אחות קטנה ומציקה

סמדרק

New member
אחות קטנה ומציקה

בתי הקטנה (בת 4) מציקה כל הזמן לאחיה הגדול (בן 8), בכוונה מפריעה לו לראות טלויזיה, קוראת לו בשמות גנאי ובימים האחרונים גם מסרבת לתת לו לדבר בטלפון עם הסבתות שמתקשרות, הוא כמובן מתעצבן ובדרך כלל מחזיר לה במכות. ניסיתי לדבר איתה, להסביר לה שככה אחים לא מתנהגים, שהרבה יותר כיף להיות חברים, היא מקשיבה וחוזרת להתנהגותה. מה עושים?

נעה גל

New member
לדעתי? תני לה לאכול את מה שהיא

מבשלת. כלומר, אל תתערבי פיזית. אם היא חוטפת מכות היא כנראה תלמד מהר שיש גבול ליכולת של אנשים מסביב לספוג התנהגות כזו. חוץ מזה, אולי משעמם לה ובגלל זה היא מציקה? אין דרך לצמצם את המגע בינה לבין אחיה? אני מתכוונת לצמצום פעיל. כלומר, לא לשלוח אחד לחדר אחר ואת השני לחדר אחר, אלא, לדאוג שלשניהם יהיו פעילויות נפרדות.

גם אני חושבת כך

אם את ממש לא יכולה לסבול את זה - את יכולה להציע לה דרכי פעולה אלטרנטיביות, כמו - אם את רוצה שאחיך ישחק איתך תנסי להביא משחק שיעניין אותו (במקום להציק). העניין הוא (לדעתי), שהיא רוצה להתקשר איתו והוא לא ממש משתף פעולה (או לא משתף פעולה כפי שהיא רוצה), אז היא מעוררת תגובה כל שהיא, העיקר התגובה. אולי תנסי לשבת איתה ולהסתכל על האח מבלי להפריע לו ולגלות מה הוא הולך לעשות, מה מעניין אותו. מנסיוני, היא עשויה לדעת טוב ממך. >ספל חמאה סופרת בלטות<

סמדרק

New member
הפרדה

אני מנסה להפריד בינהם, למעשה כמעט כל יום אחה"צ כל אחד בפעילויותיו, וגם אם מגיעים לשניהם חברים, כל אחד משחק עם החברים שלו, אבל בערב, או ברגע שהם נפגשים, היא מתחילה. הוא משתגע מזה וזה גורם לזה שברגע שהיא רק מתחילה להציק לו, הוא ישר מרביץ לה. מה לעשות?

zimes

New member
הפוך מהפרדה

לי זה מזכיר... תינוק, כשחסר לו אמא (עזבה אותו ליותר זמן מהרגיל וכדו´), נדבק בצורה מוציאה מהדעת. והפתרון - לת לו להדבק עד שיגמר לו, וזהו. גם כאן: אולי כדאי לשאול גם את האח הגדול במה ומתי הוא כן רוצה לשחק/לעשות אתה. אולי הוא יכול לספר לה סיפור? אולי הוא יכול ללוות אותה לחברה? היא תמלא "מצברי אח" ותניח לו.

תותי-בת

New member
אני לא ממש מומחית לקטע... ואני גם לא ממש שייכת לפורום הזה - הגעתי דרך השער כניסה - אבל אני יכולה לאמר בבטחון גמור שזה כדי לקבל את תשומת הלב שלו... ואני אומרת את זה מנסיון כי אני הקטנה - וגם אני הייתי מהאחים הקטנים המציקים ../images/Emo9.gif שמנסים למשוך את תשומת הלב והאהבה של האחים הגדולים ../images/Emo9.gif מקווה שהיא תפסיק "להציק" לו ושהמכות מצידו יפסקו... ואל תדאגי כשהם יהיו יותר גדולים הוא ישמור עליה בבית הספר וכאלו ../images/Emo8.gif ואפילו לקראת גיל 15-16 ככה הם יהיו חברים מה זה טובים ../images/Emo9.gif ../images/Emo23.gifאור ואהבה../images/Emo42.gif

לאה_מ

New member
אל תהיי כל כך בטוחה שהוא רוצה לעשות

איתה משהו. בטח לא אם ברקע יש הצקות חוזרות ונשנות שלה. אני חושבת שלא תמיד הילדים רואים ביומיום את היתרון שבלגדול עם אח או אחות. מה שאני עושה כשהילדים שלי מגדישים את הסאה (אגב, מהצד זה בדרך כלל נראה סיפור דומה - שירה מאד רוצה לעשות משהו עם עומר, ומכיוון שהוא לא מתייחס אליה מיד כשהיא רוצה, היא מתחילה להציק לו, ואז הוא כועס עליה (עומר לא מרביץ לה), והיא נעלבת וחוזר חלילה), וכשאני מרגישה שכבר קשה לי מדי להתאפק, אני מנסה לעשות להם גישור - כל אחד יגיד מה הוא מרגיש, כל אחד יגיד מה הוא היה רוצה שיהיה, הם יציעו הצעות לפתרון ובסוף יגיעו לפתרון מוסכם. בפעם האחרונה שעשינו את זה, הפתרון שלהם היה זה שהם ימציאו קוד שכאשר אחד מהם אומר אותו, השני ידע שהוא עושה משהו מעצבן, ויפסיק לעשות את זה. הקוד שהם בחרו הוא 636. ואחר כך באמת כמה ימים שמעתי אותם אומרים אחד לשני (די הרבה פעמים, למען האמת) "636", אבל הם באמת רבו הרבה פחות. צריך גם לקחת בחשבון, שבחופש, כשהם נמצאים הרבה ביחד ולבד (כלומר, שניהם יחד ורק שניהם), יש יותר הזדמנויות לחיכוכים. פתרון אפשרי הוא למצוא תעסוקה נפרדת (כל אחד ילך לחבר - או לפחות אחד מהם ילך לחבר) או תעסוקה משותפת מאד אטרקטיבית.

SaberTooth

New member
אחים לנצח יהיו אויבים, לא../images/Emo35.gif

ראיתי את ההודעה בהודעות הנבחרות של תפוז, ופשוט הייתי חייב להגיב. גם אותי אחי הקטן (קטן ממני בשנה) מאוד מאוד מעצבן. וכך גם אחיהם הקטנים של כל חברי ומכרי. לדעתי, אחים (ואחיות) לנצח יהיו אויבים, לא משנה מה תעשי, חבל שהורים פשוט לא קולטים את זה...

מירי,

New member
אחים הם אוייבים?

למרות כל ההצקות של אחי , למרות כל המכות שקיבל ממני - אנחנו לא אוייבים! בן שלי מציק נואשות לדודו (אבל זה לא ממש חוכמה בן מציק לכווווולם!) , אני לא מתערבת , הוא חוטף מדודו בא אלינו להתייפח , נרגע (לפעמים גם שומע "הטפה" על ההצקה) וממשיך הלאה! אני לא בעד הפרדה , אלא אם אחד מהם (דודו) מבקש מפורשות! (וזה קורה בד"כ כשדודו הולך לחבר וממש לא רוצה את בן איתו).

נעה גל

New member
זה ממש לא כך. ולא חייב להיות כך

נראה לי שמה שההורים לא קולטים הוא, שהיחסים בין האחים לא תלוים בהם. היחסים תלוים בעיקר, בנפשות הפועלות (כלומר, האחים עצמם). אצלנו, איתמר ואורן לא מסתדרים. יותר נכון לומר, אורן לא מסתדרת עם איתמר. אם המצב היה הפוך ואיתמר היה הבכור (מתוך הנחה שהוא היה שומר על אשיותו הנוכחית) אורן ואיתמר היו מסתדרים מצוין. אני נוטה להאמין שבין הילד הבא שלי (שלא צפוי בשנים הקרובות) לבין איתמר כן יהיו יחסים טובים. חוץ מזה, אני מכירה הרבה משפחות (ובינהן זו של דני) שבהם האחים הם ממש חברים והיו כך גם בילדותם. אחותי ואני הפכנו להיות חברות כשהיא הפכה להיות אמא. עד אז, הלכנו מכות
.

למעלה