אחות חדשה

nanad

New member
אחות חדשה

ליובלי, שנתיים וחצי, אחות חדשה ומתוקה בת חודשיים. סה"כ הוא קיבל אותה מקסים, בהמון אהבה. השבוע התחלתי לראות אצלו קושי. הוא פתאום מתפרץ בבכי גדול משטויות, וכמעט כל יום היו לו איזה שעה שעתיים מצוברחות של יללות ובכי מכל דבר. הוא לא בוכה מזה שני מטפלת בה אלה מסיבות אחרות (סתם דוגמה, משחק בפלסטלינה, ובוכה נורא כי לא יצא לו, מבקש עזרה במשהו ואז בוכה כי הוא רצה לבד). איך אני יכולה לעזו רלו להמודד עם סערת הרגשות שלו? האם כדאי לנסות לדבר איתו על הרגשות שלו בעניין התינוקת? יש לי הרגשה שבעצמו הוא לא יודע שהיא מקור הקושי שלו, ורק מרגיש מצברוח ובילבול. תודה.

ליביתי

New member
עדיין לא מניסיון אישי (יש לנו עוד

כמה חודשים לכך...), אבל מצרפת לך מאמר על הקנאה, שאולי יעזור לך לראות את המצב מנקודת המצב של הבן שלך. אני מצרפת גם קישור לשאלות נפוצות בנושא. מן הסתם, בעלות הניסיון יכנסו בשלב מאוחר יותר ויוכלו לתרום לך מניסיונן. וכשאני אגיע לגשר, את כבר תהיי כל כך מנוסה, שתוכלי לתרום לי מניסיונך.

אמאילי

New member
תודה על המאמר - הוא מאד מעניין

מעולם לא נתקלתי בו . גם גיליתי בו דברים חדשים למשל לאילי יש כל הזמן הרצון להיות ראשונה והיו מקרים שהיא בכתה כשלא היתה ראשונה. אף פעם לא קישרתי זאת לגילויי קנאה. כמובן יש דברים קצת מיושנים במאמר. בשנות ה 60 חשבו שאסטמה זה משהו פסיכוסומטי והיום יודעים שלא. מה שכן - תדירות ומשך ההתקפות בהחלט עשויות להיות קשורות למצב הנפשי (אם כי אצלי למשל זה היה קשור באופן מוחלט למזג האויר).

לאה_מ

New member
מעבר למה שנאמר בקישורים שליביתי

קישרה לך, אני חושבת שאת צודקת באבחנה שלך, שיובל לא בהכרח יודע למקם את הקושי שלו, ועדיין סביר מאד להניח שמצבי הרוח שלו קשורים לתינוקת החדשה שלכם (
). אני חושבת, לכן, שאת יכולה לנסות פשוט לחזק אותו בלי לדבר איתו שיחות נפש על התינוקת - להשתדל להרבות במגע איתו, להזמין אותו להיות איתך, להזמין אותו לגעת בך (לשבת עליך, להתחבק איתך). כל זה נכון גם בקשר לאבא, כמובן. לשתף אותו בהרבה מהפעילויות שלכם, גם אלה שקשורות לתינוקת (הוא יכול, למשל, להביא לך חיתול כשאת מחליפה לה, לעזור לך לרחוץ אותה, להרגיע אותה כשהיא מתחילה לבכות וכו'). נסי להפנות את תשומת לבו לתגובות שלה אליו - אתה רואה כמה התינוקת אוהבת אותך? תראה איך היא מנופפת בידיים כשהיא רואה אותך מתקרב... איזה כיף לתינוקת שיש לה אח מקסים כמוך... ספרי גם לאחרים, כשהוא שומע, כמה התינוקת מתייחסת אליו (למשל, שהיא מחייכת כשהיא רואה אותו, וכו'), תני לו להרגיש חשוב.

irisgh

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo9.gif

ממרומי שנה וחמישה חודשים
היום יניבי אומר 'את רואה כמה הוא אוהב אותי?!' ו 'למה הוא אוהב אותי כל כך'.. "שטיפת מוח" שתעשי לו על זה שהתינוקת אוהבת אותו (גם אם זה עדיין לא ממש מדוייק שהיא מנופפת לו..), תהפוך למדוייקת מאוד בהמשך. כיום הקטן כרוך אחרי יניב בכל, מחקה אותו, מחבק אותו.. והדברים של לאה לגבי תשומת לב חיובית מוגברת ליובל מאוד חשובים. וגם לגבי 'לתת לו מקום של גדול': זה שיכול לעזור, שיכול להצחיק אותה, וכד'. המקום שלו בבית - של הילד הקטן, נלקח ממנו. מגיעה לו זהות חדשה. מקום חדש וחשוב. להיות זה שעוזר לאמא, ש'יכול', ש'גדול', עוזר להם למצוא את מקומם מחדש.

למעלה