אחותי הצולעת

אחותי הצולעת ../images/Emo178.gif

אז זהו... שלא... היא כביכול הכי מוצלחת, הכי קדושה, הכי טהורה, הכי בסדר מכולם, הכי יודעת הכל... ואני- סתם, לא כלום, לא שווה אגורה, לא יודעת מה טוב עבור עצמי- הרי היא יודעת הכי טוב מה טוב עבורי. זאת הסערה שמתחולתת בקרבי אחרי כל שיחה, ובד"כ בגלל זה לא מתקשרת, יצא שעשיתי טעות ועניתי לטלפון לפני יומיים והיא הייתה על הקו ודיברנו, שאלה על הבחור הקודם שיצאתי איתו, לא ידעה שנפרדנו אז סיפרתי לה וכמובן שהיא התקיפה אותי שעשיתי טעות ככה וככה, ושאני לא פועלת נכון ובלה בלה בלה..., בחרתי לא לספר לה על הבחור החדש, בטח אמא שלי תספר אבל זה לא יבוא ממני, פשוט אין לי כוחות לשיחות האלה... אחותי המוצלחת, המושלמת... היא לא כזאת מושלמת, אבל ההורים שלי חושבים שהיא כן, ופשוט לא רואים אותי ממטר. הייתי חייבת להוציא, כי זה בערך הדבר היחיד שמטריד אותי בין כל האושר שעוטף אותי בימים אלו.

hayapollak

New member
מלאכי - אחותך לא צולעת

אבל היא כנראה מביעה את הדעות (הביקורתיות) שלה גם כשהיא לא מתבקשת לעשות זאת... איכפת לה ממך וזה טוב רק שהיא רואה את הדברים אחרת ממך. נכון אלו החיים שלך והבחירות שלך (שלא חייבות להיות כמו הדעות והבחירות של אחותך) וזה מה שחשוב. אני בטוחה שבמשך הזמן תצליחי לשמוע את דעותיה של אחותך (גם הביקורתיות) בצורה יותר רגועה ונינוחה משום שאת עושה את הבחירות שלך ואת מחליטה מה טוב לך.

magenta73

New member
שני דברים

א. תפרידי בין המרעכת יחסים שלך ושל אחותך למערכת היחסים שלך עם ההורים. ולמה אני מתכוונת? אל תעשי השוואות בין איך הם רואים אותה ואיך הם רואים אותך. נראה שהרבה מהמרירות שיש לך כלפיה היא בגלל שאת מרגישה שאוהבים אותה או מכבדים אותה יותר. וזה האמת... כבר אישו עם ההורים, לא איתה. יכול להיות שהיא הבכורה? או לפחות גדולה ממך? אני צודקת? היחס לילדים משתנה עם היחס של הלידות. לכל ילד יש "תפקיד" או שנגיד התיחסות אחרת. לגדולים יותר תמיד יתנהגו אחרת, כי מההתחלה נתנו להם יותר אחריות וכו'.. אז פשוט ההסתכלות על הילד היא קצת אחרת... ב. בקשר אליה, תנסי לראות אולי מעבר לטון דיבור. תנסי לראות שהיא דואגת לך. מנסה לעזור לך... הכי הרבה תפני אליה ותבקשי ממנה לשנות את טון הדיבור, תגידי לה שאת מרגישה שהיא ביקורתית אליך כל הזמן. שאת נפגעת ממנה. תדברי איתה בגובה העיניים. את יכולה לשנות את היחסים בניכם. אבל על ידי תקשורת. לא ע"י העלמות. ואני שמחה שעוטף אותך אושר :)

אדלשה

New member
הי מלאכי!

זה טוב מאוד שאת מוציאה את זה החוצה! זה בדיוק המקום. אני חושבת שלא ניתן לערוך השוואה בין אנשים. את צריכה להשוות את עצמך ביחס לעצמך. את יכולה להתחזק בזה על ידי שתכיני רשימה של המעלות שלך, ותקראי אותם בקול. בודאי יש תכונות ודברים יחודיים לך שאין באף אחד אחר. אשמח לשמוע ממך תגובה. שלך אדל מאמנת אישית מעסה מרפאה פיזית דרך אלמנטים מהאימון.

behappy

New member
../images/Emo124.gifפרסומת!

וזה מופיע יותר מדי בדף הזה
(זה לא במקום, לדעתי, עם כל הכוונות הטובות והכל)

אדלשה

New member
פרסומת??

הי, זאת ממש לא הכוונה שלי. זה לא בסדר לשפוט אנשים בלי לדעת. אם זה לא מוצא חן בעינייך - אל תקראי. זה מיועד לאנשים שרוצים לקבל פידבק. כל טוב אדל מאמנת אישית מעסה מרפאה פיזית דרך אלמנטים מהאימון.

behappy

New member
אני פשוט לא חותמת בצורה

כזו- ביהפי סטודנטית מנהלת סניף XXX דוא"ל לכן, זה נראה כמו פרסומת. אני לא המנהלת פה. לא ניסיתי גם לשפוט. אבל זה צרם לי לעין. שיהיה לך יום טוב ועבודה פורייה.

אדלשה

New member
תגובה לבי הפי.

החתימה הזאת היא כמו השם הנוסף שלי. עם כל הכבוד- יש הבדל בין החתימה שלך לבין שלי. אני בטוחה שלך, ולעוד אנשים כאן יש ידע וניסיון, אבל אני עונה בצורה שמאפיינת את המקצוע שלי. ולכן, החתימה שלי בתור מאמנת אישית כן חשובה. חוץ מזה- יש עוד מאמנים שהגיבו,וחתמו בצורה זו. שיהיה לך יום טוב אדל מאמנת אישית מעסה מרפאה פיזית דרך אלמנטים מהאימון.

BellA עלמה

New member
אולי תשימי את זה בחתמה

שלך? חייבת להסכים עם בי הפי גם לי זה נראה קצת כמו פרסומת

אדלשה

New member
עלמה יקירה..

אולי כדאי שתקראי את התגובה שלי לבי הפי לגבי זה, ואז תביני למה התכוונתי. מעבר לזה, יש משהו שנקרא: חופש הביטוי.. אדל מאמנת אישית מעסה מרפאה פיזית דרך אלמנטים מהאימון.

לירננה

New member
../images/Emo24.gif

מה שאני הייתי עושה במקומך זה פשוט לומר לה:זה לא עניינך ואת לא מבינה את המקום שלי בכלל אז אל תדברי! אבל אני לא חושבת שזו דרך מומלצת כל כך :-\ מה לעשות? תנסי לחזק את עצמך מבפנים. היא באמת לא מושלמת. הנה,בדרך שהיא מתנהגת אלייך זה כבר מראה שיהא לא מושלמת. אם היא היתה מושלמת היא היתה גם מספיק חכמה כדי לפנות אלייך יותר בנעימות ולא לכפות את דעתה עלייך. תחזקי בעצמך את הדברים שאת אוהבת בעצמך. ואחרי שיחה איתה,או תוך כדי שיחה איתה תנסי להשיב אל עצמך את הכוח שלך. יש לך כוח!יש לך אופי! את שונה מאחותך,את לא היא, וזה בסדר גמור!
על הבחור החדש. ועל תחושת האושר הזו
שימשיך כך (את סיפרת ואני לא הייתי כאן,או שלא סיפרת? ) ואיך הולך עם הפסיכולוגית? טוב?

לא סיפרתי באופן רישמי...

פה ושם הזכרתי
ועם הפסיכולוגית הולך לא רע בכלל- עבדנו הרבה בפגישה הראשונה על המבקר הפנימי שקיים בי ועוזר לי מה שדיברנו ומה שהיא אמרה לי לעשות.

למעלה