אחוזים

rachelJas

New member
אחוזים

שלום, רציתי לדעת כמה אחוזים יש לאנשים עם ניוון מקולרי בעין אחת כתוצאה מקוצר ראיה , שגם בעין השניה (הבריאה) יווצר CNV. במלת AMD האחוזים הם 7% לשנה , אבל זו מחלה זהה אך שונה כך שלא ניתן להסיק ממנה לניוון מקולה כתוצאה מקוצר ראיה. אני שואלת כל פעם שאני צריכה לחתום על מסמכים אני בדילמה זה מציב אותי במצב זה כי ללדוגמא: החלפתי קרן פנסיה ועברתי לבטוח מנהלים וחתמתי שאני בריאה לחלוטין כי זה אכן כך, עיני עם הניוון אינה מפריעה לי עין אחת מספיקה להכל, ולכן מבחינתי זו תופעה ולא מחלה, אבל האם זה כך? (בבטוח מנהלים יש סעיף שאם העבודה שאתה עובד בה בחמש השנים האחרונות לא תתאים לך כתוצאה מנכות ,אתה מבוטח. אבל עם חתמתי שאני בריאה ומשהו חס וחלילה יקרה לי בעיני הבריאה האם הם יוכלו לבוא ולומר שאני הסתרתי מידע?) אני שואלת שאלות אלו לא מבחינה משפטית , אלא מהצד הרפואי מה צופה הסטטיסטיקה לצעירים בשנות העשרים והשלושים שלהם במצבים מעין אלו. תודה מראש רחל

MYOPIC CNV

שלום רב. הסיכון להתפחות של CNV בחולים עם מיופיה (קוצר ראייה) הוא בין 5%-10%. ככול שקוצר הראיה גדול יותר, כך הסיכון גדל. מחלת ה CNV עקב קוצר ראייה שונה מזאת הנובעת מנוון הרשתית מהגיל. בחולים עם קוצר ראייה הפרוגנוזה נחשבת טובה יותר אך קשה מאוד לצפות סטטיסטית חודת ראייה לעתיד - יש מספר מחלות המסכנות חולים עם קוצר ראייה גבוה. עליך להיות במעקב מסודר אצל רופא רשתית. לגבי הבטוח שלך -עליך להתיעץ עם חברת הבטוח או עו''ד העוסק בתוחם זה (נזיקין). בברכה ד''ר אורן מן

rachelJas

New member
הבהרה קטנה

האם האחוזים של הסיכון שכתבת 5%-10%, זהו סיכון כללי לכל החיים או שזהו סיכון לשנה (ז"א כל שנה יש עוד 5%). תודה, רחל

למעלה