוגיה החדשה.

Padme Amidala

New member
חחח אני יודעת! ../images/Emo13.gif

אבל בכל מקרה אתה צודק. זה שני דברים שונים ואין באמת טעם להשוות ביניהם...

lord moul

New member
יש לי בן דור שאוהב סטאר טרק

וסטאר וורז. ראיתי שני פרקים ברצף אצלו ואז במשך שבוע לא יכולתי להירדם... מאז אני לא מיתקרב לסטאר דראק...

aשרון

New member
אז ככה........

אני נייטרלי בנושא, אוהב גם את מלחמת הכוכבים וגם את סטאר-טרק. אני גדלתי על ברכי מסע בין כוכבים כשעוד שודרה בחינוכית, את מלחמת הכוכבים אהבתי מהפעם הראשונה שצפיתי בסרט הראשון(פרק 4). לדעתי שתי הסדרות נהדרות, ולמה לבחור בין שתיהן, כשאפשר לאהוב ולהנות משני העולמות האלה יחד. שרון

odiman11

New member
אפשר אולי לארגן משהו

יש לי קולנוע בבית משמע מקרן עם מערכת קולנוע ביתית אולי אפשר איכשהו לארגן מפגשון קטן אצלי ולראות את הסרטים בעיקרון יש לי את הטרילוגיה הראשונה במחשב(המחשב מחובר מלמערכת) ואת פרק 2 בוידאו

למעלה