אחות הכלה עם שאלה...

אחות הכלה עם שאלה...

היי כולם! לפני חודשיים בערך באתי לפה עם שאלה בנוגע לנסיעה להוואי שנופלת בדיוק בשבוע שלפני החתונה, אם כן או לא לשתף את אחותי, או פשוט לבטל את הנסיעה, וכל התגובות שקיבלתי פה היו מאוד תומכות, ובאמת סיפרתי לה והיא פירגנה בענק "סעו, רק תיהיו פה בחתונה".
אתמול בשעה טובה התבשרנו כי באמת זכינו בטיול להוואי (הטיול כולו ממומן על ידי מקום העבודה, שבוע בהוואי ללא הילדים). רק מה? הם שינו את תאריכי הטיול, עכשיו הוא מסתיים יום לפני החתונה (מאחר ומתכתחילה אנחנו מגיעים מארה"ב (ארץ מגורינו) אין דרך לעשות את שני הדברים- להיות בטיול ובחתונה- למקרה שמישהו יציע שנגיע בבוקר החתונה או משהו כזה).
הנטייה שלי היא להגיד חלאס על הטיול, ופשוט לוותר. לפעמים אי אפשר לעשות גם וגם. לפעמים זה רק או או...
אבל בעלי ממש מבקש שנבקש מאחותי להקדים את החתונה בשבוע, תוך שאנחנו סופגים את כל העלויות הנגזרות מכך (ההזמנות עוד לא נשלחו). לא לגמרי קשור, אבל אם היא תסכים, נוכל להגיע לארץ לשבועיים לחתונה ולא רק לשבוע שאנחנו מגיעים במקור (בלי שום קשר לטיול להוואי).[נאלצנו לקצר את הביקור לשבוע, בגלל שינוי לוח החופשות של הבת שלנו, שלא יכולה להפסיד שבועיים לימודים. לצורך העניין כשביררתי בעדינות אם אפשר להזיז את החתונה אז, כשעוד לא נקבע המקום אפילו, קיבלתי סירוב תקיף אך אדיב, שיצר אצלי קצת מירמור למען האמת, אבל והנחתי לזה).
עכשיו- אני חושבת שאני אתמודד עם הפסד הטיול, למרות שזו באמת הזדמנות חד פעמית- ומנסיון עבר- הזדמנות מאוד מיוחדת.
אבל אני חוששת שבעלי לא יתמודד עם זה כל כך טוב ותחושת המירמור תלווה אותו סביב החתונה, ותכעיר את היחסים המשפחתיים.

עצתכם? (בהנחה שניתן להזיז את התאריך מבחינת כל הספקים, תוך שאנחנו סופגים את העלויות).

The Blue Fairy

New member
אני חוששת שבעלך יצטרך להתגבר על תחושת

המרמור
אני אישית (ואני חושבת שהייתי הכי לא בריידזילה שאפשר) לא הייתי מקבלת טוב בקשה להזיז את תאריך החתונה שלי (וכמו שאמרת - זה סיפור, צריך לבדוק שכל הספקים פנויים בתאריך החדש) בשביל משהו שהוא לא "מקרה חירום"

רק שאלה-

הספקים זה הדבר היחיד שמפריע לך? כי נניח שהסוגייה הזו נפתרת (ושוב, עלויות השינוי, אם יהיו כאלה, יספגו על ידינו).

meni1234

New member
תסעו וותספגו את העלות של שינוי מוקדם

לא יעלה יותר מ 1000 דולר ובטוח יותר זול משינוי תאריך חתונה

The Blue Fairy

New member
תראי, זה לא רק העלויות

כמו שדניאל ואורן אמרה פה בתגובה למטה (אגב, אני ממש מתחברת לכל התגובה שלה ובמיוחד לרעיון של לחזור מוקדם יותר מהוואי, מה את חושבת? :) ) זה כרוך בהמון לחץ - אם זה שהשמלה תהיה מוכנה בזמן, שכל הספקים באמת יוכלו (וזה לא קשור לעלויות, אם זה ספקים מבוקשים מאד יכול להיות שהם תפוסים כבר בשבוע שלפני), ויש זוגות שחשבו טוב טוב על התאריך בו הם רוצים להינשא והוא משהו סימבולי בשבילם.

יש לי חברה

שאח של בעלה ביקש מהם לשנות את תאריך החתונה בגלל עבודה שהוא עשוי לקבל בקיץ.
הם מאד התבאסו מהבקשה ואני מאד יכולה להבין אותם.

כל כך קשה למצוא תאריך מתאים לחתונה ואח"כ גם צריך לחפש ספקים. איכשהו, בסוף כולם מתגמשים סביב התאריך החדש וזה מסתדר.
אחרי שכבר קובעים תאריך - קשה להתכוונן על תאריך אחר ולפעמים גם יש העדפה של יום בשבוע וכו'. למשל, אם האירוע ביום חמישי, הסיכויים שיהיה יום חמישי אחר פנוי קלושים והסיכויים שכל הספקים יהיו פנויים שבוע לפני - גם קלושים.

דעתי

קודם כל, אני מניחה שתאריכי הטיול הם עובדה מוגמרת ולא ניתן לשנות, אבל כן הייתי ממליצה לברר בעדינות אם יש מה לעשות.
אני מאד מבינה את הבאסה שלך מהנושא, זה אכן מצב לא נוח ולא נעים, במיוחד שמאד רציתם לנסוע לטיול.

אני חושבת שאם הייתי בנעלייך, הייתי מנסה לברר מה העלות של טיסה חזור מוקדמת ביום או יומיים (ועדין תרוויחו חופשה כיפית) כך שעדין תוכלו להגיע לחתונה של אחותך, אבל גם ליהנות מרוב החופשה. גם אם שינוי הכרטיס חזרה הוא על חשבונכם - זה עדין משתלם, כי כך לא תפסידו את החופשה כולה. בעיני, אם את מוצאת טיסה חזרה יום או יומיים לפני, גם אם היא על חשבונך - זה עדין הפתרון ההוגן וזה גורם להרבה פחות בלגאן והתעסקות מאשר להזיז את תאריך החתונה. אם הנסיעה היא קרוז- זה משהו אחר, כי לא בטוח שביום שתרצו לחזור תהיו ליד נמל תעופה - אבל גם את זה אפשר לברר.

לגבי לבקש מאחותך לשנות או להזיז את החתונה: זה הופך את העניינים למורכבים. שינוי של תאריך החתונה כרוך בהמון התעסקות, לחצים ותיאום מול כל מיני גורמים והעלויות עשויות להיות גבוהות ממה שאת צופה מראש. אני לא יודעת בעוד כמה זמן החתונה ומה כבר תוכנן - אבל אם החתונה בחודשים הקרובים זה יוצר מצב מסובך יחסית ויטיל על אחותך המון תיאומים, תכנונים ובירוקרטיות ולא בטוח בכלל שכל הספקים שהיא סגרה איתם יהיו פנויים - ויכול להיות שגם היו ספקים ספציפיים שהיא רצתה ושריינה.

לכן, כצעד ראשון הייתי בודקת אם אפשר להזמין טיסה מוקדמת יותר מהוואי על חשבונכם וכמובן - מוודאת שהטיסה הזו מסתדרת עם הטיסה שאתם מתכננים להזמין לישראל. אתם יכולים להכין מראש תיק עם כל מה שאתם צריכים לנסיעה לישראל, לעבור בבית, לאסוף את הילדים וכו'.
אם זה לא יצליח, את יכולה בעדינות לברר עם אחותך את הנושא הזה. תסבירי לה את המצב ותראי איך היא תגיב.

לגבי בעלך - אין מה לעשות. זה קשה, זה מבאס, אבל היא אחותך והיא תתחתן רק פעם אחת בחיים ואני מניחה שאחרי שהוא יתבאס ויתמרר, בסוף הוא יבין שאין ברירה.

באופן אישי, לא הייתי מפסידה את החתונה- גם במחיר של לפספס את החופשה בהוואי. לי באופן אישי יש רק אחות אחת ולא הייתי מפספסת את החתונה שלה בעד שום הון שבעולם. אמנם הייתי מתבאסת מאד על הפסד החופשה, אבל הייתי מבינה שאין מה לעשות ומפספסת את החופשה.

ועדין, כמו שכתבתי, יש עוד מרחק לעבור לפני שמחליטים שהחופשה "הולכת לפח".

apple sauce

New member
קצת מבאס :-\

להזיז את התאריך זאת לא רק פגיעה כלכלית, זה בעיקר הרבה כאב ראש ולחץ מיותר מאד. וזה גם דיי מעליב לומר את האמת.

אני חושבת שאתם צריכים להתאים את עצמכם לשני האירועים- הטיול והחתונה. במידה ומנסים לחשוב על דרך לרקוד על שתי החתונות-
אין אפשרות שתסיימו את הטיול בכיומיים מוקדם יותר?
אפשר לקנות כרטיס טיסה ולקטוע את הטיול ביומיים. לא יודעת כמה זמן דרוש... אני רק יודעת שזה המון שעות טיסה משם, אך אין סיבה שזה לא יהיה אפשרי כיום. זה מסובך לוגיסטית וכרוך באי נוחות... אבל אפשרי.
בנוסף, אם מתאפשר אפשר לעשות גיחה לישראל לפני הטיול,
ולהביא את כל הציוד שאת צריכה לחתונה כבר אז.
הבעייה היחידה שאולי אני לא חושבת עליה היא איך הילדים יגיעו לישראל...

זה הגיוני שאת מרגישה שאת יכולה לוותר על הטיול ובעלך לא- כי זו אחותך... בכל אופן אני בטוחה שהיא תעריך מאד את הנוכחות שלך שם.
כדי לא להעכיר את האווירה כפי שאת חוששת, הייתי נותנת לו את האפשרות לבחור מה הוא יעשה, אך מבהירה שהנוכחות שלי בחתונה היא משהו שלא תוכלי לוותר עליו.

בכל אופן אני חושבת שאת הכסף שתכננתם לתת לאחותך כדי שהיא תוכל להזיז את החתונה תנתבו לטובת פתרון בשבילכם.

מקווה שתצליחו לשלב!

hillala8

New member
מסכימה עם רוב מה שנאמר

כמובן תבדקו עוד אפשרות לקצר את החופשה קצת ולספוג את העלויות לפני שמבטלים לגמרי, אבל בכל מקרה בעיני לא ראוי להזיז חתונה שלמה בגלל חופשה (גם אם היא מדהימה והזדמנות חד- פעמית).

מעבר לענייני כספים, התעסקויות, ריצות, סידורים מחדש ובירוקרטיות (שהם לכשעצמם לא מבוטלים כלל וכלל), עם אני הייתי מתבקשת ע"י אחד מקרובי משפחתי להזיז את החתונה שלי בשביל שהם יסעו לחופשה הייתי נפגעת. ברור לי מאיך שאת שואלת שאתם מאוד מצפים לחופשה הזו ושמאוד תתאכזבו אם לא תצאו אליה (ברור ומובן), חתונה זה עדיין גבוה יותר בהיררכיה לעומת חופשה.
אני חושבת ומקווה שבעלך יבין שמשפחה זה קודם לטוב ולרע, בעיקר אירועים כה משמעותיים. אני מניחה שגם עם לא על ההתחלה אז עם הזמן הוא יתגבר על האכזבה ויוכל גם לשמוח איתכם.

Bobbachka

New member
Big No No...

אני מבינה לחלוטין את התחושות שלכם כלפי החופשה המיוחלת אבל חייבים להבין ולהפנים שמשפחה יש רק אחת.
גם אני לא הייתי בריידזילה בכלל לפני החתונה שלי אבל אם היו מבקשים ממני להזיז את תאריך החתונה בגלל חופשה הייתי שולחת את מי שזה לא יהיה לעזאזל ומאוד נעלבת.

את מכירה את אחותך טוב יותר מאיתנו ואת יודעת איך היא מתנהלת בחיי היומיום ולכן אני מניחה שתדעי אם ואיך לנסות לבקש ממנה, אבל כמו שאמרת קיבלת כבר סירוב להזזת התאריך ולכן ניסיון נוסף עלול לגרום למתח מיותר ותחושה לא נעימה בה תהיה שרויה אחותך.

מעבר לעלות הכספית של השינויים שיכולה להגיע לסכומים מאוד גבוהים (אולי אפילו בסדר גודל של חופשה)- ההתעסקות המחודשת בהזזת תאריכים, מציאת ספקים וכו' היא בעצם הבעייתית ואני חושבת שהיא זו שיכולה להביא להרבה מרמור ורגשות קשים (לא פחות מאלה של בעלך).

בלת"ק (עדיין) ממהרת להביא את הילדים לבית הספר

רק רוצה להגיד שאין לי התלבטות בין החתונה לטיול, אם שניהם לא יסתדרו, אנחנו נסע לחתונה. אין שאלה בכלל. השאלה אם זה לגיטימי לשאול אותה (ולגיטימי שהיא תסרב, לצורך העניין).

Bobbachka

New member
אותי זה היה מעצבן ומכניס לאי-שקט

כמו שאמרתי, את מכירה אותה טוב יותר ולכן תדעי אולי טוב ממני כיצד היא מתמודדת עם הצעות מסוג זה.

מאחר וכבר סירבה לך פעם אחת, אני חושבת שהתשובה כבר ידועה...
את יכולה לשתף אותה בכך שהזיזו את החופשה ולראות אם היא יוזמת את הרעיון בעצמה.

מסכימה מאד

אם היא כבר סירבה פעם אחת, סביר להניח שהיא תסרב גם הפעם רק שעצם הבקשה, גם אם תנוסח מאד בעדינות, עשויה לפגוע בה.

ושוב, הזזת החתונה כרוכה בהרבה כאב ראש, טרטור והתעסקות שתיפול בסופו של דבר על האחות. סביר להניח שכל החברים יודעים כבר על התאריך ושכל מי שחשוב לו להיות התארגן סביב התאריך הזה. זה יכול להיות מאד מבאס להזיז חתונה ולגלות שהחברה הכי טובה לא תוכל להגיע!

חזרתי וקראתי הכל-

קודם כל, אני רוצה להודות לכן על התשובות הנעימות, והבלתי מתלהמות. העליתי את אותה שאלה בפורום אחר (כל קשר בינו לבין "חתונות" מקרי בהחלט) וזכיתי לקיטונות של רותחין.
בסך הכל אישרתן את תחושת הבטן שלי- שזה לא מתאים.
שוחחתי עכשיו עם בעלי, והוא מאוד מאוכזב, אבל הזכרתי לו שמה שחשוב זה שהוא זכה בנסיעה הזו- שמעריכים אותו ואת העבודה שהוא עושה, ולהוואי אנחנו כבר נסע פעם לבד- אם או בלי הילדים. מה שחשוב במקרה הזה זו עצם הזכייה.
ואחותי הקטנה מתחתנת- וזה מה שחשוב, וכל השאר בטל בשישים.
תודה לכולכן על התשובות. ושיהיה במזל טוב!!

HadarGulash

New member
אם יש לכם כסף לשלם על העלויות של הזזת החתונה

שיכולות להיות ממש ממש לא קטנות, אז יש לכם כסף לארגן טיול להוואי בעצמכם.

אחותך מתחתנת, וזה אירוע באמת של פעם בחיים, ובתור אחותה לא רק שאת צריכה להיות שם בשבילה לדעתי, אלא אפילו להציע את עזרתך , ותמיכתך ואת גם אמורה ממש להתרגש בשבילה..לדעתי לפחות. זה הקשר בין אחיות שאני מכירה...

נכון שזה שהיא מתחתנת לא אומר שכל החיים עכשיו צריכים להיות סביב זה... אבל זה נכון לגבי שאר האורחים, שהם רק אורחים...את אחותה.. אני חושבת שזה אמור להיות אירוע משמח בשבילך כמעט כמו שבשבילה. ולכן אין מצב שאת יכולה להרשות לעצמך לפספס אותו...

הטיול זאת הזדמנות מדהימה, אבל לא הזדמנות של פעם בחיים, חוץ מהעניין של המחיר...שנראה שאין לכם הרבה בעיה מהבחינה הזו (לא רוצה להכנס לכם לחשבון, ממש אין לי כוונה לעשות את זה...פשוט מההצעה שלכם של לשלם על עלויות דחיית או הקדמת החתונה).

לבקש ממנה להקדים את החתונה בגלל טיול נשמע לי פשוט מעליב.

סורי אבל זאת דעתי.

Raspail

New member
אמנם ראיתי שכבר החלטתם בנושא

אבל חייבת לחזק גם את ההחלטה שלכם וגם את התגובות פה...
גם לי יש אחות בארה"ב וכשקבעתי את התאריך של החתונה הטלפון הראשון היה אליה לוודא שזה מסתדר. אם הייתה אומרת לי שלא מסתדר, הייתי מזיזה...

א-ב-ל אחרי שנקבע כבר תאריך אין סיכוי שהייתי מזיזה בנסיבות כאלו, בטח ובטח אם זה תאריך שכבר קבוע מראש כמה חודשים. אני פיתחתי הזדהות עמוקה עם התאריך וגם היו לו המון שיקולים אחרים (מזג אוויר, קרבה לחגים וחופשים וכד') ובכנות זה מבאס להזיז תאריך בגלל חופשה.

בנוסף - כמו שאמרו מעלי זה לא עניין של עלויות אלא שיש סבירות שלפחות אחד מהספקים או יותר כבר יהיה תפוס במועד החדש.
זה ממש עוגמת נפש להתחיל להתארגן על הכל מחדש...
ואולי ארחיק לכת אבל נראה לי שגם אם אחותך היא האדם הכי נוח ומפרגן בעולם, תחושת המרמור שלה שביקשת להזיז את התאריך, תהיה גדולה בהרבה מתחושת המרמור של בעלך שהוא מפסיד חופשה בחינם.
בנוסף רואים שההתלבטות הזו מעיקה עלייך מאד ונראה לי שגם אם תוזז החתונה ותטוסו לחופשה, זה קצת יעכיר את החופשה שלכם וזה עלול להשאיר לכם טעם רע ולפגום בהנאה שלכם...

L1CDISK

New member
עוד הצעה

אם יש לכם אפשרות למכור את החופשה שקיבלתם , אפילו במחיר נמוך מעלות של חופה אמיתית כזו, אני בטוחה שיהיה מי שישמח לקנות ולפחות ישארו לכם כמה גרושים כדי לעשות את החופשה במועד מאוחר יותר..
וסליחה מראש אם ההצעה דבילית :)

m a y a n a

New member
זה טיול ולא כלא. קחו טיסה חזרה מוקדם יותר

וככה תוכלו לרקוד על שתי החתונות :)

ani4ka4

New member
לדעתי

זה ממש כאב ראש- לבדוק מול כל הספקים והאולם

אבל
אם זה אפשרי אז למה לא

למעלה