אחוזי נכות

shmoobi

New member
אחוזי נכות

בדרך כלל כמה אחוזי נכות מקבלים מביטוח לאומי על התסמונת אני יודע שזה לפי רמות של התסמונת אבל תענו לי בבקשה חשוב מאוד!

הלנה

New member
בדרך כלל

לא מקבלים אחוזי נכות מביטוח לאומי אלא אם כן יש הפרעה בתפקוד שמונעת מהלוקה לעבוד וכו'.

shmoobi

New member
אוקיי אבל..

הייתי בלשכת התעסוקה ואמרו לי שמגיע לי וגם הייתי באיזה אבחון מסוים מאצלם אמרו לי אותו הדבר שמגיע לי והם שמעו על אנשים עם התסמונת שקיבלו מעל 20 אחוז

שחר1983

New member
אז ככה...

כדי לקבל קצבת נכות עליך לקבל לא פחות מ-40 %!!! ועד רמה מסויימת של אחוזי חוסר תפקוד... אם אתה מתפקד,ומסוגל לעבוד...כלומר לתפקד ברמה של שכר מינימום...אף אחד לא ייתן לך כלום שום אחוזים ושום קצבה. הקצבת נכות מיועדת לא למי שיש לו מחלה מסויימת אלא למי שהמחלה המסויימת מונעת ממנו לתפקד-במקרה של ביטוח לאומי -לעבוד! אני קוראת מתגובותיך שאתה ממש רוצה לקבל את הקיצבה הזו,אבל בתור אחת שמקבלת אותה-הם עושים את המוות-הבכום לא מגיע לשכר מינימום דהיינו 1800 ש"ח לחודש. אני הייתי ממליצה לך לחשוב טוב אם אתה מעוניין בה..אני ללא כל ספק אם הייתי יכולה הייתי עובדת בעבודה כלשהי... והיום למרות ההמיתון עדיין מרוויחים יותר מ1800 ש"ח לחודש. אז תעשה אם עצמך חישוב טוב טוב...לא נעים שביטוח לאומי מתחקר אותך...ואני ממליצה לך גם מבחינה של אם תקבל קיצבה אתה לא יכול לעבוד...ואם בכל מקרה תעבוד הם יעלו עלייך בצי'ק בעזרת התלוש שתקבל... אז תעשה עם עצמך חישוב כזה: האם הטוראט שלך באמת כלכך קשה-עד כדי חוסר יכולת לעבוד? או האם זה מעניין של נוחיות? אני חס וחלילה לא שופטת או מנסה לרמוז על משהו...אבל זה כל התהליך שאני עברתי ועדיין עוברת כל שנתיים קבוע. ממליצה לך לשקול טוב טוב את צעדייך. בהצלחה, שחר

שביק

New member
שלום לך בקשר לאחוזי נכות מביטוח

לאומי - אסוף את כל הניירת הרלוונטית מהרופאים שלך לגבי יכולות התיפקוד שלך. למה אתה מסוגל ולמה אתה לא מסוגל. תיפנה אליהם עם כל האישורים והאיבחונים, בביטוח לאומי יזמנו אותך לועדה רפואית ויחליטו מה שיחליטו. אם אתה חושב שמגיע לך יותר תוכל להגיש ערעור עם אישורים נוספים חדשים לגבי מצבך. בהצלחה. שביק

shmoobi

New member
אבל...

למה לא יכול לעבוד?? הביטוח לאומי מעודד אותך לעבוד ולמצוא עבודה איך את יכולה להתקיים מ1800 שקל לחודש?.

ישם לקחת בחשבון שיש לנכות השלכות

נוספות : למשל רישיון נהיגה (אם יש). גם במשרד הרישוי עוברים מסכת ייסורים עד שמוכיחים כשירות לנהיגה (וההוכחה הזו עולה לא מעט כסף), כך שכדאי לשקול בעד ונגד.

שחר1983

New member
הסבר.

שוב כמו שאמרתי לך,הקצבה נועדה לאנשים עם מגבלה מסויימת שאינם מסוגלים לעבוד ולתפקד! אם הינך יכול לעבוד אפילו בצורה חלקית-הרי שאין לך צורך בקיצבה. ברגע שאתה מקבל קיצבה זוהי בעצם הצהרה שכרגע בזמן הנתון הזה,אתה לא יכול לעבוד ולהתפרנס עקב מגבלתך האישית (במקרה זה הטוראט). אם יש לך יכולת השתכרות אתה לא זכאי לקיצבה! אי אפשר לרקוד על שתי חתונות (גם לקבל קיצבה וגם להרוויח כסף נוסף) אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה... אם יאשרו לך קיצבה (מה שיהיה לא אפשרי ביותר,אם אתה מסוגל לעבוד),אתה לא תוכל לעבוד,ואם תעבוד ויתפסו אותך...אני לא מקנאה בך...יש הרבה רמאויות היום ונוכלים שמנסים להוציא קצבאות במרמה מהביטוח הלאומי...ולכן ברגע שתופסים מישהו "מתחזה" הוא נקנס,זאת אומרת מצתווה להחזיר את כל הכסף שקיבל+ריביות... אני שוב מסבירה לך,הקצבה לא נועדה להשלים לך הכנסה אלא לעזור לך במידה הכי מינימלית להתמודד בחיי היום יום. נכון שזה מעט,נכון שזה לא מספיק, נכון שכל הקיצבה הולכת לי על כדורים,נכון שעדיין ההורים מממנים אותי....וכו' וכו' אבל אין מה לעשות אלו המשאבים שהמדינה הקציבה. שוב,עניין הקצבאות נכות הוא חוק יבש...אי אפשר לכופף אותו. את השיקולים שלך אתה צריך לעשות. שחר.

שמובי, מה יהיה ../images/Emo35.gif

נראה לי (באמת), שיותר קל למצוא עבודה שמרוויחים בה 1800 ש"ח, מאשר לרוץ אחרי הביטוח הלאומי ולהוכיח להם שאתה מסכן, ואז להיתקע בבית ללא יכולת לעבוד. עזוב אותך מזה - אתה בחור צעיר, ואם הבעיה היחידה שלך זה טוראט - הרי שאתה יכול לעבוד במגוון עבודות שמכניסות הרבה יותר מזה !

shmoobi

New member
אני יגיד לכם למה

אני רוצה תקצבה הזאת בגלל שאני רוצה לזיין תמדינה כמו שהמדינה זיינה אותי אני לפני שנה וחצי הייתי בלי התסמונת כמעט לחלוטין כמעט והחלמתי אבל אז התגייסתי ובצבא האכילו אותי מרור לא האמינו שיש לי תמחלה בכלל המפקדים שמו אותי בתחזוקה אתם מבינים את זה? אחד עם תסמונת טורט כל יום מרים דברים ששוקלים 50 קילו?. וגם אחר כך חזרה לי המחלה וגם פרקתי כתף וגם מלא טראומות לכל החיים אז מישהו מסוגל לא להבין אותי בכלל למה אני רוצה ת1800 שקל המסריחים האלה? כי כמו שאני סבלתי מהמדינה הזאת מגיע לי באותה רמה החזרים הולמים

shmoobi קשה לי לקרוא ../images/Emo46.gif

את ההתבטאות שלך...כלפי המדינה בה אתה חי.. האם המדינה אשמה בכך שעברת טראומות
או שיש לך "תסמונת טוראט"
אולי אם היית דואג לאותם אישורים המהלך השירות הצבאי לא היו "מאכילים אותך מרור"..
האם בכלל בלשכת הגיוס התרעת שאתה עם תסמונת טוראט
אולי לא דיווחת להם בתחילה...ולכן היה להם קשה להם להאמין לך שקבלת את זה שפתאום בשרות
בשביל זה יש ועדות רפואיות טרום הצבא...והאמן לי על שטויות הרבה פחות מטוראט..אפילו לא מגייסים. "טוראט" זו לא מחלה זו לקות מסויימת שבמקרים קשים גורמת אף להגבלה ...ואם היית בדרגה מאד קשה - לא היו יכולים שלא להאמין לך... ובטח לא בגלל הטוראט היה לך קשה להרים משקל של 50 ק"ג... אולי בגלל פריקת הכתף. סלח לי על הבוטות...אך נראה לי שאתה די עצלן..ודי טיפוס שאוהב לחיות בצילם ועל חשבונם של אחרים..לא אוהב להתאמץ...ויעשה הכל כדי לעשות "בטן גב" כל היום ולנצל את המדינה כמה שיותר...בו בזמן שיש באמת אנשים הנמצאים במצבים קשים יותר ממך בעלי משפחות שבקושי יש להם מה לאכול בבית ונלחמים על כל עבודה...רק כדי להוכיח שהם מסוגלים להתקיים בזכות עצמם.

הטוראט

אם אתה טוען שהטוראט פגע או החמיר במהלך השרות הצבאי שלך עליך להגיש בקשת להכרה כנכה צה"ל במשרד הבטחון. הם יבדקו אותך ואם ימצאו שאתה זכאי לקבל קצבה יתנו לך. אני מבין שאתה בחור צעיר לכן עדיף להשקיע מאמצים בפיתוח עתידך כמו השלמת הבגרויות , ללכת לאוניברסיטה או לרכוש השכלה.בקיצור להתקדם בחיים ולא להשקיע את המאמצים שלך "בלדפוק את המדינה". אתה למדינה או לרשויות בסה"כ אזרח/מספר ולא יותר מזה. אני מבין שאולי לא היית משובץ ביחידה יוקרתית אולם דע לך השיבוץ שלך נקבע לפי הנתונים שקבעו לך ועליך להודות שלא פתרו אותך מגיוס צה"ל בכלל. בקיצור עליך לראות את חצי הכוס המלאה ולא הריקה. שיהיה לך בהצלחה בחיים האזרחיים שלך

בנבר

New member
תיקי יקרה שלום לך.וכמובן שומבי היקר

לרגע לא אתחבר לאוצר המילים של שומבי,אך אני ממש רוצה לחבר אותך למציאות.כללי המשחק המאוד מוכרים לנו לאורך כל השנים מאד משתנים עם הגיוס לצבא. בתקופת הלימודים כולם פחות או יותר מסתדרים,החל מדיבור עם המורה ובית הספר וכלה בהצמדת סייעת לילד.גם עם מאד קשה המסגרת וההצע מאפשרים לילדים פחות או יותר לחיות עם הטורט בשלום.מהדיווחים של כולנו אנו למדים שאשפר להתמודד . עם הגיוס לצבא הכל משתנה.בדר"כ אין עם מי לדבר.הכדור פתאום לא בידינו ההורים וכל ההתמודדות היא של הילדים.המפקדים הצעירים,החובשים והרופאים הצבאיים (לפחות חלקם) לא מכירים את התסמונת,ומה שהם רואים לנגד עיניהם זה בחור/ה חצוף, מקלל ,היפראקטיבי,זז לכל הכיוונים,מוזר... חברה אנחנו מדווחים מהשטח .לפני שנה שני בנינו התגייסו .תיקי פעלנו בדיוק לפי מה שאמרת ויותר מזה ,החל מדיווח ללשכת גיוס ,אין ספור בדיקות רפואיות,מכתב המלצה מפרופ" קורצין לגבי מצבם ,הפעלנו את כל הקשרים בעולם להתאים שיבוץ מתאים וחשבנו שהצלחנו.עם הגיוס החלו ילדינו להתמודד עם מציאות שלא היתה מוכרת עד אז.הבעיות ממש לא התקבלו בהבנה ואנחנו מצאנו את עצמנו פעמים רבות מתקשרים לרופאים צבאיים וצועקים להם: "היי, תסביר לכולם שישי לו טורט " חברה הכל תלוי ביכולת ובחוסן של הילדים להתמודד .הגדול מבין בניי מיד הבין את העסק ,נלחם להעלות פרופיל ,ולאחר חצי שנה בצבא בתור פרופילניק חסר תכלית הוא גויס כלוחם לשריון החל טירונות מהתחלה ,אין מאושר ממנו ואנו הפכנו להורים רגילים עם כל הדאגות וכולי. הבן הצעיר יותר עבר את כל המיונים לחיל חינוך והיה אמור להתגייס לצוות טכני של הלהקות הצבאיות (הוא עוסק בהגברה).עם גיוסו, לפני הפינוי וללא כל הודעה כל הגיוס נלקח למשטרה הצבאית וכאן עברנו יחד איתו כמעט עשרה מדורי גהינום.דיברנו עם כל העולם שזה ממש לו בשבילו .הקשיים שלו היו רבים ביותר .במהלך שירות של חצי שנה הוא היה מרותק פעמים רבות,משפטים על ימין ושמאל עונשים והכי חשוב אין עם מי לדבר.הטורט החמיר לעוצמות שלא הכרנו קודם ,טיקים קשיים חרדות ,התנהגות אובססיבית קשה .בצר לו הוא פנה לקב"ןושידר מצוקה מאד גדולה .גם אנחנו נפגשנו עם הקבנ"ית ולראשונה חשבנו שיש הפעם עם מי לדבר .ממנה הסתבר לנו שבתיקו הרפואי לא מוזכר הטורט למרות שהוא דיווח על הכל וכזכור עבר את כל הבדיקות.היא פנתה למפקדים וידעה אותם בבעיותיו אך ללא הועיל כלום לא השתנה ,גם בעלי פנה למפקדים(בצבא אוהבים יותר את הגברים) וניסה להסביר אודות התיסמונת אך התשובה לה זכה סימרה את כל שערותיו והוא בעצם קירח,המפקד אמר לו שיש לו המון בחורים דפוקים במחלקה והוא לא יכול לזכור מה הבעיה של כל אחד. חברה לא אכביד עליכם יותר אך הגענו לשפל המדרגה ומאד חששנו מההדרדרות הבריאותית של הילדון ולכן בלב מאד כבד לחצנו על שיחררו מהצבא. שומבי היקר קח את עצמך בידים ועזוב את הנקמות הם לא יועילו לך בכלום. תחשוב שהשתחררת מהצבא כמו כולם ותתחיל את חייך. בננו עובד מאד קשה ,מתעתד לצאת ללמוד סאונד,והחשוב מכל ,כל התופעות הקשות שכל כך התעצמו בצבא ממש נעלמו וכמעט אין זכר לטורט. מצטערת אם יצא ארוך ,אך תיקי וכולם נהיה הכי משקיעים בעולם וילדינו יהיו הכי מתמודדים נזכור שיש מקומות שלא נוכל להשפיע וזה מאד מאד קשה. בהאהבה צביה.

בנבר היקרה שלום!!!!!!

בנבר היקרה שלום ולכל חברי הפורום!!!! תפקידנו כהורים גם לבנות להם את הבטחון העצמי שלהם ואת היכולת להתמודד עם החיים. לא הכל ורוד בחיים ולבטח אתם יודעים זאת. לדאבוני החברה הישראלית היא חברה אלימה ולא סובלנית ועלינו ללמד את הילדים שלנו לנהוג כמוהם. אחרת יהיה קשה להם לשרוד והם גם יראו כחלשים ואנשים יטפסו עליהם.בל נשכח שהצבא הוא למעשה הבבואה של החברה שבה אנו חיים. קיימים גם מצבים ושלא תבינו אותי שלא נכון שאנשים מסתירים משלטונות הצבא את המחלות שהחיילים סובלים כדי שייראה "גבר" בעיני אחרים ופתאום שומו שמיים המחלה או הלקות מתפרצים ביתר שאת בעת השרות.הצבאי זה לא פיקניק זה הביה"ס של החיים ובתקופה קצרה יחסית הנער או הנערה צריכים להפוך לאנשים לוחמים אשר צריכים לדעת להתמודד עם המוטל עליהם. בן אדם שחושב שהלקות או המחלה פרצה במהלך השרות הצבאי עליו לפנות למשרד הבטחון. אם שומבי חושב שזה בא כתוצאה מהשרות הצבאי עליו לפנות למשרד הבטחון ולא לביטוח לאומי שאין לו קשר לזה כלל. בשום פנים ואופן אין אני מסכים לדעתו ומחשבותיו. משה

בוקר טוב צביה...../images/Emo24.gif

בהחלט מבינה שהיו ויש ויהיו קשיים לצערנו בתחום של הגיוס והשירות הצבאי...אך אני בהחלט חושבת שאם המצב כל כך קשה מבחינת הטוראט...אולי שווה לשקול "התנדבות" לשרות ולא להתגייס בכל מחיר... אנחנו יודעים שהצבא מקשיח עמדות...אך אולי היה שווה להתעקש קצת יותר להיכנס לוועדה הרפואית...בליווי נוירולוג מומחה ומנוסה בטוראט...ואז יתכן שהיו מקלים עליו את השרות. ובכל זאת למרות קשייו של בנך...הוא התחשל ומנסה ומצליח להשתלב במקום עבודה...ושואף ללמוד...הוא לא יושב בבית ומנסה "לסחוט" כסף מהמדינה...בטענת נכות... צר לי אם אני נשמעת בוטה...אך יש צורה לבטא כעסים ותסכול ובמילים ששומבי השתמש אין בהם אלא להשמיץ את המדינה בה אנו חיים. אני מאמינה שישנם מספר לא מבוטל של לוקים בTS שבאמת זקוקים לעזרה מהמדינה..ולקצבת נכות...בהחלט יש מצב לפנות אל המוסדות האמורים בדרך המקובלת..ולעבור את כל המכשולים... בצורה מכובדת....ולא בהתבטאות מעין זו של שומבי... אני אגיד לך משהו אני ואת וכולם משלמים ביטוח לאומי בין היתר כדי שידאגו לנו בשעת הצורך...אבל חלק מהכספים האלו שנצברים בקופה מכל המדינה "הולכים" גם לאותם מובטלים...וקצבאות שונות...שאנשים זקוקים להם...ולא יתכן שאדם שרוצה עזרה ואולי אף מגיע לו...ידבר בצורה כזו "לדפוק את המדינה" (בלשון עדינה)...כי זה דופק גם אותנו שאר האזרחים. שבת שלום לכולם לא יאה ולא נאה להתבטא.

בנבר

New member
חברים יקרים.

אנחנו מדברים באותה שפה .אין ספק שהתבטאות בוטה אינה מנת חלקינו.הדבר היחיד שהזדהתי עם שומבי הוא התיסכול . חברה אנחנו עשינו הכל ועדות רפואיות ,ניורלוג ראשי וכו...ובכל זאת לא הצלחנו לגרום לצבא לשבץ ולהנות מבחור ערכי עם יכולות רבות וטובות שרצה ויכל מאד לתרום.ובצר לנו ולו הדרך היחידה שנותרה בכדי לשמור על שפיותו היה השחרור שלנו ההורים היה צעד מאד מאד קשה. שתהיה לכולנו שבת נפלאה. צביה

הלנה

New member
צביה ../images/Emo24.gif

היה קשה לקרא את תאורך... זה כל כך מתסכל... אנחנו עושים כמיטב יכולתנו למען ילדנו ובאיזה שהוא שלב.. פשוט אין לנו כבר "גישה" ואני מתארת לעצמי שזה מאד קשה. אני שמחה שהוא כבר אחרי...ושהוא מצא את מקומו ומאחלת לו ולאחיו חיים מאושרים מעתה והלאה... נראה לך שיש סיכוי שבעוד 5 שנים משהו ישתנה?
... מה שמזכיר לי, בלי קשר לטוראט... כשהיתי בהריון ונודע לי שהבן הבכור שלי הוא בן... מיד חשבתי על הצבא.. ואז אמרתי לעצמי... טוב, עוד 18 שנה...בטוח שמשהו ישתנה (לא יהוי עוד מלחמות וכו'...)... והנה עוד שנה וחצי הוא בצבא ולצערנו הרבה לא השתנה. שיהיה בהצלחה לכל החיילים שלנו ולכל המתגייסים ולכל אלה שעוברים שלבי מיון ובכלל לכל הילדים המקסימים שלנו.

בנבר

New member
תודה הלנה יקרה.

הלוואי שיכולתי להבטיח לך שעוד 5 שנים זה יהיה אחרת,גם לי יש עוד כמה ילדים לגייס. התיסכול הגדול הוא שהצבא בהרבה תחומים, בעיקר יחסי אנוש נשאר מאד מאחור בהשוואה לקידמה של מערכת החינוך שעשתה צעד ענקי בהבנת ילדים עם צרכים מיוחדים. שיהיה לנו בהצלחה. צביה

tovi3

New member
אוצר מילים

נראה שכולכם שכחתם שלשומבי יש טוראט. אולי אוצר המילים הלא מקובל בו הוא משתמש נובע מהטוראט שלו? זה די אופייני לטורטיקאן לומר שהוא רוצה "לזיין את המדינה" ולא נותר לי אלא לקוות שהוא באמת מתבטא כך ללא כוונה.אני מאחלת לו שיצליח להקדיש את חייו לשיקום וקידום אישי שלו ולא יסתכל אחורה בזעם ולא יחפש מה חייבים לו אלא מה הוא יכול לתרום לאחרים וזה ייטיב גם איתו בהצלחה

למעלה