אחוזי נכות

קירחת

New member
אחוזי נכות

שאלה לי- האם ניתן "לקבל" אחוזי נכות על OCD ואו טריכוטילומניה. ואם כן- מה צריך לעשות?! תודה

אחוזי הנכות שמעניק המוסד לביטוח

לאומי עקב ocd,נע בן 20%-10% בלבד דבר שלא מעניק כלום.אם את מקבלת 20% נכותתאז מגיע לך שיקום מקצועי.

adamsplit

New member
למה זה טוב?

טריכו מעידה על טיפול לא נכון ולא מאוזן בלחצים אדם בעל חוסר יכולת סבירה להתמודד עם לחצים הוא אדם שלא יוכל לתפקד בסביבת עבודה מאתגרת ולכן מבחינת היכולת לפרנסה עצמית הוא נחשב לסוג של נכות

rm358

New member
טריכו= נכות??

טריכו יכול לנבוע מכל מיני סיבות, לא בהכרח לחצים.. זה לפחות מה שהבנתי מכל מיני שיחות עם אנשים בנושא. ואני בטיפול פסיכולוגי, אגב. תראה יש לי טריכו, וכל אחוז נחות שאני יקבל פשוט יהיה רמאות. אני מתפקדת מצויין בחיים שלי, הציונים שלי טובים, טוב לי בבצפר, כל דבר כמעט שאני רוצה אני משיגה... ואני ממש לא אומרת את זה כדי להרשים מישהו, אלא כדי להבהיר שטריכו לא מעיד על כך שאני לא אוכל לפרנס את עצמי כשאגדל... אני רק בת 16, ואני כבר מצליחה להגיע למצב שאני מבקשת מעט כסף מההורים.. בוא נגיד שהבעיה שאני חושבת שגורמת לי לתלוש שערות, אינה קשורה ללחץ או חרדה. בכלל לא... כמובן שזה רק מה שאני חושבת שגורם לי לתלוש... ברור שאני לא יכולה באמת לדעת מה הסיבה לכך.. בכל אופן, אני חושבת שאולי יש אנשים שטריכו יכול להקשות על תפקוד בסביבת עבודה ויכולת פרנסה עצמית, אבל אני לא חושבת שאני, ועוד בנות שאני מכירה במצבי, יכולה לבקש אחוזי נכות.. בכלל לא... ד"א, זה מעניין, אני אשאל את הפסיכולוגית שלי על זה פגישה הבאה.. אולי היא תשנה את דעתי

adamsplit

New member
ישנם אכן מקרים שבהם טריכו אינו נובע

מלחצים וחרדות אך מקרים אלו אינם הרוב הכסף שיעלה ליעול המערכת ומנגנון שיבדיל בין הפגועים השונים הוא יקר כל כך גם להשקה וגם לתפעול שיותר פשוט לכל המקרים פשוט לתת יחס שווה

adamsplit

New member
פגועים זה פוליטיקלי קורקט לומר פה?

כי למרות הקרונוטציות של המילה זה נראה לי נכון לאמר האם טעות בידי?

rm358

New member
פגועים...?

אמממ תאמת לא יודעת.. חחח.. מזה בכלל? הפרעה? מחלה?

hashahar

New member
דעי לך

שגם כשאני הייתי בבי"ס התפקוד שלי היה מצויין ואפילו עבדתי בכל תקופת התיכון שלוש פעמים בשבוע, וכן - היה לי טריכו. בעיות התפקוד הרציניות החלו לאחר מכן, כאשר הלחצים של להיות אדם המפרנס את עצמו ולא תלוי באף אחד החלו להצטבר. טריכו הוא בהחלט סימן לתפדוק לקוי בסביבה מלחיצה. יכול להיות שהסביבה שבה את נמצאת אינה כזאת (כמו שימי ביה"ס שלי לא היו כאלה: למדתי בבי"ס לאומנות עם חבר'ה מצויינים) - לאחר היציאה מכפפת ביה"ס והחיים בבית אצל ההורים אל החוץ, התחילה שרשרת של חוסר יכולת להתמודד עם המסגרות שלא כל-כך אוהבות אותך ולא כל-כך נותנות לך לבטא את עצמך כפי שאדם רגיש מאד (כמוני) צריך להתבטא.

לאב

New member
סליחה?!

לפי קנה המידה הזה גם כל כוססי הציפורניים הם נכים - זו ממש שטות! הטריכו לא פוגעת בכלום - מלבד בשיער, ואין שום הבדל בין אדם שסובל מטריכו לאחר לעניין הקשור לעבודה, יחסים בין אישיים וכו'. באופן אישי, אני למשל נשואה, אמא לילדים,בוגרת כמה תארים אקדמאים ועובדת במקצוע חופשי במשרה מלאה בסביבה בהחלט מאתגרת - והטריכו לא פגע בשום דבר מתוך זה. לאב

אני שמחה לשמוע אבל חושבת שאצל

כל אחת ואחד זה מופיע במידה שונה וההפרעה לחיים נורמלים אצל כל אחד במידה שונה. אני למשל עובדת אך מצליחה בקושי לעבוד היום 5 שעות בגלל עייפות מהתרופות מסוגלת לישון 12 שעות . יש בי תיקווה לאור מה שנאמר כאן שזה עובר לאחר זמן. אני כרגע שבוע ימים בהתמדה עם תרופות. מנסה לא להכנס ללחצים על מנת לא להשבר. יש לי היום חבר ..(אנני יודעת עד כמה הוא מבחין בעובדה שאני סובלת מבעיה זו)אני פוחדת מלספר לו.. כולי תיקווה להיות חדשה בעוד זמן מסויים(הכוונה למראה שלי) בנתיים אני מאמינה ביכולת שלי להצליח וברצון שלי. זה פגע בי בקטע של הילדים כאשר הייתי מתעסקת בתלישה ולו בהם. היתי מאוד לחוצה במקרה שלי אני גרושה ואימא ל-2 ילדים בני 9 _11. אשמח לשוחח איתך לאב במסרים.

חס וחלילה אנני מזלזלת באף אחד כאן

ואני לא קוראת לזה נכות בכלל!!!!!!!! הבנתם אותי לא נכון ואני מצטערת. אפשר לחיות חיים נורמליים בהחלט אבל אצלי ואני מדברת במקרה שלי בלבד זה מפריע לי בתחומים שונים בחיים. אני נמנעת מפגישות חברתיות, אני לא לומדת בגלל זה, ועוד.. זה לא אומר שגם אצלכם זה אותו דבר.

מה זה??????????

שטויות במיץ עגבניות. אני לא חושבת שניתן לומא שאני לא מסוגלת להיות בסביבת עבודה ובחיים שגרתיים ונורמליים. מי שמרגיש נכה בגלל ה ocd שלו זאת בעיה. אני ממש לא מרגישה נכה...

bwitched

New member
אולי הocd שלך לא הגיע לרמה

של נכות,וזה מזלך, אבל הוא בהחלט יכול להגיע לכך...ויהיה נחמד מצדך אם לא תזלזלי בנו החולים קצת יותר קשה.

adamsplit

New member
שששששש להירגע

לא חייבים להתחמם כל כך מהר הסברתי למה זה נחשב לנכות ולא למה זה נכות בתור בעל טריכו אני יודע שזה לא נכות

קירחת

New member
אל תכעסו עלי כל כך ../images/Emo7.gif

הסבר קצר לשאלה שלי: אני מחפשת עבודה כבר כמה חודשים וחברה שלי אמרה לי שאני פראיירית שאני לא לוקחת כסף מביטוח לאומי ושבטח מגיע לי. האמת שכמותכם, נורא נפגעתי כי אני לא חושבת שאני נכה. פסיכית כן. ואז היא סיפרה לי סיפורים על כל מני אנשים שמקבלים קיצבאות והתחלתי לחשוב שאם היא צודקת אז חבל על הכסף... בקיצור, רק רציתי לברר אם היא צודקת. סה טו.

למעלה