אחוזי שומן

• פותח הנושא oreo
  • פורסם בתאריך

oreo

New member
אחוזי שומן

מהו טווח אחוזי השומן הנחשב "טוב" לבנות?

Rיקש

New member
השאלה היא מה זה "טוב"

טוב בריאותית? או טוב כמו חטוב ויפה? כי התשובה של עינת (לדעתי האישית) מתייחסת לבריאותית. Rיקש. (סתם עוד פישר...
)

ממני אף פעם לא תקבל תשובות

שמתייחסות באופן חד משמעי לעניין יופי. עד 25% שומן אצל נשים זה זה בהחלט רזה עד ממוצע. אני מכירה נשים עם 25% שומן שנראות כמו דוגמניות, אבל זה שולי, העיקר שהן לא נמצאות בתת משקל.

snork

New member
איך בודקים כמה אחוז שומן יש בגוף?

יש איזה מקום שבודק דברים כאלה?
זהבית.

יש מגוון שיטות ונוסחאות

כנסי לקישורי הפורום, יש שם מספר אתרים שבהם תוכלי למצוא מחשבון לחישוב BMI הוא לא תמיד מדוייק ולא מיועד לספורטאים בעלי מסת שריר, אבל אני מניחה שעל השאלה שלך הוא יענה. מעבר לזה יש מכשירים שונים (דיגיטלים וקליפר) שבודקים את אחוז השומן, אבל בהם משתמשים מדריכים מיומנים.

oreo

New member
בדיקת אחוזי שומן

המאמן שלי בודק אחוזי שומן עם מכשיר לבדיקת אחוזי שומן. אני יודעת שזה לא שיטה הכי מדויקת בעולם אבל אני לא יודעת על דרך אחרת לבדוק אחוזי שומן בארץ. ואולי אני טועה...

דורון ק

New member
אחוזי שומן ובדיקתם../images/Emo3.gif

אז ככה-לשומן יש כמה תפקידים מרכזיים:מקור אחסון לאנרגיה זמינה,הגנה על איברים פנימיים,עוזר לשמירת חום גוף וכו´ אך כידוע בדרך כלל לאנשים יש יותר מדי שומן. את השומן בגוף אפשר לחלק לשתי קטגוריות:שומן חיוני ושומן לא חיוני-השומן החיוני(הנחוץ לפעילות תקינה) נמצא בכמויות קטנות בשרירים,במח העצם,באיברים פנימיים ובמערכת העצבים המרכזית-לכן ההמלצה היא שגברים לא ירדו מתחת ל-3% שומן ולנשים ההמלצה היא לא לרדת מתחת ל-8% שומן-ההבדלים נובעים מכך שלנשים יש יותר שומן ספציפית מינית שנמצא בחזה,באגן הירכיים,במותניים ובירכיים. סקירה קצרה של השיטות הפופולריות לבדיקת הרכב גוף(החסרונות והיתרונות מבוססים על השוואות בין מכשירים בעלי עלות דומה): BODY MASS INDEX:מדד ה-BMI הוא חישוב של משקל וגובה על פי טבלאות קבועות: יתרונות השיטה: שיטה פשוטה-מודדים משקל וגובה ולאחר מכן מסתכלים בטבלה. חסרונות השיטה: בנוי על טבלאות קבועות. לא יכול לתת פירוט על פריסת השומן. לא מבחין בין רקמת גוף רזה לבין רקמת גוף שמן. לאור הנתונים האלו מדד ה-BMI הוא אינו יעיל לבדיקת הרכב גוף. מכשירים חשמלים:שיטה בה בעזרת מכשירים חשמלים מחשבים את הרכב הגוף. יתרונות השיטה: זה בטוח. בדיקה בבית היא פרטית. לא דורש טכנאי. חסרונות השיטה: מושפע מריכוז הנזולים בגוף. לא נותן פירוט למיקום שומן הגוף. נתונים אלו עושים את המכשירים החשמלים לא יעילים לבדיקה מדויקת של הרכב גוף אך הם כן יכולים לתת נקודת יחוס מסוימת לשינוי בהרכב גוף זאת אומרת אם נמדדים בבוקר לפני ארוחה למשל. קליפר:בדיקה בה מודדים את קפלי העור ממקומות ספציפים בגוף ואז מחשבים בטבלאות. יתרונות השיטה: לא יקר. נייד. לא דורש טכנאי. חסרונות השיטה: מבוסס על נקודת הנחה שיכולה להיות נכונה או לא נכונה-ששומן תת עורי מנקודות מסוימות הוא פרופורציונלי לכל הגוף. המשוואות פותחו בהתבסס על אנשים בעלי משקל תקין-להכניס אדם בעל משקל יתר למשוואה שכזו יכול להיות לא מדויק. הצביטות צריכות להיות באמצעות אדם נוסף מה שהופך את השיטה ללא פרטית. התוצאות משתנות בהתאם לאדם שצובט את המקום וכמו כן לאזור המדויק של הצביטה(גם אם זה אותו מודד). טכניקת צביטה נכונה דורשת אימון. לא נותן אינדיקציה לשומן מכל הגוף. שקילה תת מימית(דחיסות הגוף):בדיקה בה מודדים את משקל מתחת למים באמצעות משקל מיוחד בו מודדים את דחיסות הגוף. יתרונות השיטה: נחשבת למדויקת. לוקח בחשבון שומן מכל הגוף. חסרונות השיטה: חלק מהאנשים ירגישו לא בנוח להיות מתחת למים מבלי לזוז מה שיכול לשנות את תוצאות הבדיקה. דורש טכנאי מיומן. תמיד נשאר קצת אויר בראות מה שיכול לשנות את התוצאות. לא לוקח בחשבון את מיקום השומן. לא נותן אינדיקציה לכמות מינרלים וכו´-רק יכול לתת בדיקה של רקמת גוף רזה או שמן(שומן ולא שומן). מכשיר צפיפות הגוף:מכשיר שבו מודדים את דחיסות הגוף באמצעות תא מיוחד. המכשיר עובד על עיקרון דומה לשקילה תת מימיתהיתרונות והחסרונות דומים ברובם ובכל זאת יש כמה הבדלים. יתרונות השיטה: נחשבת למדויקת. נוחה. לוקח בחשבון שומן בכל הגוף. חסרונות השיטה: דורש טכנאי מיומן. די יקר. יכול להגיד רק מה אחוז השומן והלא שומן(לא מתייחס למינרלים וכו´). לא יכול לתת מיקום מדויק של פריסת השומן. בליעת קרני DEXA:X היא שיטה שבה קיים שימוש באנרגיית קרני X העוברות דרך רקמות הגוף. יתרונות השיטה: נחשב למדויק ביותר. לא פולשני. בודק את המרכיבים:מסת גוף רזה-שריר,מסת שומן ומסת גוף רזה שאינה שומן ושריר. יכול לתת אינדיקציה למיקום השומן. חסרונות השיטה: יקר. נעשה בתנאי מעבדה. השולחן שעליו נערכת הבדיקה יכול לא להיות רחב מספיק על מנת להכיל אנשים רחבים במיוחד. אז בכללי בנוגע לבדיקת אחוז שומן אני מציע להשתמש במה שיש ברשותכם ולצאת מנקודת הנחה שלא תמיד המדידה(במכשירים הפחות יקרים) משקפת את הרכב הגוף האמיתי אלא יכולה לתת נקודת יחוס מסוימת בנוגע להרכב גוף.

oreo

New member
רגע רגע

אז בעצם אחוז השומן המומלץ לנשים הוא 8% ומעלה? ומה הטווח העליון? (נכתב כאן קודם שזה בסביבות ה 25%)

חס וחלילה. אני מאמינה שזו היתה

שגיאת הקלדה. אשה שתרד מ-18% שומן תחשב לכל הדעות כאשה ב"תת משקל". הטווחים הם 18%-25% אחוז שומן נמוך עד סביר ותקין. 25%-30% עודף משקל קל. 30% ואילך בעיית השמנה.

למעלה