אחוזי נכות

shmoobi

New member
חשבתי שבפורום הזה כן יבינו אותי

כמו שהאחרון שכתב יש לי תסמונת טורט אני רגיל כבר לקלל ולהגיד מילים כאלה וכולם נהיים לי יפי נפש אני רוצה לראות מישהו שבנאדם פגע בו בצורות קשות מאוד והשפיע על אורח החיים שלו ולא ירצה לנקום או שהבנאדם\מוסד יענש אני רוצה להתקדם בחיים בטח רוצה להיות אפילו משהו גדול אבל אני יכול? לא לא כמו פעם היום יותר מדי דברים בריאותיים משפיעים עליי חזרתי לכדורים ובשעה 6 בערב אני רוצה ללכת לישון כבר כולם יכולים לראות מהצד ולהגיד לי להתעלם מהצבא והמעבר לפעמים אי אפשר ומי שכתב שאני עצלן שאוהב לחיות על חשבון אחרים אני יכול להגיד לו שהוא אין לו מושג בתסמונת הזאת מה אתה עושה בפורום הזה? אם היית יודע מזה המחלה הזאת היית עונה בצורה יותר יפה

shmoobi

New member
חחחח

אה כן והמדינה שאני חי בה? חחחחחחחחחחחחחחח מצחיקים נהיינו כולם תמימים פה איזה מדינה מדינה זבל שהראשים שלה מושחתים וכל דבר בה ה קומבינות ופרוטקציות את זה אני צריך לאהוב? חס ושלום אני אוהב מאוד את הנופים ואת היהדות ואת הישראליות אבל לא מה שקורה במדינה שלנו אני בטוח שאתם מתים על המדינה הזאת

אני יכולה להתחבר להרגשה המקוממת

ששמובי חש. גם אנחנו חשנו נבגדים ע"י המדינה, כשהיינו צריכים לרכוש את הריספרדל באופן פרטי. השימוש בכדור רק נכנס לשימוש והעלויות היו מטורפות (בין 1200-1800 ש"ח לחודש, תלוי במינון). למה ? והלא כל חיינו שילמנו מיסים וקופ"ח וכשצריך משהו, אתה נזרק לכלבים. קצת אח"כ היתה כתבה על חברי הכנסת ובני משפחותיהם, שזכאים ח-י-נ-ם לשירותי הרפואה הקונבנציונאליים והאלטרנטיביים (אם הסב ח"כ, גם הנכד זכאי). אז זה לא מקומם ? אחרי הכל, הבחור שרת בצבא עם הלקות (בין אם דיווח עליה או לא), יכול היה להשתחרר או להשתמט, ולא עשה כן. אולי יש דרך אחרת להתבטא. אולי , כפי שהוצע ע"י משה, יש מקום לפנות למשרד הביטחון. אבל התחושה של חוסר האונים מול הישות הזו שנקראת מדינת ישראל בהחלט מובנת.

שחר1983

New member
עכשיו תקשיב..(תגובה ארוכה)

יש אנשים פה שלא מסוגלים לתפקד (כמוני!!!) לא יכולים ללכת ברחוב,לא יכולים לצאת לסרטים,לא יכולים לעבוד ולהתפרנס בכבוד...ועוד הרבה דברים שלפי סיגנון הדיבור שלך אני בטוחה שאתה עושה טוב..(לפחות יותר ממני). אתה יכול רק להתבייש בעצמך על הדיבורים האלו! לי יש טורט מאוד קשה!!! ועדיין אני לא מפילה את הכל על הטורט... למשל: כתבת: "לזיין את המדינה" יש לך טיקים שאתה מוכרח להקליד את המילים הללו...??? אני עם טורט מגיל 3!!! לא מכירה את עצמי בלי...אני הרבה יותר ותיקה ממך עם טורט ותאמים לי שזה לא טיק!!! זוהי צורת דיבור,ואם זוהי צורת הדיבור שלך-בבקשה! אף אחד לא מאשים אותך על תחושותייך,אני הראשונה להבין מה אתה מרגיש! אבל אף פעם,לא התבטאתי בצורה כזו מכוערת... אתה רוצה "לזיין את המדינה"?! ומה ייצא לך מזה? ייצאו לך ה1800 ש"ח הללו (שאיתם תקנה גרעינים ובוטנים...)לא תוכל להתפתח,תהיה במעקב של ביטוח לאומי... תקשיב גם אני הייתי מועדמדת לצבא! ההבדל ביני לבינך שאני מראש הבנתי שהמסגרת לא מתאימה לי...ידעתי שאני בן אדם שלא עומד טוב בלחצים,כל לחץ קטן מפעיל את הטיקים בעוצמה פי 1000 ממה שהיו (והם גם ככה נמצאים כל הזמן...) אז פשוט החלטתי לא להתגייס,הצבא ממה שאני זוכרת היה איתי מאוד בסדר,נתן לי להחליט אם אני מעוניינת להתגייס,ובסוף שלא רציתי התעודת פטור שהונפקה לי הייתה על סעיף "עפ"י חוק"-זאת אומרת שהצבא היה איתי מעל ומעבר. אז אם אתה רוצה להאשים מישהו זה רק את עצמך!!! כל אדם אחרי לכל הדברים שהוא נקלע אליהם...,אני ממש לא יפת נפש,אבל חבל לי שבגלל אנשים כמוך,בעוד שנה שאצטרך להתייצב לוועדה יקשו לי עוד יותר על החיים!!! מה נראה לך? שלא הייתי רוצה לעבוד? להתפרנס בכבוד? לעשות את כל הדברים שאנשים "נורמאלים" עושים...??? תאמין לי שכן!!!! אבל בכל מקרה אני לא נכנסת למרה שחורה,יש לי חיים לחיות,ואני תמיד מאמינה שיהיה בסדר...לא משנה מה יהיה בסדר. אז אולי במקום להתמרמר,תתחל לקחת את עצמך בידיים,תלך אולי לטיפול? (לי אישית שיחות עם אדם חיצוני תמיד עוזרות,תעשה פעילות גופנית (מחקרים הראו שפעילות גופנית תורמת לשיפור מצב הטיקים,צא עם חברים,תעשה כל מה שאתה יכול כדי למצות ולהנות בחיים שלך...אל תנצל את כל זמנך הפנוי באיך להוציא כסף במרמה מביטוח לאומי.. אני מבינה את כעסך...אבל האשמה היא לא של צה"ל..זו המסגרת וכולנו יודעים זאת. בכל מקרה,אנחנו בערך בני אותו גיל,אני מניחה שלשנינו יש אולי תחומי עניין דומים,המלצותיי אליך הן: תבלה,תלמד,תעשה ספורט,תחפש עבודה-כזו שגם תפרנס אותך וגם תתן לך תחושת סיפוק..ותתחיל להזיז את החיים שלך, אתה לא רוצה להתעורר בעוד 20 שנ הולדעת שבגלל מירמור הפסדת הרבה דברים בחיים. קצת חומר למחשבה! ושוב ,התגובה לא נועדה לפגוע בך או באף אחד אחר! בכל מקרה מתנצלת מראש אם מישהו נפגע מתגובתי,אם מישהו רוצה להגיב אליה הוא מוזמן. יום טוב! לכולנו! שחר

שחר ../images/Emo24.gif שמחה על תגובתך לפחות את

לא מישהו מהצד..(כמוני) כי אני רק אמא של ...ילד עם טוראט...אנחנו חיים בבית עם הטוראט...ליד הטוראט וביחד עם הטוראט...אבל אף פעם לא אוכל להביע את התחושה האמיתית יותר שלכם - אז
ושבת שלום

שחר , אני חושבת שאין לנו זכות לשפוט

למי הטיקים קלים יותר או להפך ואיך להתנהג בהתאמה. ישנם אנשים עם ביטחון עצמי גבוה, למרות מצבם וישנם כאלה שמבטם יהיה מושפל בשל מצבם , ואין זה משנה כלל עד כמה הטוראט קשה או קל. הטוראט שם, ולא כל אחד למד לקיים חיים לצד הטוראט . ואלה שממש קשה להם (ובלי קשר לרמת ההפרעה עצמה , אלא תוך התייחסות לקיום שלה בכלל) ובוחרים להיתמך, זו זכותם , והמדינה צריכה להיות שם בשבילם.

שחר1983

New member
אני מסכימה עם דבריך,אבל...

מותר להיתמך! זו אפילו חובה אם אדם זקוק לעזרה שיתנו לו אותה. אבל יש חוקים,ומה לעשות שהחיים במדינה שלנו הם על פי חוקים-מה לעשות לעיתים יבשים. אני מסכימה עם כך שהמדינה צריכה לעשות יותר,הרבה יותר...ממה שעושה היום,ביחוד לנו הטורטניקים...שבהרבה מקומות לא מכירים בכך. אבל תראי,עדיין חוקי ביטוח לאומי קבעו ובפירוש שמי שאינו מסוגל ליכולת השתכרות זכאי לקיצבה. בהודעתו של שמובי,הוא אינו דיבר בכלל על חוסר יכולת או משהו כזה אלא רק על "לזיין את המדינה"... אני חושבת שהמדינה אכן צריכה לעזור לו אך בדרכים אחרות כמו לימודים,קידום,מציאת אפשרויות תעסוקה נכונות שטובות לו. אבל אני ממש לא מסכימה עם העובדה שהוא רוצה קיצבה עקב כך שהמדינה הרסה לו את החיים. אם זה כך (ואני לא יודעת ובטח לא שופטת) והמדינה אכן הרסה לו את החיים (הצבא) שישקול תביעה נגד הצבא כמו שאמר משה אם איני טועה)... תאמיני לי שהלוואי וכל מי שיש לו טוראט- הופ-ישר קיצבה.. אבל זה לא כך,ונכון את צודקת אני לא באה לשפוט למי יש טיקים יותר קלים או יותר קשים,בסה"כ סיפרתי מנקודת מבטי האישית שלי. אני טוענת שכל אדם בוחר לאן החיים יובילו אותו.נכון שיש כאלו אופטימים וכאלו פחות אופטימים-פאסימים..אבל עדיין,המירמור לא מוחביל לשום מקום,הרי אנחנו אלו שבוחרים בסופו של דבר את דרכנו ולאן נגיע,אם בן אדם לא רוצה עזרה,לא ניתן להכריח אותו..ובעניין שלנו אני שוב אומרת,בהחלט יש צורך שהמדינה תתמוך ותתן עזרה מתאימה לכל בעל לקות שהיא (לאוו דווקא טוראט בלבד) אני פשוט חושבת שהעזרה הספציפית ששמובי ביקש היא לא נכונה,ובטח לא ממניעים נכונים. וכל זה לא מהיכרות איתו אלא בסך הכל מכמה הודעות שהוא כתב כאן,ולעניות דעתי לכיוון הזה זה משתמע. בכל מקרה אני שוב מתנצלת אם תגובתי הובנה שלא כהלכה. לא היו לי מניעים לפגוע,אלא רק להבהיר את דעתי-בתור אחד שבאמת באמת עם טוראט לא קל בכלל (בלשון המעטה..) אבל עדיין בוחרת בדרך שונה. ושוב אין כאן כל עניין של שיפוט ,אני לא מכירה אותו,לא יודעת מיהו, הודעתי נכתבה אך ורק על סמך התבטאותו. ערב טוב,שבת שלום! שחר

nenga5

New member
נגה

הי שחר.פעם ראשונה שאני בפורום,שמי נגה ואני עם טוראט מגיל 3 .נדהמתי מהכח .אני באופן אישי מורה לאירובי-בעלת סטודיו.מפרקת את כל ה"טיקים" באמצעות מדרגה אירובית שואגת,ומשתוללת מסביבה -וזה כיף נשואה ואם לשלושה ילדים מדהימים-מקווה שלא יורשים.לא היה קל ועדיין מתמודדת,אבל בהחלט יש לחיים מה להציע.

שומבי היקר../images/Emo52.gif אם נפגעת

אבל אני חושבת שיש דרכים אחרות..לטפל בבעיה...אם אינך מצליח להתמודד עם העבר ...ועם הטראומות אולי שווה שתקבל עזרה מקצועית...פסיכולוג או פסיכיאטר... אני אמא לילד עם טוראט...ובהחלט יודעת מה זו הלקות הזו..ואני במקרה גם הקמתי את הפורום הזה...בדיוק בשבילך ובשביל עוד אנשים כמוך וכמו הבן שלי וכמוני...ורק למטרה טובה בכדי לעזור לנו להגביר מודעות לגבי התסמונת..כי רק בגלל הבורות הזו התייחסו אליך..ואל עוד חיילים כפי שהתייחסו. אם אתה רוצה להתקדם בחיים..ואני מאמינה שאתה מאד רוצה..אל תאמר "אני לא יכול"..תהיה אופטימי ותנסה להתמיד ולהצליח בדברים ואם קשה לך, גש לקבל סיוע..תמיכה...ואולי באמת לבדוק אפשרויות דרך הרווחה במה ניתן לעזור לך. אבל תשתדל לא לסמוך על ביטוח לאומי לגבי קצבת נכות כי גם אם תקבל זה יקח המון זמן...והזמן הוא יקר. אני מציעה לך להשאיר הכל מאחור ולהביט קדימה...לשאוף למשהו שאתה רוצה להיות ולנסות להגיע..כי אם תשקע בתוך בועה של עצבים וכעס וטינה כלפי כל העולם ואשתו..זה לא יתן לך כלום.אני בטוחה שאם תפנה את האנרגיות לדברים ומעשים חיוביים הכל יצא לטובה. גש ללשכת התעסוקה...נסה ללמוד מקצוע על חשבון המדינה יהיה יותר נחמד לשמוע שאתה לומד על חשבון המדינה מאשר לוקח ממנה כסף....יש להם קורסים לאו דווקא של עבודה פיזית...ואני ממליצה על זה בחום.

jon boy

New member
שומבי היקר

אני גם הייתי באותו המצב בדיוק כמו שלך עם טיקים נוראים שכניראה היתגברו אז עם הרבה מתח לחצים ושירות צבאי מלא עם מילואים, שלום הגליל ועוד הרבה חרה( סליחה על הביטוי),סבלתי הפנמתי והמשכתי ליזרום כמובן ניצלתי את כשרונותיי וגם חוזק פנימי שלא יודע איך הגיע אליי ותמיד אמרו לי תיתבע נכות מהצבא או מהביטוח לאומי אבל אני יודע שאם היתי תובע זה הייה מחליש לי את המילחמה בטוראט והייתי קורא לעצמי נכה וההידרדרות היתה עוד יותר חזקה,היום אני נשוי עם 3 ילדים עובד ברוך השם, טפו טפו,ובכל עבודה שעבדתי ניהייתי בעל מיקצוע טוב אם ידיי זהב ,אני גם מסגר ,נגר, שיפוצניק לעת מצוא טכנאי מכונות פה ושם ומתקן לבד את הרכב שלי, בלי להישתחצן תמיד הישתדלתי להיות הכי טוב בכל דבר בלית ברירה, אני מבין טוב מאוד אותך ושמח שעברת את החלק הזה של השירות הצבאי עם טוראט , אבל אם ניפגעת גופנית בשירות הצבאי בכתף אזיי זכותך ליתבוע את הגורם הצבאי ,וללכת על זה עכשיו ולא יותר מאוחר ואם הצלחת ליתבוע זמנית את הביטוח לאומי כדיי ליצבור קצת זמן כלכלי אז ייצאת צדיק ותנסה בכדיי שלא תגיד אחר כך לא ניסיתי וכדיי שלא תיהייה לך היתדרדרות מהכתף אל הגב וזה מצריך בדיקה רפואית וטיפולים כמובן ,אבל במקביל אני מציע לך להמשיך ליזרום ולנסות תמיד להצליח ולא להיות ממורמר כי זה רק יפריע לך, כמובן אם תירצה ייעוץ ועזרה מיקצועית בתחום הטכני אני לירשותך, דרך צלחה,

חגית35

New member
גוף שעוזר למצוא עבודה למוגבלים ועוד

נסה את הכתובת הזו: http://meshi.org.il/ מרכז לשיקום מקצועי (נמצא ברעננה ) 097719444 אורית

חגית35

New member
רצון טוב בטוח יש להם מהיכרות

הם פנו אלי כמי שפרסמה מודעות דרושים עבור מקום עבודה ופשוט רצו לעזור למישהי שהם מנסים לשבץ בעבודה והם פנו אלי כמעסיק שראו שמחפש את המקצוע שלה, ושמחתי לנסות לעזור אם יתאים לנו ולה. זו אפילו מצווה. למרות שהם לא חיפשו רחמים או טובה אלא שיבוץ אמיתי בעולם העבודה. יש מצבים בחיים שכגורמים לאנשים לצאת ממעגל העבודה או בעיות אישיות שגורמות התמוטטויות או נכי צה"ל או אלמנות וכל מיני שפשוט צריכים את ההזדמנות הזו והם עושים גם הכשרה מקצועית ויש שם צוות מקצועי שמכין אותם לעולם העבודה ומלווה אותם. נשמע מאוד עוטף לדעתי. אז רצון טוב ונכונות יש בטוח שם. מקווה שזה יעזור!

למעלה