אחוזים זמניים

מורן ה

New member
אחוזים זמניים

לענת או אבי אשמח אם תוכלו לעזור לי. יש לי 20% זמניים וכל דבר שאני מבקשת אומרים לי שלא מגיע לי בגלל שיש לי רק 20 והם זמניים. למשל לא אישרו לי את ההנחה לסופרפראם בגלל שאין לי תעודת נכה ואיפה שאני צריכה אני משתמשת בתעודה של בית-הלוחם, אבל ישנם מקומות שלא מקבלים. מה עושים?

עָנת

New member
מורן בואי רגע...

אחוזים זמניים לא זכאים לתעודת נכה
מורן,אני חושבת שלמרות שיש לך רק 20% זמני,את זכאית לקבל כל טיפול רפואי שקשור לנכותך הקיימת. את יכולה לפנות גם לארגון נכי צהל ולברר על הזכויות וההטבות שמגיעות לך.

AVI359

New member
תשובה למורן

מורן שלום רב הינך זכאית לרוב הזכויות של נכה 20% .תעודת נכה מונפקת לאחר קביעת נכות לצמיתות.רצוי שתוציאי אישור ממשהב"ט כי הינך נכת צה"ל,אצל עובדת השיקום או מזכירה רפואית.את מכירה את חוקי מרפי..הזכויות שנחוצות לך להן את לא זכאית וכל הזכויות שלא נחוצות לך להן את זכאית.הגיע הזמן שתלמדי את החיים,מה לעשות היום איני איש בשורות. בברכה אבי

1ט ל י

New member
מה זאת אומרת אחוזים זמניים?

שתהייה ועדה רפואית שוב שתקבע את אחוזי הנכות, או שהבעיה היא בעיה זמנית?

shanis

New member
גם זה וגם זה

זה אומר "בתיאוריה" שהרופאים בועדה חושבים שהמצב יכול להשתנות עם הזמן ולכן נקבעים אחוזים זמניים ועם סיום התקופה שנקבעה תערך ועדה חדשה שתדון מחדש במצב הרפואי.

עָנת

New member
אחוזים זמניים

פרושם כמשמעותם
. דרגת הנכות היא זמנית,על כל המשתמע מכך
הועדה העתידית
תקבע אם יש שינוי כלשהו בנכות המוכרת. ביכולתה:להעלות/להוריד/להשאיר/לבטל את האחוזים. טלי,טוב לראותך

עָנת

New member
../images/Emo41.gif מורן,בקשר לשאלתך בעמוד הקודם

"מי זכאי לחמי מרפא
" (מורן,אנא אם השרשור לא עולה,אנא פתחי שרשור חדש,בכדי שנשים
לשאלה,או שרשרי את השאלה להודעה האחרונה
תראי,מי שזכאי לחמי מרפא, הם נכים שסובלים ממחלות או פציעות במערכת הלוקומוטורית(התנועה) וגם נכים שסובלים מפגיעות אורטופדיות. מורן,מצרפת לך את הוראת חמי מרפא(50.13) ובהוראה זו יש פירוט מקיף ונרחב של הנושא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=388&art_id=167

עָנת

New member
המשך....זכאים עוד בעלי נכויות שונות

(פירוט מלא במאמר הצורף להודעה הקודמת)

1ט ל י

New member
אבל...

גם לי יש 20 אחוזים זמניים, ויש לי תעודת נכה (אפילו 2) ואני מקבלת הכל בינתיים; תרופות, הפניות, שיקום (לימודים), החזרי נסיעות על הלימודים והטיפולים הרפואיים, וכל דבר אחר שבעל עשרים אחוזי נכות אחר מקבל...

עָנת

New member
אני חושבת שהסיבה שנתנו לך תעודת

נכה,היא סיבה שהנכות ממנה את סובלת היא כרונית. לא יכול להווצר מצב שבעתיד הקרוב/ הרחוק שהנכות ממנה את סובלת תעלם כך פתאום(כמו עלה נידף ברוח).(מצטערת אם ביאסתי אותך,אבל זו האמת-גמני באותה סירה) טלי כל מקרה גופו. אגב,מצטערת שאני עונה רק עכשיו,רק עכשיו שמתי
ענת

1ט ל י

New member
זה בסדר

לא ביאסת אותי, כי ידעתי שהמחלה הזו לעולם לא תעבור... תודה על התשובה, טלי

למעלה