לאח שכתב המכתב , חג שמח , היכנס בבקשה
המכתב שכתבת מדם ליבך נגע לי ללב , ואני מקווה שתקרא את תגובתי ,,, מהמילים שלך ניכר שאתה סובל ומתייסר וזקוק לעצה ופתרון , ושאתה באמת דואג לאחותך
לכן כדאי לך להקשיב למה שכתבו לך כאן לפניי , אנשים בוגרים ובעלי ניסיון חיים כאוטיסטים והורים לאוטיסטים , כמאמר הפתגם אין חכם כבעל הניסיון , ועצתם כאן ניתנת תמורת חינם אין כסף ,,,
האם אתה יודע שטיפול פסיכולוגי מעצם מהותו הוא מניפולציה ? כשאתה נכנס לטיפול פסיכולוגי , אתה למעשה נותן לפסיכולוג שלך רשות לעשות בך מניפולציות שונות ומשונות שאתה אולי אפילו לא תהיה מודע להן , ועוד יותר מכך , הפסיכולוג לא באמת לוקח אחריות על הטיפול , גם כשנכשל וגם אם תבקש ממנו לקחת אחריות , והם לרוב ינסו לטפול את הכישלון על המטופל ועל בעיותיו , והנה הרי סיפרת בעצמך על אנשי מקצוע שאמרו כך על אחותך, כך שאם נגרם נזק למטופל אין למעשה אל מי לבוא בטענות והמטופל ומשפחתו נשארים בלי ממון ובלי פתרון ,,,
אתה יודע איך להשתמש באינטרנט , אז אני ממליץ לך וגם לאחרים לקרוא על מה שנקרא הסכמה מדעת בטיפול פסיכולוגי , ויתכן וייפקחו לך העיניים ,,, תבין שכמו שגור 42 כתב , מי שמשלם את המחיר של הטעויות של הפסיכולוגים והפסיכיאטרים הם המטופלים עצמם ובני המישפחות , שגם הם בסופו של דבר סובלים
הפסיכולוגים לא יכולים לטפל באוטיסטים כי הם לא מבינים עד הסוף מה זה אוטיזם , ולמרות שכל מטפל מהתחום שמכבד את עצמו יודע כבר מזמן שאוטיזם זה לא מחלה , יש מי שיש לו אינטרס מובהק לשמור את ההגדרה ככזו , תנחש למה ? $$$ ,,, זה שפסיכולוגים יכולים לתאר את ההתנהגות של אוטיסטים במדויק אומר בסך הכל שיש להם יכולת תצפית ואיסוף נתונים טובה ולא יותר מזה , וזה עוד לא אומר שהם יודעים להסביר למה זה כך או להצביע על פתרון ראוי ואנושי ,,,
נתנו פה קודם דוגמה של שירות במוסך , אז אני הולך ושואל את עצמי אם יש לי מערכת מחשב יקרה ומסובכת באוטו , האם אסכים לתת למישהו שלא מבין במכוניות מהסוג שלי או למוסכניק חאפר לתקן לי את האוטו , בשעה שאני יודע שחוסר הידע וההבנה שלו עלול לגרום לי נזק בלתי הפיך ואפילו לסכן את חיי ואת חיי הנוסעים איתי ברכבי ? , אדם חכם בוודאי שלא יסכים לכך
הבעיה מתחילה בזה שפונים לפסיכולוגים שלא מבינים כלום בנושא אבל רוצים לתת תשובה , כל תשובה , כדי לרצות את הלקוח שלהם , זה שאצלו נימצא ה $$$ ,,, וכך יתנו תשובה כמו זו שנתנו הפסיכולוגית והפסיכיאטרית , היא בשלה היא מניפולטיבית , העיקר לחפות על חוסר יכולתם שלהם ואזלת ידם , וכך הם מעבירים את האחריות מהם והלאה , מה שנקרא מניפולציה ותרגיל פסיכולוגי שלא מריח טוב ,,, מה הן מציעות שאחותך תעשה , שתתאבד וכך תיפתר הבעיה ?
כל פתרון להרחיק את נושא הבעיה ולטאטא אותה אל מתחת לשטיח , במקרה שלך זה את האחות , הוא ניסיון לחפות על חוסר הידע ואוזלת היד של הפסיכולוגים , וכך רק למראית עין הנה הם פתרו עבורך את הבעיה וסיפקו לך שרות ,,, אבל מי שנשאר להתמודד עם התוצאות של עצות אחיתופל שלהם , הם המטופלים ובני המשפחה שלהם שנשארו בלי ממון ובלי פתרון , רק עם כאב לב וסבל ,,, תזכור רק שקשה לתבוע מהם אחריות ופיצויים , ראה מה שכתבתי למעלה על הסכמה מדעת
דבריך מלמדים שאתה כועס , ואפשר בהחלט להבין את הקושי הרב גם שלך וגם של ההורים , אבל אנא זכור שאם המצב מורכב , הוא מורכב גם בשביל האחות שצריכה להתמודד איתו , וגם היא סובלת כפי שאתה יודע להבחין ,,, לא תמיד ניתן לדעת עם מה בן אדם מתמודד , במיוחד אם הוא נמצא בחברה שלא מבינה אותו מלכתחילה ,,, לך תדע אם זה לא דווקא הטיפול הפסיכולוגי שעברה עד לאחרונה שדירדר אותה ואת מצבה
שהרי מתי הנחש מכיש ? מתי האריה תוקף ? האם הטבע לא מלמד אותנו שהחיות תוקפות כאשר הן מרגישות מאויימות ומותקפות וכאשר הן מרגישות שצריכות להגן על עצמן ? איך אומר זאת בעדינות רבה , אולי אחותך מרגישה שאתה חושב עליה כמו על חיה , הרי אתה כותב רובצת בבית , משל הייתה כלב או בהמה , וזה אולי פוגע בה , איך היית מרגיש אם היו מדברים עליך כך ? ,,,
לפעמים המחשבות והמסרים עוברים אפילו בלי מילים ויתכן שהיא מרגישה את הכעס וזה רק מערער אותה עוד יותר , כמו שכתבו לך כאן ,,, אוטיסטים במיוחד רגישים וקולטים ומבינים הרבה מעבר למה שהפסיכיאטרים והפסיכולוגים חושבים שהם קולטים , ואולי זה גם הדבר שבהם שמפחיד אנשים אחרים ?
רוצה לסיים בנימה אופטימית , מתוך הדברים שכתבת על יכולתה של אחותך בעברה , נראה שלאחותך יש רצון לעבוד ולחיות טוב הרבה יותר, כך שבהינתן התנאים המתאימים יכול להיות שיפור ,,, אם יש יושרה ורצון כן ואמיתי , צריך רק למצוא את הדרך להידבר איתה בצורה גלויה וישירה ,,, אם היא חכמה כמו שכתבת , יש סיכוי שהיא תבין גם את הצד שלכם בסיפור ,,, כדאי לך לקרוא מניסיונם של אחרים באתר הזה , אולי תצליח להבין אותה ואפילו את עצמך טוב יותר וכך להסתייע ,,,
בהצלחה בכל אשר תפנה , מי ייתן והשינוי יבוא לטובה , חג שמח